Runkosarja pakettiin jatkoaikavoitolla

Runkosarja pakettiin jatkoaikavoitolla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Runkosarja pakettiin jatkoaikavoitolla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Runkosarja pakettiin jatkoaikavoitolla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Runkosarja pakettiin jatkoaikavoitolla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–KeuPa HT 4–3 ja. (1–1, 1–2, 1–0)

Jokipojat päätti runkosarjan ottelunsa kotivoittoon ykköspaikan vieneestä KeuPa HT:sta. Koska IPK hävisi päätöskierroksella yllättäen kotonaan RoKille ja TuTo puolestaan voitti Hermeksen, ei muita kamppailuja hitaammin edenneen Mehtimäen ottelun tuloksella ollut enää lopulta vaikutusta sarjasijoituksiin. Oskari Lehtisen (2+0) jatkoaikamaalilla irronnut voitto antoi silti varmasti uskoa lauantaina Imatralla Ketterää vastaan alkavaan puolivälieräsarjaan. Lehtisen lisäksi ärjypaidoista maalinteossa onnistuivat Roni Viirlas ja Mika Koivisto. Joonas Larinmaa keräsi vuorostaan peräti kolme syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla aloittanut Sebastian Ylönen (20 kertaa) loukkaantui päätöserässä, ja viimeisen reilun vartin maalia vartioi Antti Makkonen (3 torjuntaa). Ottelu oli A-juniori-ikäiselle Makkoselle ensimmäinen Mestiksessä.

 

Otteluraportti

Runkosarjan viimeinen kamppailu Jokipoikien ja KeuPa HT:n välillä ei ollut korkeatasoisinta kiekkoa mitä Mehtimäellä on tällä kaudella nähty. Vierailija oli käytännössä voittanut runkosarjan, joten sillä ei ollut ottelussa panosta.

– Peli oli ehkä tuommoista pelailua puolin ja toisin. Runkosarja pitää päättää, ja se päätettiin nyt jatkoaikatappioon, KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen lausui ottelun jälkeen.

Päävalmentajien mietteet olivat ottelun jälkeen luonnollisesti jo lauantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä.

– Pudotuspelipaikka varmistui jo viime viikolla. Tänään haluttiin saada ehjä peli. Tiedettiin, että panokset ovat vähäisiä. Jotain varmaan ratkesi vastustajan suhteen. Ymmärtääkseni mennään tuohon suhteellisen lähelle, että ei tarvitse kauas lähteä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Jokipoikien tavoitteena oli saavuttaa kotietu, mutta se jäi neljän pisteen päähän.

– Me jäimme tavoitteesta. Tavoite oli olla neljän sakissa ja saada kotietu. Se harmittaa, että ei pystytty sitä hommaamaan. Eteenpäin pitää mennä, Varis jatkoi.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, sillä kahden ensimmäisen minuutin aikana verkot olivat heiluneet jo kahdesti.

Ensin KeuPa hyödynsi Jokipoikien huolimattoman oman pään kiekollisen pelin, ja vierailija karkasi johtoon Kristian Tikan rannekudin myötä.

Jokipojat kuitenkin tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Joonas Larinmaalla oli hyvää malttia purjehtia hyvään syöttöpaikkaan, ja hänen syöttönsä napsahti millilleen maalin edessä päivystävän Roni Viirlaksen lapaan.

Maali oli Viirlakselle jo kauden 13. osuma.

Erä eteni melko tasaisissa merkeissä. Jokipojat pääsi melko hyvin omalta alueeltaan kiekon kanssa pois, mutta hyökkäykset pysähtyivät useasti KeuPan siniviivalle.

Myös heti toisen erän alkuun nähtiin maali. Ärjypaitojen Larinmaa polki hyökkäysalueelle jättäen kiekon Mika Koivistolle, jonka kova lämäri upposi verkon perukoille.

Seuraavaksi oli KeuPan vuoro päästä ylivoimalle. Hyvin toimineesta ylivoimasta huolimatta kiekko ei tolppaa lähemmäksi osunut.

Ottelun neloskentän laidalla aloittanut Teemu Väisänen sai toisessa erässä väistyä, ja tilalle tuli ottelun 13. hyökkääjänä aloittanut Eetu Rissanen.

Erän aikana KeuPa teki Jokipoikien syöttöpelistä vaikeaa. Vierailija pystyi pelaamaan siten, että syöttöpaikkoja ei paljoa ollut tarjolla. Ärjypaitojen syötöt napsahtelivatkin useasti vastustajan lapoihin.

Erä eteni vierasjoukkueen hallinnassa. Joukkue viimeistelikin erän loppupuoliskolla kaksi maalia, ja pääsi aloittamaan kolmannen erän yhden maalin johtoasemasta.

Myös heti kolmannen erän alussa kiekko saatiin verkkoon asti. Vieralijoiden ylivoiman aikana kiekko lipui maaliviivan yli, mutta lopulta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Jokipojat joutui kolmannessa erässä vaihtamaan maalivahtia. Sebastian Ylönen siirtyi pukukopin puolelle, ja maalille luisteli Antti Makkonen.

Erä eteni vierailijoiden hallinnassa, eikä Jokipojat tuntunut saavan kiriään käyntiin.

Kuitenkin mitä lähemmäksi ottelu eteni loppuaan kohti, sitä paremmaksi kotijoukkueen peli muuttui.

Kaivatun tasoituksen viimeisteli Oskari Lehtinen tarkan rannelaukauksen myötä.

Jatkoaika oli täysin kotijoukkueen näytöstä. Jokipoikien Oula Uski hankki hyvän kiekon suojauksensa ansiosta ylivoiman.

Ylivoiman aikana Lehtinen laukoi tutulta paikaltaan vasemman b-pisteen lähettyviltä kiekon suoraan syötöstä sisään.

– Pitkään oltiin voitossa kiinni, mutta niin vain kaveri kampesi tasoihin ja meni jatkoajalla ohi, Heiskanen kertasi.

– Nyt on yksi etappi takana, ja ei se paremmin voi päättyä kuin runkosarjan voittoon. Se on vain etappi. Eihän tässä ole mitään vielä saavutettu. Nyt ollaan matkalla, ja juna puksuttaa kohti pudotuspelejä. Se on sitten ihan eri maailmansa.

– Siellä sitten mittaillaan äijää ja joukkueita ihan toden teolla. Hienoa kun kevätaurinko paistaa ja hienoja juttujahan nämä on pelaajille, ja näille yhteisöille missä toimitaan. Huomenna pyyhitään välimuistit pois ja keskitytään tulevaan, hän päätti.

– Mielenkiintoisia aikoja eletään. Runkosarja on päättynyt ja huomenna aloitetaan valmistautuminen pitkään kevääseen, Varis sanoi.

– Se on ihan selkeä asia, että jokaisen meidän joukkueesta pitää ottaa steppi eteenpäin. Pelaajien kuin myös meidän valmennustiiminkin pitää pikkuisen paremmin töitä tehdä huomisesta eteenpäin, että päästään sitten todella pitkälle kevääseen. Joukkue voitti tänään, ja hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantaita, hän jatkoi.

 

Maalit ja syöttäjät

00.33 Kristian Tikka (Miro-Pekka Saarelainen) 0–1
02.00 Roni Viirlas (Joonas Larinmaa, Lassi Raitanen) 1–1 yv.
21.05 Mika Koivisto (Larinmaa, Fabien Bourgeois) 2–1
33.34 Lasse Salonkari (Joonas Niemelä) 2–2
36.34 Teemu Huttu (Santeri Suistio) 2–3
56.52 Oskari Lehtinen (Jani Ollitervo, Tuukka Rajamäki) 3–3
61.27 Lehtinen (Larinmaa, Raitanen) 4–3 yv.

Maalivahtien torjunnat

Sebastian Ylönen, Jokipojat 6+4+10+(0)=20 (vaihto 46.01/2–3)
Antti Makkonen, Jokipojat (0)+(0)+3+0=3
Waltteri Ignatjew, KeuPa HT 6+6+2+1=15

Rangaistukset

Jokipojat 3x2 min + Eppu Rissanen 10 min = 16 min
KeuPa HT 3x2 min = 6 min

Yleisöä: 853

 

Jokipoikien kokoonpano

24 Tuukka Rajamäki – 11 Ville Halonen – 88 Oskari Lehtinen
23 Mika Koivisto – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
61 Lauri Hukkanen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
50 Teemu Holttinen – 21 Miro Väänänen – 17 Teemu Väisänen
22 Eetu Rissanen

77 Lassi Raitanen – 10 Jani Ollitervo
2 Roni Viirlas – 74 Fabien Bourgeois
42 Eppu Rissanen – 6 Joni Muranen 

35 Sebastian Ylönen
(31 Antti Makkonen)

 

Heilin tähdet

*** Oskari Lehtinen

Lehtisen laukaus lienee yksi Mestiksen kovimmista. Tämä nähtiin ottelussa KeuPaa vastaan, missä Lehtisen kaksi kovaa laukausta toivat ärjypaidoille voiton. Lehtinen viimeisteli runkosarjassa yhteensä 22 maalia, mikä oikeuttaa jaetulle viidennelle sijalle koko Mestiksessä.

** Joonas Larinmaa

Vaikka Larinmaalta on tällä kaudella nähty kokonaisuutena parempiakin pelejä kuin runkosarjan viimeinen ottelu KeuPaa vastaan, oli vikkelän laiturin syöttötyöskentely kohdillaan. Saalisti kolme syöttöpistettä ja nosti runkosarjan pistemääränsä lukemiin 11+38 ollen Jokipoikien paras pistemies.

* Roni Viirlas

Viirlas viimeisteli kauden 13. osumansa perinteiseltä paikalta, eli maalin edustalta. Hyvin koko kauden ylivoiman maskimiehenä pelannut Viirlas pelasi myös omassa päässä hyvin voittaen ison määrän kaksinkamppailuja.

 

Otteluennakko

Jokipoikien runkosarjan viimeinen ottelu on kotimatsi sarjakärki KeuPa HT:tä vastaan. Vierailija KeuPa on käytännössä voittanut runkosarjan, mutta Jokipojat voi vielä voitolla nousta kuudennelta sijalta viidenneksi tai pudota tappiolla seitsemänneksi. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa loukkaantumisesta kärsivä maalivahti Timo Niemi ja pelikiellossa oleva puolustaja Joel Olkkonen. Puolustaja Esa Lehikoinen ei ole mukana kokoonpanossa. Jokipoikien maalilla jatkaa Sebastian Ylönen, joka on torjunut tällä kaudella myös KeuPan riveissä.

Jokipojat varmisti pääsynsä pudotuspeleihin edellisessä ottelussaan. Raskaan vieraspeliviikon pelannut LeKi hyytyi kolmannessa erässä Jokipoikien viimeistellessä hyvin omista paikoistaan.

– Pelistä jäi kaksijakoiset fiilikset. Alkuun pari erää ei oltu lähelläkään sitä, mitä pelin piti olla. Viimeisessä erässä hieno tasonnosto, ja saatiin tärkeät kolme pistettä kaivettua kolmannen erän hyvällä pelillä. Helpotti meidän taakkaa tämän viikon osalta, Jokipoikien apuvalmentaja Ville Väänänen summaa.

Jokipojat saalisti kauden tärkeimmästä pelistään täyden pistepotin lukemin 5–3.

Varsinkin kakkoserässä kotijoukkueen pelaaminen oli lauantaina vaikeata. Joukkue kuitenkin paransi peliään rutkasti kolmannen erän edetessä.

– Kolmas erä oli sitä peliä, mitä haluamme keväällä pelata. Sitä peliä meidän olisi pitänyt koko peli pelata. Tärkein siitä pelistä oli se, että saatiin pisteet.

– Se on ihan selkeä homma, että kun viikonloppuna alkaa pudotuspelit, niin meidän pitää pystyä pelaamaan ehjiä 60-minuuttisia ja tarvittaessa jopa pidempiä pelejä. Ottelun sisällä ei saisi taso heilahdella yhtä paljon kuin lauantain pelissämme, Väänänen summaa.

Jokipoikien ylivoimapelaaminen oli lauantaina vaikean näköistä. Poissaolojen takia ylivoimakoostumukset olivat normaalista poikkeavia. Se ei varmasti ole ihannetilanne, kun ylivoimaviisikoilla ei ole alla yhteisiä kokemuksia?

– Kyllä varmasti se oli isona osana siinä. Ylivoimaa harjoittelimme ennen peliä tietyillä koostumuksilla, mutta ne muuttuivat pariinkiin kertaan pelipäivän aikana, kun ukkoja tippui, Väänänen sanoo.

– Sinällään ymmärtää, että oli haastava tilanne, kun ukot vaihtuivat ja harjoitellut kuviot ja sovitut asiat jouduttiin lennosta pistämään uusiksi. Väkisinkin se jonkin verran vaikuttaa siihen, että miltä se siellä jäällä näyttää.

Jokipojilla on panosta runkosarjan viimeisessä ottelussa sen verran, että voitolla on mahdollisuus nousta kuudennelta sijalta sijalle viisi.

Tämä vaatisi sen, että Jokipojat voittaa kolmen pisteen arvoisesti ja viidentenä oleva TuTo ei saa pistettäkään Hermekseltä. Jokipoikien ja TuTon saadessa tasapisteet TuTo sijoittuisi viidenneksi paremman maalieronsa turvin

Seitsemännellä sijalla on puolestaan IPK, joka on Jokipoikia kahden pisteen päässä. Joukkueiden jäädessä tasapisteisiin Jokipojat säilyisi kuudennella sijalla paremman maalieron turvin.

KeuPan runkosarjan voitto on käytännössä varma. Savonlinnan Pallokerho voi vielä nousta keuruulaisten kanssa tasapisteisiin, mutta KeuPan maaliero on pässipaitoja parempi. KeuPan maaliero on 52 maalia plussalla, ja SaPKolla vastaava lukema on puolestaan 32.

Jokipojat saakin pudotuspeleihin hyvän kenraaliharjoituksen, kun vastaan asettuu runkosarjan ykkönen.

– Nyt saadaan paras mahdollinen mittari siihen, että missä mennään. Pystytään mittaamaan oma tasomme ennen pudotuspelejä, Ville Väänänen toteaa.

– Toivotaan, että saadaan pelistä loistava esitys meiltä ja hyvä kenraaliharjoitus ennen lauantaina alkavia pudotuspelejä ajatellen.

– Varmasti KeuPa pyrkii tulemaan mahdollisimman hyvällä porukalla tänne. Lauantai tulee kuitenkin nopeasti vastaan. Hyvä kenraali myös heille pudotuspelejä ajatellen.

– Toki nyt on mahdollisuus huilauttaa sellaisia pelaajia, joilla on vammoja tai muuta, niin heidän ei ole ihan pakko pelata. Pelikuntoisia miehiä tuskin sivuun jätetään huilamaan, vaan mahdollisimman lähellä niitä koostumuksia pyritään pelaamaan, joilla lauantaina on tarkoitus pelata.

Jokipojat ja KeuPa ovat kohdanneet tänä kautena kolmesti. Sarjakärki on voittanut molemmat kotipelinsä  (5–1, 5–2), ja Jokipojat oli tammikuussa kotipelissään vahvempi lukemin 5–1.

KeuPa vaikutti vielä tammikuussa purjehtivan suvereeniin runkosarjan voittoon, mutta vähitellen SaPKo otti kovan kirinsä myötä keuruulaiset melkein kiinni.

Muuten Mestiksessä sijat yhdestä kolmeen ovat käytännössä varmat. KeuPa on lähtee pudotuspeleihin sarjaykkösenä ja SaPKo kakkosena.

Kolmantena oleva sarjanousija Imatran Ketterä on ennen viimeistä kierrosta pudotuspeleihin päässeistä joukkueista ainoa, jonka sarjasijoitus ei voi enää muuttua.

TuTolla on puolestaan mahdollisuus saavuttaa vielä kotietu. Neljäntenä olevaan Kiekko-Vantaaseen on turkulaisilla matkaa kaksi pistettä.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kisaavat kahdeksantena oleva Espoo United ja yhdeksäntenä oleva LeKi. Molemmat joukkueet ovat tasapisteissä, mutta United on ylempänä paremman maalieronsa turvin.

Kymmenentenä olevalla Rovaniemen Kiekolla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta sijalle kahdeksan.

Omasta sarjapaikastaan puolestaan joutuvat karsimaan Kokkolan Hermes ja Heinolan Peliitat.

Jokipojat saa pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaansa joko SaPKon, Ketterän tai Kiekko-Vantaan. Jokipojat aloittaa puolivälierät vieraspelillä tulevana lauantaina.

Jokipojillakin varmasti tarkoitus saada alle mahdollisimman hyvä peli ennen pudotuspelejä eikä lähteä taktikoimaan sillä, että vastaan saataisiin mahdollisimman sopiva vastustaja?

– Ei missään nimessä lähdetä taktikoimaan. Lähdetään huomenna pelaamaan voitosta ja hakemaan hyvä fiilis ja peli alle lauantaita ajatellen.

– Pääasia, että 60 minuuttia pystytään pelaamaan sitä peliä, mitä lauantainakin halutaan pelata. Olipa lauantaina vastassa kuka tahansa, niin kaikki joukkueet ne on voitettava, ketkä vastaan tulee, Ville Väänänen kertaa.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Timo Niemi ja Joel Olkkonen.

– Lisäksi muutamalla pelaajalla on pientä vaivaa. Ne katsotaan keskiviikkona aamulla, että huilautetaanko heitä vai otetaanko peliin. 

Jokipoikia viimeiset kaksi viikkoa vaivannut tautiepidemia on vielä tällä viikolla kiusannut paria pelaajaa.

– Aika lähellä se on, että taudit ovat kiertäneet kaikki joukkueesta läpi, ellei toista kierrosta nyt taudin suhteen tule. Toivotaan, että tautiepidemia olisi tältä erää kukistettu, Ville Väänänen miettii.

Ärjypaitojen runkosarjan viimeinen ottelu alkaa Mehtimäellä kello 18.30.


 

Aiemmat kohtaamiset 

Jokipojat–KeuPa HT
2018: 5–1
2016: 6–7
2016: 1–2
2016: 4–3 (playoffs)
2015: 2–1
2015: 1–0

Saldo: 4–0–2 (maalit 19–14)

KeuPa HT–Jokipojat
2017: 5–2
2017: 5–1
2017: 2–4
2016: 4–7
2016: 3–1
2016: 4–2

Saldo: 4–0–2 (maalit 23–17)

Kommentit   

+5 #1 JTK 06.03.2018 15:20
Toivotaan, että äijien vaivat ja sairastelut eivät enää paljoa haittaa, kun lähdetään kohti playareita. Runkosarja olis kiva päättää voittoon ja ottaa näin hyvä lähtö kauden tärkeimpiin peleihin. Keupan esitykset ovat heikentyneet siitä lähtien, kun äijiä otettiin Lukkoon ja varmaan vaikuttaa jatkossakin.
+3 #2 Eastside22 06.03.2018 21:03
Nyt on viime hetki opetella pelaamaan 60 min . Sitten pommitetaan kiekkoo sinne maalille , ripareita tulee aina , maski miesten roolitus ois kiva .
+1 #3 Vanha SaPKolainen 06.03.2018 21:36
Ei se SaPKo:nkaan sijoitus sijoitus enää mihinkään muutu, Ketterä ei voi enää mennä ohi ja käsittääkseni KeuPa voittaa SaPKo:n kanssa samoissa pisteissa runkosarjan, koska sillä on parempi maaliero ja enemmän 3 pisteen voittoja. Tosin SaPKo otti voitot 3-1.
#4 puumaila 07.03.2018 10:28
Keupa tuskin tulee sata lasissa Joensuuhun. Eiköhän nekin parantele vaivojaan ja varo loukkaantumisia ennen tosipelejä.
+4 #5 JTK 07.03.2018 10:52
Kas kummaa Kiekko-Espoo tekee paluun ensi kaudella kotimaisten kiekkoseurojen joukkoon. Tavoite on olla Suomen kärkisuroja 3-5 vuoden päästä?

Oli ne aikoja, kun Jokipojat pelasi karsintoja heitä vastaan. Tuli käytyä katsomassa kaikki pelit niin kotona kuin vieraissa. Vika ottelua Helsingin jäähalliin oli tullut seuraamaan 7 776 katsojaa!
+4 #6 puumaila 07.03.2018 12:04
Jaahas...meinaa vatkohan Espoossa hakea uudella nimellä mestislisenssiä , vai kenties kabinetin kautta suoraan liigaan?
+3 #7 tilkka 07.03.2018 12:10
Jtk! Helsingissä tuli katsottua se matsi paikan päällä!!
+4 #8 JTK 07.03.2018 12:22
Lainaus tilkka:
Jtk! Helsingissä tuli katsottua se matsi paikan päällä!!

Samoin ja vieläpä pitkän kaavan mukaan! Liekköhän törmätty? :)

Kiekko-Espoolla on aluksi A-, B- ja C-nuorten joukkueet ja myöhemmin keväällä tiedottavat saavatko jo ensi kaudeksi miesten ja naisten edustusjoukkuee t.
+2 #9 Paitsio 07.03.2018 14:38
Kaksi superpakkia siis pois kokoonpanosta: Talonmies ja Olkkonen (tuo jälkimmäinen oli kyllä tiedossa)... No uudet kujeet kokoonpanossa. Näyttäkäähän ukot taas sitä Itä-Suomen taistelutahtoa! Tsemppiä matsiin
+2 #10 Reikäpallo 07.03.2018 14:44
Keupalla TPS:n junnu maalissa siinä iskun paikka? Veikkaan 4-2 Jokipojille.
+3 #11 JTK 07.03.2018 14:49
Lainaus Paitsio:
Kaksi superpakkia siis pois kokoonpanosta: Talonmies ja Olkkonen (tuo jälkimmäinen oli kyllä tiedossa)... No uudet kujeet kokoonpanossa. Näyttäkäähän ukot taas sitä Itä-Suomen taistelutahtoa! Tsemppiä matsiin

Liekkö veikkaajat reakoineet herrojen puuttumiseen vai mihin, kun Keupaa on pelattu sen verran paljon, että Jokipoikien kerrointa on nostettu ja Keupan laskettu.

Keupan maalilla on TPS:n A-nuorista vasta hankittu -99 syntynyt Jokerien kasvatti Waltteri Ignatjev. Kaveri pelaa tänään uransa ensimmäisen miesten pelin.
+2 #12 puumaila 07.03.2018 14:53
Lehtinen pommittaa Ignatjevin vaihtoon, toivottavasti Keupalla varamokke mukana:)
+2 #13 Paitsio 07.03.2018 15:20
Lainaus JTK:
Lainaus Paitsio:
Kaksi superpakkia siis pois kokoonpanosta: Talonmies ja Olkkonen (tuo jälkimmäinen oli kyllä tiedossa)... No uudet kujeet kokoonpanossa. Näyttäkäähän ukot taas sitä Itä-Suomen taistelutahtoa! Tsemppiä matsiin

Liekkö veikkaajat reakoineet herrojen puuttumiseen vai mihin, kun Keupaa on pelattu sen verran paljon, että Jokipoikien kerrointa on nostettu ja Keupan laskettu.

Keupan maalilla on TPS:n A-nuorista vasta hankittu -99 syntynyt Jokerien kasvatti Waltteri Ignatjev. Kaveri pelaa tänään uransa ensimmäisen miesten pelin.


Taidanpa pistää pitkästä aikaa minäkin vedot menemään... ;)
+1 #14 JTK 07.03.2018 15:39
Keupalla ei ole matsissa panosta ja silloin peli voi mennä läpsyttelyksi tai sitten puolestaan paineettomassa tilanteessa vetää huikean matsin. Vaikea sinänsä veikata, mutta kyllä nyt pitää laittaa rahat likoon isännille ja isosti! Mennään sitten syteen tai saveen, mutta näyttävästi! Tsemppiä äijät! :)
+1 #15 Repe 07.03.2018 16:06
Lainaus JTK:
Keupalla ei ole matsissa panosta ja silloin peli voi mennä läpsyttelyksi tai sitten puolestaan paineettomassa tilanteessa vetää huikean matsin. Vaikea sinänsä veikata, mutta kyllä nyt pitää laittaa rahat likoon isännille ja isosti! Mennään sitten syteen tai saveen, mutta näyttävästi! Tsemppiä äijät! :)


Älähän liikaa "massia" laita Jokipojille, että saat ensi yönä unta;)
+2 #16 peluuri 07.03.2018 16:22
Lainaus JTK:
Keupalla ei ole matsissa panosta ja silloin peli voi mennä läpsyttelyksi tai sitten puolestaan paineettomassa tilanteessa vetää huikean matsin. Vaikea sinänsä veikata, mutta kyllä nyt pitää laittaa rahat likoon isännille ja isosti! Mennään sitten syteen tai saveen, mutta näyttävästi! Tsemppiä äijät! :)

Mikäs panos Jokipojilla sitten on.? Ei voitto mitään edullista jatkon kannalta tuo..No voitto antaa tietenkin paremman fiiliksen kuin tappio, eikä tahallaan tietenkään haluta hävitä..Toivon SaPKoa vastustajaksi lauantaille..
-4 #17 Repe 07.03.2018 16:35
Pudotuspeleissä 4 voittoa kerättävä? Silloin ennustan että Sapko menisi jatkoon Jokipoikia vastaan, ihan vaan realistisena arviona:)
+2 #18 Repe 07.03.2018 16:37
Juurikin näin pronssiottelua lukuunottamatta : http://www.mestis.fi/index.php/uutiset/item/1778-nain-pelataan-kaudella-2017-2018.html
+3 #19 Repe 07.03.2018 16:45
"Paras" vaihtoehto Vantaa vaikka sinne onkin matkaa, jos vaakakupissa on Sapko ja Ketterä.
-2 #20 peluuri 07.03.2018 18:15
Lainaus Repe:
Pudotuspeleissä 4 voittoa kerättävä? Silloin ennustan että Sapko menisi jatkoon Jokipoikia vastaan, ihan vaan realistisena arviona:)

Kaikki olemassaolevat vaihtoehdot menisivät todennäköisesti jatkoon Jokipoikia vastaan. SaPKo olisi mielenkiintoisi n, eikä yhtään muita vaihtoehtoja vaikeampi vastustajana.
+5 #21 Teppana85 07.03.2018 18:23
Olkoon vastassa mikä joukkue tahansa niin neljällä voitolla jatkoon, ei siinä muu auta. Tälle illalle laitoin ristin pitkävetoon.
+4 #22 puumaila 07.03.2018 18:28
Jokipojat menee jatkoon, sehän on ihan selevä:)
+4 #23 JTK 07.03.2018 18:52
Lainaus Teppana85:
Olkoon vastassa mikä joukkue tahansa niin neljällä voitolla jatkoon, ei siinä muu auta. Tälle illalle laitoin ristin pitkävetoon.

Juurikin näin se on sinänsä ihan sama kuka tulee vastaan, mutta kyllähän K-Vantaan esitykset ovat olleet vähintääkin pettymys ja siksi se voisi olla sopivin. Lohipaidat eivät ole missään vaiheessa runkosarjaa päässeet sille tasolle millä heidän pitäisi tuolla porukalla olla.

Sapko ja Ketterä ovat puolestaan pystyneet nostamaan tasoaan kauden edetessä. Kumpikin ovat pirun pahoja voitettavia varsinkin kotonaan ja senhän se vaatii, jos jatkoon meinataan mennä.
-4 #24 Repe 07.03.2018 19:29
Lainaus JTK:
Lainaus Teppana85:
Olkoon vastassa mikä joukkue tahansa niin neljällä voitolla jatkoon, ei siinä muu auta. Tälle illalle laitoin ristin pitkävetoon.

Juurikin näin se on sinänsä ihan sama kuka tulee vastaan, mutta kyllähän K-Vantaan esitykset ovat olleet vähintääkin pettymys ja siksi se voisi olla sopivin. Lohipaidat eivät ole missään vaiheessa runkosarjaa päässeet sille tasolle millä heidän pitäisi tuolla porukalla olla.

Sapko ja Ketterä ovat puolestaan pystyneet nostamaan tasoaan kauden edetessä. Kumpikin ovat pirun pahoja voitettavia varsinkin kotonaan ja senhän se vaatii, jos jatkoon meinataan mennä.


Pitää myös muistaa että Jokipojat on välillä ollut "lapanen" kotipeleissäkin .
+2 #25 jones 07.03.2018 19:44
Sniff...Leki-Pe liitat matsissa haisee sopupeli..

8-0 nyt, ja ei edes aikalisää tai veskarin vaihtoa Peliitoilta.

Edit: 10-0...ja kas kummaa, Leki tulee nousemaan maalierolla playoffeihin vaikka Espoo voittaisi oman pelinsä
-4 #26 JTK 07.03.2018 20:07
Hienoa! Ennemmin Leki kuin Espoo! :)
+3 #27 jones 07.03.2018 20:21
Lainaus JTK:
Hienoa! Ennemmin Leki kuin Espoo! :)


Ööö...onko mennyt kupillinen konjakkia liikaa? Vai paljastitko karvasi farmifanimiehenä?

Olet ilmeisesti ainoa Mestistä seuraava joka toivoo tuota farmijoukkueide n irvikuvaa playoffeihin kun ei niillä ole edes kannattajia. Nyt on syytä hävetä jo! ;)

Keupa - Leki. Farmititaanien suuren suuri sapelienkoliste lu, El Clasico!
-3 #28 JTK 07.03.2018 20:37
Eipä ole konjakkia tarjolla ja sinänsä ihan sama kumpi menee jatkoon. Toinen on farmi ja toinen on kabinettiseura. :)
+4 #29 JTK 07.03.2018 20:43
Katohan sinne on vaihdettu tuttu mies maalille Antti Makkonen?
+5 #30 Kittee 07.03.2018 20:43
IPK hävisi ja Tuto voittanee, joten Ketterä on vastus pleijareissa
+5 #31 rokkipoika 07.03.2018 20:45
En sit tiedä kumpi on isompi paha, farmijoukkue vai ettei joukkueen olisi tullut saada edes lisenssiä.
+5 #32 Kittee 07.03.2018 20:55
Pleijarissa:
Keupa-Leki
Sapko-IPK
Ketterä-JOKP
KiVa-Tuto
+4 #33 JTK 07.03.2018 21:03
Onnittelut Teppanalle tasurista. Itsellä veto meni mönkään, mutta vielä ollaan hyvin voitolla tältä kiekkokaudelta. Toki pikkasen kirpasee, mutta huomenna laitetaan uudet vedot vetämään!
-3 #34 Eastside22 07.03.2018 22:50
Pakko sanoo et hönttä Espoo putos . Salonojan makkkara perintö on on jossain vaiheessa loppu .....
+2 #35 puumaila 08.03.2018 08:57
"Pitää myös muistaa että Jokipojat on välillä ollut "lapanen" kotipeleissäkin."
Ei pidä muistaa. Nyt pelataan eri pelejä. Ketterän ykköskenttä kuriin ja eiku vuan etteenpäin:)
+2 #36 VasenPakki 08.03.2018 11:39
yleisökeskiarvo runkosarjassa nopeella laskennalla 1039. tosta kun vähentää liiton lisäämät 300, niin todellisuudessa mehtimäellä on käynyt lähtkää katsomassa keskimäärin 739 ja tossa pitää huomioida ilmaispeli, opiskelijapeli yms halvennus kampanjat!! kamala lovi taloudessa odotettavissa.

Nyt pitää toivoa että välieriin mennään!!!!!
+4 #37 Repe 08.03.2018 15:02
Mestiksen nykysurkeutta kuvaa se, että mitä enemmän turhia pudotuspelejä, niin muuta ei niistä toivota kuin talouden korjausta seuroille.
+1 #38 JTK 09.03.2018 05:24
Mahdolliset Liigakarsinnat palaavat aikaisintaan vuonna 2020! Eri vaihtoehtoja ovat käyneet läpi, mutta ei ole vielä tiedossa miten se tehdään?
#39 puumaila 09.03.2018 08:40
Niin, täytyyhän ensin Espoo saada liigakuntoon hehe...Pitää varmaan koko lajin romuttua Suomessa, ennenkuin jotain tälle kabinettikiekol le tapahtuu. Sitten toimitaan kun on haisevat housussa. Eipä noita karsintoja tälle keväälle kai kukaan odottanutkaan, vaan kuitenkin jos vaikka joskus.
+1 #40 VasenPakki 09.03.2018 10:40
Siinä on taas joensuulainen jääkiekkoilu taputeltu muutamalle seuraavalle vuodelle!!! Yleisömäärt laskee.... kiinnostus laskee...... tekis mieli sanoa muutama ruma sana !
-3 #41 puumaila 09.03.2018 11:21
Jatkoajan kolumni Jukureista...
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/kolumni-jukurien-ei-pit%C3%A4isi-pelata-liigassa-se-rapauttaa-sarjan-uskottavuutta/199465
-3 #42 pahkis 09.03.2018 11:29
Espootahan tuonne odotellaan, josko saisivat toimintansa edes semiuskottavall e tasolle. Salonojasta siihen ei tosin taida olla.

Jokipojat on jo uskottavuutensa menettänyt liiton silmissä. Tosin eipä sitä ole itselläkään ollut enää viimeisimmän kippauksen jälkeen. Ei onnistunut aikoinaan edes vastikkeettoman rahan lahjoittaminen, kun tuli yritettyä ostaa niitä (jo tuolloin) arvottomia osakkeita.

Ilmoitus lehteen ja...se on siinä. Markkinointia joensuulaisen jääkiekkoilun tapaan jo vuodesta -82.
+3 #43 JTK 09.03.2018 12:12
Luulen, että vaikka karsinnat pelattais niin moniko Mestis seuroista oikeasti Liigaan edes haluaisi nyky tilanteessa? Nytkin kabinetin kautta nostetut Sport, Jukurit ja KooKoo miehittävät runkosarjan viimeiset sijat.

Jos karsinnat palautetaan niin sitä ennen pitäisi joukkueiden määrää vahentää Liigassa. Päätettäs nyt, että 2020 kauden päätteeksi kolme viimeistä Liigajengiä putoaa Mestikseen ja tietystä Mestiksen häntäpää putoais Suomi-sarjaan. Seurat kerkiäisivät reakoida tähän vaikka pahalta tuntuiskin. Jotain pitää kuitenkin tehdä!!!

Tämän jälkeen seuraavana vuonna Liigan kaksi vikaa pelaisivat karsintoja Mestiksen kärkiporukoiden kanssa. Liikaa joukkueita eri sarjatasoilla ei palvele ketään.
+1 #44 puumaila 09.03.2018 12:23
Pari vuotta menee kuin suksilla, ja siinä ajassa Jokipojat ehtii rakentaa uskottavan ympäristön toimivalle liigakiekolle. Ainakin paperilla niin:)
-2 #45 Vanha SaPKolainen 09.03.2018 12:55
Lainaus JTK:
Luulen, että vaikka karsinnat pelattais niin ...

Tämän jälkeen seuraavana vuonna Liigan kaksi vikaa pelaisivat karsintoja Mestiksen kärkiporukoiden kanssa. Liikaa joukkueita eri sarjatasoilla ei palvele ketään.


On puhuttu myös liigan jakamisesta kahteen lohkoon. A-lohko olisi se, jossa pelataan mestaruudesta ja B-lohko karsintoihin joutumisesta. B-lohkoon tulisi sitten esim. kaksi-kolme mestiksen parasta ja lohkojen välillä vaihtuisi joukkueet menestyksen mukaan. Ja tietenkin olisi liigakarsinnat.
+2 #46 Vanha SaPKolainen 09.03.2018 12:57
Lainaus puumaila:
Pari vuotta menee kuin suksilla, ja siinä ajassa Jokipojat ehtii rakentaa uskottavan ympäristön toimivalle liigakiekolle. Ainakin paperilla niin:)


Varmaan Jokipojilla on potentiaalia liigaankin, mutta ensin pitäisi voittaa se Mestiksen mestaruus...
+2 #47 JTK 09.03.2018 14:12
Juu tuo A- ja B-lohko homma on ollut esillä. Ei huono sekään, mutta myös 12 joukkueeseen supistettu Liiga ja sen kaksi huonointa pelaisi Mestiksen kahta parasta vastaan kaksinkertaisen karsintasarjan kuulostaa hyvältä. Hallit olis täynnä, kuten Ruotsissa. Eikä muuten nähtäisi tyhjennysmyynti ä kauden lopussa.
+3 #48 Repe 09.03.2018 15:50
Jokipoikien "ajatuspähkinän ä" on yleensä jokaisen kauden jälkeen Mestiksessä jatkaminen. Ja kun jotkut herjaa Ketterää kabinetti-nousu sta, niin sitten ei muisteta että niin on Jokipojatkin viimeksi Mestikseen noussut:)

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste