Pakistoon kokoa - Viirlas Jokipoikiin

Jokipojat saa puolustukseensa kaivattua kokoa ja kovuutta Roni Viirlaksen siirtyessä ärjypaitaan. Kaksi edellistä kautta Hokissa pelanneella puolustajalla on kokemusta myös Liigasta, jossa hän on pelannut Rauman Lukon paidassa yhteensä 38 ottelua. Viirlaksen sopimus Jokipoikiin on yhden kauden mittainen, joukkue kertoo tiedotteessaan.

 

Jokipoikien suhteellisen pienikokoinen pakisto saa kokoa 24-vuotiaan Roni Viirlaksen myötä. Isokokoinen Viirlas (191cm/102kg) pelasi kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokissa, joka ei saanut tulevalle kaudelle Mestis-lisenssiä. Pisteitä Viirlas teki toissa kaudella runkosarjassa 1+6 ja viime talvena 1+4.

Viirlas on alkujaan Liigaseura Turun Palloseuran kasvatti. Joensuussa miehellä riittää tuttuja pelaajia Länsi-Suomen ajoilta, mutta kaupunki on hänelle uusi. 

– Joensuusta ei ole muuta kokemusta kuin vieraspelireissuilta. Ainakin niissä on huomannut, että tunnelma on ihan Mestiksen kärkipäätä. Porukkaa ja meteliä riittää, mikä on hieno asia, Viirlas tuumii.

– Oma terveystilanne on nyt hyvä ja fiilis korkealla. Toiveissa on, että ensi vuonna pelaan urani parhaan kauden.

Viime kausi oli ennakkosuosikkina sarjaan lähteneelle Hokin joukkueelle kokonaisuudessaan varsin hankala, ja sen myöntää Viirlaskin. Asiasta löytyy kuitenkin positiivisiakin puolia.

– Onpahan kokemusta nyt siitäkin. Kaiken kaikkiaan Kajaanin reissu oli erittäin opettavainen, siellä pääsi pelaamaan kovia pelejä molempaan suuntaan, mies pohtii.

Elokuun 1. päivä Joensuuhun saapuvalta Viirlakselta löytyy muitakin vahvuuksia kuin iso koko.

– Koosta huolimatta pääsen aika hyvin liikkeellekin, ja tarvittaessa hyökkäyspäässäkin on valmiuksia olla avuksi. Kyllä suurimmat vahvuudet löytyvät silti puolustuspelaamisessa, Viirlas päättää.

Viirlaksen sopimus ei sisällä liiga- eikä ulkomaan pykälää. Hänen sopimuksensa myötä Jokipojilla on kasassa tulevalle kaudelle 22 pelaajasopimusta. Joukkue etsii vielä kärkikenttiin yhtä laitahyökkääjää sekä yhtä puolustajaa.

 

Jokipoikien sopimuspelaajat

Maalivahdit (2 kpl):

Jonathan Iilahti
Timo Niemi

Puolustajat (7 kpl):

Fabien Bourgeois
Wiljami Kupiainen
Joni Muranen
Jani Ollitervo
Lassi Raitanen
Eppu Rissanen
Roni Viirlas

Hyökkääjät (13 kpl):

Jimi Aavikko
Ville Halonen
Timo Hiltunen
Teemu Holttinen
Lauri Hukkanen
Roope Hämäläinen (try-out)
Teemu Lahtinen
Joonas Larinmaa
Oskari Lehtinen
Samu Pitkänen
Eetu Rissanen
Oula Uski
Miro Väänänen

Kommentit   

+6 #1 lava 30.05.2017 11:11
No nyt tuli sitä kokoa muuten pieneen pakistoon oikein urakalla. Tervetuloa viirlas Joensuuhun!
+6 #2 rizee 30.05.2017 11:18
Vielä yksi iso pakki, ja pari ykköskorin laitahyökkääjää , ja ollaan Playoffs taistossa mukana. Jos hyökkäykseen ei tule kuin täyteukkoja, voidaan pudotuspelit unohtaa.
+5 #3 lerski11 30.05.2017 12:39
Tervetuloa jokipoikiin Roni!
+6 #4 JTK 30.05.2017 12:57
Tervetuloa!! Roni ei ole tilastoiden valossa mikään pisteitä takova pakki, mutta vahvuudet taitavatkin löytyä puolustamisessa , kuten hän itsekin toteaa. Tuo varmasti kokoa, näköä ja jämäkkyyttä oman maalin eteen. Hyvä hankinta! :)
+6 #5 JTK 30.05.2017 14:15
Ratilainen Jokereihin!! 1+1 vuotinen kahdensuunnan KHL-sopimus!
#6 jones 30.05.2017 15:29
Lainaus JTK:
Ratilainen Jokereihin!! 1+1 vuotinen kahdensuunnan KHL-sopimus!


Eli K-Vantaan 2-maalivahdiksi , suvereenin ykkösen taakse.

Roni Viirlas kelpaa. Kokoa, kovuutta ja kokemusta. Erityisesti huomiota herättää viime kausi Hokissa. Sysikakka joukkue ja Viirlaksen tehotilasto jäänyt plussalle! Hokin pakeista ainoana...Vaiku ttaa loistavalta täsmähaulta.
+6 #7 JTK 30.05.2017 15:42
Ja ei pidä unohtaa, että Juho voi pelata K-Vantaan lisäksi myös Jokereiden A-nuorissa SM-liigaa. Pääsee organisaatioon missä on huippuvalmennus ja osaamista muutenkin. Resursseja ja rahaa piisaa! :)
+2 #8 hockey pappa 30.05.2017 15:47
Onnea Juholle ja samalla pyllistys Jokipolle. Hiukan silmiä auki ja kunnioitusta omia junnuja kohtaan...
#9 Repe 30.05.2017 15:53
Paremmin osataan valmentaa muualla näitä täältä lähteneitä vahteja(syntype räisiä).Ja turha jäädä jumimaan mestis-ähellyks een, jos taidot voisivat riittää ylemmäksi.
+2 #10 Peks1 30.05.2017 16:20
Hyvä, että saadaan yksi iso äijä yyveepeliin hakkaamaan irtokiekot sisään.
+1 #11 since 1953 30.05.2017 16:41
Ei liity Jokipoikiin millään muotoa, mutta samassa sarjassa pelanneeseen Kajaanin Hokkiin kylläkin. Hokin fb sivun mukaan seuralla velkaa verottajalle 309 000, kaupungille 140 000 ja muuta 80 000. Erittäin valitettavaa ja johtaa toivottavasti omaan kasvatustyöhön tukeutumiseen ja tarpeettomien riskien välttämiseen niin Kajaanissa, kuin muuallakin.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste