SKA Neva oli liian kova pala

Jokipojat–SKA Neva 3–5 (1–1, 0–3, 2–1)

Jokipojat kärsi harjoituskauden avaustappionsa keskiviikkona Mehtimäellä. Venäjän kakkostasolla VHL:ssä pelaava Pietarin SKA:n farmiseura SKA Neva oli odotetun kova vastus ja voitti kamppailun 5–3. Jokipoikien maalit iskivät Oula Uski, Oskari Lehtinen (1+1) ja Timo Hiltunen. Mika Koivisto keräsi puolestaan kaksi syöttöpistettä. Jokipoikien maalia vartioinut Jonathan Iilahti torjui ottelussa 32 kertaa.

 

Otteluraportti

Koska Jokipojat pelasi ottelun vajailla hyökkäysketjuilla, kotijoukkueen hyökkäyskentälliset elivät läpi ottelun. 

Jokipojat sai ottelun aikana lisää jobinpostia, sillä jo entuudestaan pullisteleva loukkaantuneiden pelaajien lista sai täytettä hyökkääjä Eetu Rissasen joutuessa toisessa erässä kovan taklauksen kohteeksi.

Rissanen poistui tällin saatuaan pukusuojan puolelle päätään pidelleen, eikä hän enää palannut otteluun.

Ottelun ensimmäinen erä kului vierasjoukkueen hallinnassa. Jokipoikien peliä hankaloitti suuresti joukkueen syöttöjen heikko laatu.

Vierailija viimeisteli ottelun ensimmäisen maalinsa siniviivalta lähetetyn vedon myötä.

Hyvän erän pelannut Jokipoikien maalivahti Jonathan Iilahti ei mahtanut maalille mitään maalin edessä olleen kovan ruuhkan vuoksi.

Ajoittain Jokipojat sai syöttöketjunsa toimimaan, ja tämän ansiosta joukkueelle siunaantui pari hyvää maalipaikkaa.

Oskari Lehtisen kova lyöntilaukaus kimposi maalivahdin takapatjasta Oula Uskille, joka iski ottelun tasoituksen.

Jos Jokipojat pysytteli vielä ensimmäisessä erässä pelissä joten kuten mukana, oli toinen erä sen sijaan vierailijoiden selkeää hallintaa.

Jokipojat oli useasti ongelmissa omassa päässään, ja kakkoserän pitkän vaihtomatkan takia kotijoukkue oli suurissa ongelmissa vierailijoiden pyörittäessä peliä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jouni Varis yritti herätellä joukkuettaan ottelun puolivälissä otetun aikalisän myötä, mutta meno ei muuksi kaukalossa muuttunut.

Kuvaavaa oli, että Jokipoikien ylivoiman aikana vierailija teki maalin, joka veti vertoja vanhan punakoneen esittämiin maaleihin.

Vierailijat esittivät alivoimamaalissaan todellista kiekkotaituruutta Jokipoikien ylivoimaviisikon ihmetellessä hienoja otteita.

Jokipojat pääsi erän lopussa kahden miehen ylivoimalle, mutta edes sen aikana hyvää maalipaikkaa ei kotijoukkueelle tarjoutunut.

Kolmanteen erään vierailijat selkeästi höllensivät kaasuaan, ja Jokipojat pääsi peliin mukaan. Myös kotijoukkueen syöttöpelaaminen parantui kolmannessa erässä.

Jokipojat kavensikin Lehtisen hienon soolomaalin päätteeksi. Vierailija kuitenkin hyödynsi heti seuraavassa vaihdossa tapahtuneen Jokipoikien syöttövirheen ja karkasi jälleen kolmen maalin johtoon.

Jokipojat jatkoi loppuerän hyviä otteitaan ja kavensi loppulukemiksi 3–5 Timo Hiltusen maalin myötä.

Joukkueet pelasivat vielä varsinaisen peliajan lisäksi jatkoajan ja voittolaukauskilpailun.

Jatkoajalla Jokipojat pääsi pelaamaan ylivoimaa, joka toimikin kohtuullisesti. Vain laadukkaiden vetojen uupuminen esti maalien syntymisen. 

Voittolaukauskilpailussa molemmilta joukkueilta viisi pelaajaa pääsi yrittämään rankkareita. Jokipoikien ainoa onnistuja oli Hiltunen. Venäläiset laukoivat kiekon yhteensä kolme kertaa Iilahden taakse.

Ensimmäisen miesten pelinsä pelannut A-junioreista nostettu puolustaja Akseli Rouhiainen pelasi läpi ottelun hyvin Joni Murasen pakkiparina.

 

Maalit ja syöttäjät

13.08 Denis Alexdrov 0–1
18.09 Oula Uski (Mika Koivisto, Oskari Lehtinen) 1–1
25.03 Ilya Korenev (Maksim Maltsev, Ivan Larichev) 1–2
34.22 Nikolay Chebikin (Alexdrov) 1–3
38.14 Alexdrov (Larichev, Andrei Rychagov) 1–4 av.
53.12 Lehtinen 2–4
54.09 Rychagov (Akhmed Gimbatov, Chebikin) 2–5
59.41 Timo Hiltunen (Koivisto, Samu Pitkänen) 3–5

Maalivahtien torjunnat

Jonathan Iilahti, Jokipojat 10+11+11=32
Konstantiv Volkov, SKA Neva 6+5+8=19

Rangaistukset

Jokipojat 2x2 min = 4 min
SKA Neva 3x2 min + Yuri Kozlovskiy 10 min = 16 min

Yleisöä: 405

 

Jokipoikien kokoonpano

91 Joonas Larinmaa – 12 Oula Uski – 88 Oskari Lehtinen
22 Eetu Rissanen – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
23 Mika Koivisto – 21 Miro Väänänen – 50 Teemu Holttinen
17 Roope Hämäläinen – 20 Mikko Pellikka

77 Lassi Raitanen – 74 Fabien Bourgeois 
6 Joni Muranen – 27 Akseli Rouhiainen
42 Eppu Rissanen – 3 Wiljami Kupiainen

30 Jonathan Iilahti
(31 Timo Niemi)

  

Ennakkopätkä

Jokipoikien kauden 2017–2018 toinen harjoitusottelu on keskiviikkona Mehtimäellä pelattava kamppailu venäläistä SKA Nevaa vastaan. KHL:n suurseura SKA Pietarin farmiseura SKA Neva pelaa Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä. Jokipojat joutuu todelliseen testiin, vaikka kyseessä on harjoituspeli, sillä vastus on todennäköisesti kovin porukka, jonka Jokipojat tulee tällä kaudella kohtaamaan. Jokipojat ja SKA Neva ovat kohdanneet kerran aiemmin. Tuo kohtaaminen oli kaksi vuotta sitten jolloin Jokipojat joutui nöyrtymään voittolaukauskilpailun päätteksi lukemin 2–3. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa hyökkääjät Jimi Aavikko, Teemu Lahtinen, Ville Halonen ja Lauri Hukkanen sekä puolustaja Jani Ollitervo. Myös puolustaja Roni Viirlas ja hyökkääjä Tuukka Rajamäki ovat sivussa. Jokipojat joutuukin lähtemään otteluun vajaalla kokoonpanolla. A-junnuista nostettu puolustaja Akseli Rouhiainen pelaa ensimmäisen miesten ottelunsa. Maalilla aloittaa Jonathan Iilahti. Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 18.30.

 

Kommentit   

+1 #1 Teppana85 29.08.2017 21:23
Hermes otti rumin luvuin SKA:lta pataan. Taistele Jokipo!
+1 #2 tilkka 29.08.2017 22:01
Ketterä voitti Ska Nevan 2-0
+4 #3 Korppu 30.08.2017 03:37
Toivottavasti on tarpeeksi kypsää makkaraa myynnissä!
+2 #4 JTK 30.08.2017 07:45
Kannattaisikoha n Esalle tehdä vaikka ottelukohtainen sopimus, jos tilanne on vielä auki missä hän kauden kokonaisuudessa an pelaa? Rosteri on kuitenkin aika kapea ja loukkaantumisia aina tulee.

A-nuorilla alkaa Mestiksen alkusarja kahdella kotipelillä. Lauantaina vastassa on Ketterä ja sunnuntaina IPK.

B-nuoret aloittaa myös kotonaan Mestiksen alkusarjan kahdella ottelulla KJT Haukkoja vastaan lauantaina ja sunnuntaina. C-nuoret aloittaa perjantaina SM-karsintasarj an kotonaan, kun vastaan tulee Kalpa. Lauantaina matka vie Jypinkylään.

Toivotaan, että junnuilla lähtee sarjat hyvin käyntiin. Pelaajia ei ole liikaa ja osa heistä pelaa kahdessa ikäluokassa aina tilanteen mukaan. Loukkaantumisia tulee ja ne vaikuttaa toisiinsa ikäluokkien välillä, mutta tämä ei ole uutta ja tähän on totuttu näillä leveysasteilla. Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen!! :)
+2 #5 tilkka 30.08.2017 13:32
Ei taida olla rahaa palkata pelaajia, kun kokoonpano ammottaa tyhjyyttä ja peluutetaan a-junnuja! Nyt Johto herätkää ja yhteistyö jonkun sm-liiga seuran kanssa tekemään.
+5 #6 JTK 30.08.2017 14:34
Rouhiaisen Aksulle tsemppiä matsiin ja tietysti myös muillekin!
+5 #7 jones 30.08.2017 16:00
Lainaus tilkka:
Ei taida olla rahaa palkata pelaajia, kun kokoonpano ammottaa tyhjyyttä ja peluutetaan a-junnuja!


Se on vain hyvä, että sieltä a:sta otetaan ensin korvaaja. Toki ringit pitää olla riittävän laajat että se on mahdollista.

Jos korvaaja tulee muualta vaikka 1kk ajaksi, mitä Jokipojat siitä hyötyy? A nuorta peluuttaminen menee kuitenkin aina omaan pankkiin.
-9 #8 Riffixi 30.08.2017 17:47
No eipä viitsi vaivautua,kun kärkiäijät puuttuu....voi tulla teurastus.
-1 #9 since 1953 30.08.2017 20:45
Lainaus JTK:

Toivotaan, että junnuilla lähtee sarjat hyvin käyntiin. Pelaajia ei ole liikaa ja osa heistä pelaa kahdessa ikäluokassa aina tilanteen mukaan. Loukkaantumisia tulee ja ne vaikuttaa toisiinsa ikäluokkien välillä, mutta tämä ei ole uutta ja tähän on totuttu näillä leveysasteilla. Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen!! :)


Kuullun perusteella pienet pelaajamäärät eri ikäluokissa on pitkälti seuran ja joukkueiden itsensä aiheuttamaa. Siellä olisi peiliin katsomisen paikkaa.
+4 #10 Lptl 30.08.2017 20:47
Ei toimi Mestiksen seurannat... Paljo lie peli?
+4 #11 aku 30.08.2017 20:58
Kova oli vastus, ainakin noin vajaalla joukkueella pelatessa. Taisi kaiken lisäksi lähteä taas yksi mies toipilas osastolle:(
+4 #12 JTK 30.08.2017 21:25
Toki varmasti virheitäkin on tehty aikojen saatossa ja ne näkyvät pelaajamäärissä osin vieläkin, mutta ainakin viime vuodet toiminta on ollut ok. Yksittäisten pelaajien tuotanto aikuistensarjoi hin on ollut huikeaa jo pitkään ja sillä mitataan seurojen toimintaa kilpaurheilussa . Toki mitä suurempi massa mistä kehittää pelaajia niin sitä parempi.

Sille ei seurakaan mahda mitään, että sukupolvien myötä niin vanhempien kuin lapsienkin ajatusmaailma muuttuu eikä esim. kiekko ole niin suosittua saatika muukaan aikaa vievä tavoitteellinen kilpaharrastus. Vanhemmilla ei ole aikaa lasten harrastuksille kuten ennen?
-1 #13 VasenPakki 30.08.2017 21:49
No niin, lätkäkausi avattu.

Mitä tuo ranskalainen tekee täällä? Kuten ounastelin jo kesällä, aivan turha hankinta. Silläkin rahalla ois voinu tehdä jotain fiksumpaa.

Jos näitä ulkkareita tähän sarjaan pitää etsiä, niin jotain mielenkiintoa näissä pitäisi olla.
-4 #14 since 1953 30.08.2017 22:39
Lainaus JTK:
Toki varmasti virheitäkin on tehty aikojen saatossa ja ne näkyvät pelaajamäärissä osin vieläkin, mutta ainakin viime vuodet toiminta on ollut ok. Yksittäisten pelaajien tuotanto aikuistensarjoihin on ollut huikeaa jo pitkään ja sillä mitataan seurojen toimintaa kilpaurheilussa. Toki mitä suurempi massa mistä kehittää pelaajia niin sitä parempi.

Sille ei seurakaan mahda mitään, että sukupolvien myötä niin vanhempien kuin lapsienkin ajatusmaailma muuttuu eikä esim. kiekko ole niin suosittua saatika muukaan aikaa vievä tavoitteellinen kilpaharrastus. Vanhemmilla ei ole aikaa lasten harrastuksille kuten ennen?


Ihan viimevuosista tähän päivään nuo kuullut jutut aikajänteeltään kantavat. On heppoista ajatella, että esim. kesän draft- menestys pyhittäisi keinot.
+4 #15 JTK 31.08.2017 00:02
"Nuo kuullut jutut"? Juttujen kertojia on aina riittänyt ja tulee riittämään, mutta valitettavasti nää jutut pitävät harvoin paikkansa. Kertojat ovat usein niitä joidenka lapsista ei tullutkaan tähtiä tai juuri itse niitä entisiä huippulupauksia mitä valmentaja ei jostain syystä huomannut. Jos arvostellaan jotain pelkästään juttujen perusteella niin silloin kannattaa jättää se tekemättä.

Tulokset puhuvat puolestaan. Meidän kasvatteja pelaa paljon verrattuna moneen muuhun seuraan ja varsinkin Mestis-seuraan nähden esim. Liigassa ja edustuskin on varsin omavarainen. Eikä kesän draft menestys ainakaan yhtään huononna käsitystä seurassa tehtävän juniorityön tasosta. Itse olen saanut seurata läheltä miten hienoa työtä juniorivalmennu s on näidenkin kavereiden kanssa tehnyt. Tänä päivänäkin kun heidän tai muiden urallaan etipäin menneiden pelaajien kanssa juttelee niin lämmöllä kiittelevät heidän entisiä valmentajiaan. Ja tää ei ole juttu vaan totta! :)
+5 #16 Korppu 31.08.2017 06:43
Jokipojat on pelannut 24 minuuttia ylivoimalla näissä kolmessa pelaamassaan ottelussa ja ei ole tehnyt yhtään maalia. Päävalmentaja Varis (ja muut tekijät) teidän täytyy saada ylivoima kuntoon, niin ehkä tästä vielä hyvä tulee?

Antakaa sille Ranskalaiselle aikaa sopeutua ,nyt on vasta Elokuu.
#17 Repe 31.08.2017 15:19
Ranskalainen keskittynyt liikaa kalastukseen? Kuivaa huumoria;) Höytiäisen kanavalla...
+3 #18 tilkka 31.08.2017 16:35
Jaska Ojanperä paikkaamaan loukkaantuneita puolustajia ei varmaan kallis sijoitus?Hermes vapautti!
-2 #19 möly 31.08.2017 16:52
Tuota Ranskan kaveria voisi yrittää käyttää hyökkääjänä..
+2 #20 päätykatsomo 31.08.2017 18:06
Kyllä eilisen nähdyn perusteella (vaikkakin oli vajaa rosteri), niin täytyy sanoa että on pojilla hommia vielä edessä ja paljon.Vaikka vastus oli eilen kova,niin kyllä siinä peräpää vuoti aika tavalla ja Iilahdellekkin meni kyllä muutama helppo..Ikävä tulee vielä Jukuria tulevalla kaudella,ihmete llä täytyy miksei tarjottu jatkoa hänelle täksi kaudeksi. Ja kuten jo aiemmin tuossa loppukesällä, niin pakkipää tarvii ehdottomasi vahvistusta, ja eipä tuo varmaan olis maalinsylkijäkä än pahaksi. Ojanperän Jaska ehdottomasti rosteriin, menee hyvin pakkina vaikka sieltä tuliskin se ns."ykköskorin" pakki vielä. Ja kun loukkaantumisia tulee kauden mittaan, niin laajutta pitää olla.. Pitää ihmetellä, että jos tässä vaiheessa harjoituskautta on "puolet" äijistä telakalla, niin mitenhän lie kesällä treenattu jos paikat hajoo jo nyt.. ;) No,ehkä hieman piikkiä lihaan, vai liekö jäällä reenattu nyt alkuun liian kovaa.. Mutta uskoa pitää että hyvä tästä vielä tulee, mutta töitä on eessä kyllä paljon
#21 päätykatsomo 31.08.2017 18:14
Niin, ja kyllähän tuota toivoisi vielä seuran tulevan ennen kauden alkua "ulos kaapista" pääsponsoreiden , viime kauden tuloksen, tulevaisuuden suunnitelmien ja tavoitteiden yms. kanssa.. Avoimmuutta, toimisto :) Ja kun kehitysehdotuks ia aina kysellään, niin kyllä tulevalle talvelle sellainen "kiekkokarnevaa lin" nimellä oleva tapahtuma pitäisi saada,kuten aikanaan oli => esim.joensuusta ponnistaneet monet yhtyeetkin olis varmasti halukkaita yhteistyöhön- jos vaan kysyttäisiin. eikös siellä se uusi markkinointihep pu ole puikoissa, niin eikun vaan tuumasta toimeen ja ideoimaan => hyvin järjestettynä poikii seuralle aika tavalla pätäkkää, jos esim. matsilipulla näkee monia hyviä artisteja ==> Yhteistyötä Kerubin kanssa, Suosittelen ;) Ellei jo liian myöhäistä niin joulukuun alkuun areenalle suunniteltu kerubin musatapahtuma voisi olla yks houkutin.. No niin, tää taas off-topicia vähän mutta Ideoilla sais halliinkin uutta väkeä, eikä vaan yhteen matsiin.
#22 rokkipoika 31.08.2017 18:39
Iilahden peli oli joukkueesta valmiimmalla pohjalla. Kentälliset taas poukkoili sinne tännä samaan tapaan kuin viime talvena. Myös ylivoima tuntuu olevan viime talven tasolla. Mitä kehitystä on tapahtunut?
+3 #23 rokkipoika 31.08.2017 18:42
Kyllä se ranskalaisellek in tällä kaudella vielä ketsuppipullo aukeaa! Hör, hör :D
#24 JTK 01.09.2017 10:35
Yritysmaailma lehdessä on juttua Jokipojista ja Juniori Jokipojista. Yritysmaailman sivuilta voi lukea jutun Pohjois-Karjala n alueen näköislehdestä. Sieltä käy ilmi ainakin jotain Jokipoikien tulevaisuuden suunnitelmista. :)

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste