Myös Friman siirtyy Kokkolaan

Jokipojissa viime kaudella pelannut laitahyökkääjä Nico Friman siirtyy Mestiksessä pelaavaan Kokkolan Hermekseen. Friman on toinen pelaaja, joka siirtyy Joensuusta Kokkolaan. Huhtikuussa Hermekseen siirtyi maalivahti Samuel Jukuri.

 

23-vuotias Nico Friman pelasi Jokipojissa runkosarjassa 41 ottelua tehopistein 13+14=27. Pudotuspeleissä oikealta laukova hyökkääjä merkkautti neljässä ottelussa yhden syöttöpisteen.

Vantaalla syntynyt Friman on pelannut myös Liigaa 13 ottelun verran HIFK:n sekä Bluesin paidassa. Friman on kerännyt vyölleen myös otteluita juniorimaajoukkueissa.

Lisäksi Hermes tiedotti, että viime kaudella yhden ottelun try-outilla Jokipojissa pelannut puolustaja Jaska Ojanperä on tehnyt sopimuksen, joka on mallia 1+1 ja sisältää elokuun kestävän koeajan.

Ojanperä teki Jokipoikien paidassa uransa ensimmäisessä Mestis-ottelussaan maalin vierasottelussa Kajaanin Hokkia vastaan.

Kommentit   

+3 #1 JTK 29.06.2017 23:09
Nicolle menestystä Hermekseen. Kelpo pelimies. Huomisessa Karjalaisessa on juttua Juniori Jokipoikien C2-joukkueen uudesta koutsista Juuso Akkasesta! :)
+3 #2 Raadollinen 29.06.2017 23:56
Sääli, oli niitä nuoria pelaajia, jonka olisi toivonut kehittyvän Joensuussa. Tulevaisuuden pelaajien suhteen Jokipoikien miinus on vanhakantainen valmennus, valitettavasti. ..
+5 #3 Teppana85 30.06.2017 00:32
Friman pelasi kelpo kauden, lopussa ei vaan oikein aina näyttänyt onnistuvan. Päävamma saattoi vaikuttaa.
+3 #4 JTK 30.06.2017 10:14
En tiedä Raadollinen mitä tarkoitat vanhakantaisell a valmennuksella? Kyllä Juniori Jokipoikien valmennusta päivitetään. Kyllösellä oli iso rooli tässä ja vaikka hän lähti muualle niin kehitys jatkuu edelleen ja valmennus on tätä päivää.

Meillä on loistavia nykypäivän ja tulevaisuuden valmentajia seurassa esim. Fisk ja Karjalainen. Laadukkaat akatemiajäät ovat loistava mahdollisuus pelaajille kehittymiseen normi joukkue toiminnan lisäksi.

Jos valmennus olisi vanhakantaista niin tälläistä pelaajatuotanto a ei olisi mitä nyt on. Pari äijää nousi taas edarin rinkiin ja muutamia junnuja siirtyi Liiga organisaatioihi n. Toki menetys meille, mutta hyvin pojat ovat täällä kehittyneet, kun heitä kysellään muualle ja tarjotaan valmiita paketteja.

Räsäsen Ville on hyvä esimerkki siitä, että täältä ei ole kiire pois ja täältä kerkiää edarin ja Mestiksen kautta myöhemminkin maailmalle. Vasta pelasi eka pelit Mestistä ja nyt on Liigasoppari ja NHL-varaus!
+3 #5 Raadollinen 30.06.2017 12:06
Junnuissa valmennus onkin kohdallaan. Tästä loistavana osoituksena kesän NHL varaukset. Mutta jatkuuko se edustukseen saakka? Olisiko valmennuksessa paikka eteenpäin pyrkivälle valmentajalle? Joensuulla kaupunkina ja Jokipojilla pitäisi olla imua nuorten kehityshaluiste n pelaajien suuntaan. Tässä kilpailussa Savonlinna on vienyt valitettavasti voiton.

Junnu mylly tuottaa mukavasti pelaajia, jotka pitäisi saada jäämään hiukan pitemmäksikin aikaa Jokipoikiin.
+1 #6 jones 30.06.2017 14:01
Lainaus Raadollinen:
Junnuissa valmennus onkin kohdallaan. Tästä loistavana osoituksena kesän NHL varaukset. Mutta jatkuuko se edustukseen saakka? Olisiko valmennuksessa paikka eteenpäin pyrkivälle valmentajalle? Joensuulla kaupunkina ja Jokipojilla pitäisi olla imua nuorten kehityshaluisten pelaajien suuntaan. Tässä kilpailussa Savonlinna on vienyt valitettavasti voiton.

Junnu mylly tuottaa mukavasti pelaajia, jotka pitäisi saada jäämään hiukan pitemmäksikin aikaa Jokipoikiin.


Erinomainen kommentti!
+5 #7 JTK 30.06.2017 14:47
Ok. Tottakai näkisi mielellään, että lahjakkuudet jäisivät tänne pidemmäksi aikaa, mutta niin pitkään, kun täällä pelataan Mestistä, niin ainakin ihan kärkipelaajien kohdalla jäädään Liigan jalkoihin. Sama se on muuallakin.

Mutta toki vaikka pelataankin Mestistä niin lahjakkuudet tai ainakin osa heistä tulisi saada pysymään täällä pidenpään ja houkutella heidät pelaamaan edustuksessa. Tässä kohtaa pallo on tietenkin edustuksella ja mitä he pystyvät tarjoamaan "kilpailijoihin " nähden.

Ja täytyykin heti perään todeta, että nytkin kaksi lahjakasta omaa kasvattia Väänänen ja Kupiainen päättivät jatkaa uraansa Jokipojissa eivätkä lähteneet muualle.

Mitä Sapkoon tulee, niin sinne tulee jo senkin takia nuoria pelaajia, kun heillä on Liigayhteistyöt ä. Sen kautta heitä tulee, mutta varmasti Liigassa katotaan mihin porukkaan pelaajia lähetetään kehittymään ja kuka heitä valmentaa. Tässä kohtaa auttaa, kun on arvostettu ja tunnettu valmentaja.
+3 #8 outsider 30.06.2017 15:11
Fisk on kaikkea muuta kuin nykypäivän saati sitten tulevaisuuden valmentaja. JTK: lla ymmärrettävästi subjektiivinen näkemys asiaan.
#9 Repe 30.06.2017 15:54
Imatralla osataan kiinnostavien harkkamatsien järjestämisessä Joensuussa ei. http://kettera.net/turnaus/
#10 JTK 30.06.2017 21:24
Outsider on ihan pihalla! Ei millään pahalla.
#11 rokkipoika 01.07.2017 10:10
Teppana oli oikeessa, ikävä kyllä.
+4 #12 Turre 03.07.2017 09:32
Kantaisin huolta myös junnujoukkueide n pelaajamääristä . Ihan pikkujunnuista en tiedä, mutta ainakin B-junnujen tilanne on vaikea. Ja se tulee vaikuttamaan A-junnuihin aika nopeasti.
A-junnuihin on sitten aika vaikea saada muualta pelaajia kun pelaaminen yms. on maksullista...
+2 #13 JTK 03.07.2017 10:13
Tuo on totta, että pelaajamäärät saisivat olla suurempia varsinkin kilpaikäluokiss a. Luonnollisesti tähän vaikuttaa pienet harrastajamäärä t jo alunalkaen. Toki onneksi siellä ruohonjuuritaso lla mistä koko harrastus alkaa on määrät viime aikoina ollut nousussa. Mutta se ei tietenkään näy heti kilpaikäluokiss a.

Lisäksi yllättävän moni nuori lopettaa tänä päivänä, kun tullaan kilpaikäluokkii n ja touhu menee oikeasti tavoitteellisek si. Ei sitten kuitenkaan olla valmiita tekemään töitä sillä vaatimustasolla mitä se edellyttää, että pystyy pelaamaan kilpakiekkoa.

A-nuorissa pelaaminen maksaa vaihtelevasti monissa muissakin seuroissa. Voi olla niinkin, että jossain osa joukkueen pelaajista maksaa ja osa ei. Riippuu sopimuksista. Liigassa A-nuoret kuuluvat edustuksen alle niin tilanne on jo lähtökohdiltaan ihan erilainen.
#14 outsider 06.07.2017 20:30
Turre on oikeassa! Aloittavat ikäluokat olivat suuria nykyisten B- junnujen kohdalla, mutta syystä ja toisesta varsinkin 01-ikäluokka on kutistunut olemattomiin. Sama vanha ongelma on, että peiliin ei uskalleta katsoa vaan juna kulkee radallaan kuten aina on kulkenut.

C1-junnuissa on saatu pidettyä pelurit hyvin mukana.
#15 JTK 07.07.2017 07:57
-01 ikäluokan kohdalla on tehty jo useita vuosia sitten asioita väärin eikä niihin silloin reakoitu jostain syystä. Nyt ne heijastuvat vieläkin ja näkyvät juuri tässä pelaajamäärässä . Väki on niistä vuosista vaihtunut ja peiliinkin ovat uskaltaneet katsoa ja asioista on otettu opiksi, mutta toki se ei ennätä vaikuttaa juuri tämän kyseisen ikäluokan pelaajamäärään.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  17.01. Jokipojat–TuTo 6–1

  Eetu Rissanen

  Aiemmin pääasiassa neloskentän sentterinä pelannut Rissanen pelasi toisen peräkkäisen ottelunsa ylemmissä ketjuissa laiturin paikalla. Suurempi vastuu näyttää sopivan Rissaselle, sillä hän oli TuToa vastaan loistavalla pelipäällä antaen kaksi namupassia.

  Joonas Harald

  Harald jatkoi hyviä otteitaan myös ottelussa turkulaisia vastaan. Kiekon pomputtelu on jo vähentynyt aiemmasta, eikä Harald haparoi kiekon kanssa yhtä paljon kuin aiemmin. Venyi toisen erän lopulla todelliseen haamutorjuntaan. Torjuntaprosentiksi TuToa vastaan jäi tasan 96%.

   

  Oskari Lehtinen

  Ykköskentän laiturin laukaus on yksi Mestiksen kovimmista. Tehojen 2+1 lisäksi nähtiin jälleen kovia niittejä ja taistelua irtokiekoista. Kolmen tehopisteen ansiosta Lehtinen käyttää seuraavassa pelissä kultakypärää joukkueen parhaimman pistemiehen merkkinä.

   Kokonaistilanne:

  13 tähteä: Oskari Lehtinen
  9 tähteä: Lassi Raitanen
  8 tähteä: Timo Niemi, 
  Joonas Larinmaa, Mika Koivisto, Joel Olkkonen
  7 tähteä: 
  Tuukka Rajamäki ja Joonas Harald
  6 tähteä: Oula Uski

  5 tähteä:
  Timo Hiltunen 
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti, Roni Viirlas
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen, Samu Pitkänen, Ville Halonen, Eetu Rissanen
  2 tähteä: Eppu Rissanen, Akseli Rouhiainen, Miro Väänänen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.