Raskaalle viikolle mieluisa päätös

Raskaalle viikolle mieluisa päätös
 Kuvaaja: Niko Jouhkimainen

Jokipojat–Espoo U 3–2 vl. (0–1, 0–1, 2–0)

Jokipoikien kolmen ottelun viikko sai mieluisan päätöksen, vaikka pitkään huonolta näyttikin. Vahvasti nousukuntoinen Espoo United antoi lauantai-iltana Mehtimäellä kovan vastuksen, mutta Jokipojat nousi päätöserässä Oskari Lehtisen ja Ville Halosen osumilla kahden maalin takaa tasoihin. Tiukka taisto eteni lopulta rangaistuslaukauskisaan, jossa ainoana onnistui Lauri Huhdanpää. Näin joensuulaisten viikon saalis oli kohtuullisen hyvät kuusi sarjapistettä. Jokipoikien maalilla Samuel Jukuri torjui 28 kertaa. Espoolaisten molemmat maalit iski vielä viime kaudella ärjypaidassa hyökännyt Jokipoikien oma kasvatti Juuso Kaijomaa.

 

Otteluraportti 

Siihen nähden, että molemmat joukkueet pelasivat viikkonsa kolmannen ottelun, ei pelissä ollut näkyvissä väsymystä kummankaan joukkueen otteissa. Molemmat joukkueet pistivät täysillä itsensä likoon ja esittivät laadukkaan ja viihdyttävän kamppailun.

– Todella hieno Mestis-ottelu. Kova vaatimustaso pelille, ja vauhti oli hyvä. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvää jääkiekkoa, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen summasi. 

– Espoo on hyvä joukkue. Jos haluat Espooltakin viedä pisteitä, niin pitää pelata loistava peli. Tänään onnistuttiin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen lausui ottelun jälkeen.

Jokipojat kamppaili kahden ensimmäisen erän aikana oman viimeistelynsä heikkouden ja loistavan pelin pelanneen Unitedin veräjänvartijan Rasmus Tirrosen kanssa. 

Kolmannessa erässä maalipaikat vihdoin tuottivat tulosta, ja lopullinen niitti ottelulle oli Jokipoikien Lauri Huhdanpään taitava lirutus voittolaukauskilpailussa.

– Huhdanpää aloittaa rankkarit, ja tänään hän teki Tommi Huhtalat. Olen nähnyt, kun Tommi Huhtala teki samanlaisen Bluesissa, niin nyt näin toisen kerran saman tempun, Aaltonen murjaisi.

Ensimmäinen erä käynnistyi tasaisesti. Erän alkupuoliskolla kummallekaan joukkueelle ei tarjottu laadukkaita maalipaikkoja.

Ottelun ensimmäinen maalin viimeisteli Jokipoikien oma kasvatti ja monta vuotta Joensuussa kiekkoillut Unitedin Juuso Kaijomaa.

Unitedin avausmaalin jälkeen Jokipojat sai otteisiinsa kaivattua terävyyttä, ja joukkue pääsi paremmin laadukkaammille maalipaikoille.

Jokipoikien erän paras maalipaikka tuli yksin läpi päässeelle Tuomas Huhtaselle, mutta Rasmus Tirronen torjui Huhtasen yrityksen.

Jokipojat pääsi erän aikana myös ylivoimalle, mutta kunnon pyöritystä joukkue ei saanut aikaiseksi.

Aivan erän lopussa Jokipojat pyöritti peliään hyvin hyökkäyspäässä, mutta kahdesta hyvästä maalipaikasta huolimatta Tirronen ei ensimmäisen erän aikana antautunut.

Toiseen erään Jokipoikien ykköskentässä pelin aloittanut Lauri Huhdanpää vaihtoi paikkaa pelin kakkoskentässä aloittaneen Nico Frimanin kanssa.

United sai toisen erän alussa aikaiseksi pitkän pyörityksen Jokipoikien päätyyn, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta lisämaaleja ei syntynyt.

Jokipojilla oli toisen erän alkupuoliskolla suuria vaikeuksia saada omaa hyökkäyspelaamistaan toimimaan. United puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti, eikä Jokipojat päässyt erän alkupuoliskolla haastamaan Tirrosta.

Erän edetessä Jokipojat sai vähitellen hyökkäyspeliään kuntoon, mutta laadukkaista paikoista huolimatta Tirronen piti maaliinsa koskemattomana myös toisessa erässä.

– Tirronen piti vastustajaa pystyssä. Me olisimme voineet naulata tämän kuitenkin jo aikaisemmin, mutta ei saatu mistään sisään, Aaltonen kertasi.

Toisen erän ainoan maalin viimeisteli jälleen Unitedin Kaijomaa. Maalin eteen unohdettu Kaijomaa ohjasi kiekon taidokkaasti ohi voimattoman Samuel Jukurin.

Toisen erän aikana Jukuri venyi sellaiseen torjuntaan, jota ei nähdä joka kausi.

– Samuel Jukuri teki tänään sellaisen torjunnan, että minä en ole ihan äskettäin nähnyt. Se oli yksi käännekohta, jos siitä peli olisi mennyt 0–3:een. En tiedä millä jonglöörisyöksyllä Jukuri torjunnan teki, mutta teki kuitenkin, Aaltonen kiitteli.

Kolmannen erän alussa Jokipoikien päästessä ylivoimalle toimi ylivoima paremmin kuin kahdessa aiemmassa erässä.

Seuraavaksi oli Unitedin vuoro päästä ylivoimalle, mutta sen aikana paras maalipaikka tuli Jokipojille. Jälleen Tuomas Huhtasen yrityksen nollasi Tirronen.

Jokipojat sai kolmannessa erässä vihdoin ja viimein palkinnon maalin muodossa. Matti Koistisen viivasta lähettämä veto upposi Oskari Lehtisen kautta sisään.

Jokipoikien kavennusmaalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä maaleja, mutta maalivahdit molemmissa päissä olivat loistavia. 

Jokipoikien tasoitusmaali syntyi Santeri Arousvan laukoessa kiekon maalille. Irtokiekon sisään suti maalin edestä Ville Halonen.

Jatkoajalla molemmille joukkueille syntyi laadukkaita paikkoja, mutta maalivahdit olivat jälleen teräviä.

United pääsi kokeilemaan jatkoajalla myös ylivoimansa toimivuutta, mutta yhtä hyvää maalipaikkaa lukuunottamatta otteet eivät vakuuttaneet. 

– Viimeistä erää kun vertaa eiliseen Peliitat-peliin, niin joukkue tuli kyllä hyvällä asenteella. Joukkue halusi tulla tasoihin ja halusi vielä voittaa pelin. Meni rankkareille asti. Hieno jääkiekkotapahtuma. Kyllähän joukkue tänään taisteli, Aaltonen summasi.

– Jokipojat tuli takaa rinnalle ja otti voittolaukaksilla kaksi pinnaa. Harmittaa, mutta hieno viikko meillä, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Hirvonen päätti.

 

Maalit ja syöttäjät

11.44 Juuso Kaijomaa (Markus Piispanen, Aleksi Järvinen) 0–1
36.34 Kaijomaa (Janne Kivilahti) 0–2
49.03 Oskari Lehtinen (Matti Koistinen, Oula Uski) 1–2
57.03 Ville Halonen (Santeri Arousva, Lauri Huhdanpää) 2–2
65.00 Huhdanpää 3–2 vl.

Maalivahtien torjunnat

Samuel Jukuri, Jokipojat 10+8+6+4=28
Rasmus Tirronen, Espoo United 13+7+8+4=32

Rangaistukset

Jokipojat 3x2 min = 6 min
Espoo United 4x2 min = 8 min

Yleisöä: 1 325

 

Jokipoikien kokoonpano

92 Lauri Huhdanpää – 44 Samu Pitkänen – 23 Tuomas Huhtanen
91 Joonas Larinmaa – 11 Ville Halonen – 65 Nico Friman
12 Oula Uski – 88 Oskari Lehtinen – 14 Heikki Puustinen
90 Ville Silvast – 71 Kasimir Puruskainen – 50 Teemu Holttinen
61 Lauri Hukkanen

20 Santeri Arousva – 3 Antti Helanto
4 Juuso Akkanen – 21 Ville Räsänen
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen

31 Samuel Jukuri
(30 Teemu Kettunen)

  

Heilin tähdet

*** Samuel Jukuri

Jukuri torjui Unitedia vastaan erittäin hyvin. Esitti yhden kauden komeimmista torjunnoistaan toisessa erässä ollessaan makuullaan jäässä ja estäen ilmassa olevan kiekon menemisen maaliin. Vakuuttavaa toimintaa myös voittolaukauskilpailussa.

** Ville Halonen

Kakkoskentän sentteri pelasi ehjän kamppailun. Raatoi niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Oli aloitusympyrässä erittäin hyvä: voitti 14 aloituksestaan peräti 13! Kruunasi illan tasoitusmaalillaan.

Oskari Lehtinen

Voimahyökkääjä jakeli jälleen kovia niittejä aina paikan siihen saatuaan. Oli Jokipoikien näkyvimpiä hyökkääjiä Unitedia vastaan. Teki elintärkeän kavennusmaalin kolmannessa erässä.

 

Ennakkopätkä

Jokipoikien kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina kotipeliin Espoo Unitedia vastaan. Lauantain kamppailu on molemmille joukkueille viikon kolmas ottelu, joten palautumisen onnistuminen on avainasemassa. Alkukauden heikosti pelannut United on alkanut vähitellen näyttämään piristymisen merkkejä, sillä joukkue on saanut pisteitä peräti seitsemästä edellisestä kamppailustaan. Perjantaina joukkue kävi hakemassa täydet kolme pistettä Iisalmesta. Jokipojat puolestaan matkustaa kotipeliin Heinolasta, jossa joukkue kävi perjantaina hakemassa yhden pisteen. Jokipojat ja United ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla Jokipojat on vienyt täyden pistepotin. Jokipoikien maalilla jatkaa Samuel Jukuri.

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Espoo United
2016: 4–1

Saldo: 1–0–0 (maalit 4–1)

Espoo United–Jokipojat
2016: 2–4 

Saldo: 0–0–1 (maalit 2–4)

 

Kommentit   

#1 laha 14.01.2017 14:06
Mikäs Ratilaisella on?
+5 #2 Peks1 14.01.2017 14:06
Silloin viimeksi retropäivänä Espoo oli Joensuussa. Silloin näytti jotenkin siltä, että he pelasivat hieman unisesti eikä ollut kunnollista taisteluilmettä . Luulen, että nyt se asia on muuttunut, Espoo on napsinut pisteitä ja niukkoja voittoja viime aikoina. Nyt varmaan on vastassa ihan erinäköinen EU, kuin mitä oli silloin marraskuussa.
+2 #3 lerski11 14.01.2017 15:09
[quote name="laha"]Mik äs Ratilaisella on?[/quote onkohan se lähteny sinne armeijaan. Eikös sen pitäny mennä sinne tammikuussa.
+4 #4 Niw4Tajopikoj 14.01.2017 15:17
Lainaus lerski11:
Lainaus laha:
Mikäs Ratilaisella on?
onkohan se lähteny sinne armeijaan. Eikös sen pitäny mennä sinne tammikuussa.

Muuten mahdollista mutta kuulemma olisi saanut lykkäystä.
+6 #5 JTK 14.01.2017 16:06
Ratilainen ei ole vielä armeijan palveluksessa, kun sai lykkäystä. Hän on nyt kipeänä.

A-nuoret voitti äsken IPK:n 7-1. Väänänen 1+3, Kupiainen 0+4 ja Tuovinen 2+0. Maalilla oli Riku Lindroos joka torjui 30 kertaa! Riku tuli tänne K-Kissoista jo kauden alussa, mutta on pelannut Polvijärvellä. Rumpuryhmälle kiitos päätykatsomoon!!

B-nuoret puolestaan aloittavat kohta oman ottelunsa Vantaalla.
+2 #6 rokkipoika 14.01.2017 18:15
Siellä on menossa Jukuri-EU
+1 #7 selästä taklaaja 14.01.2017 18:37
Kyllä nyt näköjään todella syvissä vesissä sukellellaan:( Toki tämäkin peli voidaan vielä voittaa, mutta on se vaan nyt niin luokatonta tuo pelaaminen....E ipä sieltä oikein suurennuslasill akaan tahdo löytyä niitä onnistujia.
+7 #8 JTK 14.01.2017 19:01
B-nuoret otti pahasti kuokkaan. K-Vantaa voitti 6-0. Huomenna B-nuoret kohtaa Pelicansin ja A-nuoret matkustaa Kajaaniin.

Asiasta toiseen Ilmari Pitkänen kunnostautui tänään kyseenalaisesti : 2+10min ja 5+20min!

Jokipojat aloitti näköjään kirimään 1-2!
-9 #9 Goodwill 14.01.2017 19:25
Eiköhän noille junnuille oo ihan oma saitti...
+2 #10 Lptl 14.01.2017 20:05
'Meijjän Ilmarikin' on julkkis...

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-2000005045766.html
+11 #11 JTK 14.01.2017 20:07
Lainaus Goodwill:
Eiköhän noille junnuille oo ihan oma saitti...

Luulisin, että tällä palstalla kiinnostaa miten asiat sujuu Juniori Jokipojissa ja sen joukkueilla. Kilpaikäluokiss a alkaa selviämään mahdollisia tulevia edustuksen pelaajia varsinkin A- ja B-nuorissa. Kummallakin organisaatiolla on Ärjy-logo!!! Samaan hiileen meidän pitäs puhaltaa! Tästä hyvä esimerkki oli tänään faneilta, kun osa päätykatsomon rumpuryhmästä oli kannustamassa A-nuoria. Ja täytyy muistaa, että osa pelaajista pelaa edustuksessa sekä A:ssa. Mun puolesta tänne voi laitta kaikkea kiekkoon liittyvää. Ei täällä liikaa ole juttuja.

TÄRKEÄ voitto tänään VL-kisan jälkeen. Aivan pirun hieno nousu taas. Osa epäilijöistä meinas jo keretä repimään pelihousunsa. :)
+5 #12 Eastside22 14.01.2017 22:04
Kyllä , sampan pohjustama voitto .Taisteltiin loppuunasti joukkueena hyvällä asenteella . KIITOS LOKIPOOO!!!!
+2 #13 Eastside22 14.01.2017 22:17
Eli KIITOS JOKIPOOO!!!
+6 #14 joo,joo 15.01.2017 11:01
Hieno nousu!!! Hyvä taistalu!!! Kumpikin joukkue PELASI JÄÄKIEKKOA eli hyvä oli vastuskin mut Jokipojat VOITTI!!! KIITOS JOKIPOJAT!!!
+6 #15 Peks1 15.01.2017 11:53
https://www.youtube.com/watch?v=rOWA-ksGoKU

Mukava kattella koostetta näin sunnuntain ratoksi. Kyllä kentän kingejä olivat molemmat moket. Halosen tasoituksessa on tyyliä. Huhdanpäällä ei päätä palele.
+1 #16 JTK 15.01.2017 18:18
A-nuoret otti pataan Kajaanissa 5-3. Jokipojat ehti johtaa peliä jo 0-2, mutta isännät rynni lopulta ohi. Vika maali tuli tyhjiin. B-nuoret pelaavat Lahdessa ja tilanne on Pelicansille jo 7-2 kahden erän jälkeen.

Kopla voitti jatkoajalla D-Kiekon 4-3. Joonas Hyttinen iski ratkaisun.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.