Olkkonen palaa Jokipoikiin!

Jokipojissa kolmena kautena hyvin esiintynyt puolustaja Joel Olkkonen palaa takaisin tuttuun ärjypaitaan. Olkkonen saapuu loppukauden mittaiselle lainapestille Joensuuhun SM-liigaseura Hämeenlinnan Pallokerhosta. Isäntäseura HPK:lla ei ole mahdollisuutta kutsua Olkkosta takaisin. Lisäksi Jokipojat saa kahden viikon lainalle puolustaja Niko Ervastin Porin Ässistä.

 

Joel Olkkonen, 24, saapui Joensuuhun pelaamaan Suomi-sarjaa kaudelle 2014-2015. Mies kehittyi tuon vuoden aikana huimasti, ja oli kahdella seuraavalla Mestis-kaudella yksi Jokipoikien parhaita puolustajia.

Viime kaudella Olkkonen oli jo HPK:n sopimuspelaaja, mutta vietti käytännössä koko vuoden Joensuussa. Hänen tehopisteensä olivat 42 ottelussa 6+16, jonka lisäksi hän pelasi kaksi peliä liigaa HPK:ssa.

Tällä kaudella Olkkonen on pelannut Hämeenlinnassa kolme liigaottelua, jonka lisäksi hän on piipahtanut lainalla LeKin Mestis-joukkueessa. Siellä pelatuissa kuudessa ottelussa ”Olgi” on tehtaillut tehopisteet 0+5 ja saavuttanut plus/miinus-tilastossa lukemat +6.

Nyt mies tekee siis paluun kaupunkiin ja seuraan, jossa hänet muistetaan erittäin hyvin.

– Olemme koko syksyn etsineet puolustukseen ykköskorin vahvistusta, ja lopulta saimme juuri sellaisen kuin halusimmekin. Olemme todella innoissamme, että Joel tulee takaisin kotiin. Hän tulee olemaan joukkueeseen kova vahvistus, puheenjohtaja Jarkko Immonen iloitsee.

Myös Olkkonen itse on Joensuuhun paluustaan mielissään.

– Alkukausi on ollut melkoista haipakkaa, on menty paikasta toiseen. LeKille täytyy antaa kiitokset, että siellä on päässyt pelaamaan ja saanut sitä kautta pidettyä pelituntumaa hyvin yllä. Nyt on kiva päästä tuttuun ympäristöön, Jokipojissa pelaa paljon viime kausilta tuttuja miehiä.

Olkkonen on myös etelästä käsin seurannut vanhan joukkueensa alkukauden otteita, ja tavoitteet ovat selvät.

– Nyt lähdetään kääntämään kurssia, se on ihan selvä. On hienoa päästä takaisin Jokipoikiin, mies päättää.

Olkkosen lisäksi joukkueeseen liittyy Porin Ässien sopimuspelaaja, 20-vuotias puolustaja Niko Ervasti.

Viime kesänä Ässien liigajoukkueen mukana harjoitellut Ervasti on tällä kaudella pelannut Nuorten SM-liigaa 28 ottelun verran. Niissä hän on saalistanut tehopisteet 0+7. Ervasti viettää Joensuussa kaksi viikkoa ja on mukana Jokipoikien peleissä 6.12. saakka.

– Kokoonpanon osalta olemme viime aikoina joutuneet todella kapealle. Loukkaantumisten ja muun epäonnen takia muutamat nuoret pelaajat ovat joutuneet kantamaan liian aikaisin liian isoa vastuuta, mutta nyt saamme tilanteeseen helpotusta. Lassi Raitanen on sivussa vielä noin kaksi viikkoa, joten Ervasti tulee helpottamaan tätä tilannetta ja tuomaan leveyttä alakertaan, Jarkko Immonen kertoo.

Jokipoikien seuraava ottelu on perjantain vieraskamppailu Kiekko-Vantaata vastaan. Sekä Olkkonen että Ervasti ovat jo tuolloin mukana ärjypaidassa.

Kommentit   

+6 #1 Petromax 23.11.2017 14:02
Olipa hyvä uutinen.
+1 #2 mökä 23.11.2017 14:26
Onpa hieno uutinen pakkipuolelle! Nyt järki käteen ja jos halutaan saada tehoja, niin trio Lehtinen-Uski-L arinmaa taas yhteen. Variksetkin nauraa vastapuolella, kun paras porukka hajotettiin..
-7 #3 möly 23.11.2017 14:39
Kysymys kuuluu että saako jone yleensä koko porukkaa pelaamaan ?
-8 #4 Riffixi 23.11.2017 15:53
Möly. Sitä minäkin epäilen. Ongelmat ovat syvemmällä.
+3 #5 jones 23.11.2017 16:20
No niin.

Nyt on sellaista hyvää pelaajapolitiik kaa.

Pitkäänenää farmisopimuksie n perään huutelijoille!

Löytysköhän vielä maalintekijää tai onko sellaisen esim. lainaan halukkuutta?

Nyt on sitten Variksen näytönpaikka. Pakiston näyttää taas hiukan paremmalta.
+3 #6 aku 23.11.2017 16:24
Parempaa kuin uskalsin odottaa:-) Nyt kun vielä Raitanen saataisiin pian takaisin kehään, niin voi olla että alettaisiin pääsemään omista nurkista pois. Toivottavasti tuo joukkueen kokovartalo kipsi ei olisi vielä juurtunut kovin lujaa kiinni...
+3 #7 Eastside22 23.11.2017 17:23
Erinomaisia uutisia , olkkonen on oikea äijä paikkaamaan peräpäätä . Kun vielä saatas omanpelaamisen solmu auki .
+3 #8 JTK 23.11.2017 17:55
Olkkonen on hyvä kiekollinen vahvistus alakertaan ja kokoakin löytyy. Tosin Ervastin lainaa hiukan ihmettelen tuoko lisäarvoa, kun meiltä löytyy kuitenkin omia A-junnuja joita pitäs vaan ajaa vahvasti sisään Mestikseen. No kyllä siellä tiedetään paremmin mikä on tilanne ja sen mukaan ratkaisuja tekevät.

Joka tapauksessa nyt katse kohti viikonlopun matseja ja toivottavasti Jokipojat lähtee uuteen nousukiitoon!
#9 hockey 24.11.2017 21:17
Minusta Jokipo pelas jossain määrin hyvän pelin. Mutta panin merkille että kukaan ei taklaa.Luistelu näytti fanseatin kautta hitaalta ajoittain.Sitte n havaittavissa jonkin verran itelle pelaamista.Hien o joukkue kun kaikki loksahtaa kohilleen.Varis vie tämmän joukkueen vielä pitkälle ja uskon joukkueeseen.ky llähän tässä on vielä pitkä matka alaspäin jos verrataan Länsirannikkoon .

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste