Jokipojat iski terävästi, Ketterä ei

Jokipojat iski terävästi, Ketterä ei
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat iski terävästi, Ketterä ei
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat iski terävästi, Ketterä ei
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat iski terävästi, Ketterä ei
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Ketterä 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Jokipojat palasi puolentoista viikon sarjatauolta voittoisasti. Imatran Ketterä oli keskiviikkoiltana Mehtimäellä kiistatta hallitsevampi osapuoli, mutta siitä huolimatta pisteet jäivät selkein lukemin Joensuuhun. Vierasjoukkue laukoi peräti kaksi kertaa Jokipoikia ahkerammin, mutta loppuhetkien kavennusta lukuun ottamatta vedot kilisivät korkeintaan tolppiin. Ärjypaitojen maalilla Timo Niemi pelasi loisto-ottelun ja pysäytti kiekon 30 kertaa. Jokipojat sen sijaan pääsi johtoon nopeasti Tuukka Rajamäen (1+1) osumalla, ja toisessa erässä Oskari Lehtinen (1+1) ja Eetu Rissanen siirsivät ylivoimamaaleillaan isännät jo 3–0-johtoon. Loppunumerot 4–1:een syntyivät Ketterän pelaajan ohjatessa kiekon omaan tyhjään maaliin. Osuma merkittiin Jokipojista viimeisenä kiekkoon koskeneelle Timo Hiltuselle.

 

Otteluraportti

Jos Jokipoikien edellisessä kotiottelussa joukkueen viimeistely oli yhtä tervanjuontia, niin samaa vaikeutta ei ollut nähtävissä Ketterää vastaan. Tällä kertaa puolestaan vierailijoiden maalintekotehokkuus oli kateissa.

– Pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu tänään. Tultiin hyvin peliin ja pelattiin hyvin. Jokipojat oli tänään selkeästi parempi yhdessä asiassa, ja se oli maalinteko, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen summasi ottelun jälkeen.

– Kypsää puolustamista ja sitkeätä, sitkeätä tekemistä. Sillä saatiin kolme pistettä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis puolestaan analysoi.

Ketterä hallitsi selkeästi ensimmäistä erää. Se sai aikaiseksi erän aikana pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän ja myös useita laadukkaita maalipaikkoja.

Erän ainoa maali nähtiin Jokipoikien Tuukka Rajamäen toimesta. Tilannetta edelsi kampitusjäähyltä haiskahtava tilanne Jokipoikien siniviivalla.

Jokipoikien kiekonriiston jälkeen Rajamäki purjehti hyökkäysalueelle ja viimeisteli tarkan rannelaukauksensa turvin kauden neljännen maalinsa.

Erässä pelattiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmat joukkueet myös karvasivat ahkerasti.

Erän aikana vierasjoukkueen syöttöjen laatu oli kotijoukkuetta huomattavasti parempi. Jokipojat hassasi useasti omalla puolustusalueella paineettomassakin tilanteessa kiekon takaisin vastustajalle heikon syöttötyöskentelyn takia.

Ketterä ei useasta hyvästä laadukkaasta maalipaikasta saanut kiekkoa verkkoon. Iso osa vedoista suuntautui ohi, mutta myös Timo Niemi nappasi pari erittäin hyvää torjuntaa.

Erän loppuhetkillä Jokipoikien Mika Koivisto taklasi Ketterän puolustaja Mikko Kettusta päähän. Koivistolle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

– Vastustaja oli hyvä. Ottelun alussa heti ensimmäisessä vaihdossa menetettiin kiekko, ja siitä pitkä hyökkäys vastustajalle. Vaikea erä, Varis kertasi.

Jokipojat joutui aloittamaan kakkoserän alivoimalla Koiviston viiden minuutin jäähyn takia. Jokipoikien tuskaa lisäsi Joni Murasen ottama kahden minuutin jäähy, joten ärjypaidat joutuivat kahden miehen alivoimalle.

Ketterän ylivoima oli kuitenkin mielikuvituksetonta. Jokipoikien alivoima toimi esimerkillisesti, ja Niemen parin huipputorjunnan myötä Ketterä ei heilutellut verkkoja ylivoimillaan.

Koiviston ulosajon myötä 13. hyökkääjänä kokoonpanossa ollut Jimi Aavikko otti paikan Jokipoikien kolmoskentästä Oula Uskin ja Joonas Larinmaan viereltä.

Ketterän hyökkäyspeli oli raikasta myös toisessa erässä, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäksi kiekko ei mennyt.

Jokipojat paransi toisessa erässä peliään. Se viimeisteli erän aikana kaksi maalia, joista molemmat syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisessä ylivoimassa Rajamäen nappisyöttö tavoitti Oskari Lehtisen, jonka kova one-timer upposi ohi Ketterän Jere Myllyniemen.

Jälkimmäisen ylivoiman aikana Eetu Rissasen pienestä kulmasta lähettämä veto upposi sisään. Maali oli Rissaselle kauden ensimmäinen piste tällä kaudella.

– Tietysti ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä oli viiden minuutin jäähy. Siihen vielä kolmella viittä vastaan, ja alivoima hoiti sen. Niemi oli maalissa loistava. Se herätti meidän joukkueen, ja saimme kaksi ylivoimamaalia, Jouni Varis sanoi.

Heti kolmannen erän alkuun Jokipojat pääsi ylivoimalle, mutta ylivoiman toimivuus oli valovuoden päässä kakkoserän ylivoimista.

Erä alku eteni sekavan kiekkoilun merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut peliään rullaamaan. Erän edetessä vierailija pääsi paremmin pelin päälle.

Jokipojat keskittyi puolustamaan omaa maalinedustaansa. Kuitenkin joukkueen oman alueen kiekollinen peli oli jälleen ailahtelevaa.

Ketterä otti aikaisessa vaiheessa aikalisän ja Myllyniemen pois maaliltaan. Uhkapeli kannatti, ja joukkue kavensi lukemiksi 3–1.

Ottelun loppuhetkillä tunteetkin ajoittain kuumenivat. Jokipoikien tiivis puolustaminen Niemen torjuessa loput yritykset tylsyttivät Ketterän kirin.

– Meidän yksi kivijalka eli vahva puolustaminen. Siihen palattiin viime viikolla, ja siinä me olimme tänään sitkeitä, Varis kertasi.

– Tämä on tulosurheilua. Täällä maalinteko ratkaisee. Tyylipisteitä ei jaeta. Tänään Jokipojat teki paikoista maalit, ja me ei tehty mistään maaleja. Se on aika selkeä pelin henki silloin, Matias Lehtonen harmitteli.

Jokipoikien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla Espoo Unitedia vastaan. 

 

Maalit ja syöttäjät

03.41 Tuukka Rajamäki (Oskari Lehtinen) 1–0
31.46 Lehtinen (Rajamäki, Roni Viirlas) 2–0 yv.
38.08 Eetu Rissanen (Joonas Larinmaa, Jani Ollitervo) 3–0 yv.
57.23 Tomi Iso-Mustajärvi (Joona Jääskeläinen, Mikko Kokkonen) 3–1 im.
58.47 Timo Hiltunen (Viirlas) 4–1 tv. tm.

Maalivahtien torjunnat

Timo Niemi, Jokipojat 6+13+11=30
Jere Myllyniemi, Ketterä 2+7+6=15 (poissa 56.20–57.23 ja 57.43–58.30)

Rangaistukset

Jokipojat 3x2 min + Mika Koivisto 5+PRK = 31 min
Ketterä 5x2 min = 10 min

Yleisöä: 989

 

Jokipoikien kokoonpano

24 Tuukka Rajamäki – 11 Ville Halonen – 88 Oskari Lehtinen
21 Miro Väänänen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
23 Mika Koivisto – 12 Oula Uski  – 91 Joonas Larinmaa
50 Teemu Holttinen – 22 Eetu Rissanen – 17 Teemu Väisänen
71 Jimi Aavikko
 
42 Eppu Rissanen – 10 Jani Ollitervo
6 Joni Muranen – 3 Wiljami Kupiainen
2 Roni Viirlas – 74 Fabien Bourgeois
 

31 Timo Niemi

(30 Joonas Harald)

 

Heilin tähdet 

*** Timo Niemi

Jokipojat saa kiittää erittäin paljon Niemeä pisteistä ottelusta Ketterää vastaan. Venyi muutamaan otteeseen todelliseen huipputorjuntaan. Harmittavasti nollapeli karkasi käsistä viime minuuteilla, mutta 30 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali kertoo selvää kieltä siitä, kuka oli kentän paras pelaaja.

** Oskari Lehtinen

Voimahyökkääjä esitti jälleen kerran tuttuja otteita: kovia niittejä, voitettuja kaksinkamppailuja sekä hyviä laukauksia. Keräsi hyökkääjistä eniten peliaikaa ja nakutti tehot 1+1. Voitti 13 aloituksestaan peräti 11!

Tuukka Rajamäki

Rajamäen liike Ketterää vastaan oli hyvällä tasolla. Haastoi hyökkäysalueelle  kiekon kanssa päästyään rohkeasti Ketterän puolustusta. Muodosti Lehtisen kanssa Jokipoikien parhaan hyökkäyskaksikon tehoilla 1+1.


Otteluennakko

Jokipoikien puolentoista viikon mittaisen maajoukkuetauon jälkeen pelit jatkuvat kotiottelulla. Keskiviikkona Mehtimäelle saapuu sarjanousija Imatran Ketterä. Jokipoikien maalivahtiosasto koki tauon aikana muutoksia Jonathan Iilahden siirtyessä Vaasan Sportiin. Paikkaajaksi Jokipojat hankki Lahden Pelicansin sopimusmaalivahti Joonas Haraldin. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Teemu Lahtisen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Sportista alkukauden ajan Jokipojissa lainalla ollut Jesse Paukku on vuorostaan palannut Vaasaan. Jokipoikien maalilla aloittaa Timo Niemi.

Jokipoikien maajoukkuetauko sujui palauttavan harjoittelun ja levon merkeissä. Joukkue treenasi viime viikolla keskiviikkoon asti.

– Harjoiteltiin viime viikolla keskiviikkoon asti, ja loppuviikko oli pelaajilla vapaata, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Harjoitteluissa laskettiin kuormaa rasituksen jälkeen ja palauteltiin, ettei sairastumisia tule. Hyvin onnistuttiin. Tällä viikolla maanantaiaamuna aloiteltiin joukkueen kanssa, hän jatkaa.

Jokipoikien maalintekotehokkuus on ollut viime peleissä kadoksissa. Onko pelaajilla henkinen lukko päällä ja onko treeneissä harjoiteltu maalintekotehokkuutta?

– En usko, että se henkistä on. Enkä tiedä jääkiekkojoukkuetta, jossa ei maalintekoa harjoiteltaisi, Varis naurahtaa.

– Tiistaina pidettiin jämäkkä palaveri pelaajien kanssa, jossa tätäkin asiaa käsiteltiin. Pelaajat ovat tietoisia, että pelissä on ne ykkös- ja kakkosalueet, jonne pitää päästä sekä kiekollisena että kiekottomana. Sieltä niitä maaleja tehdään.

– Sillä alueella meidän pitää parantaa, ja varmasti parannetaankin. Sen aika näyttää.

Loistavan syksyn Jokipoikien maalilla pelannut Jonathan Iilahti siirtyi tauon aikana kasvattajaseuraansa Vaasan Sportin riveihin. Tilalle Jokipojat palkkasi Joonas Haraldin.

– Iilahden sopimus oli sellainen, että hän pääsi pykälän eteenpäin. Pitää muistaa, että kyllä siellä (Mika) Koivistot ja (Lassi) Raitaset jonkun mustelman ottivat, kun Iilahti maalilla oli. Joukkue puolusti kovasti, kun "Inkku" oli maalissa. Iilahti onnistui peleissä ja sai stepin ylöspäin ja meni liigaan. Onnittelut hänelle.

– Pitää (pelaajakoordinaattori Mika) Martikaista ja seurajohtoa kiittää, että toimivat nopeasti. Saatiin nuori kehittyvä maalivahti meille, ettei olla ihan tyhjän päällä.

– Harald on nuori eteenpäin pyrkivä mokke. Kolme kertaa olen hänet jäällä nähnyt. Hänellä on pelivuosia valtava määrä edessä. Hän on urheilullinen kaveri, Varis luonnehtii joukkueen uutta hankintaa.

Iilahden siirtyminen tietää myös sitä, että Timo Niemelle on luvassa enemmän peliaikaa. Ailahtelevasta alkukaudesta huolimatta Varis luottaa täysin Niemeen. 

– Pitää muistaa lähtökohta, että hän oli liki kolme viikkoa sarjan alussa sivussa loukkaantumisen takia. Eivät hänen taitonsa ole hävinneet minnekään. Luotto minulla ja joukkueella on häneen, ja niin se on ollut koko ajan. Nyt on mies tuoreena ja terveenä, ja olen aivan varma, että hän pystyy auttamaan joukkuetta.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella Mehtimäellä jo kertaalleen. Noin kuukausi sitten lokakuussa Jokipojat oli vahvempi lukemin 5–3. Ketterä oli vahva varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta Jokipojat paransi peliään loppua kohden.

– Olimme alussa ihan jaloissa. Varsinkin kun katsoo Ketterän aiempia pelejä, hehän kaatoivat SaPKonkin revanssiviikonlopun molemmissa peleissä, niin onhan siellä laadukas joukkue. Osa pelaajista käy pelaamassa myös Liigaa, Jouni Varis muistuttaa.

– Kuten sanoin edellisen Ketterä-pelin jälkeen, niin erittäin laadukkaasta joukkueesta on kyse. Varmaan joukkueeseen on jonkun verran käytetty myös rahaa.

Ketterä ja Jokipojat ovat tällä hetkellä runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla. Jokipojat on sijalla yhdeksän ja kerännyt 13 pelaamassa pelissään 18 pistettä. Ketterä on puolestaan sijalla kahdeksan ja kerännyt 14 pelissään 19 pistettä.

Jokipoikien viimeistely on ajoittain tökkinyt, ja joukkue onkin tehnyt keskimäärin vain 2,38 maalia per ottelu. Ketterän vastaava lukema on peräti 3,57. Päästettyjen maalien lukemat ovat puolestaan Jokipojilla 2,77 ja Ketterällä 4,14 ottelua kohden.

– Ketterä on eteenpäin pyrkivä ja energinen joukkue. Heillä näkyy pelirohkeus. Nousijajoukkue uskaltaa tehdä kentällä temppuja kiekon kanssa. Se siellä näkyy.

– Pelitavallisesti ei hirveitä eroja Mestiksessä joukkueiden välillä ole. Joillakin on vähän erilainen träppi, mutta pieniä vivahde-eroja vain, Varis tuumaa.

Ketterä on keskiviikon jälkeen ensimmäinen joukkue, jota Jokipojat ei enää kohtaa runkosarjan kotiotteluissa.

Jokipoikien terveystilanne on hyvä. Ainoa varma poissaolija on puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Teemu Lahtisella on vamma, joka pitänee hänet sivussa keskiviikon pelistä.

Ottelu Mehtimäellä alkaa keskiviikkona kello 18.30. Peli on nähtävissä maksutta Veikkaus-TV:stä.


 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Ketterä
2017: 5–3
2015: 9–3 (Suomi-sarja)
2014: 2–6 (Suomi-sarja)
2014: 2–3 (Suomi-sarja)

Saldo: 2–0–2 (maalit 18–15)

Ketterä–Jokipojat
2015: 3–4 ja. (Suomi-sarja)
2014: 4–2 (Suomi-sarja)
2014: 0–2 (Suomi-sarja)

Saldo: 1–0–2 (maalit 7–8)

Kommentit   

+1 #1 Peks1 14.11.2017 16:23
Tässä joitakin Ketterä-pelejä takavuosilta:

8.12.1968 JoKP – Ketterä 3-5
25.1.1973 JoKP – Ketterä 2-2
30.9.1982 JoKP - Ketterä 2-6, 2599
13.10.1983 JoKP - Ketterä 10-3, 2898
24.10.1985 JoKP – Ketterä 6-3, 2361
24.2.1985 JoKP -Ketterä 7-4, 1822
29.10.1987 JoKP-Ketterä 3-2
17.9.1995 Kiekko-Karhut - Ketterä 3-0
-3 #2 Riffixi 14.11.2017 21:36
Montako tappiota tulikaan ennen taukoa? Nyt Paukku ja Iilahti lähtivät Vaasaan,joten ei joukkue ainakaan vahvistunut....
+1 #3 JTK 15.11.2017 08:12
Pentti Matikainen kertoo näkemyksiään keskiviikon Karjalaisessa "Joensuu on kiekkokaupunki" jutussa. Ihan hyvä juttu.

Toivotaan, että joukkue on saanut ladattua akut täyteen tauon aikana ja palaa tänään takaisin voittojen tielle. Ketterä oli kovassa iskussa ennen taukoa, joten kova vastus on varmasti tänäänkin vastassa.

Saipan ja Kotkan Titaanien kanssa yhteistyötä tekevä Ketterä on nostanut profiliaan paljon viime vuosina useilla eri osa-alueilla ja näinhän pitää toimiakin, kun tullaan Suomi-sarjasta ja tavoite on vakiinnuttaa paikka Mestiksessä.

No nyt on jo kehuttu liikaa. Siitä lähdetään, että Jokipojat vie pelin ja pisteet jäävät Mehtimäelle! :)
+4 #4 Lptl 15.11.2017 10:21
https://www.dropbox.com/s/ttnovllztdmrrdd/2017-11.15%20-%20Joensuu%20on%20kiekkokaupunki.pdf?dl=0
-5 #5 JTK 15.11.2017 10:44
Kokenut veskari Pekka Tuokkola Keupaan ainakin joulutaukoon asti seuraan.
#6 since 1953 15.11.2017 10:50
Turun uutisia mukaillen ehdotan seuraavaa räväkkää mallia loppukaudeksi. Kaikille peruskouluikäis ille (myös lisenssin omaaville) vapaa pääsy edustuksen peleihin koko loppukauden ajan. Nyt, joku sanoo, että eihän silloin heistä kerry lipputuloja. Mutta, ei niitä kyllä heistä kerry nykyisinkään. Monen heistä mukana voisi tulla maksava vanhempi, ja vaikka ei tulisikaan, niin tuon ikäiset eivät kyllä katso peliä ilman kioskissa asiointia. Saattaisipa johtaa lajin pariin, ainakin katsomoon, uusia lapsia/nuoria, miksi ei aikuisiakin. Yleisöä halliin ja pikkuisetkin purot kassaan päin!
+2 #7 JTK 15.11.2017 14:43
Aavikko on kolmastoista hyökkääjä. Ei muuta kuin äijä laatikkoon! Ketterällä on kokoonpanossaan näköjään Saipan Jere Sneck. Tsemppiä matsiin Jokipojat!! :)
+5 #8 VasenPakki 15.11.2017 14:54
Illan matsi näkyy veikkaus tvssä!!!
+3 #9 Eastside22 15.11.2017 17:07
Ehdottomasti Aavikolle näytön paikka , tois varmasti säpinää .
+4 #10 Repe 15.11.2017 17:33
Repe ärähtää: "Ja nyt pelaatte hyvin,tai ei kunnian kukko laula";) Kun katson matsin netistä.
+5 #11 jones 15.11.2017 18:51
Jokipojat on johdossa joo, mutta Ketterä vie kuin pässiä narussa...Niemi on ollut niinku loistava.
+6 #12 jones 15.11.2017 18:53
Missä on raikas hyökkäyspelaami nen? Syöttöketjut tai kiekkokontrolli?

Nyt on hyvä verrata joukkueeseen jolla on pelikirja. Ketterä tulee Jokipoikien alueelle pitkillä avauksilla tai 2-5 syötön ketjuilla maalipaikalle.

Jokipojilla...no kaikki näkee itsekin.
+3 #13 möly 15.11.2017 19:07
Kiekko liikkuisi nopeemmin kuin miehet !! Vaan ei..Yksi yrittää tulla kaikkien läpi !! Toisensa jälkeen..
+2 #14 Markkanen 15.11.2017 19:08
Koiviston iso jäähy oli arvattavissa jo eka vaihdon jälkeen. Minusta ei ollu paljoa jossiteltavaa tuomion suhteen.
#15 ju.pe67 15.11.2017 19:10
Törkeä taklaus. Toivottavasti ei sattunut pahemmin. Tuomari jätti viheltämättä ainakin kolme jokipoikien rikettä.
+4 #16 rokkipoika 15.11.2017 19:10
Niemi voitti Ketterän ensimmäisessä erässä. Nyt pitäs herätä peliin, muuten tuo kääntyy 100-varmasti myös tuloksellisesti kin Ketterälle.
#17 rokkipoika 15.11.2017 19:12
Jeee, kohta alkaa kiekkokisa :D
+6 #18 selästä taklaaja 15.11.2017 19:17
Yksi laukaus Jokipojilta ja se meni jostain pakin kautta maaliin ja hyvä niin. Täysin luokatonta mestispeliä Jokipojilta koko erä. Varmaan kaikki 400katsojaa ovat pettyneitä vaikka johdetaankin. Ja erän kruunasi sitten tuo iso jäähy... Ei tarvitse tuon jälkeen ihmetellä sarjasijoitusta tai yleisömäärää. Toivottavasti ryhtiliikettä löytyy toisessa erässä...
+3 #19 rokkipoika 15.11.2017 19:21
Jokohan vihdoin nähdään Jimi kentällä.
-3 #20 rokkipoika 15.11.2017 19:28
Nyt kyllä tarjotaan tasoitusta kultavadilta.
+4 #21 jones 15.11.2017 19:38
Tunteelle ja Niemelle plussaa, muuten nou good.
+3 #22 rokkipoika 15.11.2017 19:43
Lehtineeeen 2-0!!!
#23 jones 15.11.2017 19:45
Onneks maalit ratkaisee.

Veikkaan että yleisö muuten odottaisi hiukan raikkaampaa pelaamista. Tuollainen puolustuskäpert yminen ei kovin mielekästä seurattavaa varsinkaan kotipeleissä...
+2 #24 Repe 15.11.2017 19:46
Kun tuolla pelillä johtaa 2-0 saa Jokipojat tässä vaiheessa olla tyytyväinen, aika tylsää kiekkoa muuten (pelin taso) en katso enempää.
+4 #25 rokkipoika 15.11.2017 19:54
Rissaneeen 3-0!!!
+1 #26 rokkipoika 15.11.2017 19:59
Onneks otteet parani toiseen erään.
+3 #27 selästä taklaaja 15.11.2017 20:04
Tuo onnistuminen alivoimalla toi mielestäni koko joukkueelle uutta ilmettä. Nythän tuossa oli jo selkeästi mukavaa yrittämistä. Maalivahti on tässäkin puoli joukkuetta. Jännityksellä odotetaan kolmatta erää....
-2 #28 rokkipoika 15.11.2017 23:07
Miusta tuo on toisaalta hyväkin piire, et huonommallakin pelillä saadaan pisteitä. Ylivoimamaalit oli kyllä positiivinen yllätys.
+3 #29 ^ipe^ 16.11.2017 03:41
Kauden ensinmäinen peli paikan päällä tällä kaudella. Syyt/asiat johon peli käytännössä Tänää ratkesi->

Timo Niemi= aivan loistavaa pelaamista.
Ylivoima/Alivoima= molemmissa Tänää kotijoukkue selvästi parempi.
Tuomarit= jokipoikien puolella suht mukavasti.

Toki tää oli vaan yksi peli, mutta on kyllä laskenu muutamassa vuodessa taso todella heikoksi mestiksessä. Kausilla 2009-2013 kun lähes kerkes joka pelin käydä katsoo niin ero on kyllä valtava sen ajan kiekkoon. Henkilökohtaisi a virheitä tulee jo erässä enemmän yhdelle joukkueelle kuin siihen aikaan koko peliin molemmille, vauhti on pudonnu noin 30% taito vielä enemmän, surullista tätä vauhtia jos sarjan taso laskee niin ei hyvälle näytä.
+2 #30 JTK 16.11.2017 07:40
Itse en matsia nähnyt, mutta mitä "äijiltä" hallilta olen kuullut niin Ketterä oli hallitsevampi, mutta Jokipojat teki maalit ja kiekkohan on maalintekopeli, kuten Sieviläinenkin Karjalaisessa osuvasti nostaa esille. Sarjataulukkoa katsoessa ei enää muistella miten pisteet ovat tulleet. Hyvä Jokipojat!! :)

Hienoa, että ykkösveskariksi joukkueeseen hankittu Niemi rupeaa vastaamaan huutoon. Karjalaisessa oli peliin liittyen hyvä juttu Niemen hunajan syönnistä. Äijähän taitaa olla varsinainen "Nalle Puh", jonka motto oli: Parasta ei ole hunaja vaan hetki ennen hunajaa!! :)
+1 #31 lappis 16.11.2017 08:20
Lainaus JTK:
Karjalaisessa oli peliin liittyen hyvä juttu Niemen hunajan syönnistä. Äijähän taitaa olla varsinainen "Nalle Puh", jonka motto oli: Parasta ei ole hunaja vaan hetki ennen hunajaa!! :)


Silloin kun sport pelasi mestistä, niin sport pelin selostaja sanoi koko ajan Niemeä karhuksi. Timo Karhu
+4 #32 möly 16.11.2017 08:37
Tällä menolla Mestiksen kiinnostus on kuolu 2-3 vuoden päästä.
-2 #33 Lptl 16.11.2017 12:54
https://www.dropbox.com/s/yckzrlycxjyfvou/2017-11.16%20-%20Jokipojat%20vs.%20Ketter%C3%A4.pdf?dl=0
-2 #34 JTK 16.11.2017 13:11
Iilahti ei ole tänään Sportin kokoonpanossa, mutta Paukku on. Hän pelaa nelosessa Riskan ja Laineen kanssa.
+2 #35 rokkipoika 16.11.2017 14:32
Lainaus möly:
Tällä menolla Mestiksen kiinnostus on kuolu 2-3 vuoden päästä.

Kuolinisku tulee, jos ei liiga päätä avata sarjaa ja mahdollistaa nousua/tippumis ta urheilullisin perustein. Silloin on vaihtoehtona joko tehdä farmisopimus tai tiputtautua suomi-sarjaan. Fanseatin selostaja sanoikin eilen enteilevästi Aavokkoa Rannikoksi, että olisiko siinä sit vihjettä kiinnostavamman lajin seuraamiseen tulevaisuudessa :)
-4 #36 JTK 16.11.2017 14:33
Liigaan tuli aikamoinen jyrä, kun TPS hankki yli 200 NHL-matsia pelanneen puolustajan Mark Fraserin. 31-vuotias pakki on 193cm pitkä ja painaa sata kiloa. Ei kuulema tarpeen tullen epäröi pudottaa hanskojaan.
+4 #37 Peks1 16.11.2017 18:15
Minä en kyllä oikein usko, että Liigaa avataan karsinnoille. Miksi Tuto ja Jokipojat älähtivät yhtä aikaa viime viikolla? Koska olivat kuulleet kabineteista jotain huonoja uutisia, arvelen. Ja sitten Hiltunenkin sanoi Karjalaisessa 8.11., että kukaan Liiga-joukkue ei halua pudota ja "Mestikseen on pohdittu A- ja B-liigoja....". Joten niin surkeaa kuin se onkin, on JoKP:n tie sama kuin Jukurien, KooKoon ja Sportin tie. Takaoven kautta Liigaan, jos vaan pystyy toimintaansa kehittämään nyky-Mestiksess ä läpsyttelemällä . Jos joskus toteutuisi se halliremppa ja olisi sellainen joukkue, joka pystyisi taistelemaan Mestiksen voitosta, niin saattaisi yleisöäkin pikku hiljaa palata lehtereille, vaikkei Liiga-karsintoj a olisikaan.

Miettikääpäs tätä: Kaudella 1980 - 1981 Jokipojat läpsytteli pakkasessa ulkokentällä ja jäi divarin viimeiseksi - siitä huolimatta kotipeleissä oli ka. 1618 katsojaa. Paremmin kuin nykyään sisätiloissa.
+2 #38 JTK 16.11.2017 18:34
Käsittääkseni Mestikseen ei ole pohdittu A- ja B-liigaa vaan pääsarjassa olisi kaksi eri tasoista sarjaa nimeltään A-Liiga ja B-Liiga. A:sta voi pudota B:hen ja vastaavasti B:stä nousta A:han ja nämä tapahtuisi siis urheilullisin perustein. Näiden kahden Liigan alapuolella olisivat Mestis ja Suomi-sarja.
+2 #39 halttunen 16.11.2017 18:47
Niin ha A liigassa pelaa 8 joukkuetta ja B liigassa saman verran,eli nykyiset ja Euspoo,näihin kahteen sarjaan ei voi nousta alemmista sarjoista. Eli tällä kaavalla liiga sulkeutuu lopullisesti ja lisäksi kannusta pääsee pelaamaan vaan isot ja komiat
+2 #40 JTK 16.11.2017 18:52
Käsittääkseni A- sekä B-Liigassa kummassakin olisi 10 joukkuetta. Siitähän tuo sitten joskus nähdään, jos nähdään? :)
+1 #41 Peks1 16.11.2017 19:46
Niin, pelaajayhdistyk sen Saarela aivan kuin lipsautteli pari viikkoa sitten jotain, jota voisi tulkita 10+10 -järjestelmäksi.

"...täytyy sitten todella harkitusti vielä miettiä se, että kuinka monta joukkuetta 'tää tavallaan liiga' ja sitten 'se tuleva sarja', olkoon se sitten b-sarja tai mestis tai mikä tahansa, että taloudellisesti ne pystyvät hoitamaan asioitaan"
-2 #42 Riffixi 16.11.2017 20:00
No ei sieltä liigasta tietenkään kukaan halua pudota. Sehän nyt on kysymättäkin selvää,mutta mitä se sellainen osakeyhtiöpohja inen liiketoiminta on,jossa ei ole riskejä. Muistuttaa suljettua yhteisöä,jossa kukin saa olevinaan kehittää toimintaansa ja jos talous menee pakkaselle niin liiga muuttaa taas sääntöjä , että yksi heidän osakkaistaan voi huonosti ja se täytyy pelastaa.
+2 #43 JTK 16.11.2017 20:14
Jos joku Liigajoukkue tekee tappiota niin yleensä niillä on taustalla sellasia tahoja, jotka paikkaa tappiot. Yrityksiä tai todella ökyrikkaita ykstyishenkilöi tä. KHL:ssä ainakin yhden dokkarin mukaan Venäläiset valtionyhtiöt toimivat maksumiehinä.
+1 #44 aku 16.11.2017 22:16
[quote name="^ipe^"

Toki tää oli vaan yksi peli, mutta on kyllä laskenu muutamassa vuodessa taso todella heikoksi mestiksessä. Kausilla 2009-2013 kun lähes kerkes joka pelin käydä katsoo niin ero on kyllä valtava sen ajan kiekkoon. Henkilökohtaisi a virheitä tulee jo erässä enemmän yhdelle joukkueelle kuin siihen aikaan koko peliin molemmille, vauhti on pudonnu noin 30% taito vielä enemmän, surullista tätä vauhtia jos sarjan taso laskee niin ei hyvälle näytä.

Käyhän nyt kuitenkin vielä katsomassa toinenkin peli ennenkuin tuomitset koko sarjan, on nähty tänäkin kautena paljon parempiakin pelejä, jopa Joensuussa:-) Ja jos peli nopeus on tippunut 30 prosenttia, niin ei siinä ole ennen edes katse mukana pysynyt. Taito puolella vaje on ehkä tuota luokkaa, entisen tasoiset ykköskentät puuttuvat useimmilta joukkueilta:-) .
+3 #45 ^ipe^ 17.11.2017 03:06
"Käyhän nyt kuitenkin vielä katsomassa toinenkin peli ennenkuin tuomitset koko sarjan, on nähty tänäkin kautena paljon parempiakin pelejä, jopa Joensuussa:-) "

Joo paikalle tullaan kun ehditään.
-6 #46 JTK 17.11.2017 08:15
Katson juunupelejen lisäksi aktiivisesti Liigaa, joten Mestiksen katsominen on jäänyt vähille, mutta ainakin Jokipoikien kotipeli K-Vantaata vastaan oli hyvää lätkää.

Liigassa näkee usein tasokkaita matseja ja varsinkin taitavia yksilöitä, joten niitä on kiva katsoa. Mutta on siellä seassa huonojakin matseja, kuten eilinen Sport-Jukurit matsi. Selostaja sanoi, kun joukkueet olivat vastakkain Mestiksessä, niin matsia markkinoitiin Mestiksen klassikkona. Ehkäpä, mutta ainakin eilinen matsi oli surkea, jopa Mestis tasolla.

Yksi asia missä on iso ero Liigassa ja Mestiksessä on fanikulttuuri. Vaikka Liigassakin on yleisömäärät tippuneet niin eri seurojen faniryhmät hoitavat tyylikkäästi osuutensa. On kiva katsoa, kun omia värejään tunnustavat isot ryhmät kannustavat laulaen ja tanssien samaan tahtiin. Heidän ilot ja surutkin näkyvät hienosti tv:n kautta ja se tuo tunnelmaa jopa kotiin asti. Ja cheerleaderit pitäs saada myös Mestikseen! :)
+4 #47 rizee 17.11.2017 10:50
Huomenna kaikki sitten hallille. Miekin pääsen pitkästä aikaa. Espoolla peli tänään, joten huomenna kovalla jalalla 60 minsaa ja Espoon väsynyt joukkue nurin.
+3 #48 möly 17.11.2017 11:20
En tiedä mutta itseä ei oikein nappaa sm-liiga.. Olikohan se elokuussa kun Elisa tarjosi jotain erikoistarjoust a SM-Liiga pakettia netin kautta katsottavaksi 10e kk.. Ei kiitos. Varmaan joutuu siitä kun ei "omat" siellä pelaa.. Sitä on niin uskollinen.. :D
+2 #49 jones 17.11.2017 12:11
Lainaus möly:
En tiedä mutta itseä ei oikein nappaa sm-liiga.. Olikohan se elokuussa kun Elisa tarjosi jotain erikoistarjousta SM-Liiga pakettia netin kautta katsottavaksi 10e kk.. Ei kiitos. Varmaan joutuu siitä kun ei "omat" siellä pelaa.. Sitä on niin uskollinen.. :D


Kokeilin alkukaudesta ja pistin jo paketit pois. Eli mitä katselin niin mulla on kyllä ihan päinvastainen näkemys liigapeleistä JTK:n kanssa.

Paskatasoista, ei mitään tunnelmaa tai muutakaan tarttumapintaa. Läpsyttelyä. Kunnon romahdus pelien tasoissa, yksilöissä ja tunnelmassa tuollaisella 5 vuoden aikajänteellä.
+1 #50 JTK 17.11.2017 13:19
Tuo on totta Jones ainakin osittain ja sama tilanne on myös Mestiksessä. Jos verrataan menneeseen niin taso on laskenut molemmissa. Otteluiden taso on laskenut ja fanitoimintakin hiipunut yleisömäärien mukana entisestään ja varsinkin Mestiksessä.

Vaikka taso onkin laskenut niin kyllähän Liigassa näkee silti aika useinkin ihan tasokkaita matseja. Mukana on kuitenkin tunnettuja ja taitavia pelaajia, mutta toki tuolla joukkuemäärällä niitä ei joka porukkaan riitä. Valitsen usein pelin missä pelaa itselle tuttuja Jokipoikien kasvatteja. Mestiksessä lähinnä kiinnostavat nuoret pelaajat, jotka ovat matkalla kohti isompia ympyröitä. Ja kyllä Mestiksessäkin näkee välillä laadukasta kiekkoa.

Ja mitä tunnelmaan tulee, niin onhan se nyt ihan eri luokkaa Liigassa kuin Mestiksessä.

Tänä päivänä on tarjolla paljon kiekkoa ja helposti, niin jokainen löytää itselle mieluista katsottavaa.
+3 #51 Cånde 17.11.2017 13:48
Koivistolle kolmen pelin kakku. Ei ole mitään seliteltävää, johan tuota osasi odottaa. Ihan tarpeettoman kova niitti siinä tilanteessa. Sikakatsomon asiantuntijat toki haistattivat Heikkiselle paskat tuomion jälkeen.

Nyt on sitten Aavikolla tilaisuus ottaa paikka kokoonpanosta.
-1 #52 jones 17.11.2017 13:58
Lainaus JTK:


Ja mitä tunnelmaan tulee, niin onhan se nyt ihan eri luokkaa Liigassa kuin Mestiksessä.


Mistähän johtuisi? :D
-2 #53 rizee 17.11.2017 14:36
Toimitsija-aiti oon toivetta, jos tätä Hyvönen ja kumpanit lukisivat.

- Kun peleissä kuulutuksia tehdään, niin musiikki pois taustalta. Ei saa mitään selvää puheesta jos laulun sanat tulevat sekaan.
- Uudempi Jokipo maaleja takaisin maalilauluksi. Tämä Nissisen originaali on kyllä kaikessa komeudessaan legendaarinen ja kaikki kunnia sille, mutta ei oikein sytytä katsomossa. (Joko saataisiin vaihdettua lauantaille?)
- Erätauoilla kaukalon valot pois ja vaikka jotain jokipo logovaloa pyörimään tms. visuaalista.
+1 #54 Repe 17.11.2017 17:26
Lauluhan on kieltämättä iänikuinen mutta tähän nykymeininkiin myös sopiva. Logo-valot pyörimään erätauoilla jne... Eiköhän näillä paikallisilla katsojilla, suurimmalla osalla ole vaan mielessä se makkaran syönti ja kahvin juonti erätauoilla.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste