Olipa menoa ja meininkiä!

Olipa menoa ja meininkiä!
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Olipa menoa ja meininkiä!
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Olipa menoa ja meininkiä!
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Olipa menoa ja meininkiä!
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Ketterä 5–3 (2–2, 0–1, 3–0)

Jokipoikien ja Imatran Ketterän toinen keskinäinen puolivälierämatsi Mehtimäellä oli hyvää pudotuspelikiekkoa. Ottelu oli ehdottomasti viihdyttävin kamppailu mitä Mehtimäellä on tällä kaudella nähty. Ottelua seuraamaan tulleet 1 424 katsojaa saivat hyvän vastineen rahoilleen, sillä tunnelma ottelussa oli hyvä. Jokipojat oli ottelussa kokonaisuutena parempi, ja vei ansaitusti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ärjypaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat kertaalleen Lassi Raitanen sekä kaksi maalia mieheen iskeneet Oskari Lehtinen (2+1) ja Samu Pitkänen. Tuukka Rajamäki saalisti kaksi syöttöpistettä. Maalilla torjunut Sebastian Ylönen merkkautti yhteensä 15 torjuntaa. 

 

Otteluraportti

Jokipoikien ja Ketterän välinen pudotuspelimatsi oli jälleen kerran fyysinen, mutta tällä kertaa suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Ketterä sai vain ajoittain pelinsä rullaamaan, ja Jokipojat oli monella pelin osa-alueella vierailijoita parempi.

Tämän myönsi myös Ketterän toimitsijakiellossa olevaa päävalmentajaa Matias Lehtosta tuurannut apuvalmentaja Pauli Levokari

– Jäi aika paljon piippuun tänään meiltä. Jokipojat oli kova tänään. Jäätiin vähän jokaisella osa-alueella jalkoihin, Levokari summasi.

– Teemana oli se, että edellisestä pelistä meidän pitää parantaa. Kiekon kanssa parannettiin peliä. Ei sen tarvitse kaunista olla, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis puolestaan lausui ottelun jälkeen.

Vierailija aloitti ottelun räväkästi sen viimeistellessä ottelun avausmaalin kun ottelua oli ehditty pelaamaan vain 33 sekuntia.

Jokipojat ei maalista lannistunut, vaan otti pelin haltuun. Ärjypaidat olivat ensimmäisessä erässä hyvin fyysisiä, ja Ketterän pelaajat joutuivat ottamaan erän aikana vastaan monta kovaa taklausta.

Kotijoukkue sai erän aikana aikaiseksi muutaman hyvän pitkän pyörityksen hyökkäyspäässä, mutta Ketterä puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti.

Jokipojat pääsi hyvän pelinsä myötä ylivoimalle, joka toimikin erän aikana mallikkaasti.

Ottelun tasoitti ylivoiman aikana Lassi Raitanen tarkalla rannelaukauksella, joka upposi tolpan kautta sisään.

Jokipojat jatkoi hyvää peliään, mutta erän edetessä oli puolestaan Ketterän vuoro ottaa peli haltuun.

Vierailija karkasikin jälleen kerran ottelussa maalin karkumatkalle Janne Kumpulaisen maalin myötä.

– Pelin alku, ja ensimmäinen vaihto ja vastustaja meni johtoon. Ketterä on todella vaarallinen joukkue, Varis kertasi.

Jokipojat sai erän toisen ylivoimansa aikana aikaiseksi useita hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa verkot eivät heiluneet.

Jokipojat tasoitti ottelun erän viimeisellä minuutilla Oskari Lehtisen kudin myötä. Tasoitusmaali upposi helpohkon näköisesti Ketterän Juhana Ahon räpylän kautta maaliin.

Jokipojat hallitsi toista erää lukuunottamatta erän lopulla tulleita alivoimia.

Ärjypaitojen yksi erän lukuisista maalipaikoista tuli hyvän kiekonriiston tehneelle Miro Väänäselle. Väänänen pääsi nokikkain Ahon kanssa, mutta Väänäsen veto upposi Ahon varusteisiin.

Erä eteni kotijoukkueen hallinnassa. Jos ensimmäisessä erässä ärjypaitojen pidemmät pyöritykset eivät tuottaneet maalipaikkoja, niin toisessa erässä joukkue korjasi tilanteen.

Useista hyvistä pyörityksistä ja laadukkaista maalipaikoista huolimatta Jokipojat ei saanut toisessa erässä kiekkoa Ahon taakse.

Kakkoserän lopussa oli puolestaan Ketterän vuoro päästä ylivoimalle. Vierailija menikin ottelussa johtoon Santeri Vuodin ylivoimamaalilla.

Kolmannen erän alkupuoliskolla molemmille joukkueille tarjottiin ylivoimaa. Jokipojat käytti ylivoimansa paremmin hyväkseen, ja tasoitti ottelun Samu Pitkäsen suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella. Hyvän syötön maaliin antoi Tuukka Rajamäki.

Jokipojat jatkoi erän edetessä hyvää peliään. Ketterälläkin oli erän aikana pari hyvää yksittäistä paikkaa viedä peli nimiinsä. 

Kolmannessa erässä Jokipojat tiivisti kentällisiään. Miro Väänänen otti Lauri Hukkasen paikan Samu Pitkäsen ja Timo Hiltusen rinnalla.

Ottelun voittomaalista kuuluu suuri kiitos Jokipoikien Miro Väänäselle, joka ensin kiekon karvattuaan antoi loistavan lättysyötön maalin eteen purjehtineelle Pitkäselle, jonka one-timer upposi jälleen kerran Ahon taakse.

Ketterä otti vielä ottelun loppuhetkillä aikalisän ja Ahon pois maaliltaan. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi, ja lopullisen niitin tyhjään maaliin löi Oskari Lehtinen.

– Syytä en tiedä, että mikä mätti niin pahasti, että esitys oli aika aneeminen meiltä, Levokari harmitteli.

– Tässä vain kiinnityksistä taistellaan. Tänään oli todella kova taistelu. Olimme vähän onnekkaampia. Matka jatkuu, Varis sanoi.

Kolmas pudotuspelikamppailu Ketterän ja Jokipoikien välillä mitellään keskiviikkona Imatralla.

 

Maalit ja syöttäjät

0.33 Joonas Jääskeläinen (Jesse Juntheikki, Risto Mattila) 0–1
08.07 Lassi Raitanen (Joonas Larinmaa, Oskari Lehtinen) 1–1 yv.
14.35 Janne Kumpulainen (Mikko Kokkonen, Tomi Iso-Mustajärvi) 1–2
19.28 Lehtinen (Tuukka Rajamäki, Ville Halonen) 2–2
37.24 Santeri Vuoti (Juntheikki, Jere Laine) 2–3 yv.
46.14 Samu Pitkänen (Rajamäki, Esa Lehikoinen) 3–3 yv.
57.55 Pitkänen (Miro Väänänen, Timo Hiltunen) 4–3
59.18 Lehtinen 5–3 tm.

Maalivahtien torjunnat

Sebastian Ylönen, Jokipojat 4+5+6=15
Juhana Aho, Ketterä 11+10+9=30 (Poissa 58.35-59.18)

Rangaistukset

Jokipojat 5x2 min + Ville Halonen 10 min = 20 min
Ketterä 6x2 min = 12 min

Yleisöä: 1 424

 

Jokipoikien kokoonpano

24 Tuukka Rajamäki – 11 Ville Halonen – 88 Oskari Lehtinen
23 Mika Koivisto – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
22 Eetu Rissanen – 21 Miro Väänänen – 50 Teemu Holttinen
61 Lauri Hukkanen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen

41 Esa Lehikoinen – 70 Joel Olkkonen
2 Roni Viirlas – 74 Fabien Bourgeois
77 Lassi Raitanen – 10 Jani Ollitervo
6 Joni Muranen 

35 Sebastian Ylönen
(30 Joonas Harald)

 

Jokipoikien ottelut puolivälierissä

La 10.03. klo 17.00 Ketterä–Jokipojat 3–5
Ma 12.03. klo 18.30 Jokipojat–Ketterä 5–3
Ke 14.03. klo 18.30 Ketterä–Jokipojat
Pe 16.03. klo 18.30 Jokipojat–Ketterä
La 17.03. klo 17.00 Ketterä–Jokipojat (tarvittaessa)
Ma 19.03. klo 18.30 Jokipojat–Ketterä (tarvittaessa)
Ke 21.03. klo 18.30 Ketterä–Jokipojat (tarvittaessa)

Mestiksen puolivälieräparit

KeuPa HT–LeKi 2–0
SaPKo–IPK 1–1
Ketterä–Jokipojat 0–2
K-Vantaa–TuTo 1–1

Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

 

Heilin tähdet

*** Oskari Lehtinen

Lauantaina kovan taklauksen kohteeksi joutunut Lehtinen oli Jokipoikien onneksi kuntoutunut maanantaiksi pelikuntoon, sillä hän on ehdottomasti Jokipoikien tärkeimpiä pelaajia. Laituri oli jälleen kerran hyvällä pelipäällä nakuttaen tehot 2+1.

** Samu Pitkänen

Voisiko kapteeni näyttää parempaa esimerkkiä kuin viimeistelemällä ensiksi ottelun tasoitusmaalin ja sen jälkeen vielä voittomaalin? Lisäksi Pitkänen pelasi varsinkin alivoimalla esimerkillisesti. 

* Mika Koivisto

Koivisto taklasi Jokipoikien pelaajistosta varmasti eniten ottelussa Ketterää vastaan. Laituri oli erittäin sähäkkänä Ketterän pelaajien kimpussa, ja hän aiheutti hyvällä liikkeellään ja karvauksellaan paljon ongelmia Ketterän puolustukselle. Eikä pidä unohtaa myöskään sitä, mikä on ollut Koiviston bravuuri koko kauden: mies blokkaa todella paljon kiekkoja.

 

Otteluennakko 

Jokipoikien ja Imatran Ketterän puolivälieräsarjan toinen kamppailu mitellään maanantaina Mehtimäellä. Ensimmäisestä tulikuumaksi äityneestä kamppailusta voiton vienyt Jokipojat ryösti niin sanotusti kotiedun itselleen, ja joukkueella on mahdollisuus kotikaukalossa kairata toinen voitto ottelusarjassa. Jokipojat saa otteluun tärkeän palasen takaisin takalinjoilleen, kun kolmen ottelun pelikiellosta vapautuva Joel Olkkonen palaa kokoonpanoon. Kokoonpanosta on varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi. Puolustaja Eppu Rissanen sai lauantaisesta nujakoinnistaan yhden ottelun pelikiellon, joten hän ei ole maanantaina pelikelpoinen. Lauantaina kovan taklauksen kohteeksi joutunut Oskari Lehtinen on kokoonpanossa. Maalilla jatkaa Sebastian Ylönen.

Lauantaina käynnistynyt pudotuspelien ensimmäinen kierros Imatran Ketterän ja Jokipoikien välillä käynnistyi Jokipoikien voitolla lukemin 5–3.

– Saatiin sieltä ensimmäinen kiinnitys, ja se on hyvä asia. Tunnettahan näissä peleissä tulee olemaan jatkossakin. Voittoa haettiin ja se saatiin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Eilen oli hyvä taistelu. Puolustettiin vahvasti ja olimme fyysisiä. Toki parantaa voidaan, ja pitääkin parantaa. Hyvä ensimmäinen peli meiltä.

Ottelu oli varsin tunteikas, ja kotijoukkue saikin jäähyminuutteja peräti 110. Katsomon puolelle joutuivat Ketterästä pelaajistosta Sameli Ventelä ja Erno Ripatti sekä valmennuksesta päävalmentaja Matias Lehtonen.

Jokipojista kesken pelin suihkuun lähti puolestaan puolustaja Eppu Rissanen, jonka tuomio tuli tappelusta Ripatin kanssa.

Puolestaan hyökkääjä Oskari Lehtinen joutui pelitilanteen ulkopuolella Ventelän kovan taklauksen kohteeksi, eikä Lehtinen enää tilanteen jälkeen palannut kaukaloon.

Lehtisen pelaaminen maanantaina on vielä epävarmaa.

– Lehtisen tilanne on auki. Hän ei tänään sunnuntaina pystynyt tulemaan jäälle. Toivotaan, että hän olisi huomenna pelikunnossa.

– Jos Olkkonen sai kolme peliä pelitilanteessa tapahtuneesta taklauksesta, niin mielenkiinnolla odotan, minkälainen tuomio tulee pelitilanteen ulkopuolella tulleesta kostamisyrityksestä. Tuollainen ei kuulu missään nimessä jääkiekkoon, Varis viittaa Ventelän taklaukseen.

Mestis tiedotti pelikielloista sunnuntai-iltana. Ventelä sai taklauksestaan kahden ottelun pelikiellon. Eppu Rissasen ja Erno Ripatin tappelusta napsahti molemmille pelaajille yhden ottelun pelikielto. Päätökset pelikielloista luettavissa Mestiksen sivuilla.

Pudotuspeleissä pelitahti on kiivas, joten tasaisessa sarjassa se joukkue, kumpi on fyysisesti valmiimpi saa edun puolelleen. Vaikuttaako Jokipoikien kunto olevan nyt parhaimmillaan tosipelien käynnistyttyä?

– Kyllä me ollaan tehty töitä koko talvi sen eteen. En ole joukkueen kunnosta huolissani. Kyllä joukkue jaksaa, Varis uskoo.

Pudotuspeleissä viisikoiden pelaaminen on entistä tiiviimpää, joten tasakentällisin pelatessa maalimäärät usein pienenevät. Tämän myötä erikoistilannepelaaminen nousee entistä suurempaan arvoon.

Harjoitellaanko erikoistilanteita pudotuspelien aikaan entistä enemmän?

– No ei niitä normaalia enempää olla harjoiteltu. Siinä pitää vain olla muuntumiskykyinen. Kuten olen sanonut, niin pelin pitää kehittyä koko ajan. Pieniä viilauksia tehdään, ja välillä ne toimii ja välillä ei. Eilen toimi, ja hyvä niin, Jouni Varis toteaa.

Jokipojat toimitti ylivoimalla kiekkoa ahkerasti maalille. Tämä tuottikin hyvin tulosta ylivoimien aikana.

– Jospa se olisi nyt lopulta mennyt pelaajille päähän, on sitä syksystä asti painotettu, Varis naurahtaa.

– Sitähän se on. Ajatellaan, niin eilenkin yksi vastustajan maali meni pään kautta sisään. Kaikki maalit lasketaan, jotka oikealla tavalla tehdään. Tyylistä viis, kunhan maaleja pystyy tekemään.

Onko puolestaan Ketterän erikoistilannepelaamisessa näkynyt muutoksia?

– Kyllä sekin on siellä kehittynyt. Sinne on tullut pelaajia, kuten esimerkiksi (Risto) Mattila, jotka pelaavat ylivoimaa. Totta kai vastustajan erikoistilannepelaamista katsotaan, ja niin se katsoo vastustajakin meidän pelaamista.

– Siellä voi taas huomenna olla jotakin uutta, ja siihen pitää pystyä reagoimaan. Tietysti suurin juttu on se, että pysyy jäähyltä pois, niin silloin ei tarvitsisi pelata sitä alivoimaa. Eilen otettiin ihan liikaa jäähyjä, Varis summaa.

Maanantain koitos on lauantaisen ottelun tapaan varmasti fyysinen.

– Meidän pitää huomenna pystyä pelamaan fyysisesti paremmin kuin lauantaina. Sitäkin meidän pitää parantaa, mutta sen pitää olla puhdasta ja kovaa. Mutta mitään törkimyksiä ei sallita meidänkään puolelta.

Jokipoikien maalivahti Joonas Harald on ollut sivussa Jokipoikien kahdesta edellisestä pelistä.

– Joonas oli tänään jäällä, ja oli perjantainakin. Hänellä on ollut se tauti, mikä on kiertänyt koko joukkueen. Uskoisin, että hän on huomenna kokoonpanossa. Toivotaan, että hän paranee lopullisesti.

Puolivälieräsarjan toinen osaottelu alkaa maanantaina Mehtimäellä kello 18.30.

  

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Ketterä
2018: 1–2 ja.
2017: 4–1
2017: 5–3
2015: 9–3 (Suomi-sarja)
2014: 2–6 (Suomi-sarja)
2014: 2–3 (Suomi-sarja)

Saldo: 3–0–3 (maalit 23–18)

Ketterä–Jokipojat
2018: 3–5 (playoffs)
2018: 4–3 vl.
2017: 6–4
2017: 1–4
2015: 3–4 ja. (Suomi-sarja)
2014: 4–2 (Suomi-sarja)
2014: 0–2 (Suomi-sarja)

Saldo: 3–0–4 (maalit 21–24)

Kommentit   

-2 #1 Eastside22 11.03.2018 20:57
Ois hienoo nähä et pystytään pelaamaan kolme ehjää erää , kapasiteettii siihen löytyy . Toivottavasti Oskari on kunnossa , on sen verran tärkee äijä ja se vähemmän tärkee imatran pelle saa kunnon sanktion .
-1 #2 Kittee 11.03.2018 22:03
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/niclas-lucenius-potkaisemisesta-13-ottelun-pelikieltoon-−-kurinpitoryhmä-potkua-ei-voida-mitenkään-pitää-vahinkona/199564

Lucenius sai kakkua ainakin aika reippaasti, tuskin tarvitsee enää tällä kaudella pelata.

Kyllä Ventelällekin useampi peli pitää napsahtaa.
+4 #3 01miki10 11.03.2018 22:13
http://www.mestis.fi/index.php/component/k2/item/3270-pudotuspeliavauksesta-pelikieltoja.html

Ventelälle vain kaksi peliä Lehtisen telomisesta, enemmän olisi kyllä saanut antaa.

Rissanen ja Ripatti huilaavat yhden pelin kumpikin.

Lehtosella automaattinen yhden pelin toimitsijakielt o, lisärangaistust a ei nähtävästi tule.
+4 #4 HeHa 11.03.2018 23:10
Ventelälle todellakin vain kaksi peliä kakkua. Törkimys on perjantaina sitten Joensuussa: annetaanpa Ventelän kuulla kunniansa hallissa!
+1 #5 rokkipoika 11.03.2018 23:25
Lainaus HeHa:
Ventelälle todellakin vain kaksi peliä kakkua. Törkimys on perjantaina sitten Joensuussa: annetaanpa Ventelän kuulla kunniansa hallissa!

Ei menny yhtään samassa linjassa verrattaessa Olkkosen 3 pelin kakkuun. Ihme jos Jokipojat ei tuosta tuomiosta valita. Eikä Ripatin tuomaristoon kohdistuneesta sopimattomasta käytöksestä sitten aiheuttanu mitään lisäsanktiota.
#6 jii74 12.03.2018 06:21
JOKIPOIKIEN pelit mennyt ylös/alas koko kauden.saa nähdä uskaltaako tulosvetoo tehdä.toivotaan jokipoikien voittoa.kannatt as rajamäen ja koiviston ja lehtisen sopparit laittaa uusix enskaudex ennenkuin muut kerkee.
+2 #7 JTK 12.03.2018 08:05
Noihin jatkokakkuihin ei toinna kinnittää enempää huomiota vaan keskittyä olennaiseen, kuten varmasti Jokipojissa tehdäänkin. Tuomiot on langetettu ja ne ovat mitä ovat ja nyt vain etiäpäin.

Se on tärkeää, että hermokontrolli pitää meillä jatkossakin ja antaa kaverin hermoilla ja hölmöillä. Sillä on vain merkitystä mitä tulostaululla on matsin jälkeen.

Luulenpa, että Turussakaan ei kovin hyvällä katsota Luceniuksen toilailua ja 13 ottelun kakkua! Kasetti ei kestä kaverilla kasassa. Mestiksessä hän vielä pärjää, mutta Liigaan ei enää taida potku riittää.
+1 #8 JTK 12.03.2018 10:21
Lauantaina alkaa Nuorten Mestiksen pudotuspelit ja Jokipojat lähtee niihin piikkipaikalta ja vastaansa 8. sijoittuneen Sapkon. Muut parit ovat Leki-Blues Ak, KJT Haukat-K-Laser/ KKP ja K-Vantaa-Ketterä.

Jokipoikien paras pistemies Harri Lankinen (10+17=27) oli runkosarjan pistepörssin kakkonen. Sarjan paras maalivahti oli meidän Antti Makkonen 93,53 torjuntaprosent illa. Tsemppiä äijät kauden tärkeimpiin peleihin! :)
+5 #9 HeHa 12.03.2018 12:32
Mestiksen sivujen mukaan Lehtinen on kokoonpanossa, Jes!
+1 #10 JTK 12.03.2018 13:04
MTV3 Sportin mukaan Hannu Pikkarainen lopettaa uransa.

Hienoa, että Lehtinen on pelikunnossa. Nyt vain maksetaan potut pottuina takaisin Ketterän suuntaan ja verkot tötterölle. Se on parasta lääkettä! :)
#11 Teppana85 12.03.2018 13:39
Lainaus JTK:
MTV3 Sportin mukaan Hannu Pikkarainen lopettaa uransa.

Hienoa, että Lehtinen on pelikunnossa. Nyt vain maksetaan potut pottuina takaisin Ketterän suuntaan ja verkot tötterölle. Se on parasta lääkettä! :)


Pikkaraisen lopettamisesta kertovassa jutussa ei mainittu sanallakaan, että mies pelasi vielä viikonloppuna, Koplan paidassa.
-1 #12 jones 12.03.2018 14:07
Ihan loistavaa että Lehtinen on kunnossa!

Rosteri on paras mahdollinen, joten luotto on kova voittoon asti.

Hiukan ohi aiheen spekulointia kun eletään aikaa kun joukkueita jo rakennetaan tulevaan kauteen.

Kenet näkisitte valmentajana seuraavalla kaudella? Olisikohan tsäänsiä Tomek Valtoseen? Tulisi hiukan särmää aitioon. :D Vaikka Variksen kanssa tulisi nyt keväällä jackpot niin itse haluaisin muutosta valmennukseen.
#13 JTK 12.03.2018 14:13
Tänään on näköjään Ketterän nelosketju kovin Joensuulais väritteinen, kun nykyisin Saipassa puolustajana pelaava Jokipoikien kasvatti Santeri Koponen pelaa nyt hyökkääjänä Jalovaaran ketjussa.
-1 #14 Peks1 12.03.2018 14:47
Ei varmaan ois varaa Tomekiin. Mutta toisaalta, eikös hän ole Kiteeltä? Jos hänellä olisi tarvetta Vaasan pettymyksen jälkeen repatrioitua hetkeksi ja vetää keuhkoihin Pohjois-Karjala n happea pari vuotta ja sitten taas suunnata isompiin ympyröihin.
+1 #15 Repe 12.03.2018 15:06
Tomekin valmentajataito ihin en ota mitään kantaa, mutta eiköhän aika nopeasti kyllästyisi paikalliseen "puuhailuun".
+1 #16 Repe 12.03.2018 15:08
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/tomek-valtonen-oli-muuta-kuin-ep%C3%A4onnistuja/199544
+2 #17 jones 12.03.2018 15:21
Lainaus Peks1:
Ei varmaan ois varaa Tomekiin. Mutta toisaalta, eikös hän ole Kiteeltä? Jos hänellä olisi tarvetta Vaasan pettymyksen jälkeen repatrioitua hetkeksi ja vetää keuhkoihin Pohjois-Karjalan happea pari vuotta ja sitten taas suunnata isompiin ympyröihin.


On Kiteeltä lähtöisin.

Vielä osakkeita nostattaa se tosiseikka, että Tomekille voi olla hiukan hankalaa löytää paikkaa Liigasta. Paikat on jaettu, jos ei tyydy tusina apukoutsiksi?

Mestis voisi olla nyt sopiva rakonen tulla kehittymään.
+3 #18 Repe 12.03.2018 15:24
Tomekin kohdalla se olisi "joutumista Mestis-valmenta jaksi". Mitä suurempaa merkitystä Mestiksella on kuin edelleen kasvattaa joitakin pelaajia Liiga-tasolle?
+2 #19 Teppana85 12.03.2018 16:42
Lainaus Repe:
Tomekin kohdalla se olisi "joutumista Mestis-valmentajaksi". Mitä suurempaa merkitystä Mestiksella on kuin edelleen kasvattaa joitakin pelaajia Liiga-tasolle?


Ollaan toiveikkaita, että sarjajärjestelm ille tehdään jotain lähitulevaisuud essa.
+1 #20 Repe 12.03.2018 17:42
Lainaus Teppana85:
Lainaus Repe:
Tomekin kohdalla se olisi "joutumista Mestis-valmentajaksi". Mitä suurempaa merkitystä Mestiksella on kuin edelleen kasvattaa joitakin pelaajia Liiga-tasolle?


Ollaan toiveikkaita, että sarjajärjestelmille tehdään jotain lähitulevaisuudessa.


Sitä odotellessa, pitää myös muistaa että Liigaan pääsy ei helpotu pelkkien sarjojen aukaisuilla. Talous oltava kunnossa, uskottava junioritoiminta ja edustusjoukkue jne....
+3 #21 JTK 12.03.2018 18:28
Liigaa pitää supistaa ennenkuin se aukaistaan. Joukkueita on liikaa ja tasoerot vain sen myötä kasvaneet Liigan kärjen ja hännän osalta minkä muodostavat kolme Mestiksen entistä suurseuraa.

Tuosta Tomekista, kun kirjoittelette niin kannattaa muistaa, että hänellä oli sopimusta vielä jäljellä Sportin kanssa, joten voi olla, että hänen kannattaa ihan jo järkisyistäkin pitää huilia? Aika näyttää?
+3 #22 Teppana85 12.03.2018 18:48
Lainaus Repe:
Lainaus Teppana85:
Lainaus Repe:
Tomekin kohdalla se olisi "joutumista Mestis-valmentajaksi". Mitä suurempaa merkitystä Mestiksella on kuin edelleen kasvattaa joitakin pelaajia Liiga-tasolle?


Ollaan toiveikkaita, että sarjajärjestelmille tehdään jotain lähitulevaisuudessa.


Sitä odotellessa, pitää myös muistaa että Liigaan pääsy ei helpotu pelkkien sarjojen aukaisuilla. Talous oltava kunnossa, uskottava junioritoiminta ja edustusjoukkue jne....


Niin tarkoitin, että hommaan tulisi jotain kunnianhimoisem pia tavoitteita mestis-seurojen osalta, kuin pelkkä pelaajien kasvattaminen.
+1 #23 JTK 12.03.2018 19:13
Nyt ei ole Ylönen ihan parhaimmillaan. Kumpikin maali olisi ollut otettavissa ja muutenkin liikkuminen ja reagointi on oudon näköistä välillä. No jospa se siitä vielä lähtee?

Raitanen teki hienon maalin eikä huono ollut Lehtisenkään maali. Veskari vähän hörppäs räpsän kautta. Ketterällä muuten pelaa vasta 17-vuotias Jukureiden puolustajalupau s Mikko Kokkonen. Hän syötti Ketterän toka maalin.
-2 #24 ju.pe67 12.03.2018 19:57
Hienoa Ketterä..lisää vaan
+4 #25 JTK 12.03.2018 20:06
Oli kyllä Jokipojilla paikkoja toka erässä, mutta Ketterä iski maalin. Nyt vaan pitää ruveta saamaan kiekkoa pömpeliin.
+3 #26 JTK 12.03.2018 20:33
Samu iski yv-maalin neliön keskeltä ja peli on tasan!
+4 #27 rokkipoika 12.03.2018 20:51
Meidän maalipyssy vei Jokipojat johtoon!
+3 #28 rizee 12.03.2018 20:51
Ja Samun toisella 4-3 johtoon. Ei mennä asioiden edelle vielä, mutta olisipa makiaa lähteä Imatralle 2-0 sarjajohdossa!
+4 #29 JTK 12.03.2018 20:52
Ja Pitkänen iski taas ja peli on 4-3. Miro Väänänen teki hienon esityön maaliin. Antoi painetta pakille maalin takana ja sai tältä kiekon ja sitten hieno lätty Samulle maalin eteen! :)
+6 #30 JTK 12.03.2018 20:53
5-3 tyhjiin! :)
+5 #31 Kittee 12.03.2018 20:55
Hyvää peliä, muutama tyhmä ja aika helppokin jäähy, mutta voitto pääasia.

Imatran päässä puristus mailasta lisääntyy. Tosin ei tässä itsekään kannata leijumaan alkaa.
+5 #32 rizee 12.03.2018 20:57
Hunajjee hunajjee :) aa että aa että!
+2 #33 rokkipoika 12.03.2018 20:59
Lainaus ju.pe67:
Hienoa Ketterä..lisää vaan

Tuliko nyt paha mieli?
+3 #34 jones 12.03.2018 21:07
Kiitos, kiitos JOKIPO!

Kevään joukkue JOKIPOOO!!!

Yleisömäärä myös erinomainen!
+6 #35 Peks1 12.03.2018 21:12
Hyvä Jokipo! Kapteeni johti joukkojaan edestä, hyvä Samu!
+3 #36 Periman 12.03.2018 21:45
Kiitos Jokipojille hyvästä pelistä.
#37 rokkipoika 12.03.2018 22:05
Lainaus rokkipoika:
Nää meidän konkarisentterit vois taas saaha tehoja aikaan, on ollu aika hiljasta rintamalla sillä saralla.

Hyvin on nyt vastattu pyyntöön. Lauantaina Uski teki kaks maalia, tänään Pitkänen ja onko se keskiviikkona sit Halosen vuoro pistää pari börsää.
+1 #38 sambialainen heimolaulaja 12.03.2018 22:15
Ylivoimaisesti kauden ehjin esitys ja loistava lopputulos, HYVÄ ÄIJÄT!!!
+4 #39 Eastside22 12.03.2018 22:38
Oli hienoo valmennuksella antaa Väääänäsen Mirolle vastuuta ja sen äijä hoiti hienosti , tässä on meillä uus tulevaisuuden lupaus . KIITOS JOKIPOOO!!!!
-3 #40 puumaila 12.03.2018 22:42
"ju.pe67
Hienoa Ketterä..lisää vaan"
Heh heh.
Larinmaalta löysä esitys.
#41 peluuri 13.03.2018 02:50
Lainaus puumaila:
"ju.pe67
Hienoa Ketterä..lisää vaan"
Heh heh.
Larinmaalta löysä esitys.

Olipa erikoinen viimeinen lause. Ei katottu varmaankaan samaa matsia.
+2 #42 JTK 13.03.2018 06:56
Lainaus Eastside22:
Oli hienoo valmennuksella antaa Väääänäsen Mirolle vastuuta ja sen äijä hoiti hienosti , tässä on meillä uus tulevaisuuden lupaus . KIITOS JOKIPOOO!!!!

Miron kyvyt on ollut tiedossa jo pitkään ja hyvin saa vastuuta nyt myös edustuksessa. Nuorille pelaajille vaan roskeasti vastuuta ja mahdollisuus näyttää mihin heistä on. Niin Liigassakin tehdään.

A:n puolella pelaavat Kupiainen ja Rouhiainen ovat myös loistavia ja heille vaan sopimusta ensikaudeksi ja isoon rooliin. Samoin Lankinen ja Hämäläinen. Kyllä näitä vaan tulee, kun annetaan mahkuja. :)

Karjalaisessa tänään tuhtisti kiekkoa. Raportti eilisestä pelistä ja Liigan playareihin liittyen Uken, Petun ja Temen kuulumiset ja hieno juttu myös Tobias Salmelaisesta, meidän entisestä pelaajasta, joka toimii nykyisin HIFK:n urheilutoimenjo htajana. Kertoilee mukavia tarinoita Jokipoikien ajoista! :)
+1 #43 Vanha SaPKolainen 13.03.2018 10:04
Onnea Jokipojille Ketterän kaadosta! SaPKo taas tössi jo tuttuun tapansa kahden maalin johtonsa Iisalmessa ja pelit alkavat alusta.
+3 #44 Petromax 13.03.2018 10:42
Lainaus JTK:
5-3 tyhjiin! :)

Tapahtuiko sellainen ihme että JTK oli ihan paikanpäällä katsomassa matsia?Kiva että saadaan katsomoon lisää asiantuntijuutta.
Seuraavaan peliin voisi laitta Haraldin maalille.Ylösel le pari lipsahdusta,muu ten torjui hyvin. Kovapaine Ketterälle näyttäisi hyydyttävän heidän hyökkäyksiin lähdöt. Mahdollisuus kolmanteen kiinnitykseen huomenna.
+2 #45 Repe 13.03.2018 14:22
Ottelusarja vielä pahasti kesken, jos Jokipojat huomenna voittaa, aika sössiminen olisi jos vielä häviäisivät tämän ottelusarjan.
+2 #46 JTK 13.03.2018 14:31
Petromaxille, että kotoa käsin katsoin matsin eilen Elisa viihde urheilun kautta. Kaksi matsia olen tällä kaudella katsonut hallilla. Nykyisin tulee enää harvoin katsottua Mestistä paikanpäällä, mutta aikoinaan toki sitäkin enemmän, kun oli vielä aikaa.

Vietän hallilla aikaa junnupelien ja touhujen tiimoilta ja lisäksi seuraan Liigaa melko tarkastikin eri asioihin liittyen, niin ei vaan enää paukut eikä oikein aikakaan riitä joka paikkaan. Välillä, kun perhana pitäs tehdä kotimommiakin! Hengessä kuitenkin ollaan mukana, jos ei muuta kerkeä! :)
+2 #47 Repe 13.03.2018 14:58
Lainaus JTK:
Petromaxille, että kotoa käsin katsoin matsin eilen Elisa viihde urheilun kautta. Kaksi matsia olen tällä kaudella katsonut hallilla. Nykyisin tulee enää harvoin katsottua Mestistä paikanpäällä, mutta aikoinaan toki sitäkin enemmän, kun oli vielä aikaa.

Vietän hallilla aikaa junnupelien ja touhujen tiimoilta ja lisäksi seuraan Liigaa melko tarkastikin eri asioihin liittyen, niin ei vaan enää paukut eikä oikein aikakaan riitä joka paikkaan. Välillä, kun perhana pitäs tehdä kotimommiakin! Hengessä kuitenkin ollaan mukana, jos ei muuta kerkeä! :)


Tossun alla?;) Tosin moni muukin jättää tätänykyä Mestis-pelit väliin ympäri Suomea.
+2 #48 JTK 13.03.2018 15:10
Ei olla tossun alla (enää) eikä onneksi taivas alla, mutta aika on rajallista. Täytyy sanoa, että esim. eilinen peli oli viihdyttävää ja kyllä tuollaista voisi hyvin katsoa paikan päälläkin.

Tänään alkaakin sitten Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros, joten ilta meneekin taas rattoisasti lätkän parissa. On nää kauden ratkaisupelit vaan hienoa aikaa sarjatasosta riippumatta! :)
+2 #49 Repe 13.03.2018 16:59
Runkosarjapelit on välillä puuduttavaa seurattavaa lajista ja sarjatasosta riippumatta. Toisaalta aika keinotekoista pelata esim. Nuorten Mestiksessä sisäisiä pudotuspelejä.
-1 #50 JTK 13.03.2018 19:22
Lainaus Repe:
Runkosarjapelit on välillä puuduttavaa seurattavaa lajista ja sarjatasosta riippumatta. Toisaalta aika keinotekoista pelata esim. Nuorten Mestiksessä sisäisiä pudotuspelejä.

Täh? Mitä ihmeen sisäisiä pudotuspelejä?

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste