Mehtimäkeläisen taru päättyy

Mehtimäkeläisen taru päättyy

Mehtimäkeläisen taru on päättymässä. Vuodesta 2003 lähtien Jokipoikia seurannutta sivustoa ei enää jatkossa päivitetä, mutta vanhat jutut pysyvät ainakin toistaiseksi yhä luettavissa. Sivustolle voi kirjautua ja kommentoida vielä kesäkuun loppuun saakka. Mehtimäkeläisen toimitus kiittää lukijoita kuluneista viidestätoista vuodesta!

Viimeksi päivitetty 29.05.2018 15:32

Jokipojat ja HIFK yhteistyöhön

Jokipojat ja SM-liigassa pelaava Helsingin IFK ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Näillä näkymin HIFK:n sopimuspelaajista maalivahti Niilo Halonen sekä hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat lähtökohtaisesti tulevan kauden Jokipoikien riveissä.

Viimeksi päivitetty 14.05.2018 11:33

Rajamäki ja Viirlas Nizzan aurinkoon

Rajamäki ja Viirlas Nizzan aurinkoon

Jokipoikien avainpelaajiin kuuluneet hyökkääjä Tuukka Rajamäki ja puolustaja Roni Viirlas vaihtavat Pohjois-Karjalan pakkaset ensi kaudeksi Nizzan aurinkoon. Molemmat miehet ovat tehneet sopimuksen Ranskan liigassa pelaavan Aigles de Nicen kanssa.

Viimeksi päivitetty 22.05.2018 19:28

Jokipojat julkaisi 14 sopimusta

Jokipojat julkaisi perjantaina yhteensä 14 pelaajasopimusta. Jokipoikien valmennuksesta vastaavat tulevallakin kaudella päävalmentaja Jouni Variksen lisäksi apuvalmentaja Ville Väänänen, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö sekä fysiikkavalmentaja Pasi Kinnunen. Viime kaudella Jokipojissa pelanneet puolustajat Esa Lehikoinen, Joel Olkkonen, Lassi Raitanen, Wiljami Kupiainen, Niko Hämäläinen ja Niko Ervasti ja hyökkääjät Joonas Larinmaa, Mika Koivisto, Miro Väänänen sekä maalivahti Joonas Harald ovat tehneet jatkosopimukset. Täysin uusia pelaajia Jokipoikien edustusjoukkueessa ovat puolestaan hyökkääjät Tatu Kokkola ja Harri Lankinen. Paluumuuttajista sopimuksen ovat allekirjoittaneet hyökkääjät Janne Väyrynen ja Lauri Huhdanpää. Pelaajasopimukset eivät sisällä liiga- tai ulkomaan pykälää. Mestis-uransa päättänyt Samu Pitkänen hyppää puolestaan Jokipoikien hallitukseen.

Viimeksi päivitetty 04.05.2018 14:32

Bourgeois siirtyy napapiirille

Bourgeois siirtyy napapiirille

Jokipojissa päättyneellä kaudella pelannut ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois siirtyy Mestiksessä pelaavan Rovaniemen Kiekon riveihin. 23-vuotias Bourgeois pelasi Jokipojissa yhteensä 46 Mestis-kamppailua tehoin 1+9.

Viimeksi päivitetty 22.05.2018 19:37

Lehtinen matkaa Hämeenlinnaan

Lehtinen matkaa Hämeenlinnaan

Jokipoikien tehohyökkääjä Oskari Lehtinen vaihtaa maisemaa kahden Joensuussa vietetyn Mestis-kauden jälkeen. 24-vuotias laituri siirtyy Hämeenlinnan Pallokerhon liigaryhmään 1+1-vuotisella sopimuksella, joka sisältää koeajan.

Viimeksi päivitetty 27.04.2018 22:38

Maalivahti Ylönen palaa Ranskaan

Maalivahti Ylönen palaa Ranskaan

Jokipojissa päättyneellä kaudella torjunut ja kevään pudotuspeleissä joukkueen selkeäksi ykkösmaalivahdiksi noussut Sebastian Ylönen palaa Ranskaan. Ranskan liigaan noussut Hormadi Anglet kertoi keskiviikkoiltana Facebook-sivuillaan tehneensä 26-vuotiaan veräjänvartijan kanssa sopimuksen ensi kaudesta.

Viimeksi päivitetty 26.04.2018 00:55

Varis jatkaa Jokipoikien peräsimessä

Varis jatkaa Jokipoikien peräsimessä

Jokipoikien peräsimeen kesken kauden 2016–2017 hypännyt Jouni Varis jatkaa joukkueen päävalmentajana. Variksen sopimus on yksivuotinen, ja hän aloittaa näin toisen perättäisen täyden kauden Jokipoikien luotsina. 52-vuotias Varis on syntynyt Joensuussa ja hän on valmentanut useana kautena niin Jokipoikien A-junioreja kuin myös edustusjoukkuetta.

Viimeksi päivitetty 18.04.2018 12:12

Heilin tähtikisa Lehtisen ylivoimaa

Heilin tähtikisa Lehtisen ylivoimaa

Jokipoikien laitahyökkääjä Oskari Lehtinen voitti Mehtimäkeläisessä järjestetyn kaupunkilehti Karjalan Heilin tähtikisan selkeällä erolla. Hän keräsi kauden 29 kotiottelussa yhteensä komeat 24 tähteä. Kakkoseksi kapusi lopulta 16 tähteä kerännyt laituri Mika Koivisto. Kauden päätteeksi on luonnollisesti pienten palkintojen aika: Lehtinen saa 100 euron lahjakortin ja Koivisto 50 euron lahjakortin paikalliseen urheilukauppaan.

Viimeksi päivitetty 07.04.2018 17:17

SaPKo vei pronssimitalit

SaPKo–Jokipojat 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Jokipoikien ja SaPKon kauden päättänyt pronssipeli päättyi Savonlinnassa kotijoukkueen juhliin. Pronssimitalit pokannut SaPKo oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli, mutta useasta hyvästä maalipaikasta huolimatta kotijoukkue lähti ensimmäiselle erätauolle vain yhden maalin johdossa. Toiseen erään ärjypaidat hiukan jo paransivat pelaamistaan, mutta silti kotijoukkue oli edelleen hallitsevampi osapuoli. Kolmas erä oli ärjypaidoilta paras, mutta aivan ottelun viimeisillä sekunneilla syntynyttä Joonas Larinmaan ylivoimamaalia lukuunottamatta viimeistely oli tehotonta. Jokipoikien maalilla torjunut Sebastian Ylönen torjui yhteensä 32 kertaa. Vaikka Jokipojat hävisi kauden viisi viimeistä otteluaan, oli suoritus kokonaisuudessaan ennakkoarvioihin nähden hyvä. Jokipoikien kapteeni Samu Pitkänen, 30, kertoi pronssiottelun jälkeen lopettavansa uransa Mestis-tasolla.

Viimeksi päivitetty 07.04.2018 16:12
 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste