Pitkästä aikaa kotivoiton makuun

Pitkästä aikaa kotivoiton makuun
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Pitkästä aikaa kotivoiton makuun
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Pitkästä aikaa kotivoiton makuun
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Pitkästä aikaa kotivoiton makuun
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Peliitat 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)

Jokipojat sai neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen kotitappioputkensa lauantaina vihdoinkin poikki. Mestiksen jumbojoukkue Peliitat kaatui Mehtimäellä selkein lukemin 6–2. Jokipojat hallitsi jo ottelun kahta ensimmäistä erää ja lisäsi vielä kolmannessa höyryä. Paremmuudesta ei jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä. Timo Hiltunen (2+1) iski ärjypaidoille kaksi maalia. Kertaalleen onnistuivat Oskari Lehtinen (1+1), Oula Uski, Samu Pitkänen (1+2) ja uransa ensimmäisen osuman miesten sarjoissa tehnyt puolustaja Niko Ervasti. Jokipoikien maalilla Timo Niemi selvisi vain 15 torjunnalla. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 707 katsojaa.

 

Otteluraportti

Vaikka Jokipojat saikin helpottavan kotivoiton, on joukkueen pelaamisessa edelleen välillä nähtävissä heikkoja hetkiä, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Tämän tunnusti myös Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ottelun jälkeen.

– Tänään kuusi tehtyä maalia, mutta edelleen meidän kiekollinen peli pitää olla laadukkaampaa. Sitä meidän pitää kehittää, toki me sitä kehitetään. Edelleenkin tulee sellaisia pieniä virheitä, joista syntyy isoja tilanteita omaan päähän, Varis summasi.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi muutaman pyörityksen omassa hyökkäyspäässään, mutta parhaimmille maalipaikoille ei kummallakaan joukkueella ollut asiaa.

Jokipojat pääsi ensimmäisessä erässä pariin otteeseen ylivoimalle. Joukkueen ylivoima toimikin ensimmäisessä erässä hyvin.

Jälkimmäisen ylivoiman aikana Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin Oskari Lehtisen kovalla ja tarkalla rannelaukauksella taka-alakulmaan.

Maalin jälkeen Jokipojat sai aikaiseksi pitkän hyökkäyspään pyörityksen. Hyvä pyöritys päättyi Timo Hiltusen viimeistelemään maaliin. Maalia edelsi Tuukka Rajamäen hyvät harhautukset ja loistopassi Hiltusen lapaan.

Maalien jälkeen Peliitat selkeästi sisuuntui, ja joukkue otti pelin hallinnan itselleen. Peliitat kavensikin ottelun joukkueen päästyä ylivoimalle. Joukkueen ylivoima ei ottanut aluksi ollenkaan toimiakseen, mutta ensimmäisestä paikasta verkko heilui Timo Niemen selän takana.

Jokipoikien A-junioreissakin kiekkoillut Peliittojen kapteeni Kalle Moisio kavensi ottelun maalin edustalta.

Toisessa erässä Jokipojat oli hallitsevampi osapuoli. Se sai aikaiseksi enemmän pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn kuin vierasjoukkue. Aivan parhaille paikoille ärjypaidoilla ei kuitenkaan ollut useammin asiaa.

Toisessa erässä Jokipoikien ylivoima ei toiminut lähellekään niin hyvin kuin ensimmäisessä erässä. Parin ylivoiman aikana joukkue ei saanut aikaiseksi edes kunnon maalipaikkaa.

Erän edetessä Peliitat pääsi vähitellen peliin mukaan. Osasyy oli myös Jokipoikien huonolla syöttötyöskentelyllä. Ärjypaitojen syötöt menivät järjestään enemmän vastustajan kuin omaan lapaan.

Peliitat sai erän aikana kiekon maaliinkin asti, mutta maali hylättiin Peliitat-pelaajan ajettua Timo Niemen päälle.

Aivan erän lopulla Jokipoikien Ässien A-junioreista lainalla oleva Niko Ervasti viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Ervasti kurvasi maalin kulmalle, ja nosti kiekon tyylikkäästi maalin kattoon.

– Kahden ensimmäisen erän pelaamiseen olen tyytyväinen. Se mikä tulos oli kahden erän jälkeen, niin se oli väärin päin. Jokipojat teki maalit, ja me ei tehty, Peliittojen vähäsanainen päävalmentaja Santeri Heiskanen lausui.

Kolmanteen erään Jokipoikien pelaaminen selkeästi vapautui. Erä eteni kotijoukkueen hallitessa, ja joukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti.

Kolmannessa erässä Jokipoikien ylivoima palasi jälleen paremmalle tasolle. Joonas Larinmaan laadukas veto kimposi maalin eteen, josta sen suti sisään Oula Uski.

Peliitat vielä ilmoittautui peliin mukaan Henri Ruotsalaisen ylivoimamaalilla. Komea kuvio oli kuin toisinto Neuvostoliiton dynastian aikaisista maalikoosteista, sen verran komeasti kiekko liikkui Peliittojen ylivoimassa.

Peliittojen pelaamisessa alkoi näkymään pelin loppua kohti väsymisen merkkejä. Jokipoikien hallitessa ottelua niin Samu Pitkänen kuin Timo Hiltunen heilauttivat maaliverkkoja.

– Kolmas erä oli mitä oli. Kahteen ekaan erään olen tyytyväinen, Heiskanen vielä kertasi.

– Kotivoitto, siitä pitää joukkuetta kiittää. Kyllähän tuossa näkyi pelin aikana kun joukkue vapautui. Onnistumisia tuli isolla rintamalla, se on hyvä asia, Varis kiitteli.

– Joukkue näytti tänään luonnettaan ja pystyi pelaamaan johtoasemassa. Ennen kaikkea kuusi maalia lämmittää. Tästä on hyvä jatkaa. Huomenna sunnuntaina levätään, ja maanantaina yhdeksältä ryhdytään miettimään ensi viikkoa, hän jatkoi.

Jokipoikien viimeinen viikko ennen joulutaukoa sisältää keskiviikkoisen vierasmatsin Rovaniemellä ja lauantaisen kotimatsin Kiekko-Vantaata vastaan.

 

Maalit ja syöttäjät

11.13 Oskari Lehtinen (Joonas Larinmaa, Joel Olkkonen) 1–0 yv.
12.13 Timo Hiltunen (Tuukka Rajamäki, Wiljami Kupiainen) 2–0
18.22 Kalle Moisio (Tatu Vihavainen, Valtteri Lipiäinen) 2–1 yv.
38.25 Niko Ervasti (Samu Pitkänen, Lauri Hukkanen) 3–1
47.40 Oula Uski (Larinmaa, Lehtinen) 4–1 yv.
49.03 Henri Ruotsalainen (Samuel Salonen, Niko Kivelä) 4–2 yv.
50.14 Pitkänen (Miro Väänänen, Hiltunen) 5–2
54.54 Hiltunen (Pitkänen, Väänänen) 6–2

Maalivahtien torjunnat

Timo Niemi, Jokipojat 5+6+4=15
Sami Väliharju, Peliitat 7+10+13=30

Rangaistukset

Jokipojat 6x2 min = 12 min
Peliitat 7x2 min = 14 min

Yleisöä: 707

 

Jokipoikien kokoonpano

91 Joonas Larinmaa – 12 Oula Uski – 88 Oskari Lehtinen
24 Tuukka Rajamäki – 11 Ville Halonen – 61 Lauri Hukkanen
21 Miro Väänänen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
50 Teemu Holttinen – 22 Eetu Rissanen – 17 Teemu Väisänen
26 Teemu Lahtinen

2 Roni Viirlas – 10 Jani Ollitervo
77 Lassi Raitanen – 70 Joel Olkkonen
27 Niko Ervasti – 3 Wiljami Kupiainen
 

31 Timo Niemi

(30 Joonas Harald)

 

Heilin tähdet 

*** Timo Hiltunen

Suurin odotuksin Jokipoikiin saapunut Hiltunen pelasi Peliittoja vastaan kauden parhaan pelinsä. Pisti parista maalipaikasta molemmista sisään ja saalisti vielä syöttöpisteen. Illan saldona tehot 2+1 ja tehotilastoon merkintä +4.

** Samu Pitkänen

Loistavan illan kolmoskentän sentterinä pelannut Pitkänenkin alkaa vähitellen nousemaan takaisin omalle tasolleen. Pisteiden 1+2 lisäksi puolustuspäässä pelaaminen oli hyvällä tasolla.

Miro Väänänen

Kolmoskentän kolmantena lenkkinä pelannut 19-vuotias Väänänen on parantanut pelaamistaan peli peliltä. Peliittoja vastaan napsahti pari syöttöpistettä, eikä ensimmäinen Mestis-maalikaan ollut kaukana. Hankki lisäksi omalla hyvällä tekemisellään vastustajalle kaksi jäähyä. 

 

Otteluennakko

Ärjypaitojen kahden kotiottelun viikon jälkimmäinen peli on lauantaina Heinolan Peliittoja vastaan. Viime aikoina kotiotteluissa epäonnistunut Jokipojat pyrkii katkaisemaan neljän pelin kotitappioputkensa Peliittojen kustannuksella. Lauantainen ottelu on joukkueiden kauden kolmas ja samalla viimeinen kohtaaminen runkosarjassa Mehtimäellä. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa hyökkääjät Mika Koivisto ja Jimi Aavikko sekä puolustajat Eppu Rissanen ja Joni Muranen. Puolustaja Fabien Bourgeois kärsii puolestaan kahden ottelun pelikiellosta. Jokipoikien maalilla jatkaa Timo Niemi.

Jokipoikien tappioputki kotiotteluissa jatkui myös tiistaina pelatussa ottelussa Lempäälän Kisaa vastaan. Vierailija oli erityisen terävä varsinkin erikoistilanteissa, kun se maalasi peräti neljä kertaa ylivoimiensa aikana. Jokipojat joutui lopulta nöyrtymään lukemin 2–6.

– Ensinnäkin tapahtumanahan se oli hienosti järjestetty, ja PKS:llä oli iso rooli siinä. Pelillisesti tietysti neljä maalia vastustaja teki ylivoimalla, niin ei missään nimessä tyytyväisiä olla lopputulokseen, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Pelissä sattui kaikennäköistä. Meillä mieli karkaili jossakin muualla, joka oli tavallaan hyväksyttävääkin. Kyllähän vastustaja tehokas oli, kun paikoistaan tekivät maalit. Siitä pitää ottaa opiksi.

Jäikö LeKin ylivoimapelaamisesta jotain huomioimatta, vai iskikö LeKi paikoistaan ylivoimalla tehokkaasti?

– Ei siinä mitään sen ihmeellisempää ollut ylivoimalla. Meillä jäi oma alivoimapeli pikkaisen vajaaksi. Alivoimamme on ollut syksyn mittaan yksi vahvuuksistamme, mutta LeKiä vastaan emme päässeet sille tasolle, missä meidän pitää olla, Varis summaa.

– Toivottavasti ei tarvitsisi olla alivoimilla. Viime peleissä olemme ottaneet jäähyjä. Varsinkin niitä hyökkäyspään jäähyjä, ne eivät ole hyväksyttäviä. Sellaisia ei pidä ottaa, se on yksi iso pointti. Hyvä jäähy on sellainen, joka estää omaan päähän syntyvän maalin. Sellaisen voi ottaa, mutta muut jäähyt ovat liikaa.

– Pelistä pitää oppia. Ei niin paljon jäähyjä, ja pikkaisen huolellisempaa alivoimapeliä.

Ottelussa nähtiin Jokipoikien hyökkääjän Mika Koiviston ikävä loukkaantuminen. Ketjukaveri Ville Halosen horjahdettua hänen luistimensa osui Koiviston naamaan, ja Koiviston kasvoista suihkusi runsaasti verta.

– Erätauolla käytiin pelaajien kanssa tilanne nopeasti läpi. Koivisto on päässyt pois sairaalasta. Naama ei ole mikään kauniin näköinen, mutta asiat menevät eteenpäin, ja joku viikko on hänellä lepoa luvassa. Asia on käsitelty joukkueen kanssa, Varis kertoo.

Jokipoikien ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois sai pelissä ottelurangaistuksen hänen potkaistuaan LeKin Antti Kangasniemeä. Mestiksen kurinpitäjä Pasi Järvinen on määrännyt Bourgeoisille kahden ottelun pelikiellon.

Ottelu LeKiä vastaan oli Jokipojille toinen peräkkäinen kotiottelu, jossa joukkue on päästänyt peräti kuusi maalia omiin. Se on varmaankin liikaa?

– Se on ihan liikaa. Kun pystytään pitämään maalimäärät pienenä omiin, niin pystytään taistelemaan joka ilta voitosta, olipa vastassa kuka hyvänsä. Ei kuudella maalilla omiin pelejä voiteta.

– Kun omien tehtyjen maalien määrä on kolme tai neljä, niin silloin on yleensä kyseessä maalin tai kahden peli. Siihen pyritään, että omiin pitää sulku saada, Jouni Varis summaa.

Peliitat kuuluu Jokipoikien kanssa samaan välisarjalohkoon, jonka vuoksi joukkueet kohtaavat kuluvana kautena yhteensä kuusi kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, kahdesti Mehtimäellä (lopputuloksilla 5–3, 1–2) ja kertaalleen Heinolassa (3–5).

Kun ollaan kohdattu tässä vaiheessa kautta jo kolme kertaa, vastustajan metkut lienevät jo selvillä?

– He pelaavat ehkä pikkaisen eri tavalla kuin muut. Hyökkäysvoittoinen joukkuehan se on. Pitää olla huolellinen itse kiekon kanssa. Ei heidän pelaamisessa ihmeellisyyksiä ole, tiedetään jo, miten he pelaavat.

– Heinolassakin pelattiin hyvä peli niin kauan, kunnes ryhdyttiin olemaan siellä jäähyboksissa. Sillä vastustaja otettiin peliin mukaan. Peliitat on vaarallinen joukkue, Varis kertaa.

– Johtoasemassa pelaamisen pitää olla tylyä. Pitää tunnistaa tilanteet, milloin on paikka mennä nopeasti, ja milloin pitää ehkä pelata vähän poikittain.

Vaikka Peliitat on Mestiksen sarjajumbo, on joukkue pelannut vieraspeleissä hyvin. Joukkue onkin ennen perjantain kierrosta sarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue.

Peliitat on vieraskiertueella, ja perjantaina heinolalaiset pelaavat Iisalmessa Peli-Karhuja vastaan. Tuoko Jokipojille etua, kun peliin päästään levänneempänä, ja ottelu pelataan isossa kaukalossa?

– Kotona isossa kaukalossa pitää liikkua niin miesten kuin kiekonkin laadukkaasti. Kotikaukalon pitää olla joka ilta etu meille. Se on ihan selkeä asia. Kotona pitää ilme olla viimeisen päälle, kun kotiyleisön edessä pelataan. Kaikki pelaajat sitä haluavat.

– Totta kai halutaan voittojen tielle kotonakin. Kyllähän meillä raikas jalka pitää olla huomenna. Meidän pitää hyödyntää isoa kaukaloa.

– Täytyy muistaa, että Peliitat pelaa tänään Iisalmessa ja pelin alku on yleensä sen, joka on edellisenä päivänä pelannut. Kyllä meilläkin peli on alla tiistailta ja on pelattu sen verran, etteikö meidänkin joukkue olisi valmis, Jouni Varis analysoi.

Jokipojilta on sivussa loukkaantumisten ja pelikiellon takia kolme puolustajaa. Helpotusta tilanteeseen tuo pitkään poissa olleen Lassi Raitasen paluu kaukaloon.

Lisäksi Ässien A-junioreista lainalla olleen puolustaja Niko Ervastin lainaa on jatkettu. Alun perin Ervastin piti lähteä takaisin Poriin tiistain LeKi-kamppailun jälkeen.

– Raitanen tekee paluun. Ervasti jatkaa 16. päivään asti meidän mukana, johtuen alakerran poissaoloista. Kiitokset tästä meidän ja Ässien organisaatioon, Varis kiittelee.

Ottelu Peliittoja vastaan alkaa lauantaina Mehtimäellä kello 17.00.

 

Aiemmat kohtaamiset  

 Jokipojat–Peliitat
2017: 1–2
2017: 5–3
2016: 6–2
2016: 4–2
2016: 3–2
2015: 5–4 vl.
2014: 1–3
2014: 3–1
2013: 4–1
2013: 2–1
2012: 7–2
2012: 6–5
2011: 4–2
2011: 1–7
2010: 4–0
2009: 5–3
2009: 3–4
2009: 3–0
2008: 3–1
2008: 6–1
2007: 6–4
2007: 4–2
2006: 5–3
2005: 1–0 (Mestis-karsinta)
2004: 5–3 (Suomi-sarja)
2003: 4–4 (Suomi-sarja)
2003: 2–1 (Suomi-sarja)
2002: 5–1 (Suomi-sarja)
2002: 5–3 (Suomi-sarja)
2001: 2–2 (Suomi-sarja)

Saldo 24–2–4 (maalit 115–69)

Peliitat–Jokipojat
2017: 3–5
2017: 5–1
2017: 3–2 ja.
2016: 1–2 ja.
2015: 1–2 vl.
2013: 2–5
2013: 2–3 vl.
2012: 3–5
2012: 4–1
2012: 0–1
2011: 3–2
2010: 5–6 ja.
2010: 1–3
2010: 2–7
2009: 2–3 vl.
2009: 1–4
2008: 2–6
2008: 7–2
2007: 3–5
2007: 5–2
2006: 8–0
2005: 1–1 (Mestis-karsinta)
2004: 3–2 (Suomi-sarja)
2003: 1–5 (Suomi-sarja)
2003: 3–3 (Suomi-sarja)
2002: 3–1 (Suomi-sarja)
2001: 4–3 (Suomi-sarja)
2001: 2–10 (Suomi-sarja)

Saldo 10–2–16 (maalit 80–92)

Kommentit   

+7 #1 Eastside22 08.12.2017 21:11
Tsemppiä koivistolle paranemiseen , tärkee äijä sivussa . Onneks raitanen on taas kehissä ja ervasti jatkaa ohentuneen peräpään tukena . Koiviston poissa olo toki muokkaa ketjuja , mut totuuden nimissä ei oo saatu täysiä tehoja . Oulan ylikuormittamin en on älytöntä , kaveri ei jaksa ja on tullu pahoja harha syöttöjä , vastuuta vois jakaa esim larinmaalle . Uusina onnistujina oli ed pelissä holttinen ja tällasta nuorten , sekä monen konkarin ulostuloo tarvitaan .
+8 #2 Paitsio 08.12.2017 22:36
Tsemppiä tosiaan Koivistolle! Hieno juttu, että Ervasti kehissä, saa (ja saanut) myös hyvää oppia Olkkoselta. Olkkonen on se peräpään liideri jota kaivattu pitkään. Tosin yksin on vaikea puolustaa...

Peliitat sai tänään kyytiä IPK:lta. Jalat painaa Itä-Suomen turneella, joten huominen isossa kaukalossa ei ole helppoa. Eli kotikirous päättyy huomenna, kolme pinnaa jää Joensuuhun! :)
+4 #3 Peks1 08.12.2017 23:31
Pikaista paranemista Koivistolle! Mahdottoman huonoa tuuria oli.
+8 #4 rizee 09.12.2017 10:35
Lainaus Paitsio:
Olkkonen on se peräpään liideri jota kaivattu pitkään. Tosin yksin on vaikea puolustaa...

Nyt kun Raitanenkin tervehtyy, niin meillä on kaksi ihan Mestiksen kärkipakkia. Se on hyvä, mutta hyökkäys on kyllä kapea. Toivotaan, että alkaa maalivire löytyä laajemmin kaikilta pelaajilta.
+8 #5 VasenPakki 09.12.2017 12:23
https://www.is.fi/pesapallo/art-2000005483639.html

Kyllä Joensuussa osataan!!!! Hienoa JoMa!
+6 #6 JTK 09.12.2017 13:50
Jep, hieno tempaus Jomalta! :)

Toivottavasti tänään tulee se odotettu kotivoitto. Peliitat on pelannut ailahtelevasti ja enimmäkseen huonosti, joten tänään pitää napata voitto. Jos ei nyt, niin milloin sitten? Tsemppiä äijille matsiin ja ottakaa voitto Mikalle ja Jimille! Hyviä toipumisia kovia kokeneelle kaksikolle. :)

Tänään on Heilin mukana jaossa Juniori Jokipoikien kausijulkaisu. Muistakaahan lukaste niin näette ketä seurassa pelaa ja mitkä yritykset ovat tukemassa toimintaa! :)
+4 #7 JTK 09.12.2017 15:40
A-nuoret voitti Ketterän 2-4 ja B-nuoret voitti puolestaan Saipan jatkoajalla 5-4. Ratkaisun iski Valtteri Kekarainen. Tappio oli ensimmäinen Saipalle tällä kaudella.
#8 selästä taklaaja 09.12.2017 18:28
Katselin tämän ottelun laukaisukarttaa . 38min ja ylivoimista huolimatta 2 laukausta noilta paikoilta joista ne maalit yleensä tehdään...toine n niistä ohi ja toinen maaliin. No, nyt tuli sentään kolmas joka meni myös sisälle...
+4 #9 Peks1 09.12.2017 19:24
Hyvä Jokipo, nyt oli isännän otteet, kuten kotona pitääkin olla.
+5 #10 Peks1 09.12.2017 19:34
Taas oli Peliittojen Heiskanen ylimielinen lehdistötilaisu udessa. Sanoi lyhyesti sanottavansa ja lähti pois eikä jäänyt kuuntelemaan, mitä Variksella on sanottavaa.
#11 VasenPakki 09.12.2017 20:27
Missä KOTIyleisö? :D
+3 #12 JTK 09.12.2017 20:48
Lainaus VasenPakki:
Missä KOTIyleisö? :D

Olisko kotona? :)
+3 #13 Cånde 09.12.2017 20:53
Lainaus JTK:
Lainaus VasenPakki:
Missä KOTIyleisö? :D

Olisko kotona? :)

Neljässä perättäisessä kotipelissä tauluun ja vastassa epäkiinnostava Peliitat, ei siinä pitkää matikkaa tarvitse laskemiseen että väki ei tietään hallille löydä.

Tämä oli voitto mikä piti ottaa. Vastustaja ei ollut häävi ja Niemi pääsi melko vähällä. Raitasen pelaamista on hauska katsella. Välillä kamalia kiekollisia mokia ja harhasyöttöjä, mutta vastapainoksi mojovia taklauksia ja hienoja nousuja. Eteenpäin!
+4 #14 Riffixi 09.12.2017 22:17
Luin tuossa nettikarjalaise sta huomiseen paperilehteen tulevan jutun tämän illan pelistä. Toimittajalta oikein hyvä tulokulma peliin ja alkukauteen. Minusta pitää olla analyyttinen ja selvittää menestymättömyy den taustoja,eikä vain luetella pelitapahtumia. Ihmetystä herätti Variksen kommentti,että " kauteen lähdettiin vajaalla pakistolla"! Miksi?
+5 #15 Peks1 09.12.2017 22:39
Minä katsoin pelin Fanseatilta. Juuso Akkanen oli kommentaattorin a. Tietysti Juuson kokemuksella on selvää, että hän tietää lätkästä, mutta sen lisäksi hän oli hyvin sujuvasanainen kommentaattori. Oli mukava kuunnella.
+5 #16 rokkipoika 09.12.2017 23:06
Lainaus Peks1:
Minä katsoin pelin Fanseatilta. Juuso Akkanen oli kommentaattorina. Tietysti Juuson kokemuksella on selvää, että hän tietää lätkästä, mutta sen lisäksi hän oli hyvin sujuvasanainen kommentaattori. Oli mukava kuunnella.

Kuulosti siltä, et joku jopa tietääkin jotain jääkiekosta.
+5 #17 Mortha1 10.12.2017 00:13
Jokipojilla kolmanneksi eniten voittoja(3p), mutta toiseksi eniten tappioita(0p).
-7 #18 Repe 10.12.2017 11:04
Lainaus Cånde:
Lainaus JTK:
Lainaus VasenPakki:
Missä KOTIyleisö? :D

Olisko kotona? :)

Neljässä perättäisessä kotipelissä tauluun ja vastassa epäkiinnostava Peliitat, ei siinä pitkää matikkaa tarvitse laskemiseen että väki ei tietään hallille löydä.

Tämä oli voitto mikä piti ottaa. Vastustaja ei ollut häävi ja Niemi pääsi melko vähällä. Raitasen pelaamista on hauska katsella. Välillä kamalia kiekollisia mokia ja harhasyöttöjä, mutta vastapainoksi mojovia taklauksia ja hienoja nousuja. Eteenpäin!


Olisiko syytä myös siinä että Nyky-Jokipojat on epäkiinnostava kuten muutkin Mestis-seurat?: )
+6 #19 Peks1 10.12.2017 11:21
Olkkonen veti taas eilen oman maalin takaa soolon koko kentäntä läpi, mutta laukaus osui moken logoon. Vastustajan sinisellä Raitanen harhautti seisovilta jaloiltaan yhden äijän pois edestään ja veti sitten rannarin tolppaan. Seuraavassa pelissä molemmat saattavat jo osua. Siinä Repelle pari kiinnostavaa pelaajaa, jotka omalla luistelutaidoll aan ja ketteryydellään viihdyttävät yleisöä. Kannattaa mennä katsomaan pelejä, nyt tällä kaudella Jokipojissa on kaksi erityisen taitavaa kaveria ja nämä herrat tuskin jatkavat täällä ensi kaudella.
-6 #20 Repe 10.12.2017 11:42
No miksi Hpk päästi Olkkosen tänne, ei tainnut enää olla liigatasoa, eikä Raitasenkaan rahkeita ole testattu ylemmällä tasolla.
-5 #21 Repe 10.12.2017 11:43
Liigan ja Mestiksen tasoero on entistä syvempi, se pitää nykytilanteessa muistaa.
+4 #22 Joreh33 10.12.2017 12:02
A-nuorillahan tänään vuoden 2017 viimeinen kotipeli. Saatan jopa lähteä katsomaan!!
-6 #23 Repe 10.12.2017 13:21
Tälläistä meininkiä Joensuuhun myös, eikä väittelevää DJ:tä http://www.mestis.fi/index.php/component/k2/item/2666-video-sapkolta-upea-kunnianosoitus-sotaveteraaneille.html
-6 #24 Repe 10.12.2017 15:17
Ja puhuupa Repe asiaa tai asian vierestä, jälkimmäinen harvoin, niin eikun vaan miinusta peliin...:) Koettakaahan jo tulla nettipalstoilla edes "keskustelijat" 2010-luvulle.
+8 #25 JTK 10.12.2017 15:57
C-nuoret voitti äsken Jukurit 5-2. Voiton myötä varmistui, että Jokipojat jatkaa pelejään ylemmässä SM-sarjassa tammikuussa. Hieno karsintasarja joukkueelta kokonaisuudessa an ja todella kova saavutus. Taakse alempaan SM:ään jäi monta Liiga-organisaa tioiden joukkuetta.
-1 #26 since 1953 10.12.2017 17:14
Lainaus JTK:
C-nuoret voitti äsken Jukurit 5-2. Voiton myötä varmistui, että Jokipojat jatkaa pelejään ylemmässä SM-sarjassa tammikuussa. Hieno karsintasarja joukkueelta kokonaisuudessaan ja todella kova saavutus. Taakse alempaan SM:ään jäi monta Liiga-organisaatioiden joukkuetta.


Onnea, hieno suoritus! Tosin hallilla kuullun mukaan, tästä saavutuksesta pitää iloita nyt, sillä tätä sarjatasoa ajatellen on jo heitetty menemään seuraava kausi. Sehän ei yllättäisi ja sopisi täysin joensuulaiseen kiekkoiluun.
+3 #27 JTK 10.12.2017 18:58
A-nuoret voitti Keupa/Peliitat 5-1 vika maalin tullessa tyhjiin. Pellikka iski tehot 2+1 ja Lindroos oli maalilla vireessä torjuen 38 kertaa. Hyvä viikonloppu Jokipojilla kaikkiaan junnuista edustukseen! :)
+2 #28 JTK 10.12.2017 19:06
Pieni tarkennus äskeiseen, A-nuoret voitti Keupa/Pelikaani t! :)
#29 since 1953 10.12.2017 19:08
Lainaus JTK:
A-nuoret voitti Keupa/Peliitat 5-1 vika maalin tullessa tyhjiin. Pellikka iski tehot 2+1 ja Lindroos oli maalilla vireessä torjuen 38 kertaa. Hyvä viikonloppu Jokipojilla kaikkiaan junnuista edustukseen! :)


Hyvä, että jaksetaan iloita, vaikka perälauta vuotaa...
-5 #30 Repe 10.12.2017 19:11
Mutta eikös Jtk A-junnujen kausi ole ollut tavoitteisiin nähden pettymys? Hieman kaipaisi sinultakin myös junnutoiminta kriittistä tarkastelua silloin tällöin.
-5 #31 Repe 10.12.2017 19:14
Tai jos olet junnuorganisaat ion "sisällä", sitten ymmärettävistä syistä olet hiljaa..
+3 #32 JTK 10.12.2017 19:35
Jep, A-nuorilla oli tavoite olla kahden parhaan joukossa, mutta se tavoite ei toteutunut. Taistelu jatkuu Mestiksessä ja koitetaan pärjätä siinä mahdollisimman hyvin. Sarjataulukko näyttää tason missä pelataan ja nyt ollaan Mestiksessä neljäntenä. Jos ei pärjättäisi Mestiksessä niin sitten olisin huolissani.

Onnistumisia junnupuolella mitataan sillä miten ykslöitä saadaan kehitettyä ja vielä myöhemmin siirrettyä heitä aikuistensarjoi hin. Toki, jos eri ikäluokkien joukkueet menestyvät kuten C-nuoret nyt, niin hienoahan se on. Veikkaan, että tämänkin kauden jälkeen saadaan iloita siitä, että pelaajatuotanto jatkuu. Kaikki merkit viittaa siihen.
-5 #33 Repe 10.12.2017 19:36
"Auts" taitaa kuulua monen "keskustelijan" kehossa;)
-7 #34 since 1953 10.12.2017 19:54
Lainaus Repe:
"Auts" taitaa kuulua monen "keskustelijan" kehossa;)


Totta! Olisi kyllä lätkästä kiinnostuneiden joensuulaislast en vanhemmilla heräämisen paikka...
-5 #35 Repe 10.12.2017 21:25
Lainaus since 1953:
Lainaus Repe:
"Auts" taitaa kuulua monen "keskustelijan" kehossa;)


Totta! Olisi kyllä lätkästä kiinnostuneiden joensuulaislasten vanhemmilla heräämisen paikka...


Jep, mutta turha täällä on aukoa junnukiekkoilun ongelmia, kun ne ei aukea kyräilyn ja takanapäin puhumisen kautta "oikeassa" elämässäkään (Joensuun tapa)
#36 jiikoo12345 11.12.2017 12:47
A-juniorit ovat yksilötasolla sarjan kärkipäässä mutta viisikkopelissä ja sijoittumisessa sarjan heikoin joukkue. Oikea paikka on nuorten mestis.
-1 #37 Repe 11.12.2017 19:39
Ja täsmennyksenä Mestiksen kärkipäässä..
#38 JTK 11.12.2017 20:04
Täytyy muistaa, että taitavimmat yksilöt ja terävin kärki meidän kasvateista, jotka voisivat pelata ikänsä puolesta A-nuorissa pelaavat jo muualla. Leveyttä kuitenkin riittää, että saadaan vielä tänne ihan hyvä porukka Mestikseen.
#39 Repe 11.12.2017 20:27
Jos tämänkokoisessa kaupungissa A-nuoret pelaisi Suomisarjaa, tilanne olisi "syvällä" vrt. samankokoiset kaupungit. Joitakin vuosia sitten kävivät "uimassa" kyseisessä sarjassa.
-1 #40 JTK 11.12.2017 21:02
HIFK:n viime kauden ykkösveskari Kevin Lankinen on toipunut pitkästä loukkaantumises taan ja on tämän viikon lainalla Ketterässä.
-5 #41 since 1953 11.12.2017 21:49
Lainaus JTK:
Täytyy muistaa, että taitavimmat yksilöt ja terävin kärki meidän kasvateista, jotka voisivat pelata ikänsä puolesta A-nuorissa pelaavat jo muualla. Leveyttä kuitenkin riittää, että saadaan vielä tänne ihan hyvä porukka Mestikseen.


Eli heidän taustat ovat tajunneet lähettää pojat ajoissa muualle. Mitä syytä on paukutella henkseleitä siitä, että seura ei kykene tarjoamaan kasvateilleen haastetta ja kehityspolkua? Mutta jos siihen ollaan tyytyväisiä täällä, niin minkäs teet. Monella pienemmälläkin paikkakunnalla ei nimittäin oltaisi.
+2 #42 JTK 12.12.2017 08:54
Ei niitä poikia niin vaan lähetellä muualle vaan Liiga-organisaa tiot haluavat terävimmän kärjen Mestis-seuroist a. Se, että meidän junnuja kysellään isompiin ympyröihin on merkki siitä, että ainakin joitakin asioita tehdään oikein.

Olisin huolissani, jos yhtäkkiä pelaajia ei kyseltäisikään Liigasta päin. Silti meille jää vielä hyviä pelaajia eri ikäluokkiin.

Näitä asioita, kun vatvotaan niin tulis muistaa, että edustuksemme pelaa Mestistä ja olemme Mestis-organisa atio ja silloin on paha kamppailla pelaajista Liiga-organisaa tioita vastaan. Ihan kuten Liigallakin esim. KHL:lää vastaan.

Esim. TPS:llä on tavoite olla paras eurooppalainen kasvattajaseura , joka tuottaa pelaajia isompiin ympyröihin. Toki tarkoitus on voittaa mestaruuksiakin samalla. Näin se vaan menee.
-1 #43 since 1953 12.12.2017 10:56
Lainaus JTK:
Ei niitä poikia niin vaan lähetellä muualle vaan Liiga-organisaatiot haluavat terävimmän kärjen Mestis-seuroista. Se, että meidän junnuja kysellään isompiin ympyröihin on merkki siitä, että ainakin joitakin asioita tehdään oikein.

Olisin huolissani, jos yhtäkkiä pelaajia ei kyseltäisikään Liigasta päin. Silti meille jää vielä hyviä pelaajia eri ikäluokkiin.


Täkäläisistä junnuista, kuten mistä tahansa muusta junnuseurasta, pääsisi joka ikäluokasta vähintään viisi "parasta" pelaajaa Liiga-statuksel la toimiviin junnuseuroihin helpostikin aina B:n asti. Ne joukkueet kun ovat ihan yhtä kaukana Liigasta, kuin muutkin junnujoukkueet. Kyse on vain vanhempien aktiivisuudesta ja mahdollisuuksis ta järjestellä perheiden elämä sen mukaisesti. Yksittäisen junnun näkökulmasta aktiiviset vanhemmat ovat takuuvarmempi "urakehityksen" edistäjä, kuin muiden seurojen toimijoiden tekemät siirtymispyynnö t.
#44 Repe 12.12.2017 15:02
Näissä keskusteluissa ei milloinkaan ole tullut ilmi seikkoja miksi edustuskiekkoil u on vellonut tietynlaisessa epävarmuuden tilassa yli 30 vuotta? Mikkeli ja Vaasakin menivät ohituskaistalle jne... Voihan Immonen vuosittain jauhaa "tavoitteena Liiga", muttei mikään puolla sitä. Joustokaukaloki n tulee vasta sitten kun on pakko (Mestiksen linjaus) ensi kaudella, jäähallin saneeraus myös pakon sanelemana jne....
+1 #45 JTK 12.12.2017 15:04
No just! Since olet näköjään kaukana siitä todellisuudesta missä nykypäivän suomalaisessa junnukiekossa mennään. Sun ja mun on turha jatkaa keskustelua tästä aiheesta.

Huomenna Jokipoikia isännöivällä Rokilla on loukkaantumisia ja he saavat tälle viikolle paikkaajia Kärpistä. 19-vuotiaat hyökkääjät Pumpanen ja Karppinen sekä 20-vuotias pakki Huttula tulevat lainaan. No olipahan ketä tahansa lainalla niin Jokipojat hakevat huomenna pisteet! Siitä lähdetään! :)
#46 Repe 12.12.2017 15:09
Onhan tuossa Sincen lausunnossa pointtia. B-junioritasoll a huippuseuroissa (ei siis kaikissa seuroissa) homma menee "totisemmaksi" koska nuori joutuu siinä vaiheessa mahdollisesti tekemään lopullisen lajivalinnan, jos rinnalla muita urheilulajeja. Ja "huonommat" pelaajat osin karsiutuvat muutenkin tuossa vaiheessa jääkiekosta pois.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste