Vuodelle 2016 iloinen päätös

Vuodelle 2016 iloinen päätös
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Vuodelle 2016 iloinen päätös
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Vuodelle 2016 iloinen päätös
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Vuodelle 2016 iloinen päätös
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Peliitat 6–2 (0–0, 2–1, 4–1)

Jokipojat sai neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa poikki ja päätti vuoden 2016 iloisiin tunnelmiin. Heinolan Peliitat kaatui perjantaina Mehtimäellä isäntien vahvan iltapuhteen päätteeksi selkeän ansaituin lukemin. Oula Uski (1+1) ja Lauri Huhdanpää veivät ärjypaidat johtoon toisen erän alun pikamaaleillaan, mutta Peliitat hiipi päätöserässä tasoihin. Samu Pitkänen (1+1) vei kuitenkin isännät uudestaan johtoon, ja Joni Muranen, Oskari Lehtinen (1+1) sekä Nico Friman (1+1) kaunistelivat voittonumerot 6–2:een. Jokipoikien maalilla Juho Ratilainen torjui 26 kertaa.

 

Otteluraportti

Ottelun ratkaisun hetket nähtiin kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Peliitat tasoitti ottelun.

Hyvin erän alun pelannut Peliitat oli jo mennä ottelussa johtoon, mutta tärkeimmällä hetkellä Jokipojat pelasti pinteestä aiemmilta vuosilta tuttu mies: ensimmäistä otteluaan tällä kaudella Mehtimäellä pelannut Samu Pitkänen.

Laidasta karkuun polkenut Nico Friman löysi loistavalla syötöllään Pitkäsen, joka pääsi nokikkain Jokipojissakin torjuneen Timo Niemen kanssa. Pitkänen viimeisteli ottelun voittomaalin hienolla veivillä ohi Niemen.

– Se oli ottelussa hienoa, että kun Peliitat tuli tasoihin 2–2:een, niin joukkueen selkäranka ei murtunut, vaan pistettiin lisää pötköä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertasi ottelun ratkaisua.

– Meidän puolelta harmi, että hirveällä työllä tullaan tasoihin, ja sitten läpi pelin otettiin ääliömäisiä jäähyjä. Varsinkin meidän kärkiosasto siinä mukana. Sitten vielä kun peliä ratkotaan, niin päästetään maaleja, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen harmitteli.

– Tuo joukkue tarvitsi sen voiton tänään, ja tietysti se ansaitsikin sen. Me pelasimme hyvän pelin. Peliitat on hyvä joukkue. Kuten olen monesti aikaisemminkin sanonut, niin ei täällä ole yhtään helppoja pelejä missään vaiheessa. Missään tapauksessa ei voi yhtään vastustajaa aliarvioida. Me ei ainakaan voida, Aaltonen sanoi.

Jokipojat aloitti ottelun erittäin pirteästi. Joukkue liikkui läpi erän sähäkästi, ja se saikin aikaiseksi hyvää painetta Niemen vartioiman maalin edustalle.

Erän ensimmäinen puolisko oli Jokipoikien selkeää hallintaa. Erän edetessä Peliitat pääsi vähitellen peliin mukaan.

Jokipojat sai erän aikana hyvän liikkeensä myötä hankittua Peliitoille kolme jäähyä. Jokipoikien ylivoima oli ajoittain hyvää, mutta laadukkaat laukaukset ja tätä myötä maalit jäivät uupumaan.

Jokipojat pääsi toisen erän alussa ylivoimalle, jonka aikana joukkue viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

Kiekko pomppi ylivoiman aikana parhaalla maalintekosektorilla olleelle Oula Uskille, jonka napakka kuti upposi ohi Timo Niemen.

Ja heti seuraavan vaihdon aikana vastustajan verkko heilui jälleen. Jesse Paukun lähdön jälkeen kultakypärän takaisin päähänsä saanut Lauri Huhdanpää viimeisteli Jokipoikien toisen maalin.

Huhdanpää karkasi omalla alueella tehdyn kiekonriiston jälkeen hyökkäysalueelle ja laukoi tarkan rannekudin myötä kauden neljännen maalinsa.

Jokipoikien maalien jälkeen otteluun tuli sekavampi vaihe, eikä kumpikaan joukkue saanut peliinsä jatkuvuutta.

Peliitat kavensi ottelun alivoimalla. Jokipoikien puolustaja Santeri Arousvan harhasyötön myötä Jokipojissa kaudella 2012–2013 pelannut Tuomas Huhtanen pääsi nokikkain Juho Ratilaisen kanssa.

Huhtasen hyvien harhautusten ja tarkan viimeistelyn myötä maalin makuun päässyt Peliitat hallitsi toisen erän loppuhetkiä.

Kolmannessa erässä Pitkäsen maalin jälkeen hurmoksen peliinsä saanut Jokipojat viimeisteli murhaavan tehokkaasti.

Hyvän ottelun pelannut Ville Silvast syötti maalin takaa siniviivalla olleelle Joni Muraselle, jonka kova veto upposi kimmokkeen kautta verkon perukoille.

Ottelun viimeisen kahdeksan minuutin aikana Peliitat otti peräti kolme kahden minuutin rangaistusta, eikä vierailijoilla ollut enää missään vaiheessa mahdollisuutta kiriä ottelua tasoihin.

Hyvän ottelun pelanneiden Oskari Lehtisen ja Frimanin ylivoimamaalien myötä Jokipojat kaunisteli loppulukemat 6–2:een. Frimanin yksilösuoritus ottelun viimeisessä maalissa oli yksi kauden komeimmista maaleista.

– Meidän kärkiosasto vähän petti tänään, mutta ovat he meille pelejä ratkoneet toiseenkin suuntaan. Harmitus on tietysti kova. Oltiin siinä kolmannen erän alussa parempia, mutta sitten virheiden ja jäähyjen kautta peli kääntyi Jokipojille. Ansaittu voitto kotijoukkueelle, Tuomainen myönsi.

– Nyt saatiin onnistumisia. Kyllähän me pelattiin hieno viimeinen tämän vuoden peli, Ari Aaltonen kiitteli joukkuettaan.

– Kyllä minun täytyy antaa erityismaininta tänään: tietenkin Samu Pitkänen. Hienoa kun saatiin Samu takaisin. Lisäksi meidän neloskenttä: se raastaa, repii, taistelee ja vielä luo maalipaikkoja.

– Saatiin (Oskari) Lehtinen mukaan. Äijä ei ole vielä täysin pelikunnossa, mutta siinä on taistelija. Paikat on rikki, mutta äijä tulee ja painaa pari pistettä, Aaltonen luetteli ottelun onnistujia.

– Sitten vielä tuo (Nico) Frimanin soolomaali tuohon loppuun, niin tästä on kiva lähteä taistelemaan ja ottaa uutta vuotta vastaan. Sitten pannaan taas kaikki peliin, kun lähdetään Kokkolaan keskiviikkona, Aaltonen päätti.

 

Maalit ja syöttäjät

24.04 Oula Uski (Oskari Lehtinen, Joel Olkkonen) 1–0 yv.
24.29 Lauri Huhdanpää 2–0
35.02 Tuomas Huhtanen 2–1 av.
44.32 Eetu Elo (Jaakko Lantaa, Jere Laine) 2–2
48.01 Samu Pitkänen (Nico Friman, Heikki Puustinen) 3–2
50.23 Joni Muranen (Ville Silvast) 4–2
52.47 Lehtinen (Uski, Pitkänen) 5–2 yv.
58.56 Friman (Olkkonen) 6–2 yv.

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 8+11+7=26
Timo Niemi, Peliitat 8+12+11=31

Rangaistukset

Jokipojat 2x2 min = 4 min
Peliitat 8x2 min + Eetu-Ville Arkiomaa 10 min = 26 min

Yleisöä: 1 556

 

Jokipoikien kokoonpano

14 Heikki Puustinen – 44 Samu Pitkänen – 65 Nico Friman 
92 Lauri Huhdanpää – 11 Ville Halonen – 61 Lauri Hukkanen
12 Oula Uski – 88 Oskari Lehtinen – 91 Joonas Larinmaa
90 Ville Silvast – 41 Joona Manninen – 50 Teemu Holttinen

20 Santeri Arousva – 3 Antti Helanto
4 Juuso Akkanen – 21 Ville Räsänen
6 Joni Muranen – 2 Joel Olkkonen
10 Jere Niemelä

35 Juho Ratilainen
(30 Arttu Ruotsalainen)

 

Heilin tähdet

*** Oskari Lehtinen

Harvoin liki kuukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut pelaaja pelaa pelikuntoon päästyään niin hyvän pelin kuin Lehtinen Peliittoja vastaan. Pisteiden 1+1 ohella voitti 11 aloituksestaan peräti yhdeksän.

** Samu Pitkänen

Otti joukkueen reppuselkään juuri silloin, kun sitä vaadittiin. Viimeisteli tärkeän voittomaalin tyylikkäästi hienon ujutuksen päätteeksi. Illan tehot 1+1.

Oula Uski

Yhteispeli Lehtisen kanssa kulki Uskilla loistavasti. Voimakas kaksikko oli jatkuvasti aiheuttamassa ongelmia Peliittojen puolustajille. Illan kruunasivat ottelun avausmaali ylivoimalla sekä syöttö Lehtisen ylivoimamaaliin.

 

Otteluennakko

Jokipojat ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Hyvin sujuneen alkukauden aikana joukkue kolkutteli jopa sarjakärjen tonttia, mutta loka-marraskuun maajoukkuetauon jälkeen alkaneet ailahtelut ovat pudottaneet joukkueen Mestiksen runkosarjassa jo sijalle seitsemän. Seuraava mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle koittaa perjantain kotiottelussa Heinolan Peliittoja vastaan. Jokipoikien kokoonpanosta ovat edelleen sivussa puolustaja Matti Koistinen ja maalivahti Samuel Jukuri. Hyökkääjä Oskari Lehtinen on kuntoutunut takaisin pelikuntoon. Jokipoikien maalilla aloittaa Juho Ratilainen.

Jokipoikien edellinen kamppailu kuvastaa hyvin joukkueen tämän hetkisten ongelmien laajuutta. Sarjakärki SaPKo oli kotikaukalossaan suvereeni vieden pisteet lukemin 7–1.

Jokipojat sai ottelun aikana vastustajan maalivahtia kohti vain 10 laukausta. Joukkueella oli suuria ongelmia päästä tasakentällisin kiekon kanssa edes oman siniviivan yli.

– No ei siitä nyt paljon lapsille ole kerrottavaa. Tehtiin voitavamme, ja se ei nyt riittänyt mihinkään. Nyt täytyy yrittää vaan kääntää katseet tulevaan. Nyt ei auta kauheasti kaivella vanhoja, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo.

– SaPKolla on tällä hetkellä itseluottamus tapissaan, silloin se peli on sen näköistä.

Jokipojat ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Marraskuussa kahdeksan ottelun voittoputkessa viilettänyt Peliitat joutui taipumaan viihdyttävän ja tiukan kamppailun päätteeksi lukemin 4–2.

– Peliittoja vastaan tulee olemaan kovaa kamppailupelaamista. Ei tule olemaan helppoa. Kyllä meillä tulee kova ilta olemaan, jos pisteitä meinataan kotia ottaa. Peliitat pyrkii pelaamaan kovaa peliä, Aaltonen analysoi.

Peliittoihin on siirtynyt joulukuun aikana peräti kolme entistä Jokipojissa pelannutta pelaajaa: maalivahti Timo Niemi, hyökkääjä Tuomas Huhtanen ja puolustaja Joonas Valkonen.

Neljänä eri kautena Jokipoikien maalinsuulla Mestiksessä yhteensä 17 ottelua torjunut Timo Niemi siirtyi Ruotsin divarista torjumaan Pelittojen maalille. Hän on torjunut kolme ottelua kovalla torjuntaprosentilla 96,55%.

Jokipojissa kaudella 2012–2013 piipahtanut Tuomas Huhtanen on pelannut Peliitoissa neljä ottelua tehoin 1+1.

Aiemmin Liigaseura Mikkelin Jukureiden sopimuspelaajiin kuulunut ja 15 ottelua Jokipojissa lainalla pelannut puolustaja Joonas Valkonen purki joulutauolla sopimuksensa Jukureiden kanssa ja siirtyi Peliittoihin.

Peliitat on voittanut kolme edellistä kamppailuaan, ja joukkue taisteleekin tällä hetkellä samoista sarjasijoituksista Jokipoikien kanssa.

Peliitat on Jokipoikien kanssa samassa pistemäärässä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Jokipojat.

Jokipojat on tällä hetkellä 15 viimeisimmän ottelun kuntopuntarissa Mestiksen kolmanneksi huonoin joukkue. Viimeisimmän 15 pelin otannalla pisteiden valossa vain IPK ja RoKi ovat pelanneet Jokipoikia huonommin.

Jokipoikien edellinen voitto onkin saatu juuri RoKia vastaan. Jokipojat on kerännyt viimeisestä 15 ottelustaan 15 pistettä.

– Joukkueessamme on edelleenkin hyvä ilmapiiri. Voitot on ansaittava. Jos haluat voittaa, niin kaikki on pistettävä peliin. Meidän on käännettävä kelkka nyt, Ari Aaltonen painottaa.

– Me tiedetään, miten hyvin me osataan silloin pelata, kun meidän itseluottamus on kunnossa. Meidän pitää jostain kaivaa itseluottamus ja peli-ilo. Eihän se muusta ole kiinni. Pelitaidothan pelaajilta eivät edelleenkään ole hävinneet mihinkään, Aaltonen tuumaa.

Onko pelaajilla henkinen lukko päällä, ja iso apina selässä?

– Niinkin voi sanoa. Eihän me nyt maaleja saada, niin totta kai se luo paineita. Nämä paineet pitää osata käsitellä. Katse vain eteenpäin.

Muutamalla Jokipoikien pelaajalla on pieniä vammoja, joten varmuudella sivussa olevien Matti Koistisen ja Samuel Jukurin lisäksi muiden pelaajien poissaolot ovat mahdollisia.

Jokipojat tiedotti tiistaina, että joukkueen kultakypärä Jesse Paukku siirtyy liigaseura Vaasan Sportiin. Paukku solmi 1+2-vuotisen sopimuksen Sportin kanssa.

Ottelu Peliittoja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30. Otteluun on S-etukortilla vapaa pääsy seisomapaikoille.

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Peliitat
2016: 4–2
2016: 3–2
2015: 5–4 vl.
2014: 1–3
2014: 3–1
2013: 4–1
2013: 2–1
2012: 7–2
2012: 6–5
2011: 4–2
2011: 1–7
2010: 4–0
2009: 5–3
2009: 3–4
2009: 3–0
2008: 3–1
2008: 6–1
2007: 6–4
2007: 4–2
2006: 5–3
2005: 1–0 (Mestis-karsinta)
2004: 5–3 (Suomi-sarja)
2003: 4–4 (Suomi-sarja)
2003: 2–1 (Suomi-sarja)
2002: 5–1 (Suomi-sarja)
2002: 5–3 (Suomi-sarja)
2001: 2–2 (Suomi-sarja)

Saldo 22–2–3 (maalit 103–62)

Peliitat–Jokipojat
2016: 1–2 ja.
2015: 1–2 vl.
2013: 2–5
2013: 2–3 vl.
2012: 3–5
2012: 4–1
2012: 0–1
2011: 3–2
2010: 5–6 ja.
2010: 1–3
2010: 2–7
2009: 2–3 vl.
2009: 1–4
2008: 2–6
2008: 7–2
2007: 3–5
2007: 5–2
2006: 8–0
2005: 1–1 (Mestis-karsinta)
2004: 3–2 (Suomi-sarja)
2003: 1–5 (Suomi-sarja)
2003: 3–3 (Suomi-sarja)
2002: 3–1 (Suomi-sarja)
2001: 4–3 (Suomi-sarja)
2001: 2–10 (Suomi-sarja)

Saldo 8–2–15 (maalit 69–84)

Kommentit   

-2 #1 joo,joo 29.12.2016 20:52
Saattaapi olla hiljanen halli....
+4 #2 lerski11 30.12.2016 00:58
jokipojat voittaa 4-2!!!
+5 #3 Peks1 30.12.2016 10:11
Voitto tulee ja Pitkänen takoo 0+3.
-2 #4 Turre 30.12.2016 11:05
Pelsut voittaa parilla maalilla.
-2 #5 Lptl 30.12.2016 11:47
Vähän jo pelottaa mitä tästä illasta tulee. Onko joukkue Paukun poismenon takia entistäkin enemmän sekaisin.
+6 #6 JTK 30.12.2016 11:57
Jätkät ovat kunnossa ja osaavat pelata. Toivotaan, että henkinen lukko aukeaa ja gorillan kokoinen apina lähtee selästä. Peliitat on paha vastus. Heillä on kolme voittoa alla. Paljon riippuu myös siitä onko heillä paljon Liiga-apuja mukana? Tsemppiä Jokipojille illan matsiin!!
+5 #7 Teppana85 30.12.2016 12:02
Vois kuvitella että veljekset Friman&Pitkänen saattaisi olla hyvä tutkapari kauden mittaan, saa nähdä. Paukun puuttuminen tulee näkymään aivan varmasti eikä se ole hyvä juttu.

Ps. Vois sen puolustajan lisäksi hommata vaikka jonkun ulkolaisen maalitykin tuonne rosteriin.
#8 Atro 30.12.2016 13:05
Kova luotto omiin, firmaliigassa karjalaisessa 0-5 :)
+4 #9 Teppana85 30.12.2016 13:28
Kannattais varmaan pitää edes yhdellä luukulla lipunmyynti, kuitenkin osa tulijoista haluaa istumaan (jos ei osta ennakkoon). Näyttää vähän pöljältä kun kuppipenkit tyhjänä ja päädyt "täynnä"
+5 #10 JTK 30.12.2016 14:48
Paukku tänään Sportin kakkosessa yhdessä Kokkalan ja Vänttisen kanssa. Saa nähd kuinka tänään Sportin käy, sillä edelleen on paljon kovia äijiä rosterista pois? Tänään pitää katsoa matsi ja miten Paukku suoriutuu?
+4 #11 Repe 30.12.2016 14:49
Onhan se lipunmyynti muille kuin S-etukortin haltijoille, paitsi ehkä siellä ei paljoa muuta yleisöä olekkaan, näin luulisin. Kiinnitin itse huomiota myös lehdessä Röschin veikkaukseen, ei taida sama hemmo kuitenkaan olla Jokipoikien taustalla, joka kuvassa?
+4 #12 JTK 30.12.2016 15:29
On muuten aika mielenkiintoine n kuvio tää Nuorten MM-joukkueen valmennus. Rautakorpi vastaa esimiehelleen suojatyöpaikass a olevalle Uramalle joka on siis huippu-urheiluj ohtaja. Urama on samanaikaisesti joukkueen apukoutsi joten Rautakorpi on tavallaan hänen esimies? Uraman tehtävä on huippu-urheiluj ohtajana raportoida liittoon tuloksista joista hän on myös siis itse vastuussa. Varmaan aika puolueettomia raportteja? Ei hemmetti mikä hyvä veli järjestelmä!!

Urama ei pärjännyt urallaan Liiga- eikä maajoukkuevalme ntajana. Liitto palkitsee hänet tästä huippuviralla?

Ruotsi peli näytti Suomen osalta jo vähän paremmalta jääkiekolta. Tästä kunnia kuuluu pelkästään pelaajille, jotka ottivat itse hommat käsiinsä, kun koutseista ei siihen ole. Kyllä haastiksissa rivien välistä on luettavissa epäluottamus pelaajilta valmentajia kohtaan.
+6 #13 Riffixi 30.12.2016 17:35
Sai suurennuslasin kanssa lukea karjalaisen otteluilmoituks esta,että peliin pääsee s etukortilla ilmaiseksi...
Ei mitään buffia Karjalaiselta tietenkään.
Jos Katajan peliin pääsisi ilmaiseksi, niin sivun juttu ja sponsorin nimi kissankokoisill a otsikossa...
+5 #14 Repe 30.12.2016 17:53
Lainaus Riffixi:
Sai suurennuslasin kanssa lukea karjalaisen otteluilmoituksesta,että peliin pääsee s etukortilla ilmaiseksi...
Ei mitään buffia Karjalaiselta tietenkään.
Jos Katajan peliin pääsisi ilmaiseksi, niin sivun juttu ja sponsorin nimi kissankokoisilla otsikossa...


Ei noitakaan seuroja kannata verrata toisiinsa, mitä erillistä juttua tämän päivän peli olisi vaatinut? Katajassa hommat hoidetaan tyylillä Jokipojissa taas... jääköön sanomatta.
+6 #15 JTK 30.12.2016 19:19
Ei se Karjalaisesta ole kiinni miten jotain ottelua mainostetaan vaan seurasta miten näkyvästi haluaa mainostaa. Se on jo sitten eri asia, jos jostain Katajan europelistä on ennakkojuttu. Siitä on jo syytä juttua ollakin.

Pirun hyvin pääsi Jesse sisään Sportin peliin. Sai paljon peliaikaa eka erässä ja hyvin pärjäs vauhdissa. Sportilla on nyt paljon avainpelaajia sairastuvalla ja Jesse saa paljon vastuuta. Hyvin vastaa huutoon.
+5 #16 Theme_84 30.12.2016 19:59
2-1 tilanne Jokipojille :) Nyt pitää voittaa
+2 #17 selästä taklaaja 30.12.2016 20:07
Lainaus Theme_84:
2-1 tilanne Jokipojille :) Nyt pitää voittaa

Kyllä siinä nyt pisteitä tarjotaan, mutta ei saatana noita mokia mitä Arousva teki saa tulla jos meinataan voittaa..
+6 #18 selästä taklaaja 30.12.2016 20:12
Laukaisukartta kertoo sellaista, että Huhtanen on ollut oikeastaan ainoa pelaaja vierasjoukkuees ta joka on päässyt maalipaikoille. ...
+2 #19 joo,joo 30.12.2016 20:25
Tonniviissataa ja "ilmaispeli" aikavähän...
-6 #20 joo,joo 30.12.2016 20:32
2-2 siitä se taipuuu....
+5 #21 joo,joo 30.12.2016 20:33
SAMU 3-2...
+7 #22 joo,joo 30.12.2016 20:41
Muranen 4-2....
+6 #23 rokkipoika 30.12.2016 20:55
Frimanille coast-to-coast maali 6-2!
+5 #24 Peks1 30.12.2016 21:01
Siinä oli se kaivattu ketsuppipullo.
+7 #25 Teppana85 30.12.2016 21:21
Apinat tipahtelivat selästä kuin vesipisarat taivaalta Joensuun illassa.
+7 #26 Eastside22 30.12.2016 21:41
Kiitos äijät , päästiin omalle tasolle . Tästä on hyvä jatkaa .!!!
+5 #27 lerski11 30.12.2016 22:46
Hienoo äijjät!
+2 #28 jokipofani 31.12.2016 01:52
Joel Olkkonen siirtyy HPK:n takalinjoille seuraavien 2:n ottelun ajaksi. Toivotetaan Joelille tsemppiä liigapeleihin. Miehellä ollut hieno kehitys muutamassa vuodessa!
Ja hienoo jokipo! Täydellinen esitys tänään, tästä on hyvä jatkaa kokkolaan!
+4 #29 Korppu 31.12.2016 06:42
Olihan toi vielä aikamoista sohimista ja aikamoisia yksilövirheitä jopa mestikseen,mutt a eiköhän se tästä aukene cmoon Kiekko-Pojat!
+5 #30 JTK 31.12.2016 07:26
Tärkeä voitto kaikille joukkueessa mukana oleville tekijöille. Tästä on hyvä lähteä vuotta vaihtamaan!

Jessen matsin katoin eilen ja todella hyvin äijä veti. Oli kuin vahna tekijä Liigajäillä.

Jääkiekkoliitto teki yllättävän liikkeen, kun antoi jo nyt potkut nuorten valmentajille. Tosin eihän näitä ukkoja olis pitänyt siihen pestiin ottaakaan. Ahokas tulee kahteen vika peliin koutsiksi. Suomen kannalta tietysti liian myöhään, mutta hyvä näinkin. Toivottavasti Urama saa potkut myös huippuvirastaan joka on täysin suojatyöpaikka.

Mitä olen jutellut kiekkoihmisten kanssa, niin osa heistä epäili jo ennen kisoja, että tästä ei hyvää seuraa, kun Rautakorpi ja Urama ovat puikoissa. Oikeassa olivat. Ja mitä tässä kisojen aikana on paljastunut eri juttuja joukkueen ympäriltä valmennukseen liittyen niin ihan pelleilyä koko homma. Suurin kärsijä tässä on Suomikiekko ja pelaajat. Tää asia ei saa jäädä tähän vaan tää pitää aukaista kunnolla liiton puolesta.
+6 #31 Theme_84 31.12.2016 09:55
Loistavaa Jokipojat :) Nyt on nostettu itseluottamusta :)
+6 #32 JTK 31.12.2016 10:04
Karjalaisessa Hilppa kertoo, että seura sai Jessen siirtymisestä Sportiin korvausta eli sopparissa ei kait sitten ollut Liigapykälää? Hakusessa on kuulema pelaaja Jessen tilalle, jos sopiva sattuu löytymään. Tyhjää sopivista on markkinoilla.
+2 #33 Teppana85 31.12.2016 10:55
Tuomas Huhtanen oli aikanaan hyvä hankinta ja olisi nykyäänkin.
+4 #34 Ärjysydän 31.12.2016 13:10
Lainaus JTK:
Karjalaisessa Hilppa kertoo, että seura sai Jessen siirtymisestä Sportiin korvausta eli sopparissa ei kait sitten ollut Liigapykälää? Hakusessa on kuulema pelaaja Jessen tilalle, jos sopiva sattuu löytymään. Tyhjää sopivista on markkinoilla.

Kyllä näin se menee. Joukkue johon siirtyy maksaa siirtomaksuja sovitun summan joukkueelle josta siirtyy. Jokipojatkin maksaa jokaisesta pelaajasta jonka itselleen haluaa. Ja kun on tietty määrä liigapelejä alla, niin siinä vaiheessa saa kasvattajaseura kin rahaa. Jesselle tsemppiä tulevaisuuteen! Upeasta eilisestä voitosta on hyvä jatkaa uuteen vuoteen. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!
+3 #35 jones 31.12.2016 16:01
Lainaus jokipofani:
Joel Olkkonen siirtyy HPK:n takalinjoille seuraavien 2:n ottelun ajaksi.


Onko näin?

Ei jaksa nauttia voitoista kun paska pelaajapolitiik ka tulee reisille nyt kunnolla.

Tämmöistä pelaajarulettia en tue ja loppuu kauden seuraaminen lyhyeen.

Ei mutta kyllä Jokipo-Akatemia lla pakkeja riittää ja Immosella on varmasti ollut suunnitelmia kuinka Olkkonen paikataan jos/kun kesken kauden poistuu.

Koskahan Puustinen löytää mieleisensä pelipaikan?
+4 #36 Peks1 31.12.2016 16:19
Muistetaan lähdekritiikki, ei missään luotettavassa tai ylipäätään missään lähteessä lue mitään Olkkosen siirrosta.
+5 #37 Teppana85 31.12.2016 16:37
Ihmiset tuo Hollannista tuliaisina puukenkiä, Puustinen toi Ranskan reissultaan puiset kädet. Toivottavasti Pude pääsee taas omalle hyvälle tasolleen, niin tuota ykkösessä peluutustakin voi paremmin perustella.
+4 #38 jones 31.12.2016 17:10
Lainaus Peks1:
Muistetaan lähdekritiikki, ei missään luotettavassa tai ylipäätään missään lähteessä lue mitään Olkkosen siirrosta.


Jees, sama kävi mielessä kun en löytänyt asiasta mistään muualta mainintaa.
+3 #39 Eastside22 31.12.2016 22:11
Hyvät uudet vuodet kaikille ! Nuorten mm - joukkue sai oikeen valmentajan , en ymmärrä tommosta vanhoollista Rautakorpee .
+1 #40 Repe 01.01.2017 17:08
Hätävarjelun liioittelua kuitenkin irtisanoa kesken kisojen, valmentaja olisi kuitenkin vaihtunut kisojen jälkeen joka tapauksessa. Ei Latvia pysty Suomea tiputtamaan, jos tiputtavat pidän tauon täältä ensi syksyyn saakka:)
#41 JTK 02.01.2017 12:17
Lainaus Repe:
Hätävarjelun liioittelua kuitenkin irtisanoa kesken kisojen, valmentaja olisi kuitenkin vaihtunut kisojen jälkeen joka tapauksessa. Ei Latvia pysty Suomea tiputtamaan, jos tiputtavat pidän tauon täältä ensi syksyyn saakka:)

Ei yhtään ollut liioiteltua antaa potkut koutseille. Alunperin ei olisi pitänyt heitä ottaakaan, kun vaikeuksia kerran oli aavistettavissa . Katsoin Uken haastattelun Yleltä Ruotsi matsin jälkeen ja kaverilla oli pokassa pitämistä, kun kertoo, että on ollut vain yhdet jäätreenit koko turnauksen aikana. Lisäksi pelaajat keskenään sopi pelitavallisest a muutoksesta ennen Ruotsi matsia. Kapteenisto kävi kertomasta tästä koutseille.

Varmasti tästä Rautakorven ja Uraman episodista ei tule kaikki asiat edes julki. Hyvä veli kerho suojelee ja Urama jatkaa huippuvirassaan . Huh Huh!!
+2 #42 Akku-j 02.01.2017 13:11
Mikähän on Jukurin tilanne? Toivottavasti kohta olisi taas pelikunnossa!
#43 jones 03.01.2017 11:19
Junnukisoissa olen yrittänyt seurata näitä joensuusta lähtijöitä.

Joukkue on todella huono, mistä ei yksilötkään erotu kun viisikkopeli ei toimi. Aneeminen ja kun sakkaa, niin sakkaa.

Silti havaintojen perusteella Petrus Palmulle tekisi hyvää pelata miesten kanssa ja pidän p-amerikkaan siirtymistä virheenä. On näyttänyt todella heikolle ja monen jyrän alle jäänyt. Suurta tuskaa päästä edes maalipaikoille.

Väyrynen on ollut pirteä heti kun saa peliaikaa. Paljon parempi kuin Palmu ja voimakkaampi, energisempi.

Vaakanaiselta tasapaksua. Muutamia pahoja, pahoja pelinlukuvirhei tä mitkä kostautunut jäähyinä tai vaarallisina tilanteina omiin. Hyökkäyspäässä ei kummoisia, kuten ei kapteenilla, kärkivarauksiin kuuluneella Juolevilla joka on ollut suorastaan paska. Lisäksi idioottimaiset valmennuksen suolaamiset julkisuudessa. Vancouverista voi tulla palautetta.
#44 JTK 03.01.2017 12:46
Väyrynen on ollut hyvä. Hän on tunnettu kovasta työmoraalista ja luistelee hyvin myös alas pakkien avuksi. Toivottavasti hän pääsee seuraavaan matsiin suoraan askiin. Selvästi vahvistus tuohon porukkaan.

Juolevi on ollut iso pettymys, mutta myös Vesalainen ja monet muutkin. Eipä puhtaita papereita saa juuri kukaan.

Tällä porukalla olisi ollut mahkuja parempaan, mutta taisivat taustalla olleet häiriötekijät pilata tämän homman ennen kuin kisat kerkis edes alkamaan. Toki äijät saavat katsoa myös peiliin. Eilinenkin peli oli karmeaa katseltavaa, kun "tähdet" luulevat liikoja itsestään.

Vois tehdä hyvää Suomikiekolle käydä ottamassa vauhtia B-sarjasta. Eiköhän herättelis liitonkin väkeä taas nöyräksi takaisin työnteon pariin menestysvuosien jälkeen.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.