Voittoputki katkesi Keuruulla

KeuPa HT–Jokipojat 5–1 (0–1, 3–0, 2–0)

Jokipoikien kolme ottelua kestänyt voittoputki katkesi perjantaina Keuruulla sarjajohtaja KeuPa HT:n viedessä pisteet lukemin 5–1. Jokipojat aloitti ottelun terävästi. Oula Uski viimeisteli irtokiekosta ottelun ensimmäisen maalin jo ajassa 0.51. Toisessa erässä KeuPan viimeistely oli kovalla tasolla, sillä joukkue viimeisteli erässä kolme maalia. Jokipojat ei saanut kiriään kunnolla käynnistettyä kolmannessa erässä kotijoukkueen hallitessa peliä. Jokipoikien maalilla Jonathan Iilahti torjui yhteensä 26 kertaa. 

 

Otteluraportti

Keuruulla kohtasivat perjantai-iltana Mestiksen alkukaudella parhaiten puolustanut joukkue Jokipojat ja tehokkainta peliä osoittanut KeuPa.

Tulikuuma hyökkäys vei helpon voiton tähän asti kivenkovasta, mutta nyt murtuneesta puolustuksesta. KeuPa voitti tappiottomien joukkueiden kohtaamisen erikoistilannemaaliensa ansiosta 5–1. Numerot olivat pelitapahtumiin nähden jopa liian pienet, joten Jokipojille ei jäänyt jossiteltavaa.

Jokipoikien kentälliset olivat tasaisia, mutta Uskin ketju laidoillaan Joonas Larinmaa ja Oskari Lehtinen tappiosta huolimatta jopa erinomainen. Perjantain jälkeen koko tehoketju on seuran sisäisen pistepörssin kärjessä: Lehtisellä ja Uskilla 1+3, Larinmaalla 0+3.

Molemmat joukkueet ottivat tasakentällisin tilan tarkasti pois. Erikoistilanteet ratkaisivat voiton KeuPalle.

Jokipoikien puolustuspeli mureni, mutta kun takana on Jonathan Iilahden kaltainen sarjan tähtiveskari, ei maalinteko ole vastustajalle helppoa. Iilahti torjui 26 kertaa, kun KeuPan Samuli Tervo pääsi 18:lla.

Jokipoikien vastuuvalmentaja Jouni Varis ei selitellyt.

– Meiltä oli hyvä tulo peliin ja avauserässä tapettiin vastustajan tunnetta. Toisessa erässä KeuPa sitten näytti, miten ylivoimaa pelataan ja otti sen jälkeen isännän otteet. Me sitten tulimme perässä, minkä pystyimme, Varis sanoi.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen myönsi Jokipoikien olleen hivenen edellä ottelun alussa.

– Meillä on kuitenkin luonnetta joukkueessa ja hyvä luisto suksessa. Hienoja tarinoita syntyy joka pelissä. Samuli Tervo torjui ensimmäisen miesten ottelunsa ja pelasi heti huippuottelun.

Teksti: Heikki Arppi

 

Maalit ja syöttäjät

0.51 Oula Uski (Fabien Bourgeois, Oskari Lehtinen) 0–1
24.30 Niko Ahoniemi (Riku Tiainen, Ville Tiitinen) 1–1 yv.
31.13 Tiainen (Joni Piipponen, Ahoniemi) 2–1 yv.
32.41 Markus Jokinen (Jesse Pelamo, Miro-Pekka Saarelainen) 3–1
44.20 Jere Helenius (Teemu Huttu, Kristian Tikka) 4–1
58.33 Waltteri Lehtonen (Lauri Huhdanpää, Joona Erving) 5–1 tm.

Maalivahtien torjunnat

Samuli Tervo, KeuPa HT 8+4+6=18
Jonathan Iilahti, Jokipojat 12+9+5=26 (poissa 55.25–58.33)

Rangaistukset

KeuPa HT 3x2 min = 6 min
Jokipojat 2x2 min = 4 min

Yleisöä: 558

 

Jokipoikien kokoonpano

24 Tuukka Rajamäki – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
91 Joonas Larinmaa – 12 Oula Uski  – 88 Oskari Lehtinen
23 Mika Koivisto – 22 Eetu Rissanen – 16 Jesse Paukku

61 Lauri Hukkanen – 21 Miro Väänänen – 17 Teemu Väisänen
50 Teemu Holttinen

77 Lassi Raitanen – 6 Joni Muranen 
2 Roni Viirlas – 74 Fabien Bourgeois 
42 Eppu Rissanen – 10 Jani Ollitervo

30 Jonathan Iilahti
(35 Antti Makkonen)

 

Otteluennakko

Perjantaina Jokipojat matkustaa Keuruulle, jossa vastaan asettu KeuPa HT. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä kumpikin joukkue on napannut kaikista kolmesta pelaamastaan ottelusta täydet pistepotit. Voitolla Jokipoikien on mahdollisuus ottaa itselleen Mestiksen kärkipaikka. Runsaasti maaleja kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa maalaillut KeuPa laittaa testiin vähiten maaleja päästäneen Jokipoikien puolustuksen. Jokipoikien kokoonpanosta ovat edelleen varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi ja hyökkääjä Ville Halonen. Ärjpaitojen maalilla jatkaa Jonathan Iilahti.

Jokipoikien keskiviikkona pelaamasta kotiottelusta Peliittoja vastaan joukkue kairasi kolmannen peräkkäisen puhtaan voittonsa. Vierailija kaatui Mehtimäellä lukemin 5–3

– Saatiin hyvä startti peliin. Tiedettiin, että Peliitat hönkii kovaa päälle niin kuin hönkivätkin. Käännettiin peliä ja päästiin hyvälle karkumatkalle. Peli oli 50 minuuttia kasassa, ja puolustettiin jämäkästi. Jonathan Iilahti otti ne vedot mitä pitikin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Peli meinasi mennä jännäksi Peliittojen kiriessä vain maalin päähän joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

– Kuudella viittä vastaan passivoiduttiin ihan liikaa. Olisi pitänyt olla aktiivisempi. Siitä selvittiin ja saatiin hyvät pisteet.

Varsinkin kovaa paineistavien vastustajien kanssa Jokipojat on ajoittain ollut ongelmissa omien hyökkäyksiinlähtöjensä kanssa.

– Meillä tuottaa ongelmia, jos omista kiekon kanssa lähtö menee hitaasti. Me pysäytellään turhaan. Tilanne on kyllä tiedostettu ja katsottu tilanteita videolta. Siellä on muutamilla kavereilla ollut aiemmissa seuroissa eri tavalla hyökkäyksiinlähdöt, ja nyt tilanne on muuttunut.

– Välillä päästään hyvin pois paineen alta, mutta välillä välimatkat kasvavat ja etäisyydet ovat liian pitkiä. Ei ole niitä kahta lapaa vapaana, mihin pakki voisi antaa syötön. Mutta se ottaa aikansa. Tuollaisessa paineessa kun pelissä ollaan, niin se on parasta oppia, Varis analysoi.

Jokipoikien kauden kaikkien kolmen voiton avaimena on ollut oman maalinedustan tiivis puolustaminen yhdistettynä laadukkaaseen maalivahtipeliin.

– Puolustuspelaamisemme on ollut ihan jämäkkää. Vastustajan maalintekotilanteet ovat tulleet meidän kiekonmenetyksistä, muuten olemme puolustaneet jämäkästi.

– Minä opin puolustamisesta paljon Haapakosken Mikon aikaan. Minulle aukesi silloin paljon, ja olen asiasta muutaman liigakollegan kanssa myös keskustellut. Ensimmäisenä laitetaan puolustus kuntoon. Kiekollinen peli kyllä paranee ajan myötä. Jos sinulla ei ole puolustus kunnossa, niin pelaajilla alkaa menemään otsalohko tukkoon.

– Me puhumme sydämestä ja sydämen puolustamisesta. Sinne ei tulla kiekon kanssa eikä syöttämällä. Toistaiseksi on mennyt ihan hyvin. Pelaajat on sen hyvin omaksuneet. Paljon Mikkoa kiitän. Opin häneltä paljon, että miten puolustetaan. Puolustamisemme on hyvällä mallilla. Siitä pidetään kiinni, että se pysyykin hyvänä, Jouni Varis sanoo.

KeuPa HT tekee yhteistyötä kahden SM-liigaseuran kanssa. Aiempina kausina KeuPa on tehnyt yhteistyötä Rauman Lukon kanssa.

JYP-Akatemian karsiutuessa Mestiksestä pois ja joukkueen toiminnan loppuessa on KeuPa tehnyt yhteistyösopimuksen myös JYPin kanssa.

Mihin Keuruulla pitää varautua?

– Onhan siellä paljon liigataustaisia pelaajia. Kyllä se meille iso haaste. Itse en ole esimerkiksi käynyt Keuruun hallissa ikinä. Meidän pitää mennä sinne haastamaan Keuruun kiekollista peliä ja olla sitkeitä.

– Varmaan huomennakin tulee vaikeita hetkiä pelissä, mutta pitää olla kärsivällinen ja puolustaa vahvasti. Uskon, että joku paikka saadaan, ja niistä pitää ratkoa peli.

KeuPa on viimeistellyt kolmessa pelaamassaan ottelussa peräti 18 maalia. Mihin KeuPan hyvä vire perustuu?

– Heidän kokonaisvaltainen kiekollinen pelaaminensa on luovaa. Siellä on rohkeutta pelata. Toki siellä on henkilökohtaista taitoa pelaajilla, jotka pystyvät ahtaassa paikassa kiekon kanssa pelaamaan, Varis analysoi.

Vaikka Keuruulla on rosterissaan liigataustaisia pelaajia, ovat parhaat pistemiehet kolmen ottelun perusteella joukkueen omia sopimuspelaajia.

Hyökkääjä Jesse Pelamo on paukutellut kolmeen peliin hurjat tehot 2+6, jolla hän johtaa koko Mestiksen pistepörssiä. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kakkosena on puolestaan Miro-Pekka Saarelainen (2+4), joka pelasi viime kaudella Liigaa niin HIFK:ssä kuin myös KooKoossa.

Jokipoikien sisäisen pistepörssin viime kaudella voittanut, ja myös vuoden tulokkaan pystin pokannut Lauri Huhdanpää pelaa KeuPassa. Huhdanpää on tehnyt kolmeen otteluun pisteet 2+1.

Ottelu Keuruulla alkaa perjantaina kello 18.30.

  

Aiemmat kohtaamiset

KeuPa HT–Jokipojat
2017: 2–4
2016: 4–7
2016: 3–1
2016: 4–2

Saldo: 2–0–2 (maalit 13–14)

Jokipojat–KeuPa HT
2016: 6–7
2016: 1–2
2016: 4–3 (playoffs)
2015: 2–1
2015: 1–0

Saldo: 3–0–2 (maalit 14–13)

Kommentit   

+6 #1 jones 05.10.2017 19:38
Keupalla on todella kova hyökkäyskalusto.

Jokipojat lähtee selkeänä altavastaajana ja tasurikin olisi yllätys.
+5 #2 JTK 05.10.2017 21:15
B-nuoret voitti äsken Sapkon 9-2. Aleksi Inkinen teki tehot 5+1!
+2 #3 Korppu 06.10.2017 06:16
Mikä Niemellä on? Milloin pystyy pelaamaan? Ja onko Halonen pitkään poissa?

Uskokaa pois että tänään vielä johdamme sarjaa. Taistele Jokipo!
+1 #4 selästä taklaaja 06.10.2017 14:09
Mukava olisi katsoa fanseatilta peliä. Ei vaan nyt mitenkään tunnu onnistuvan tuo rekisteröitymin en kun sanoin tuon aiemman sopimukseni irti kesällä. Ei nimittäin kehtaa maksaa koko kesää niiden muutaman mestispelin katsomisesta..
+2 #5 JTK 06.10.2017 18:00
Veikkauksen mukaan Keupa (1,78) on selvä suosikki. Jokipojilla kerroin on (3,35).

Keupalla ei olekaan maalilla tänään tähän asti ihan hyvin pelannut Lehtinen vaan Tervo? Tervo on junnuna ollut Tapparan sekä Jypin organisaatiossa , joten jotain potentiaalia hänessä on nähty, mutta ura on ollut kaikkiaan aika vaatimaton. Olisko tässä iskun paikka?
+1 #6 jones 06.10.2017 18:40
YEAH! 0-1

Fabien taas arkitehti ja liike tuntuu vaan paranevan!

Uski teki maalin lyömällä karat sisään.

Jokipojat tullut peliin hyvin valmistautuneen a.

Kovia niittejä jakelee Keupa. Tänään on kyllä vastassa kova, kova vastus.

btw. Keupan rumpupatteristo pistää rytmiä katsomossa. Hienon kuuloista kun osaa! Ainakin alkuun komeat rytmit silmittömän hakkaamisen sijaan. Ja pitävät taukoa välillä - eli rytmitajua milloin sitä kannua pieksää.
+5 #7 jones 06.10.2017 18:57
Keupan kultakypärä Pelamo läpi mutta Iilahti ei taipunut!

Kotijoukkue jyrää ja pörrää kyllä välillä vaarallisesti.
+3 #8 jones 06.10.2017 20:32
20min pysyttiin jotenkin kyydissä. Sitten ihan kuoriämpäriä ja ei mitään palaa.

Ykköskentästä alan olla huolissaan. Homma ei toimi kun siinä on nyt vain 2 pelaajaa, jotka pystyy jotain tekemään ja nekin epätasaisia. Pitkänen on todella yössä!

Tätä kirjoittaessa edellä mainitulle kiekon menetys omissa ja maalipaikka Keupalle. Turhautuminen näkyy joensuuhun asti.

Keupa jauhaa 4 kentällä meidän jokaista pyörityksiin. Solkenaan ylivoimahyökkäy ksiä.
+5 #9 möly 06.10.2017 20:37
Lainaus jones:
20min pysyttiin jotenkin kyydissä. Sitten ihan kuoriämpäriä ja ei mitään palaa.

Ykköskentästä alan olla huolissaan. Homma ei toimi kun siinä on nyt vain 2 pelaajaa, jotka pystyy jotain tekemään ja nekin epätasaisia. Pitkänen on todella yössä!Totta turiset. Mutta tässä nähdään taso. Ei iilahti kaikkeen yksin pysty.
+1 #10 jones 06.10.2017 20:42
Lainaus möly:

Totta turiset. Mutta tässä nähdään taso. Ei iilahti kaikkeen yksin pysty.


Onneksi Iilahti on ollut tänäänkin hyvä, niin edes kohtuu tappiolukemat.

Taas kohelluksen jälkeen Keupalainen yksin Iilahtea vastaan, mutta olkapäähän taisi kiekko osua...

Nyt on todettava, että tänään ollut toki ylivoimainen vastustaja, mutta Jokipojilla ihan hirveää puolustuspeliä! !
#11 Peks1 06.10.2017 20:56
Puolustusta pitäisi vahvistaa ainakin yhdellä miehellä. Mites Matit Koistinen ja Näätänen? Ei ole mitään kuulunut, kaipa he ovat lopettaneet uransa.
+4 #12 halttunen 06.10.2017 21:03
Kyllä tuonne hyökkäykseenkin apuja tarvitaan,ykkös kenttä ihan kujalla ja paukun voi lähettää takasin vaasaan,mielumi n vaikka kaverita A -iläisitä paikkaamaan,on ainakin haluja pelata eikä ne tuon huonompia voi olla.
Huolestuttaa että kaikki pelit on ollu samaa kaavaa,eli perinteistä variksen pelikirjaa
-1 #13 jones 06.10.2017 21:20
Lainaus halttunen:
Kyllä tuonne hyökkäykseenkin apuja tarvitaan,ykköskenttä ihan kujalla ja paukun voi lähettää takasin vaasaan,mielumin vaikka kaverita A -iläisitä paikkaamaan,on ainakin haluja pelata eikä ne tuon huonompia voi olla.
Huolestuttaa että kaikki pelit on ollu samaa kaavaa,eli perinteistä variksen pelikirjaa


Samoja ajatuksia tässä nyt alkukaudesta tullu.

Paukku näyttänyt nyt sitä negatiivista osuutta liigalainoista, tosin loukkaantumises ta toipumussa mutta silti.

Samoin Väisäsen hankinta osoittautuu juuri sellaiseksi täyteostokseksi kuin oletin. Toivottavasti maksaa itse peliajasta.

Mutta ei ranteita auki ekasta tappiosta. Paljon pitää parantaa, todella paljon ja toivotaan että viisikot alkaa hitsaantumaan. Muuten tulee tuskaa.
+3 #14 halttunen 06.10.2017 21:37
Tämä on nyt vaan vain ja ainoastaan henkilökohtaine n ja tietämätön mielipide joten turha palstaveljien provosoitua,mut ta mikko haapakosken ja samalla jouni variksen tapa ajatella tuota Joukkuepeliä on 15 vuoden takaa ja nyt on osoitettu myös se että liiga yhteistyötä tekemällä voi voittaa mestiksen ja itsenäisesti rämpivä ylijäämäpelaaji lla täytettyllä porukalla on vaikeuksia päästä plejareihin
#15 Riffixi 06.10.2017 22:22
Pakko puuttua keskustellun. Miettikää liigafarmin ideologiaa? Liigapelaaja " joutuu" farmiin. Hirveät näytönhalut,ett ä pääsee takaisin ylös. Ja sitten kun näitä motivoituneita on kaksi kentällistä,nii n taitotasossa näkyy. Eri asia joku LeKi,jossa ovi käy liian tiuhaan. Kun katsoo KeuPan nimilistaa ja kurkkaa niitä hiukan Elitesprospecti n sivuilta,niin näkee meriitit. Suosikki on nyt nimetty....Keup a.
#16 Repe 06.10.2017 22:23
Lainaus halttunen:
Tämä on nyt vaan vain ja ainoastaan henkilökohtainen ja tietämätön mielipide joten turha palstaveljien provosoitua,mutta mikko haapakosken ja samalla jouni variksen tapa ajatella tuota Joukkuepeliä on 15 vuoden takaa ja nyt on osoitettu myös se että liiga yhteistyötä tekemällä voi voittaa mestiksen ja itsenäisesti rämpivä ylijäämäpelaajilla täytettyllä porukalla on vaikeuksia päästä plejareihin


Juurikin näin eikä sinun tarvitse tekeytyä tietämättömäksi , itse pehmennän sen verran että saattaa Jokipojat päästä pleijareihin, mutten löisi siitä vetoa:)
+4 #17 jones 06.10.2017 22:31
Lainaus halttunen:
nyt on osoitettu myös se että liiga yhteistyötä tekemällä voi voittaa mestiksen ja itsenäisesti rämpivä ylijäämäpelaajilla täytettyllä porukalla on vaikeuksia päästä plejareihin


mm SaPKo oli hyvinkin itsenäinen voitettuaan mestaruuden. Playoffeissa taisi olla muutama lainapelaaja satunnaisesti kokoonpanossa.

Tuolla voi tähyillä mestarin rosteria ja tehdä päätelmiä kuinka merkittävässä roolissa oli lainapelaajat.. ja ne vähäisetkin on playoffeissa poissa.

http://www.eliteprospects.com/team.php?year0=2017&team=670

Kyllä se Mestarijoukkue rakennetaan edelleen fiksuilla omilla hankinnoilla, ei liigalainoilla. Kunpa joskus Jokipojat osaisi scoutata mm. Jurgensin tai Jonatan Tanusin kaltaisia talentteja näitten tusinoiden sijaan...siinä on se meidän ongelma ja muiden taito hankinnoissa.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=56240

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=52918
+4 #18 JTK 07.10.2017 08:55
Kyllähän Sapkossa kuitenkin lainoja oli ja luulen, että yhteistyö Liigaan päin auttaa saamaan myös hyviä "omia hankintoja" vahvistukseksi. Piirit ovat pienet. En ole katsonut, mutta liekkö Sapkolla paljon puhtaasti omia kasvatteja joukkueessa?

Hankintoja ajatellen pitää muistaa, että pelaaja ja hänen agenttinsa valitsee pelaajalle sopivimman joukkueen niistä mitkä pelaajasta ovat kiinnostuneet. Uskon, että Jokipojissakin osataan seurata ja katsoa hyviä pelaajia, mutta onko sitten aina tarjota sitä mitä joku muu seura tarjoaa? Se on pitkälti kuitenkin silkkaa kaupankäyntiä, kun pelaaja ruletti pyörii eikä varmastikaan joukkueet saa aina niitä pelaajia, jotka ovat kiikarissa. Toki ainahan voi löytyä yllättävä helmi missä laatu menee hinnan yli ja ne ovat niitä hyviä löytöjä ja niitä kuka löytää, niin pitää olla "pelisilmää".
+3 #19 möly 07.10.2017 09:04
Niin.. Puolustukseen pitäisi saada,Talonmies . Ja ykköskenttään kanssa Rajala tyylinen kaveri.
+5 #20 Riffixi 07.10.2017 09:36
Sapkolla oli viime kaudella tasan yksi oma kasvatti,joten se siitä....
+3 #21 Vanha SaPKolainen 07.10.2017 10:00
Lainaus Riffixi:
Sapkolla oli viime kaudella tasan yksi oma kasvatti,joten se siitä....


No joo, periaatteessa kolme kasvattia. Lainoja oli muutama ja kaikki muut sopimuspelaajia . On hyvä muistaa myös se, että mestarijoukkuee n valmentajaduo Pasi Räsänen ja maailmanmestari Jarmo Myllys ovat molemmat Savonlinnan omia poikia.
+6 #22 Peks1 07.10.2017 10:23
Sapkolta hienoa duunia viime kaudella ja hienosti koottu joukkue. Sapkolla oli selvästikin joku määrätty pelisysteemi, mikä näkyi siinä, että pelaajat tuntuivat olevan lähes aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jokipojilla ei ole näkynyt vastaavaa pelisysteemiä Turbon eikä Jonen aikakaudella.
+2 #23 JTK 07.10.2017 10:25
Se on hienoa, että koutsit löytyy omasta takaa. Tänään muuten Sapkon kerroin 1,58 on laitettu aika pieneksi. Kannattaako tuon takia ottaa riskiä?

Hermeksen vastustajalle on taas annettu ainakin minusta selvä ylikerroin. Lekin kerroin on 3,45. Toki jossain vaiheessa Hermes ottaa sen eka voiton, mutta vaikeaa se on, jos veskarit eivät saa kiekkoa kiinni. Tuota pitää kokeilla, jos onnistus taas rahastaminen Hermeksen kustannuksella?

C-nuoret hävis eilen Kalpalle 5-1. A-nuoret pelaa tänään Kajaanissa. Hokki on viisi pistettä meitä edellä yhden pelin enemmäm pelanneena.
+4 #24 halttunen 07.10.2017 10:31
Ilman liiga yhteistyötä ei esim. Keupassa pelaa tuon tason pelimiehiä,ei sopimuksella eikä lainassa ja täytyy muistaa että se Jokipoikien liigahaave vaatii kuitenkin mestiksen mestaruuksia ,,no tämähän tietysti sopisi liigalle kun farmit vie kannun niin ei ole pelkoa liigajoukkueide n putoamisesta mestikseen.
+5 #25 Riffixi 07.10.2017 11:26
Halttunen on totuuden ytimessä.
-1 #26 Repe 07.10.2017 11:42
Nykyisenkään Jokipoikien pelitaso ei riitä todellakaan Liigaan, ihan vaan vanhan kertauksena. Olla joka vuosi pudotuspelijouk kue Mestiksessä,sii nä on tarpeeksi haastetta.
-1 #27 Repe 07.10.2017 11:43
Ja jos "farmijoukkueet " vie Mestis-kannun, niin kertoo osaltaan myös Jokipoikien tasosta.
+7 #28 Vanha SaPKolainen 07.10.2017 12:05
Lainaus Repe:
Nykyisenkään Jokipoikien pelitaso ei riitä todellakaan Liigaan, ihan vaan vanhan kertauksena. Olla joka vuosi pudotuspelijoukkue Mestiksessä,siinä on tarpeeksi haastetta.


No, sanotaanko, että minkään Mestis-joukkuee n pelitaso ei sinällään, kuin ehkä hetkittäin, riitä Liigaan. Ainahan Liigaan nousija on sitten vahvistunut liigakauteen merkittävästi.
-7 #29 Repe 07.10.2017 12:33
Lainaus Vanha SaPKolainen:
Lainaus Repe:
Nykyisenkään Jokipoikien pelitaso ei riitä todellakaan Liigaan, ihan vaan vanhan kertauksena. Olla joka vuosi pudotuspelijoukkue Mestiksessä,siinä on tarpeeksi haastetta.


No, sanotaanko, että minkään Mestis-joukkueen pelitaso ei sinällään, kuin ehkä hetkittäin, riitä Liigaan. Ainahan Liigaan nousija on sitten vahvistunut liigakauteen merkittävästi.


Vauhti saattaa olla välillä kovempikin Mestiksessä muttei taito pysy mukana. Ei liigaan nousija välillä ole vahvistunut merkittävästi esim. vertaus Joensuun kiekkohistoria "ranskalaisinee n visitteineen"
+5 #30 Vanha SaPKolainen 07.10.2017 14:05
Lainaus Repe:
Lainaus Vanha SaPKolainen:
Lainaus Repe:
Nykyisenkään Jokipoikien pelitaso ei riitä todellakaan Liigaan, ihan vaan vanhan kertauksena. Olla joka vuosi pudotuspelijoukkue Mestiksessä,siinä on tarpeeksi haastetta.


No, sanotaanko, että minkään Mestis-joukkueen pelitaso ei sinällään, kuin ehkä hetkittäin, riitä Liigaan. Ainahan Liigaan nousija on sitten vahvistunut liigakauteen merkittävästi.


Vauhti saattaa olla välillä kovempikin Mestiksessä muttei taito pysy mukana. Ei liigaan nousija välillä ole vahvistunut merkittävästi esim. vertaus Joensuun kiekkohistoria "ranskalaisineen visitteineen"


Niin saattaakin. No, silloin oli eri tilanne sarjojen välillä, kun oli karsinnat ja divari oli kovatasoisempi.
+1 #31 Repe 07.10.2017 15:03
Lainaus Vanha SaPKolainen:
Lainaus Repe:
Lainaus Vanha SaPKolainen:
Lainaus Repe:
Nykyisenkään Jokipoikien pelitaso ei riitä todellakaan Liigaan, ihan vaan vanhan kertauksena. Olla joka vuosi pudotuspelijoukkue Mestiksessä,siinä on tarpeeksi haastetta.


No, sanotaanko, että minkään Mestis-joukkueen pelitaso ei sinällään, kuin ehkä hetkittäin, riitä Liigaan. Ainahan Liigaan nousija on sitten vahvistunut liigakauteen merkittävästi.


Vauhti saattaa olla välillä kovempikin Mestiksessä muttei taito pysy mukana. Ei liigaan nousija välillä ole vahvistunut merkittävästi esim. vertaus Joensuun kiekkohistoria "ranskalaisineen visitteineen"


Niin saattaakin. No, silloin oli eri tilanne sarjojen välillä, kun oli karsinnat ja divari oli kovatasoisempi.


Kovatasoisempi siltä osin että monella joukkueella oli ylemmillä sarjatasoilla pärjänneitä pelaajia vuosien saatossa.
+4 #32 Peks1 07.10.2017 15:49
Marko Tuomainen on tehnyt amk-opparin Mestiksen kehittämisestä (2017)
https://www.theseus.fi/handle/10024/125558

Siellä hän toteaa, että hänen kokemuksensa mukaan Mestis-joukkue pelaa paremmin, kun kokoonpano on pysyvä eikä ole jatkuvaa liikennettä liigaseuran ja Mestis-seuran välillä.
+5 #33 JTK 07.10.2017 17:03
Tuo voi pitääkin paikkansa, mutta ilman yhteistyötä Liigaorganisaat ion kanssa muutama seura ei saisi edes joukkuetta Mestikseen.

Puhtaasti farmina toimivan seuran arki on varmasti aika sekavaa ja vaikuttaa suoritukseen. Pidempiaikaiset lainat, kuten esim. koko kausi on hyvä. Tarvittaessa Liigaseura voi sitten kutsua pelaajan takaisin, mutta harvoimpa nuo kutsuvat näissä pitkissä lainoissa.
+5 #34 JTK 07.10.2017 18:24
A-nuoret kävi nappaamassa pisteet Kajaanista lukemin 4-6. Ykkösketju Sivonen, Pellikka ja Aavikko iskivät tehoja yhteensä 5+7=12!
+3 #35 JTK 07.10.2017 19:27
Ei muuten kannattanut riskeerata Sapkon kohdalla kuten arvelin. Leki voitti hyvällä kertoimella ja Hermes hävis taas. Toivottavasti Jones käytit tällä kertaa vinkin hyödyksi ja pelasit! :)
#36 jones 07.10.2017 19:39
Lainaus JTK:
Toivottavasti Jones käytit tällä kertaa vinkin hyödyksi ja pelasit! :)


En napannut, kun skippasin koko kierroksen. Sen verran ollut heilahteluja peleissä että palaa vaan rahat. Tämän kauden peleistä vielä voitot korjaamatta, vaikka pelaan max. kolme peliä lapulla. :)

Hetken tarkkailla ja arvioida voimasuhteita uudelleen. Pahimmat rahasyöpöt ollut TuTo, SaPKo ja Hermes. Kaippa nuo pian saa palettinsa kasaan. Samoin Keupa ja Leki pelaa paremmin kuin odotin.
+3 #37 JTK 07.10.2017 20:14
Kolmea enempäähän sitä ei kannattas laittaakaan, mutta usein tulee ahneuksissaan laitettua. Se viime kertainen ja tämän päiväinen selvä ylikerroin kannattaa napata yhdellä kohteella kiinni isommalla rahalla.

Mulla pari viimeiset kolme vuotta on mennyt reisille, mutta sitä ennen meni monta vuotta todella hyvin. Kiekkovakiosta sain aikanaan isoimman potin. Tämä vuosi vai pitäiskö sanoa kausi on lähtenyt pitkästä aikaa hyvin käyntiin.

Täytyy tunnustaa, että siitä on jonkin verran ollut hyötyä vuosien varrella, kun tuntee paljon porukkaa lajin parista ympäri Suomea. Tosin on siitä ollut haittaakin, kun uhalla kurmuuttavat! :)

Kesällä pelaan vaan kenoa ja kaljapingistä! :)
+3 #38 Eastside22 07.10.2017 22:25
Sarvis klubi saa ainakin mediahuomion , ylen kautta .
+3 #39 Teppana85 07.10.2017 22:48
Pitkävedoista kun puhutaan, niin Hermeksen ansiosta meni ihan liikaa rahaa veikkaukselle viime kaudella.
+2 #40 jones 07.10.2017 23:36
Lainaus Teppana85:
Pitkävedoista kun puhutaan, niin Hermeksen ansiosta meni ihan liikaa rahaa veikkaukselle viime kaudella.


Mulla on Hermes pannassa. En ota lapulle ennen joulua enää. :)
+5 #41 JTK 08.10.2017 09:18
A-nuoret kohtaa tänään kotonaan Sapkon. Matsi alkaa kello 16:00 ja Fanseat näyttää sen!!!

B-nuoret pelaa myös Sapkoa vastaan, mutta vieraissa.
+3 #42 JTK 08.10.2017 15:07
A-nuorten peli näkyy Fanseat GO:sta. Meidän ykköskentän koostumus tänään: Lahtinen, Väänänen ja Aavikko sekä pakkipari Rouhiainen ja Mustonen. Lindroos on tolppien välissä.
+2 #43 Peks1 08.10.2017 16:23
Karmean kuuloista tuo rummutus Fanseatin välitykselläkin . Piti laitaa tietokoneen ääni minimille. Miltähän se mahtaa kuulostaa paikanpäällä tyhjässä hallissa?
+3 #44 lappis 08.10.2017 16:44
Jos joku tietää kameramiehin niin sanoo sille että ottaa pois näkyvistä nuo kameran kuvaasetukset.
+1 #45 Lappis2 08.10.2017 19:07
Sapko tänään oli B-nuoria vahvempi 9-4
+3 #46 JTK 08.10.2017 19:27
Kuten tuosta edeltä selviskin niin B-nuoret otti pataan Sapkolta. Artemi onnistui tekemään pisteitä 1+1!

A-nuoret puolestaan voitti Sapkon 5-0. Eka erä oli aikamoista surffailua eikä kummallakaan ollut paljoa paikkoja. 2.erässä peli alkoi kääntyä meille ja siinä olisi jo voinut pelin naulata, mutta se tapahtui sitten vika erässä. Lindroos oli taas mies paikallaan nollaten Sapkon. :)
+6 #47 JTK 08.10.2017 20:12
Onnittelut Joona-Pekka Hirvoselle pesäpalloliiton vuoden tiedotuspalkinn osta. Joona toimii Joman sisällöntuottaj ana sekä mediavastaavana . Aivan hemmetin hieno homma! :)

Joona on huippu valokuvaaja ja usein on saatu ihailla hänen ottamiaan hienoja kuvakoosteita Jokipoikien peleistä Jatkoajan sivustolla. :)
#48 JTK 08.10.2017 21:10
Tuosta rummutuksesta niin minusta se tuo fiilistä muuten aika hiljaiseen halliin. Toki tottakai se on makuasia kuka mistäkin tykkää.

Mitä olen jutellut A-nuorten toiminnassa mukana olevien henkilöiden kanssa mukaanlukien pelaajat niin he tykkäävät, kun rumpukaksikko käy peleissä. Ja mitä olen kuullut niin katsojatkin tykkäävät.

Kaksikko ovat todellisia faneja ja käsittääkseni A-nuorten kioski tukee heitä aina, kun saapuvat kannustamaan joukkuetta. Tänäänkin aikalisien aikana Jokipo maaleja laulu soi komeasti kaksikon toimesta! Kiitos jätkät, teillä on todellinen Ärjy-sydän! :)
+2 #49 Peks1 09.10.2017 09:29
Rummutus on toki hyvä asia, jos se vaan ei olisi liian kovaäänistä. Samoin joskus kuulutukset ja musiikki ovat liian kovalla. Tunnelma on parempi, kun äänitaso on miellyttävä.
+4 #50 Vanha SaPKolainen 09.10.2017 09:57
Lainaus Peks1:
Rummutus on toki hyvä asia, jos se vaan ei olisi liian kovaäänistä. Samoin joskus kuulutukset ja musiikki ovat liian kovalla. Tunnelma on parempi, kun äänitaso on miellyttävä.


Savonlinnassa ainakin Jokipoikien fanien rumpuryhmän koko ajan jatkuva monotoninen ja kova pauke oli erittäin häiritsevää. Mitään selvää esi saanut vieruskaverin puheesta, eikä paljon kuulutuksistaka an. Toki Talvisalon hallin heikko äänestoisto ja rakennekin vaikutti asiaan.
+1 #51 jones 09.10.2017 11:26
Lainaus Vanha SaPKolainen:

Savonlinnassa ainakin Jokipoikien fanien rumpuryhmän koko ajan jatkuva monotoninen ja kova pauke oli erittäin häiritsevää.


Vaatii rytmitajua.

Ystävällismielisesti yritin vihjata Jokipoikien faneille tässä ketjussa, että ottakaa mallia Keupan rytmiorkesteris ta. Mielestäni erittäin mukavaa ja rytmikästä rumpujen käyttöä + kannustusta. Esimerkiksi ne rummut paukku tietyissä kohdissa, ei 60min putkeen ja siellä oli hienoja komppeja.

Keuruusta jäi muutenkin symppisfiilis. Tykkäsin.
+2 #52 Peks1 09.10.2017 11:36
Kattelin tuossa taaksepäin, että olen vuosi sitten kirjoittanut palstalle Tuto-pelin jälkeen, että "rummutus oli hyvin rytmitetty ja loi tunnelmaa". Eli silloin oli varmaan enemmän rumpaleita paikalla ja yleisöä hallissa, joten ei kaikunutkaan niin kovasti. Eli kun kaikki natsaa kohdalleen, niin rummutus on viihdyttävää.
+1 #53 jones 09.10.2017 12:45
Missä tämän palstan perustaja hiihtelee nykyisin? Ei kun junnut hihasta nykimään Hurskaista jos näkyy kulmilla, että tulisivat vielä kerran antamaan tutoria rummutuksesta.. .
+2 #54 möly 09.10.2017 15:20
Jos olen ymmärtänyt oikein niin Hurskainen muutti Saksaan..?
+4 #55 jones 09.10.2017 18:10
Lainaus möly:
Jos olen ymmärtänyt oikein niin Hurskainen muutti Saksaan..?


Ok. Liekkö musiikki vie mennessään.

Ei ole tuohon Eman ja kumppaneiden aikaan reilua verrata, kun kyseessä ammattilaiset, mutta olihan se fiilis toisinaan ihan huikeaa! Poijaat sai kyllä katsomot hienosti mukaan.
+4 #56 HeHa 09.10.2017 19:37
Lainaus Peks1:
Karmean kuuloista tuo rummutus Fanseatin välitykselläkin. Piti laitaa tietokoneen ääni minimille. Miltähän se mahtaa kuulostaa paikanpäällä tyhjässä hallissa?


Rummutus on mielestäni Ok, mutta viime kotipelissä porukan päähuutaja kiroili niin paljon, että sen perusteella kukaan perheellinen ei tuo pikkulapsia halliin. Voihan niitä pelitilanteita kommentoida muutenkin kuin huutamalla kelettä.
Silti respektit SPM:lle: ilman heitä hallissa olisi ahdistavan hiljaista!
+3 #57 jones 09.10.2017 21:12
Ja sillä rummulla on tosiaan myös väliä. "Virvelit" on oikeasti aika synkkää...

Näissä peleissä about saman verran lössiä. Kuurokin kuulee eron kummin parempi.

https://www.youtube.com/watch?v=e2PHx7NwXSA

https://www.youtube.com/watch?v=LAbQLrJlqpE

Toivottavasti päädyssä on sellaisia, jotka haluaa kehittää katsomotoiminta a, eikä pidä omaa tyyliään ainoana oikeana..
#58 Peks1 09.10.2017 22:50
Miksei Mehtimäkeläisen makasiiniohjelm a voisi palata takaisin? Se oli hyvä ohjelma ja hyvä alkutunnari oli myös. Hieman sellainen kotikutoinen formaatti oli just hyvä.
#59 JTK 10.10.2017 14:14
Nyt on Hermeksessä reakoitu veskareiden epäonnistumisii n ja joukkueeseen tulee mukaan Kärppien A-nuorten maalivahti Vilho Heikkinen, joka on kuulema esiintynyt syksyn peleissä vakuuttavasti.
+2 #60 JTK 10.10.2017 14:31
Kopla voitti lauantaina LL-89:n 7-1. Silvast (1+4), Nissinen (3+1) ja Hämäläinen (0+4)! Rapakon takaa paluun tehnyt Nylander torjui 27 kertaa.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste