Kotivoittoputki jatkui TuToa vastaan

Kotivoittoputki jatkui TuToa vastaan
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Kotivoittoputki jatkui TuToa vastaan
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Kotivoittoputki jatkui TuToa vastaan
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Kotivoittoputki jatkui TuToa vastaan
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–TuTo 6–1 (2–0, 1–1, 3–0)

Jokipoikien ja TuTon välinen kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu toi ärjypaidoille neljännen kotivoiton putkeen. Jokipoikien hyvän viimeistelyn myötä koko pistepotti jäi susirajalle. Ottelun loppulukemat eivät kerro koko totuutta, sillä TuTolla oli ottelussa useita laadukkaita maalipaikkoja. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Timo Hiltunen, Ville Halonen (1+1), Samu Pitkänen, Roni Viirlas sekä Oskari Lehtinen kahdesti (2+1). Eetu Rissanen saalisti kaksi syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla torjunut Joonas Harald merkkautti yhteensä 24 torjuntaa. Jokipojat nousi voiton myötä runkosarjassa sijalle seitsemän.

 

Otteluraportti

Jokipojat on tuskaillut tällä kaudella useassa ottelussa tehottomuudesta omissa maalipaikoissaan. TuToa vastaan Jokipoikien ruuti oli kuivaa, kun puolestaan vierasjoukkue tuskaili oman viimeistelynsä kanssa läpi pelin.

– Tuloksena 6–1 vääristää pelin kuvaa. TuTo oli vahva varsinkin toisessa erässä. Onneksi siitä selvittiin, ja ennen kaikkea saatiin tärkeät kolme pistettä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi ottelun jälkeen.

– Tulos ei ehkä koko totuus ole, vaikka selkeät numerot onkin. Täysi tuki omalle joukkueelle. Pitää selvitä nämä vaikeat ajat. Ei sinänsä moitteita joukkueelle. Virheet kostautuivat, eikä tehty omista paikoista, TuTon päävalmentaja Miika Elomo puolestaan summasi.

Jokipojat pelasi, kuten edellisessäkin kotipelissään, erittäin hyvän avauserän. Jokipojat sai omalla karvauksellaan aiheutettua TuTon puolustajille suuria ongelmia kiekollisen pelin suhteen.

Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kakkoskentän laidalle nostettu Eetu Rissasen hyvä syöttö päädystä löysi maalin edestä Timo Hiltusen.

Hiltusen hienojen harhautusten myötä TuTon maalivahti Julius Pohjanoksa oli pötköllään jäässä ja kiekko maalissa.

Hiltusen lisäksi ensimmäisessä erässä edukseen esiintyi neloskentän sentterinä pelannut Miro Väänänen. Väänänen oli todella ärhäkkäästi riistämässä kiekkoa TuTon pelaajilta, ja hän veikin erän aikana todella monta kaksinkamppailua nimiinsä.

TuTon syöttötyöskentely oli erässä harvinaisen luokatonta. Yhden harhasyötön nappasi itselleen Ville Halonen. Siniviivalla syötön katkaissut Halonen nappasi kiekon itselleen ja luisteli vetopaikkaan, ja napautti kovan ja tarkan rannelaukauksen ylänurkkaan.

TuTollakin oli erässä pari maalipaikkaa, mutta viimeistely oli - kuten iso osa turkulaisten ensimmäisen erän kiekollisesta pelistä - todella luokatonta.

– Pelin alkuun ensimmäisessä maalissa voitetaan aloitus ja hukataan kiekko. Toinen maali syötetään suoraan lapaan. Ei ollut valmius ensimmäiseen erään hyvä, Elomo harmitteli.

– Meiltä oli jälleen hyvä tulo ensimmäiseen erään. Pystyttiin kärsivällisesti puolustamaan ja rytmittämään sitä peliä. Päästiin kahdella maalilla karkuun, Varis kertasi.

Jokipojat aloitti myös kakkoserän räväkästi. Terävän hyökkäyksen päätteeksi jälleen kerran Jokipoikien Eetu Rissasen nappisyöttö löysi ketjukaverin. Tällä kertaa kiekon avopaikasta sai sutia sisään kapteeni Samu Pitkänen.

Erän edetessä TuTo pääsi peliin mukaan, mutta joukkueen ottamat peräkkäiset kaksiminuuttiset katkaisivat lennon.

Jokipoikien kahden miehen ylivoima puolestaan suli joukkueen ottaessa puolustuspään jäähyn.

Erä eteni vierailijoiden hallinnassa, mutta toistaiseksi hyvästä paineesta huolimatta tolppaa lähemmäksi TuTo ei päässyt.

Jokipoikien oma pelinrakentelu ei noussut samalla tasolle kuin ensimmäisessä erässä. Nyt oli puolestaan vierailijoiden vuoro karvata kovaa, ja riistää kiekko vastustajalta.

Erän lopulla vierailija tuli kuitenkin kahden maalin päähän. Puolustajien pistepörssiä selkeästi johtavan Kalle Valtolan viivasta laukoma kuti kimpoili usean pelaajan varusteiden kautta ohi voimattoman Jokipoikien veräjänvartija Joonas Haraldin.

TuTo vei selkeästi erän loppua, mutta parista huippupaikasta huolimatta verkot eivät enää toisessa erässä heiluneet.

– Toisessa erässä Elomo veti jotain sieltä hatusta, ja sai tuon jengin pelaamaan. Siinä olimme vaikeuksissa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun toisessa erässä kerjäsimme verta nenästä. Härskin (maalivahti Harald) kautta sitkeä sydämen puolustaminen piti tuloksen meille hyvänä, Varis sanoi.

– Kakkoserään tultiin peliin hyvin mukaan. Oli tolppaa ja mailan tuppea ja sun muuta, Elomo kertasi.

Vierailija jatkoi pelin hallintaa myös kolmannessa erässä. Jokipojat puolusti perinteisesti omaan maalinedustaansa pitäen vastustajan poissa parhaalta sektorilta. 

TuTo sai erässä aikaiseksi pitkiä pyörityksia, ja Jokipoikien hyökkäyspeli oli terävien vastahyökkäyksien varassa. Eräästä vastahyökkäyksestä ykköskentällinen Tuukka Rajamäki-Ville Halonen-Oskari Lehtinen namutteli ehdottomasti erään kauden komeimmista osumista.

TuTo pääsi ottelussa vielä ottelun lopussa ylivoimalle. Vierailija otti aikalisän ja Kaarlehdon pois maaliltaan, mutta verkkoja heilautti omalta alueelta lähteneen kudin laukonut Lehtinen.

Ottelun lopussa tunteet kuumenivat, ja jälleen Jokipojille tarjoutui mahdollisuus kahden miehen ylivoimalle. Tällä kertaa kuvio toimi kakkoserää paremmin. Roni Viirlas pääsi nostamaan Lehtisen kovasta laukauksesta kimmonneen irtokiekon sisään.

– Kolmannessa erässä saatiin rivit kuntoon. Pystyttiin puolustamaan vahvasti, ja saatiin muutama maali.  Huomenna pitää olla parempi kun mennään vieraisiin, Varis sanoi.

Jokipoikien pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina vierasmatsilla Heinolan Peliittoja vastaan.

 

Maalit ja syöttäjät

03.15 Timo Hiltunen (Eetu Rissanen) 1–0
12.46 Ville Halonen 2–0
21.09 Samu Pitkänen (Rissanen, Jani Ollitervo) 3–0
37.23 Kalle Valtola (Aki Kangasmäki) 3–1
53.44 Oskari Lehtinen (Halonen, Tuukka Rajamäki) 4–1
57.21 Lehtinen 5–1 av. tm.
59.49 Roni Viirlas (Lehtinen, Esa Lehikoinen) 6–1 yv2.

Maalivahtien torjunnat

Joonas Harald, Jokipojat 3+9+12=24
Julius Pohjanoksa, TuTo 10+11+7=28 (Poissa 56.07-57.24)

Rangaistukset

Jokipojat 5x2 min + Esa Lehikoinen 10 min = 20 min
TuTo 7x2 min = 14 min

Yleisöä: 825

 

Jokipoikien kokoonpano

24 Tuukka Rajamäki – 11 Ville Halonen – 88 Oskari Lehtinen
22 Eetu Rissanen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen 
23 Mika Koivisto – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa 
50 Teemu Holttinen – 21 Miro Väänänen – 17 Teemu Väisänen
26 Teemu Lahtinen

41 Esa Lehikoinen – 70 Joel Olkkonen
77 Lassi Raitanen – 10 Jani Ollitervo
2 Roni Viirlas – 3 Wiljami Kupiainen
 

30 Joonas Harald
(35 Riku Lindroos)

 

Heilin tähdet

*** Eetu Rissanen

Aiemmin pääasiassa neloskentän sentterinä pelannut Rissanen pelasi toisen peräkkäisen ottelunsa ylemmissä ketjuissa laiturin paikalla. Suurempi vastuu näyttää sopivan Rissaselle, sillä hän oli TuToa vastaan loistavalla pelipäällä antaen kaksi namupassia.

** Joonas Harald

Harald jatkoi hyviä otteitaan myös ottelussa turkulaisia vastaan. Kiekon pomputtelu on jo vähentynyt aiemmasta, eikä Harald haparoi kiekon kanssa yhtä paljon kuin aiemmin. Venyi toisen erän lopulla todelliseen haamutorjuntaan. Torjuntaprosentiksi TuToa vastaan jäi tasan 96%.

* Oskari Lehtinen

Ykköskentän laiturin laukaus on yksi Mestiksen kovimmista. Tehojen 2+1 lisäksi nähtiin jälleen kovia niittejä ja taistelua irtokiekoista. Kolmen tehopisteen ansiosta Lehtinen käyttää seuraavassa pelissä kultakypärää joukkueen parhaimman pistemiehen merkkinä.

 

Otteluennakko

Jokipoikien vuoden 2018 kolmannen viikon toinen matsi on kotipeli TuToa vastaan. Vaikka Jokipojat on pelannut tällä kaudella jo 33 ottelua, on perjantainen kohtaaminen joukkueille vasta kauden ensimmäinen! Vierailija on Jokipoikia kahdeksan pistettä edellä yhden pelin enemmän pelanneena, joten neljännellä peräkkäisellä kotivoitolla Jokipojilla on mahdollisuus nousta viiden pisteen päähän turkulaisista. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa puolustajat Fabien Bourgeois ja Eppu Rissanen sekä maalivahti Timo Niemi. Myös puolustaja Joni Muranen sekä hyökkääjä Lauri Hukkanen ovat sivussa. Maalilla jatkaa Joonas Harald. A-junioreista nostettu Riku Lindroos on luukkuvahtina.

Jokipojat jatkoi hyviä otteitaan kotipeleissä myös edellisessä matsissaan hallitsevaa mestaria Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Ottelu oli odotetunlaisesti tiukka, mutta Jokipojat on piirun verran parempi ja voitti numeroin 3–1.

– Hyvä maku jäi pelistä, saatiin kolme pistettä SaPKolta. Ensimmäinen erä oli oikein laadukasta, tultiin terävästi peliin. Oli siinä jokunen lisäpaikkakin tehdä maaleja, mutta tehtiin yksi, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Toisessa erässä pikkuisen kiekoteltiin ja oltiin huolimattomia. Siinä sai SaPKo vähän otetta pelistä. Kolmannessa erässä johtoasemassa pelaaminen oli jämäkkää.

Aiemmin Jokipoikien johtoasemassa pelaaminen ei ole toiminut toivotulla tavalla, mutta SaPKoa vastaan ärjypaidat pitivät vastustajan hyvin poissa maalipaikoilta.

– Yleensä kun ryhdytään takaa-ajamaan, niin vastustaja ottaa riskiä ja tulee kovaa. Siinä pitää olla vain kärsivällinen ja puolustaa vahvasti. Toki pitää olla energinen ja liikkua.

Kovan paineen alla Jokipojat myös purki usein kiekkoa omalta alueelta, vaikka niistä pitkiä kiekkoja paljon tulikin.

– Ensimmäinen kymmenminuuttinen kolmoserässä pystyttiin pelaamaan SaPKon päässä paljon ja uskallettiin pysyä kiekossa hyvin. Sitten jos tulee niitä huonompia hetkiä, niin pidä vaikka kiekko laidan vieressä tai nostele lasin kautta pois. Sitähän ne pojat hyvin tekivät.

Jokipojat ja TuTo eivät ole tosiaan kohdanneet toisiaan vielä kuluvana kautena. Onko Varikselle tullut vastaavaa tilannetta vastaan, että kautta on pelattu jo 33 peliä ennen kuin tulee ensimmäinen kohtaaminen jonkun seuran kanssa?

– No ei ole, ei ole, Varis sanoo.

– Kun Haapakosken Mikon kanssa olin valmentamassa, niin yleensä oli pelitkin siten, että pitkän matkan pelit olivat tuplana. Nyt on käyty esimerkiksi keskiviikkona Rovaniemellä, ja yksittäisiin peleihin ajetaan 500–600 kilometriä, niin urheilullisesti siinä ei ole mitään järkeä.

– Meilläkin on suht koht kapea joukkue, ja kun pakitkin alkavat pelaamaan 25 minuuttia per peli ja on kolmen pelin viikkoja, niin ne ovat kovia pojille. Vähän pitäisi paremmin ajatella sarjaohjelmaa, en ole missään nimessä tyytyväinen siihen.

Aiempina kausina Jokipoikien ohjelmassa on ollut runsaasti vierasreissuja, joissa joukkue on pelannut niin perjantaina kuin myös lauantaina. Tänä kautena näitä kahden vieraspelin reissuja on vähemmän.

– Joensuutakin kun miettii paikkana, niin pääkaupunkiseudulta löytyy kaksi joukkuetta, sekä Lempäälästä ja Turusta joukkueet, niin ne ovat helppo kytkeä tuplapeleiksi. Myös Kokkola ja Rovaniemikin menisi samalla reissulla. Kilometrejä tulisi paljon vähemmän, niin pelaaminenkin olisi parempaa. Mutta niillä mennään.

TuTo on viimeistellyt eniten maaleja koko Mestiksessä. 34 ottelussa joukkue on heilautellut verkkoja peräti 125 kertaa.

Omaan verkkoon on mennyt 87 kiekkoa, mikä on puolestaan toiseksi vähiten Mestiksessä. TuTo on tällä hetkellä sarjassa viidentenä 54 pisteellään.

Jokipojat hengittää TuTon niskaan sijalta kahdeksan, ja pisteitä joukkue on saanut kerättyä 33 ottelusta 46.

– TuTohan on erittäin nimivahva joukkue. He ovat yksi mestarisuosikeista. Rosteri on sitä silmällä pitäen rakennettu. He pelaavat hyökkäysvoittosta kiekkoa. Heidän pelaamisensa perustuu hyökkäävään kiekkoon. Toki he puolustavatkin hyvin, Varis analysoi.

Jotta kotivoittoputki jatkuisi, Jokipoikien lienee taas venyttävä parhaimpaansa?

– Meidän pitää jokaisessa pelissä venyä parhaimpaamme. Kun pelaamme viisikkona tiiviisti ja olemme aktiivisia, niin silloin meillä on joka ilta mahdollisuus voittaa. Niin ne kaatuivat myös sarjaykkönen KeuPa ja ennen keskiviikon peliä kakkosena ollut SaPKo. 

TuTon kokoonpanosta löytyy monta kovaa pelimiestä. Koko Mestiksen pistepörssikärkenä on turkulaisten Niclas Lucenius, joka on tehtaillut 29 ottelussa kovat tehot 10+33.

– Onhan siellä yksilötaitoa, esimerkiksi Lucenius, joka on sarjan kirkkaimpia hyökkääjiä. Toki on siellä monta muutakin, jotka ovat useampana vuotena tehneet paljon pisteitä. Joukkueesta näkee, että siihen on satsattu. Onhan siellä pelaajilla paljon kokemusta, Varis summaa.

TuTolla on riveissään myös puolustajien selkeä pistekärki Kalle Valtola, joka on nakutellut 34 ottelussa pakin paikalta tehot 9+28. Valtolalla on hyvät mahdollisuudet tehdä Mestiksen pakkien yhden kauden piste-ennätys.

Kaudella 2007-2008 Mestiksen nykyinen kurinpitäjä Pasi "Pablo" Järvinen viimeisteli TuTon paidassa 45 pistettä.

Turkulaisten maalivahtiosastolla parhaiten on puolestaan pelannut Julius Pohjanoksa, jonka torjuntaprosentti 26 pelatun ottelun jälkeen on kova 92,62%.

Jokipoikien hyökkääjä Lauri Hukkasella on keskivartalovamma, ja hänen toipumistaan katsotaan päivä kerrallaan. Keskiviikkona kovan taklauksen kohteeksi joutuneen puolustaja Joni Murasen pelikunto on myös vielä arvoitus.

Lauantaina RoKi-pelissä loukkaantunut maalivahti Timo Niemi odottaa edelleen pääsyä magneettikuviin, joten hänen vammansa vakavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

 

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–TuTo
2017: 3–1
2016: 2–1
2016: 4–3 ja.

2015: 3–2 vl.
2014: 4–3 vl.
2013: 5–3

2013: 3–4 ja.
2012: 5–1
2012: 1–3
2011: 4–2
2011: 3–2
2010: 5–4 vl.
2010: 4–1
2009: 3–2
2009: 3–0 (playoffs)
2009: 3–2 ja. (playoffs)
2009: 2–4
2008: 5–0
2007: 4–5 ja.
2007: 4–2
2007: 0–1
2006: 4–1
2006: 5–6
2005: 6–3
2005: 1–2
2004: 1–1
2004: 0–5 (Mestis-karsinta)
2001: 2–2
2000: 0–3
2000: 1–0
1999: 3–5

Saldo: 19–2–10 (maalit 93–72)

TuTo–Jokipojat
2016: 4–2
2016: 3–2
2016: 2–3

2015: 2–7
2014: 2–1
2013: 5–3
2013: 6–4 (playoffs)
2012: 4–1
2012: 1–2 ja.
2011: 4–3 ja.
2011: 2–3 ja.
2011: 1–4
2010: 2–5
2010: 6–5
2009: 0–5
2009: 2–3 (playoffs)
2009: 4–2 (playoffs)
2009: 4–2
2008: 4–2
2008: 9–0
2007: 5–0
2007: 2–0
2006: 3–1
2006: 6–0
2005: 4–1
2005: 4–5
2004: 6–4
2004: 3–3 (Mestis-karsinta)
2001: 3–2 ja.
2000: 2–3 ja.
2000: 3–0
1999: 5–3

Saldo: 21–1–10 (maalit 113–82)

Kommentit   

-11 #1 Repe 18.01.2018 18:19
Tuto voittaa varsinaisella peliajalla, veikkauseni napsahtavat yleensä kohdilleen.
-6 #2 Teppana85 18.01.2018 18:43
Lainaus Repe:
Tuto voittaa varsinaisella peliajalla, veikkauseni napsahtavat yleensä kohdilleen.


Kiitos vinkistä. Laitoin taas plussan.
+8 #3 Teppana85 18.01.2018 18:51
Ohessa maalikooste voitokkaasta SaPKo-ottelusta:

https://www.youtube.com/watch?v=dHuXI6WSIHI
+8 #4 JTK 18.01.2018 19:09
A-nuorilla on viikonloppuna kotiottelut K-Laser/KKP:tä ja Hermestä vastaan. B-nuorilla on ottelu ainoastaan lauantaina Jukureiden saapuessa vierailulle.

C-nuoret jatkavat taisteluaan SM-sarjassa vierasotteluill a Jokereita ja Bluesia vastaan.
+6 #5 puumaila 18.01.2018 19:53
Eiköhän laiteta Tutolle tutti suuhun, ja susikäsiterveis iä Turkuun:)
+4 #6 Peks1 18.01.2018 20:20
Tutolaiset joutuu pitämään mailaa yhdellä kädellä ja hätistelemään susia toisella kädellä.
+6 #7 JTK 19.01.2018 07:54
Lainaus puumaila:
Eiköhän laiteta Tutolle tutti suuhun, ja susikäsiterveisiä Turkuun:)

Tutosta ja tutista tuli mieleen, että Jokipojissa pelasi 80-luvulla kahden kauden ajan Turkulainen Esa Tutti. Hän teki meillä 88 ottelussa tehot 50+44=97. Esa oli aika räväkkä persoona ja pääsin tutustumaan tähän jeppeen, kun työskentelimme yhdessä samassa työpaikassa. Esa pelasi myös Tutossa ja pelaajauran lopetettuaan toimi myös joukkueen apukoutsina.

No se oli silloin ja tänään pelaa eri ukot. Tsemppiä matsiin Jokipojat! :)
+6 #8 Theme_84 19.01.2018 08:06
Tänään kaikki hallille ja kannustetaan Jokipojat voittoon
+4 #9 JTK 19.01.2018 10:26
Tuto-kannattaja t tempaisivat ja lahjoittivat maalivahti Ruusulle uuden maskin, joka on tietenkin Tuton väreiessä. Ruusu on Ilveksestä lainalla Turussa ja joku fani oli luvannut Tuto-Roki matsissa tammikuun alussa, että jos Ruusu pelaa nollan niin maski tulee ja niinhän kävi.

Tosin maski on ensin annettu lainaan ja Ruusu saa sen itselleen, jos Ruusu voittaa Tutossa Mestiksen mestaruuden. Ihan kiva tarina! :)
#10 puumaila 19.01.2018 10:34
Tutohan on ennakkosuosikki iltaan (ainakin jatkoajan spekuloinneissa ), ja se asetelmahan on jokipojille parempi kuin hyvä.
+6 #11 Vanha SaPKolainen 19.01.2018 10:53
Väsyttäkää ne turkulaiset ja ottakaa pisteet, niin eivät jaksa sitten Savonlinnassa lauantaina pistää SaPKo:lle kampoihin.
-2 #12 tilkka 19.01.2018 11:17
Onko Friman tulossa takasin Jokipoikien?
-2 #13 JTK 19.01.2018 12:07
Lainaus tilkka:
Onko Friman tulossa takasin Jokipoikien?

Rajala ja Friman eivät jatka Hermeksessä vaan heidän sopimukset ovat purettu seuran kanssa yhteistuumin. Rajalan syyt ovat henk.koht.,mutt a Friman ei ole vakiinnuttanut pelipaikkaa ja hän hakee muualta uutta nostetta uralleen. Friman pelasi vain 14 ottelua Hermeksessä saalistaen kaksi syttöpistettä. Hänellä oli myös optio seuraavasta kaudesta.
+3 #14 Cånde 19.01.2018 12:25
TUTO:lla on helkatin kova TOP6 hyökkäys, pakistossa Valtolaa ja Virkkiä. Onneksi Ruusu tänään luukulla. Jos nuo kaksi ekaa ketjua saadaan pimennettyä, uskon kyllä pisteiden jäävän Joensuuhun.

Vedonlyöjät vink vink, Tuton edellinen voitto Mehtimäeltä 19.1.2013 ja edellinen kolmen pisteen voitto 6.1.2012.
+1 #15 puumaila 19.01.2018 12:49
Toivottavasti Tutolla pientä ylilatausta, ja sortuu jäähyilyyn. Semmonen kutina että JoKP hommaa yhden kovan vahvistuksen hyökkäyspäähän tässä kohtapuolin. Siis jos on rahaa siihen?
+5 #16 JTK 19.01.2018 13:36
Lainaus Cånde:
TUTO:lla on helkatin kova TOP6 hyökkäys, pakistossa Valtolaa ja Virkkiä. Onneksi Ruusu tänään luukulla. Jos nuo kaksi ekaa ketjua saadaan pimennettyä, uskon kyllä pisteiden jäävän Joensuuhun.

Vedonlyöjät vink vink, Tuton edellinen voitto Mehtimäeltä 19.1.2013 ja edellinen kolmen pisteen voitto 6.1.2012.


Niin en tiedä tuoko se etua meidän kannalta, että Ruusu aukoo luukkua, kun nyt maalilla on Pohjanoksa, joka on ollut Tuton selkeä ykkösveskari. No sama se kuka siellä torjuu, kun toivotaan omien voittoa!
+8 #17 Tolppalaukaus 19.01.2018 15:37
Lainaus puumaila:
Toivottavasti Tutolla pientä ylilatausta, ja sortuu jäähyilyyn. Semmonen kutina että JoKP hommaa yhden kovan vahvistuksen hyökkäyspäähän tässä kohtapuolin. Siis jos on rahaa siihen?

Toivottavasti ei ainakaan kumpaakaan edellä mainituista pelaajista hommata tänne, eivät ole vahvistuksia. Rajalan Juuso olisi mieluinen pelaaja vaikka ei ole maalintekijä jota kaivattaisiin hyökkäykseen.
+6 #18 Tolppalaukaus 19.01.2018 15:43
Jokipojat voittaa 3-1 ja toivotaan että yleisöä olisi yli 1000
-4 #19 Cooper 19.01.2018 16:50
Friman olisi vahvistus, kun sen kaiken potentiaalin vaan joku saisi ulos.
+4 #20 Teppana85 19.01.2018 17:12
Friman on hyvä, muttei mikään sateentekijä. Rajalan taustat tietäen olisi melkoinen riskiveto, vaikka parhaimmilleen sattuessaan jopa liigatasoa.
+3 #21 Teppana85 19.01.2018 17:13
Ville Rajalaa siis tarkoitin
+6 #22 jones 19.01.2018 17:47
Frimannilla ei tehtäisi mitään. Rahan voi käyttää paremminkin jos sitä on..
+5 #23 Reikäpallo 19.01.2018 19:09
Mikä pistää silmään joukkueen pelaamisesta on se että kaikki pelaa uhrautuvasti ja menee kiekon eteen.
-8 #24 peluuri 19.01.2018 19:15
Ei edelliskausien historia liity millään lailla vedonlyöntiin. Miks Tutolla voisi olla ylilatausta..tä ssä tilanteessa? Eikä ns. ylilatausn huononna suoritusta
, se laukeaa, kun peliin pääsee kiinni. friman oli viime kaudella hyvä sen ajan,kun oli ehjänä. Top 5-hyökkääjä.
+6 #25 jones 19.01.2018 19:20
Jokipojat on nosteessa.

Ennakkosuosikit sillassa jo illasta toiseen!
+7 #26 jones 19.01.2018 19:29
Joukkueelle juotettu käärmekeittoa, kun Pitkänenkin mättää pojoja solkenaan..Essi soppaa?
+5 #27 rokkipoika 19.01.2018 20:19
Toisessa erässä olikin heikompaa suorittamista, varsinkin erän jälkimmäinen puolisko. Huolellisuus hävis toiminnasta. Viimeseen erään pitäs taas kurinalaisuus saada takas.
#28 Theme_84 19.01.2018 20:24
Nyt kun ei sorruttaisi jäähyihin. Onko muuten kellään tietoa Matti Koistisesta että onko lopettanu tai jotain?
#29 rizee 19.01.2018 20:38
Lainaus Theme_84:
Nyt kun ei sorruttaisi jäähyihin. Onko muuten kellään tietoa Matti Koistisesta että onko lopettanu tai jotain?

Opiskelut ainakin käynnissä.
-9 #30 ju.pe67 19.01.2018 20:42
Nämä on varmaan eastside hyvät tuomarit. Kaikki jokipoikien rikkeet jää viheltämättä. Tuomarit auttaa jokipojat voittoon.
+4 #31 JTK 19.01.2018 21:06
6-1! Eipähän jää jossiteltavaa!
+7 #32 Peks1 19.01.2018 21:10
Eetu Rissanen ansaitusti valittiin ottelun parhaaksi. Huikeeta taistelua ja kaksi hienoa maalisyöttöä.
+3 #33 Cånde 19.01.2018 21:16
Jokipojat kotona 2018: 4 peliä, 12/12 pistettä, maaliero 20-5. Kolmessa noista peleistä Jokipo ollut underdog.

Kyllähän nämä voitot luo hieman uskoa siihen, että keväällä voitaisiin mennä välieriinkin asti. Se toki edellyttää loukkaantumisil ta välttymistä etenkin kärkiäijien osalta ja muutaman kohdalla tasonnostoa. Tänään kyllä näki ensimmäisestä erästä lähtien, että pinnat jää Joensuuhun.
+2 #34 Theme_84 19.01.2018 21:17
Lainaus rizee:
Lainaus Theme_84:
Nyt kun ei sorruttaisi jäähyihin. Onko muuten kellään tietoa Matti Koistisesta että onko lopettanu tai jotain?

Opiskelut ainakin käynnissä.Joensuussa?
+3 #35 JTK 19.01.2018 21:33
Käsittääkseni Koistinen on ollut koko ajan maisemissa, mutta en tiedä meinaako pelailla vielä ja missä?

Poika nappas pitkävedon toistamiseen tällä viikolla Jokipoikien avustamana. Itse en tänään Jokipoikien kohdetta pelannut ollenkaan (olis pitänyt), mutta onnneksi koko kautta ajatellen olen vielä poikaa reilusti edellä lunastettujen voittojen suhteen niin ei hypi silmille! :)
+1 #36 Teppana85 19.01.2018 21:57
Lainaus Repe:
Tuto voittaa varsinaisella peliajalla, veikkauseni napsahtavat yleensä kohdilleen.


Laitoitko isollakin panoksella?
-4 #37 Repe 19.01.2018 22:02
Lainaus Teppana85:
Lainaus Repe:
Tuto voittaa varsinaisella peliajalla, veikkauseni napsahtavat yleensä kohdilleen.


Laitoitko isollakin panoksella?


Se oli vaan sanallinen veikkaus,pitkäv etoa en ole pelannut vuosiin, pitäisi joskus kokeilla:)
-4 #38 Repe 19.01.2018 22:04
Ilmaisia vinkkejä, jotka joskus osuvat:)
+4 #39 Petromax 19.01.2018 22:05
Ensimmäinen erä ehkä kauden paras kotijoukkueelta . Kiekonhallintaa ,hyviä hyökkäyksiä ja komeita maaleja. Mitähän tähän pitäisi olla lisää että tämän palstan kiekkogurut osaisi tulla paikanpäälle matsia seuraamaan.
#40 lerski11 19.01.2018 22:06
Katajan pelissä oli 1003 katsojaa.
-5 #41 Repe 19.01.2018 22:09
Ei kannata jääkiekon seuraajia syyllistää että eivät tule hallille, ne ajat on ohi kun monessa divaripelissä aikanaan oli vähintään 3000 katsojaa.
+3 #42 Peks1 19.01.2018 22:15
Tämä oli se peli johon olisi luullut yleisön tulevan runkosarjassa jos on tullakseen. Ei tullut. Tämä kertoo vaan sen, että ajat ovat muuttuneet ja tuo 800 on uusi normaali. Ei kannata surra, kun sille ei kukaan voi mitään eikö se ole kenenkään syy. Muuallakin on huonot yleisömäärät, esim. Espoossa.
+5 #43 Teppana85 19.01.2018 22:24
Luulen, että jos Jokipojat porskuttaa näiden viimeisimpien pelien kaltaiseen tyyliin keväämmällä niin alkaa porukka löytää taas hallille.
-1 #44 Riffixi 19.01.2018 22:30
Koistinen pelaa kohta Koplassa. Jännäkakka menee housuun,kun kiekko on omassa päässä Raitasella tai Ollitervolla. On se vaikeata saada omille tai purettua. Rajamäeltä kaipaan lisää suoraviivaisuut ta. Nyt itsekkyys tuhoaa usein hyökkäyksen rytmin. Essin tulo rauhoitti selkeästä alakertaa.
+4 #45 Peks1 19.01.2018 22:30
Torstai-illan divarivääntö JoKP-JYP 3.11.1983. Yleisöä 4201. Karjalainen toteaa myös, että ottelun kuitenkin näki melkein 5000 katsojaa. Tuo 4201 oli kai maksaneet katsojat ja sen päälle oli vielä muut ilmaiseksi tulleet, junnut ym. Lopputulos muuten 5-2, voittomaalin teki Jouni Mustonen.
-3 #46 Peks1 19.01.2018 22:36
Aikaisemmin kehuin Raitasta täällä lähes runollisin sanakääntein. Nyt vedän kehut takaisin. Raitanen tosiaankin koko ajan sählää omassa päädyssä. Saa kiekon ja menee sekunti ja se on vastustajalla. Ja tätä läpi koko ottelun.
+7 #47 peluuri 19.01.2018 22:39
Tottakai voi osittain syyllistää jokaista, joka arvostelee negatiivisesti jokipoikien peliä, muttei tue seuraa tulemalla paikalle... Koska jokipoikien menestys on suoraan sidoksissa siihen, haluaako nämä muka kiinnostuneet maksaa lipuista vai onko heille tärkeämpää säilyttää kanava purkaa pahaa oloaan..
+1 #48 Eastside22 19.01.2018 22:55
Peli on ollu oikeesi noususuhteista , samun ketju eetun kautta on esimerkki . Härski maalissa ollu aivan huippu . Negatiivistä on yv , joka ei liiku tarpeeks ja miks ei ammuta viivalta . Huomenna henkinen asenne samana , kun pelataan huonompaa vastaan .
+1 #49 peluuri 19.01.2018 23:07
Näin juuri, Eastside. Nimenomaan silloin,kun ylivoima on hakusessa, pitää vain yksinkertaisest i ampua viivalta ja maskimiehiä eteen. Se ei ole koskaan huono tapa pelata ylivoimaa ja sen pystyy aina toteuttamaan, kunhan saa vain vietyä kiekon hyökkäysalueell e. Ja vedot suht keskeltä,ettei mene ohimennyt veto alueelta pois..
+4 #50 Peks1 19.01.2018 23:08
Haraldin prosentti tänään 96%. Kultakypärä vaihtuu taas, nyt Lehtinen saa potan.
+4 #51 aku 19.01.2018 23:17
Lainaus Peks1:
Aikaisemmin kehuin Raitasta täällä lähes runollisin sanakääntein. Nyt vedän kehut takaisin. Raitanen tosiaankin koko ajan sählää omassa päädyssä. Saa kiekon ja menee sekunti ja se on vastustajalla. Ja tätä läpi koko ottelun.

Ei pidä tuomita miestä yhden pelin takia. Tänään oli Raitaselta huonompi päivä, mutta kokonaisuutena ehdottomasti positiivinen ilmestys tämän kauden joukkueessa :)
+1 #52 Peks1 19.01.2018 23:19
Joo, yleensä kehunkin häntä. Tänään pelasi huonosti.
+2 #53 Cånde 19.01.2018 23:21
Harald ollut tosiaan hyvä viime aikoina ja on ottamassa ykkösvahdin viittaa itselleen. Ei ollut muuten Lehtisen kypärätemppu viimeiselle 7 minuutille kaukana.
+3 #54 peluuri 19.01.2018 23:48
Raitasesta sen verran, että jokainen taitava pakki on ollut tietyllä tavalla riskialtis. Marjamäki, Jutila ym. Paljon virheitä. Taitavan sentterin tai pakin virheet näkyvät, taitavan laitahyökääjän ei niinkään. Mut kyllä heidän pitää antaa pelata rohkeasti.
+2 #55 jones 19.01.2018 23:51
Harald - pelaaja jonka ennakkoon kerrottiin päässeen pelaamaan vain rahalla ja suhteilla. Kuulemma ihan paska.

Jatkoajasta:

Lainaa:
Junnuista asti ei ole koskaan pistänyt silmään ja tuntuu että ollut aina se veskari-trion heikoin ja silti pelaa aina. Kuullu juttua että isällä olis iso lompakko mutta voi olla diipadaapaakin.


Kukas meillä onkaan maalivahtivalme ntaja? Herra joka leipoo muutamassa kuukaudessa paskasta timantin ansaitsee hiljalleen sulkia lierihattuun. Näitä epäonnistujiksi leimattuja molareita alkaa puhkeamaan Jokipojissa kukkaan solkenaan.

Haraldin hankinta meni kyllä niin sanotusti kymppiin.
+1 #56 peluuri 20.01.2018 00:34
Mitenkäs se, kun meillä oli ihan paska valmentaja. Pelillinenkin puoli on mennyt eteenpäin, mutta huonossa vaiheessa tökki nimenomaan maalinteko, ei niinkään pelillinen puoli. Ja maalinteon kanssa valmennuksella ei ole mitään tekemistä aikuiskiekossa; ne joko tekevät maaleja tai eivät..ja tuuri on ratkaiseva tekijä..onks jokipoikien tietyt pelaajat ykllättäen tulleet absoluuttisesti paremmiks maalintekijöiks .. eivät tietenkään.
-3 #57 peluuri 20.01.2018 00:40
Lisäys/korjaus tuohon. Valmentaja voi käskeä jotain liikaa hautovaa, syöttöä liikaa hakevaa ja laukausta panttaavaa(usei n sentteri) laukomaan useimmin..Sehän liittyy maalintekoon.
-3 #58 peluuri 20.01.2018 00:41
useammin..tarko itin.
+1 #59 puumaila 20.01.2018 09:36
Pitääpä vähän kehaista Varista. En ole aikoihin nähnyt noin hyvin yhteen pelavaa ärjylaumaa. Jotain siis tehty oikein myös valmennuksessa. Kiitos!
-1 #60 Repe 20.01.2018 10:55
[quote name="peluuri"] Tottakai voi osittain syyllistää jokaista, joka arvostelee negatiivisesti jokipoikien peliä, muttei tue seuraa tulemalla paikalle... Koska jokipoikien menestys on suoraan sidoksissa siihen, haluaako nämä muka kiinnostuneet maksaa lipuista vai onko heille tärkeämpää säilyttää kanava purkaa pahaa oloaan..[/quot

Miten monta kertaa pitää rautalangasta vääntää että nyt eletään jääkiekkomaailm assa eri aikaa mitä ammoin? Ei se tee välttämättä "jääkiekko-tiet äjää" jos käy jotain Mestis-neppailu a vuodesta toiseen katsomassa, vaikka on seuran kannalta hyvä asia. Ja itse en ole pahaa oloani purkanut täällä, olen vaan länkyttänyt vastaan jos minulle on länkytetty. Ja mielipidepalsta lla saa välillä jos osaa perustella kantansa, kritisoida muun henkilön kirjoituksia.
+1 #61 peluuri 20.01.2018 13:29
Mitenkä jääkiekko- tietäjyys liittyy tähän asiaan..Se on sinänsä totta, että pelkästään katsomalla jääkiekkoa ei lajista voi tietää/oppia kaikkea; jotain jää pakosta paitsi.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste