Huhtanen nousi heti ratkaisijaksi

Huhtanen nousi heti ratkaisijaksi
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Huhtanen nousi heti ratkaisijaksi
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Huhtanen nousi heti ratkaisijaksi
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Huhtanen nousi heti ratkaisijaksi
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–TuTo 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Jokipoikien uusi vahvistus Tuomas Huhtanen nousi ratkaisijaksi heti kauden ensimmäisessä ärjypaidassa pelaamassaan ottelussa. Huhtanen iski Jokipojille 2–1-voittomaalin ajassa 58.50, kun sarjakakkonen TuTo vieraili lauantaina Mehtimäellä. Perään sama mies niittasi vielä pelin loppunumerot tyhjiin. Jokipoikien toinen merkittävä onnistuja oli Jere Myllyniemi. Maalinsuulle tämän viikon otteluihin hommattu konkari napsi TuToa vastaan 33 torjuntaa. Jokipoikien avausosuman turkulaisia vastaan tekaisi Ville Silvast.

 

Otteluraportti

Jokipoikien ja TuTon kamppailut ovat olleet tällä kaudella tasaisia vääntöjä, ja samaa nähtiin myös lauantaina Mehtimäellä. Hyvätasoisen ja viihdyttävän kamppailun ratkaisijana toimi Jokipoikiin loppukaudeksi pestattu Tuomas Huhtanen.

Ottelun ratkaisu ja voittomaali nähtiin kolmannen erän loppuminuuteilla Jokipoikien päästessä ylivoimalle. Joel Olkkosen viivalta lähettämään rannekudin ohjasi taidokkaasti sisään Jokipoikien illan sankari Huhtanen.

Hetkeä myöhemmin TuTon maalin ammottaessa tyhjyyttään sama mies viimeisteli illan toisen osumansa laukoen kiekon kaukaa omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin.

– Kaksi äärimmäisen hyvää joukkuetta oli vastakkain. Pelataan sellaista jääkiekkoa, mistä minä pidän. TuTo antaa takaisin, ja me pyritään antaa samalla lailla. Ei pyydetä armoa, eikä sitä anneta, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi ottelua.

– Tänään oli kova kamppailupeli. Kyllä me pikkasen niskan päällä oltiin. Meillä oli neljä läpiajoa, ei yhtään maalia, Aaltonen jatkoi.

– Onnittelut voitosta kotijoukkueelle. Rataennätys se, että noin hyvä peli, ja sitten ihan oikeasti tuomarit ratkoo sen tuossa lopussa, harmitteli puolestaan TuTon päävalmentaja Miika Elomo.

– Kun peli oli tilanteessa 1–1, niin sitä aikaisemmin, kun me lähdettiin boksiin, niin kahdella kahdella kädellä lyötiin (Kristian) Tuohilammen maila poikki. Toinen tuomareista sanoi, että näin, mutta toinen oli lähempänä.

– Onneksi on runkosarja, eikä oltu pudotuspeleissä. Kyllä se niin pitää mennä, että joukkueet ratkoo nämä ottelut, eikä kukaan muu, jatkoi Elomo.

Jokipojat sai otteluun hyvän startin. Varsinkin joukkueen uusi ykköskenttä Lauri Huhdanpää-Samu Pitkänen-Tuomas Huhtanen oli jatkuvasti aiheuttamassa tilanteita TuTon puolustusalueella.

Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalinsa hyökkäyspään aloituksen jälkeen. 18-vuotias puolustajalupaus Ville Räsänen toimitti kiekon viivasta maalin edustalle, josta sen sisään ohjasi Ville Silvast.

Jokipoikien hyvä vaihe katkesi joukkueen jouduttua alivoimalle. Joukkueen alivoima toimi kuitenkin erittäin hyvin.

TuTon erän paras maalipaikka oli ajassa 16.24 kun Aleksi Rutanen pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen. Jokipojissa kahden ottelun pestillä torjunut Jere Myllyniemi kuitenkin torjui Rutasen yrityksen.

Perinteisesti ottelut TuTon kanssa ovat olleet kuumia ja sisältäneet ulosajoja. Näin kävi myös lauantaina Mehtimäellä.

194-senttinen Niko Karhu taklasi kovaa Jokipoikien Nico Frimania pään seudulle. Kovasta niitistä huolimatta Friman ei tilanteessa loukkaantunut.

Joel Olkkonen ryntäsi välittömästi antamaan kurinpalautusta Karhulle, mutta kunnon nyrkkihippasia ei silti nähty.

Jokipoikien ylivoima jätti Nico Frimanin tolppalaukausta lukuunottamatta toivomisen varaa.

Toiseen erään lähdettäessä Jokipoikien viiden minuutin ylivoimaa jäi myös toiseen erään, mutta ylivoima oli edelleen tehotonta.

Toisessa erässä TuTo sai peliään paremmin uomiin, mutta laadukkaista maalipaikoista huolimatta kiekko ei uponnut ohi hyvin torjuneen Myllyniemen.

Jokipoikien erän yksi parhaimmista paikoista syntyi, kun Räsänen antoi kaukaa omalta alueelta nappisyötön hyökkäyssinisellä olleelle Teemu Holttiselle.

Holttinen purjehti nokikkainen Julius Pohjanoksan kanssa, mutta kiekko ei toisestakaan yrityksestä uponnut sisään.

Myös toisen erän aikana Jokipoikien ykköskenttä oli kotijoukkueen parasta antia. Kahden ensimmäisen erän aikana molempien joukkueiden ylivoima oli poikkeuksellisen surkeaa.

TuTo aloitti kolmannen erän terävästi, ja joukkue pääsikin ylivoimalle. Kuin taikaiskusta TuTon ylivoima lähti rullaamaan totutun tehokkaasti kolmannessa erässä.

Myös Jokipoikien ylivoima toimi kolmannessa erässä erittäin hyvin verrattuna kahteen aikaisempaan erään.

Erän edetessä TuTo sai aikaiseksi painetta Jokipoikien maalille. Joukkue tasoittikin ottelun Kalle Valtolan laukoessa kiekon miinuskulmasta Myllyniemen varusteiden kautta sisään.

TuTolla oli kolmannessa erässä paikkoja tehdä useampikin maali, mutta Myllyniemi oli maalillaan vakuuttava.

– Pystyttiin hoitamaan ottelu loistavalla taistelulla tuohon loppuun. Äärimmäisen tyytyväinen olen. Loistavaa taistelua joukkueelta. Ja millä tavalla Huhtanen tulee sisään, niin ei kai millään muulla tavalla, kuin kylmänviileällä ratkaisulla tyhjiin. Se on ammattimiehen hommaa, Aaltonen kiitteli.

– Kyllä minä vähän komppaan kollegaa noista tuomareista. Ei kauheasti kannata alkaa mitään latelemaan.

– Jos on näin intensiteettinen peli, niin tuomaritkin saa olla ihan huippuluokkaa. Se on tietysti saadaanko niitä, niin se on sen ajan murhe. Se on (Mestiksen erotuomaripäällikkö Harri) Aholan tai jonkun muun homma.

Kahden pelin pestillä Jokipojissa torjunut Myllyniemi sai myös päävalmentajalta kiitosta.

– Myllyniemeltä maalissa ihan loistavaa pelaamista. Ja muutenkin koko joukkue pisti tänään itsensä likoon. Iso hattu joukkueelle, Aaltonen päätti.

 

Maalit ja syöttäjät

05.37 Ville Silvast (Ville Räsänen, Lauri Hukkanen) 1–0
54.20 Kalle Valtola (Elias Karvonen, Aleksi Rutanen) 1–1
58.50 Tuomas Huhtanen (Joel Olkkonen, Lauri Huhdanpää) 2–1 yv.
59.36 Huhtanen 3–1 tm.

Maalivahtien torjunnat

Jere Myllyniemi, Jokipojat 9+14+10=33
Julius Pohjanoksa, TuTo 9+6+10=25 (poissa 59.31–59.36)

Rangaistukset

Jokipojat 6x2 min = 12 min
TuTo 5x2 min + Niko Karhu 5+PRK = 35 min

Yleisöä: 1 212

 

Jokipoikien kokoonpano

92 Lauri Huhdanpää – 44 Samu Pitkänen – 23 Tuomas Huhtanen
91 Joonas Larinmaa – 11 Ville Halonen – 65 Nico Friman 
12 Oula Uski – 88 Oskari Lehtinen – 14 Heikki Puustinen
90 Ville Silvast – 50 Teemu Holttinen – 61 Lauri Hukkanen
41 Joona Manninen

20 Santeri Arousva – 6 Joni Muranen
4 Juuso Akkanen – 21 Ville Räsänen
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen

30 Jere Myllyniemi
(31 Samuel Jukuri)

 

Heilin tähdet

*** Tuomas Huhtanen

Huhtanen tuli hienosti joukkueeseen sisään. Voitti suuren määrän kaksinkamppailuja ja taklasi hanakasti aina, kun siihen oli paikka. Kruunasi iltansa hienolla ohjauksella ylivoimalla sekä tarkalla vedolla omalta siniseltä tyhjään maaliin.

** Jere Myllyniemi

Myllyniemi oli ottelussa erittäin vakuuttava torjuen paljon laadukkaita vetoja. Kokenut maalivahti torjui rauhallisesti. Aiheutti pari hiuksia nostattavaa tilannettakin, mutta kokonaisuutena esitys oli ehjä torjuntaprosentilla 97,06 %. 

Lauri Huhdanpää

Ykköskenttään nostettu Huhdanpää löysi heti yhteisen sävelen kentän muiden pelaajien eli Tuomas Huhtasen ja Samu Pitkäsen kanssa. Huhdanpää oli rohkea kiekollisessä pelissään ja haastoi jatkuvasti TuTo-pelaajia hyvällä menestyksellä. Illan tehot 0+1.

 

Otteluennakko

Jokipoikien ailahtelevat otteet ovat jatkuneet edelleen. Kuudesta edellisestä pelistään vain yhden voittanut Jokipojat lähtee jälleen hakemaan uutta nousua TuTon kustannuksella. Vastus ei ole todellakaan sieltä helpoimmasta päästä, sillä hyvässä pelivireessä Mehtimäelle saapuva TuTo on sarjataulukossa tukevasti sijalla kaksi. TuTo on voittanut viimeisestä 11 pelistään peräti yhdeksän. Jokipoikien sairasosasto on tyhjä, ellei lukuun oteta koko kauden sivussa olevaa Ossi Pellistä. Jokipoikien maalilla aloittaa Jere Myllyniemi, jonka kahden ottelun pesti Jokipojissa loppuu lauantaiseen TuTo-matsiin. Ensiesiintymisensä tällä kaudella ärjypaidassa tekevä Tuomas Huhtanen aloittaa ottelun ykköskentässä Samu Pitkäsen ja Lauri Huhdanpään vierellä.

Jokipoikien edellinen ottelu oli keskiviikkona Kokkolassa, jossa kotijoukkue Hermes käänsi ottelun edukseen kolmannessa erässä.

Vielä toiselle erätauolla maalin johdossa lähtenyt Jokipojat romahti kolmannessa erässä. Hermes paukutteli erässä peräti kuusi maalia ottelun loppulukemien ollessa 7–2.

– Tasainen pelihän se Hermestä vastaan oli. Me teimme pari virhettä, ja Hermes sai pelin 4–2:een. Sitten tekivät pari tyhjiin. Pelihän ratkesi aivan lopussa.

– Se oli harmi, että tuli pahoja virheitä. Niistä pitää päästä pois. Muutenhan se oli tasainen vääntö. Meillä oli omat etsikkoaikamme, mutta ei pystytty niitä käyttämään. Meillä oli hyvin ylivoimaa siinä, mutta ei saatu kuin yksi ylivoimamaali. Sitä pitää vielä parantaa.

– Virheisiinhän pelit usein ratkeaa, ja nyt se ratkesi meidän kohdalta huonompaan suuntaan, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi Hermes-ottelua.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Hermeksen 3–2-maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Tilanne on nähtävissä Hermeksen julkaisemassa maalikoosteessa.

– Siinä tapahtui selkeästi niin, että Matti Koistiselta vedettiin jalat alta, ja kiekko hakattiin sisään. Se maali hyväksyttiin.

TuTo saapuu Joensuuhun pelaamaan viikkonsa kolmannen ottelun. Keskiviikkona joukkue otti kotonaan JYP-Akatemiasta murskavoiton lukemin 9–3. Perjantaina TuTo vieraili Iisalmessa, josta tuomisina oli täydet kolme pistettä lukemin 2–6.

TuTon parhaimpana pistemiehenä on tällä kaudella häärinyt Mestis-legenda Aki Keinänen, joka on paukutellut 30 ottelussa tehot 17+18=35.

Jokipojat ja TuTo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kolmesti, joten lauantain kamppailu on runkosarjassa joukkueiden viimeiden kohtaaminen.

Jokaisen kuluvan kauden kamppailun on vienyt kotijoukkue. TuTo on lauantain Mehtimäellä pelattavan kamppailun jälkeen ensimmäinen joukkue, jota Jokipojat ei enää tällä kaudella runkosarjassa kohtaa.

– Lauantaina on tiukka vääntö edessä. TuToa vastaan on hyvä pelata. He pyrkivät pelamaan samanlaista peliä kuin mekin eli menemään iholle ja taklaamaan kovaa, Aaltonen analysoi.

Kamppailut TuToa vastaan ovat olleet tällä kaudella tiukkoja. Miten lauantaina Jokipojat korjaa täyden pistepotin?

– Se vaatii sen, että jokainen pelaaja keskittyy omaan tekemiseen. Meidän täytyy taistella ja pistää mentaalipuoli kuntoon. Siitä se lähtee. Kyllä me taidoissa pärjätään. Kova peli tulee olemaan lauantaina. Meidän pitää olla pelissä kamppailuvalmiita.

Jokipoikiin kahden ottelun sopimuksella tullut Jere Myllyniemi pelaa toisen pelinsä Jokipoikien maalilla TuToa vastaan.

Jokipojat tiedotti torstaina tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa. Pelaajaprofiililtaan voimahyökkääjä oleva kokenut laituri pelaa todennäköisesti ykköskentässä.

– Mielenkiintoista katsoa Huhtasen tulemista, sillä hän tuo asennetta ja kokemusta joukkueeseen. Hän on kova työntekijä, urheilija ja osaa tehdä maalejakin.

– Huhtanen on hyvä pelaaja, ja hän tuo selkeästi lisäarvoa joukkueeseen. Kärkikenttiin kärkimies pitää laittaa. Todennäköisesti hän tulee Samu Pitkäsen johtamaan ykköskenttään Jesse Paukun paikalle. 

Jokipoikien terveystilanteen ollessa hyvä, jää pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle monta pelaajaa. Tämän vuoksi Jokipojat on lainannut kolme pelaajaa Suomi-sarjassa pelaavaan Kiekkokoplaan. 

– Koplassa pelaa perjantaina puolustaja Jere Niemelä, sekä hyökkääjät Teemu Nissinen ja Roope Hämäläinen. Yritetään heillekin saada pelejä, Aaltonen sanoo.

Juuri edellisessä TuTo-kamppailussa Turussa tällin saanut maalivahti Samuel Jukuri on palautumassa pelikuntoon.

– Jukuri on harjoitellut tämän viikon, ja hän on ensi viikolla pelikuntoinen. Tarkoitus on saada hänelle treenejä alle, kun hän oli kolme viikkoa sivussa. Samppa on ensi viikolla kuosissa, Aaltonen uskoo.

Ottelua TuTo vastaan Mehtimäellä alkaa kello 17.00

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–TuTo
2016: 2–1
2016: 4–3 ja.

2015: 3–2 vl.
2014: 4–3 vl.
2013: 5–3

2013: 3–4 ja.
2012: 5–1
2012: 1–3
2011: 4–2
2011: 3–2
2010: 5–4 vl.
2010: 4–1
2009: 3–2
2009: 3–0 (playoffs)
2009: 3–2 ja. (playoffs)
2009: 2–4
2008: 5–0
2007: 4–5 ja.
2007: 4–2
2007: 0–1
2006: 4–1
2006: 5–6
2005: 6–3
2005: 1–2
2004: 1–1
2004: 0–5 (Mestis-karsinta)
2001: 2–2
2000: 0–3
2000: 1–0
1999: 3–5

Saldo: 18–2–10 (maalit 90–71)

TuTo–Jokipojat
2016: 4–2
2016: 3–2
2016: 2–3

2015: 2–7
2014: 2–1
2013: 5–3
2013: 6–4 (playoffs)
2012: 4–1
2012: 1–2 ja.
2011: 4–3 ja.
2011: 2–3 ja.
2011: 1–4
2010: 2–5
2010: 6–5
2009: 0–5
2009: 2–3 (playoffs)
2009: 4–2 (playoffs)
2009: 4–2
2008: 4–2
2008: 9–0
2007: 5–0
2007: 2–0
2006: 3–1
2006: 6–0
2005: 4–1
2005: 4–5
2004: 6–4
2004: 3–3 (Mestis-karsinta)
2001: 3–2 ja.
2000: 2–3 ja.
2000: 3–0
1999: 5–3

Saldo: 21–1–10 (maalit 113–82)

Kommentit   

+5 #1 Eastside22 06.01.2017 23:35
Tahtotila voittaa peli , se on ensimmäinen askel voittoon !!!
+2 #2 Riffixi 07.01.2017 00:15
Kovakuntoinen TuTo. Huhtanen kehissä,mutta se on ihan sama ketä siellä pelaa,mutta kun tuo selittäjä- Aaltonen saa jatkaa,niin mikään ei muutu....
+1 #3 Goodwill 07.01.2017 08:01
Lainaus Riffixi:
Kovakuntoinen TuTo. Huhtanen kehissä,mutta se on ihan sama ketä siellä pelaa,mutta kun tuo selittäjä- Aaltonen saa jatkaa,niin mikään ei muutu....

Samaa mieltä..
+7 #4 Medveščak-Gortan 07.01.2017 09:30
Jos tänään ei Pelaajat ja Valmentajat pistä itseään 100% peliin niin kausikortti joutaa uunin lämmikkeeksi...
+2 #5 tilkka 07.01.2017 10:06
Toivotaan ettei tule jokipojille murska tappiota! Ja Aaltosen kommentit illalla otteluraportist a tasainen peli me oltais voitu voittaa..
+5 #6 Vanha SaPKolainen 07.01.2017 10:45
Nyt todella toivon Jokipoikien voittoa. Tovereiden on nyt jo aika hävitä. Kaikki peliin ja voitto kotiin.
+1 #7 Riffixi 07.01.2017 10:48
Seuratkaa Tomi Wileniusta . Aivan multitalentti. Aki Keinänen taas on kautta aikojen yksi Mestiksen kovimmista pisterohmuista. On siinä meidän pakeilla kiire,jos TuTo pääsee yv: lle.
+1 #8 rokkipoika 07.01.2017 12:34
On taas ruletti pyörähtäny, puolenkymmentä äijää on uusilla pelipaikoilla. Miusta ei pitäs noin radikaaleja muutoksia tehdä, kun voi se peli taas näyttää aika sähellykseltä. Tietystihän sitä toivos, et kentälliset toimis, mut meneekö peli liikaa yksin yrittämiseen.
+5 #9 JTK 07.01.2017 13:05
TuTon Aki Keinäsellä on muuten yksi Suomen kovimmista lämäreistä ja kovaa tasoa on koko joukkue. Nolla nollasta kuitenkin lähdetään ja lopputulos nähdään, kun summeri on soinut. Ratilainen on tänään A:n maalilla kohta alkavassa pelissä. Hyvä, että saa sieltä luottoa ja peliaikaa?

Kopla voitti eilen jatkoajalla Hunterssin 5-4. Jokipoikien Hämäläinen teki 1+1.
-1 #10 komposiitti 2 07.01.2017 13:30
Tän illan peli taitaa kaatua mm. pakkeihin. Sieltä vaan puuttuu äijämäisyyttä.. .ihan perinteisiä ja fyysiseen vääntöönkin pystyviä.
-4 #11 rokkipoika 07.01.2017 13:37
–1
#12 Repe 07.01.2017 13:44
Lainaus JTK:
TuTon Aki Keinäsellä on muuten yksi Suomen kovimmista lämäreistä ja kovaa tasoa on koko joukkue. Nolla nollasta kuitenkin lähdetään ja lopputulos nähdään, kun summeri on soinut. Ratilainen on tänään A:n maalilla kohta alkavassa pelissä. Hyvä, että saa sieltä luottoa ja peliaikaa?

Kopla voitti eilen jatkoajalla Hunterssin 5-4. Jokipoikien Hämäläinen teki 1+1.


Nolla-nollastah an tietenkin lähdetään mutta, missäs oli vinkkisi ykkönen risti varmistuksella? ;)
+5 #13 Teppana85 07.01.2017 15:00
Jos saa esittää toiveen, niin punamustaa videohaastista uusista vahvistuksista.
+5 #14 JTK 07.01.2017 16:55
Nyt täytyy Repe tunnustaa, että TuTolle pelasin. Oli sen verran hyvä kerroin. Tässä on tietystä se hyvä puoli, jos veto menee tässä kohtaa pipariksi niin ei haittaa.

B-nuoret otti eka voiton alemmassa SM-sarjassa, kun se voitti Kouvolassa jatkoajalla 2-3. Olli Sorsa (1+1) iski ratkaisun. Arttu Ruotsalainen torjui hienosti 48 kertaa.

A-nuoret rökitti Sapkon 8-2. Sapko rimpuili hetkisen pelissä mukana, mutta sitten isännät menivät menojaan. Huomenna on uusinta Savonlinnassa. Ratilainen torjui maalilla 25 kertaa. Hallilla monet ihmettelivät miksi Ratilainen oli A:n maalilla eikä edustuksen ja miksi ylipäätään Myllyniemi hommattiin tänne? Ratilainen on kuitenkin pelannut hyvin, joten miksi haettiin tähän kohtaa tuuraaja? No se siitä ja hyvä, että Jukuri on palaamassa kehiin!!
+2 #15 Theme_84 07.01.2017 17:48
Niko Karhu on näköjään lentänyt pelistä pihalle, eihän TAAS Jokipoikien pelaaja loukkaantunut?
+5 #16 Tähti 07.01.2017 17:49
Kylläpä oli Niko Karhulta taas älyvapaa taklaus,eikä ollu eka kerta kun lentää Mehtimäellä suihkuun.Onneks ei näyttäny Frimanille käyvän pahemmin.Nää päähän kohdistuvat taklaukset pitäs saada pois.
+6 #17 JTK 07.01.2017 17:53
Hyvä erä Jokipojilta. Hyvin pisti nuori pakki Räsänen Hukkasen aloitusvoiton jälkeen ohjurin maalille ja Silvast viimeisteli. Kaikkiaan peli on puolin ja toisin paljon tasokkaampaa kuin Hermestä vastaan nähty "sählymatsi".
+4 #18 selästä taklaaja 07.01.2017 17:54
Eka erässä mielestäni Jokipoikien paras pelaaja oli Ville Räsänen...
+4 #19 Theme_84 07.01.2017 17:57
Nyt sitten kurinpito Karhulle pitkä pelikielto..
+5 #20 Peks1 07.01.2017 18:00
Räsänen ei voi ainakaan valittaa, etteikö annettaisi näytön paikkaa. Hyvin pelasi ekan erän.
+7 #21 Peks1 07.01.2017 18:04
5 min ylivoimaa. Ei mitään aikaansaannoksi a. Jokipojat pelaa paremmin tasakentällisin .
+5 #22 JTK 07.01.2017 18:39
Tasaista on vika erään lähdettäessä. Hyvin Jokipojat puolustavat muutamaa virhettä lukuun ottamatta. Ei TuTo ole pääsyt montaa kertaa hyville maalipaikoille testamaan kunnolla Myllyniemeä. Nyt vain pää kylmänä sillä luulis TuTon tulevan lujaa vika erään tappioasemassa. Toivottavasti ei vetäydytä kilpikonnaan vaan jatketaan hyökkäämistä niin ei ole hätää?
+1 #23 selästä taklaaja 07.01.2017 18:39
Lainaus Peks1:
Räsänen ei voi ainakaan valittaa, etteikö annettaisi näytön paikkaa. Hyvin pelasi ekan erän.

Pelasi ihan hyvin myöskin toisen erän. Pakkipari Akkanen on kuitenkin niin "kuutamolla", että varmaan tulee miinusta kolmannessa erässä. Koko porukan parhaat ovat löytyneet Räsäsen lisäksi tuolta nelosketjusta. Jostakinhan tuokin kai kertoo...toki tämä lainamokke on ollut kaksi erää hyvä.
+6 #24 Peks1 07.01.2017 18:43
Yhdessä tilanteessa hienosti Räsänen kurvaili oman maalin takana ja syötti siihen perään Holttisen läpi.
+7 #25 Theme_84 07.01.2017 19:15
Myllyniemi on pitänyt joukkuetta pystyssä
+8 #26 Peks1 07.01.2017 19:21
Hieno voitto, hieno peli. Minulta saavat erityismaninnat Myllyniemi, Räsänen, Huhtanen ja Olkkonen.
+8 #27 Theme_84 07.01.2017 19:22
Hyvä Jokipojat
+9 #28 Periman 07.01.2017 19:34
Hieno voitto! Huhtanen on hyvä hankinta Paukun tilalle. Ei surra alavireistä jaksoa, vaan uskotaan tulevaan. Eiköhän sitä taas kevättä kohti mennessä taas voiteta entistä enemmän. Tärkeintä on olla parhaassa iskussa runkosarjan jälkeen. Näin uskon Ja älkää suotta arvostelko Turboa.
+7 #29 JTK 07.01.2017 19:41
Hieno voitto ja tasonnosto edellisestä pelistä. Eli nää jätkät osaa edelleen pelata kuten aikaisemminkin on ollut puhetta. Pitäs vaan saada tää taso pysyväksi. Hyvin Turbo sai joukkueen pelaamaan tänään. TuTo oli lopulta aika aseeton ja ainut maali minkä saivat tuli muuten hyvin pelanneen Myllyniemen pikkaisella avustuksella.

Jokipojat puolustivat todella hyvin tänään vaikka sitä puolta täälläkin on usein haukuttu. Nyt meni nappiin. Huhtaselta jäätävä tulo kehiin!! Hyvä haku Hilpalta ja Mäkältä.
+8 #30 Theme_84 07.01.2017 19:45
Kyllä, Huhtanen on hyvä hankinta :) Hienosti Myllyniemi torjui pisteet Jokipojille :)
+7 #31 Teppana85 07.01.2017 19:57
Sanoin jo viikko sitten täällä, että Huhtanen oli aikanaan hyvä hankinta ja olisi edelleen, nyt tämä asia konkretisoitui. Viihdyttävä ja hyvä pelaaja.
+5 #32 Riffixi 07.01.2017 22:18
Mitähän se kustantaa tuollaisen liigamolarin hankkiminen loppukaudeksi Jokipoikiin?
+6 #33 Eastside22 07.01.2017 22:44
Jerelle maalissa isokäsi , oli äijä paikallaan . Hupi puolestaan näytti , miks on hankittu meille .!!!!!
+5 #34 Peks1 07.01.2017 23:47
Pre game -haastattelussa Parikka sanoi: " ...ainakin tänään Jere on vielä maalissa, kattotaan sitten eteenpäin..."

Eli jatko mahdollinen?
+7 #35 Repe 08.01.2017 10:35
Onko kukaan seurannut Nuorten Sm-liigaa? Eilen katoin pienen ajan Kärpät-K-Vantaa peliä, jonka Vantaa voitti. Oli kyllä niin huonotempoista peliä että 90-luvun alkupuolen Kiekkopoikien a-junnujoukkue olisi molemmat voittaneet "pystyyn". Ei lahjakkaiden junioreiden kannata liikaa pelata tuossa nykyisessä sarjassa.
+7 #36 JTK 08.01.2017 13:43
Tänään oli juuri puhetta viikkomakasiini ssä Nuorten SM-Liigasta ja siitä, että monet nuoret valitsevat nykyisin ennemmin Pohjois-Amerika n junnusarjan. Toki sielläkään kaikki organisaatiot eivät ole laadukkaita.

Kalpan Virran ja Pelicanssien Matikaisen mukaan pitää olla huolissaan Liigan alasarjojen tasosta. Mestis ja Nuorten SM-Liiga eivät ole uheilullisesti kunnossa eikä näin kiinnosta nuoria lupauksia. Ne pitäis saada kuntoon ja sieltä selkeä polku Liigaan, heidän mukaansa.

Virta pitää osin muoti-ilmiönä tätä "joukkupakoa"Po hjois-Amerikkaa n. Historiaa, kun katsoo niin Suomalaisista, jotka ovat tehneet kovan uran NHL:ssä ovat pelanneet ensin Liigaa ja voittaneet siellä jo jotain ennen kuin ovat menneet NHL:ään.
+5 #37 jones 08.01.2017 13:46
Turha ulista, kun osakkaat on näin halunneet. Olen toitottanut ympäriinsä, että rahanhimossa paisutetussa Liigassa ja siinä sivussa nuorten liigassa on liikaa joukkueita.

Ei riitä laadukkaat pelaajat näihin ja sitten tietysti peluutetaan niitä pelaajia alemmissa kentissä, mitkä normaalisti kuuluisi vaikka mestikseen.

Haluttiin tappaa kilpailu, joten sori siitä.

Totuus myös mestiksen nykyisestä tasosta on kylmä. Peli on toisinaan vanhan suomi-sarjan tasoista. Hidasta koheltamista.
+7 #38 JTK 08.01.2017 13:56
Tuo on totta Jones. Sarjat ovat suljetut ja niissä on joukkueita liikaa. Tämän yhtälön perusteella väkisinkin sarjojen taso laskee. Onneksi sarjat parin vuoden päästä aukeaa tai niin ainakin suunnittelevat. Liiga ja liittokin haluaa tätä viimeinkin. Liitossa ovat jo ruvenneet työstämään asiaa. On jo kyllä aikakin.
+4 #39 Peks1 08.01.2017 14:56
Millainen se mahtaisi olla se sarjajärjestelm ä? Eiväthän nämä s/m-liigan osakkaat suostu sentään sellaiseen masokismiin, että yksikään osakas putoaisi alempaan sarjaan?

Jokohan Vinsentti pian luopuu Ilveksen piinaamisesta? Tuolla on hyvä tiivistys Vinsentin ajasta Ilveksessä. Tuli vaan ihan sattumalta mieleen tuo Ilveksen korpivaellus.

http://www.iltalehti.fi/smliiga/2016052521619760_sm.shtml
+9 #40 JTK 08.01.2017 15:51
Jos sarjat aukeaa niin kyllä osakkaat suostuvat ja pakkohan se on suostua siihen, että putoaminen on mahdollista. Paras tapa olisi pelata karsinnat niin, että Liigan kaksi viimeistä ja Mestiksen kaksi ensimmäistä joukkuetta pelaisivat kaksinkertaisen sarjan. Sarjan kaksi parasta pelaa seuraavalla kaudella Liigassa ja kaksi huonointa Mestiksessä. Sama juttu myös muiden sarjojen välillä.
+6 #41 jones 08.01.2017 17:17
Kaksi sarjaa, 10 + 10 joukkuetta. A-liiga ja B-liiga.

Yhteisen tv-sopparin alle ja karsinnat väliin.

Suomi-Sarjaan väliinputoajat ja nousumahdollisu us karsintojen kautta b-liigaan.

Ei ole niin vaikeaa mutta vanhat "karsinnat" ei toimi enää. Uskonkin jos jotain tulee, niin on isompi myllistys.
+7 #42 Teppana85 08.01.2017 17:28
Lainaus jones:
Kaksi sarjaa, 10 + 10 joukkuetta. A-liiga ja B-liiga.

Yhteisen tv-sopparin alle ja karsinnat väliin.

Suomi-Sarjaan väliinputoajat ja nousumahdollisuus karsintojen kautta b-liigaan.

Ei ole niin vaikeaa mutta vanhat "karsinnat" ei toimi enää. Uskonkin jos jotain tulee, niin on isompi myllistys.


Tai 12+12, mutta joka tapauksessa tulisi peleihin aivan eri tunnelma ja suuremmat yleisömäärät kuin nykyisillä kulahtaneilla järjestelmillä. Luonnollisesti tason nousu kun peleihin tulisi panosta.
+8 #43 jones 08.01.2017 18:41
Lainaus Teppana85:


Tai 12+12


Tosiaan näin ehkäpä realistisempi.
+5 #44 joo,joo 08.01.2017 20:30
Teppana85 ja jones puhuu ASIAA!!! Nyt kun vaan joku päättävät tahot ymmärtäisivät saman...taitaa olla vaan se oma napa tärkein...liiga lla...
+2 #45 Peks1 08.01.2017 22:58
Siellä se vaan Jere Myllyniemi möllöttää Jokipoikien sivuilla pelaajaluettelo ssa edelleen. Tuliko jatkopahvi?
+5 #46 JTK 09.01.2017 07:36
A-nuoret voitti Savonlinnassa 1-6. Miika Naumanen iski hattutempun. Ratilainen torjui 25 kertaa.

Kopla kaatoi KOOVEEN 5-4. Jokipoikalaina Hämäläinen teki 0+3.
+5 #47 Theme_84 09.01.2017 10:18
Hämäläinen on hyvin aloittanut koplassa :) Myllyniemi pelasi hyvin maalissa ja ansaintsisi jatkon :) Tutoa vastaan nähtiin taisteleva Jokipojat :) Jokohan kurinpito on ottanut Karhun päähän kohdistuneen taklauksen huomioon? Viimeksi kolattiin Jukuri eikä tullut mitään.
+7 #48 JTK 09.01.2017 10:46
Myllyniemi oli hyvä, mutta meillähän on jo kaksi veskaria. Tosin Jukuri on ollut jonkin verran "telakalla". Minusta kannattas keskittyä etsimään nyt sitä yhtä pakkia mikä on ollutkin jo hakusessa. Saa nähdä milloin siitä on kerrottavaa?

A-nuorissa pelaava Ville Räsänen kannattaisi peluuttaa kunnolla sisään Mestikseen jo tällä kaudella ensi kautta ajatellen. Saattaa tosin lähivuosina suunnata muualle? Luulis, että kysyntää on? Lahjakas, isokokoinen ja uskaltaa pelata.
+7 #49 Teppana85 09.01.2017 11:54
Minun mielestä nykyiset maalivahdit ovat kyllä ihan hyviä, mutta otteissa on liikaa epätasaisuutta. Välillä pojat seisoo päällään, mutta sitten joissain peleissä menee monta helppoa selän taa.
Mahdollisen tulevan puolustajan pitäisi olla fyysinen ja mielellään kokenut, varmalla rutiinilla pelaava pakki.
+6 #50 tilkka 09.01.2017 12:38
Itse pitäisin Myllyniemen ja Jukurin edustuksen puolella ja Ratilainen a-junnuissa ja joitain pelejä edarissakin. Nyt tosiaan ollut kummallakin välillä heikkoja hetkiä . Myllyniemi on kokenut ja auttaa keväällä tosipeleissä.
+6 #51 Ärjysydän 09.01.2017 13:26
Vielä otteluun palatakseni, oli aivan mahtava peli seurata, peli jossa tapahtui ja etenkin se tunnelma mikä kotihallissa oli! Näitä lisää kiitos! Komppaan tässä vielä Peks1:stä, erityismaininna t tosiaan ainakin Myllyniemelle, Huhtaselle ja Olkkoselle. Toivottavasti Myllyniemi saa jatkosopparin meille (Jukuri loistava myös, mutta valitettavan usein telakalla). Ja tosiaan kyllä yhtä hyvää pakkia lisää kaivataan. Olkkonen, Koistinen, Arousva kellottaa kokoajan joukkueen isoimpia peliaikoja. Niemelä ei kokoonpanossa ole pärjännyt, ukko ollut kuutamolla kaikki pelaamansa matsit. Helanto ja Muranen kiikunkaakun. Tässä komppaan Teppanaa: mielellään fyysinen ja kokenut pakki hakuun kiitos. Mutta tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Pleijareita kohti ja viime vuoden pronssia kiillottamaan kultaan tai hopeaan! :)
+5 #52 JTK 09.01.2017 14:13
Itse menisin Jukurilla ja Ratilaisella. Ainut, että Jukuri on usein telakalla kuten Ärjysydän mainitsikin. Jukuri lähti kauteen ykkösenä, mutta Juho on haastanut hänet hyvin. Kilpailutilanne on tasainen ja se pelaa kumman "pakki" kestää. Täytyy muistaa, että edustuksella on jo kolmaskin veskari nuori Arttu Ruotsalainen.

Jos tähän kohtaan otetaan veskari ulkopuolelta niin minkä signaalin seura antaa nykyisiä veskareita kohtaan, kun he ovat pelanneet kumminkin hyvin??? Kaikille menee välillä helppoja, kuten Myllyniemelleki n pari kahdessa pelaamassaan pelissä. Seurana jatkaisin entisillä varsinkin omalla kasvatilla Juholla jo ensi kauttakin ajatellen. Toki eihän sitä tiedä ovatko Juho ja Jukurikin jossain muualla ensi kaudella?

Puolustajaa tarvitaan enemmän kuin uutta veskaria. Jotain siellä on jo kuulema viritteillä? Odotellaan rauhassa...
+5 #53 Theme_84 09.01.2017 14:18
Pitäisin minäkin Myllyniemen, Jukurilla ja Ratilaisella on ollut välillä heikkoja hetkiä ja joukkue kaipaa hyvää maalivahtipeliä . Myllyniemi torjui yhteensä kolme rankkaria, hermes ottelussa kaksi ja tuto ottelussa yhden. Toivottavasti Myllyniemi jatkaa.
+1 #54 Teppana85 10.01.2017 10:19
HPK:ssa käyneet puolustajat Tulupov tai Stehlik? Liian isoja kaloja tänne pielisjoen vesiin?
+1 #55 selästä taklaaja 10.01.2017 14:01
Mietin vaan noita kommentteja Myllyniemen puolesta... Kaverilla pitkä ura ja valtavasti mahdollisuuksia eri sarjatasoilla Suomen lisäksi ulkomailla. On varmaan paljon hyviäkin pelejä alla, mutta yhdessäkään seurassa ei ole tainnut aivan loistaa koko kauden ajan? Siirtoja jatkuvasti seurasta toiseen kesken kaudenkin. Onko hän nyt Hifkin 4.maalivahti? Kahdessa pelissään Jokipojissa ei ollut edes mikään loistava. Hyvä mokke, mutta en vaan ymmärrä sitä, että miksi hänet pitäisi palkata Jokipoikiin...
+1 #56 Theme_84 10.01.2017 14:16
Lainaus selästä taklaaja:
Mietin vaan noita kommentteja Myllyniemen puolesta... Kaverilla pitkä ura ja valtavasti mahdollisuuksia eri sarjatasoilla Suomen lisäksi ulkomailla. On varmaan paljon hyviäkin pelejä alla, mutta yhdessäkään seurassa ei ole tainnut aivan loistaa koko kauden ajan? Siirtoja jatkuvasti seurasta toiseen kesken kaudenkin. Onko hän nyt Hifkin 4.maalivahti? Kahdessa pelissään Jokipojissa ei ollut edes mikään loistava. Hyvä mokke, mutta en vaan ymmärrä sitä, että miksi hänet pitäisi palkata Jokipoikiin...


Ei ollut loistava? Tutoa vastaan Myllyniemi piti joukkuetta pystyssä. Et varmaan sitten nähnyt koko Tuto ottelua
+1 #57 selästä taklaaja 10.01.2017 14:41
Theme_84 Kyllä minä tuo pelin katselin ruudulta, mutta ei minulla ole mitään lisättävää edelliseen kommenttiini. Olen edelleen samaa mieltä..
+2 #58 JTK 10.01.2017 15:09
Myllyniemi oli ihan ok. Hyvien torjuntojen lisäksi meni pari torjuttavaa ja yksi helppo. Kokkolan kahdesta rankista toinen meni ohi ja toisessa vetäjä epäonnistui pahoin. Tais mennä Mehtimäelläkin rankki suoraan ohi? Siltä se ainakin näytti telkasta? No kuitenkin ihan hyvin siis pelasi, mutta samaan pystyvät Ratilainen ja Jukurikin.
+2 #59 jokipofani 10.01.2017 15:28
Lainaus JTK:
Myllyniemi oli ihan ok. Hyvien torjuntojen lisäksi meni pari torjuttavaa ja yksi helppo. Kokkolan kahdesta rankista toinen meni ohi ja toisessa vetäjä epäonnistui pahoin. Tais mennä Mehtimäelläkin rankki suoraan ohi? Siltä se ainakin näytti telkasta? No kuitenkin ihan hyvin siis pelasi, mutta samaan pystyvät Ratilainen ja Jukurikin.

Patjatorjunta oli kyllä mehtimäen rankkari...muut enkin loistava ottelu! Ehdottomasti jatkoa pöytään ja miehelle ehjä loppukausi! Varma ykkösvahti, vielä kun saa pelejä alle ja rutiinin päälle! Sopparia kehiin!
+2 #60 Repe 10.01.2017 16:16
Tänään muuten tulee VeikkausTv:ltä europeli Venezia-Kataja, ihan vaan iltavirkuille tiedoksi:) Voivottelevatko italiaiskatsoja t pelin jälkeen "mamma miaa";)
+2 #61 Peks1 10.01.2017 17:36
Jokipoikien sivuilla ei ole enää Myllyniemen nimeä pelaajaluettelo ssa.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.