Samu Pitkänen takaisin Jokipoikiin

Samu Pitkänen takaisin Jokipoikiin
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojista elokuussa ulkomaille siirtynyt Samu Pitkänen palaa takaisin kotimaisemiin kesken kauden. Pitkänen on purkanut sopimuksensa itävaltalaisen EHC Bregenzerwaldin kanssa, ja hän pelaa Jokipojissa loppukauden ajan. Sentteri Pitkänen on Jokipoikien vahvuudessa heti Mestiksen kevätkauden avaavassa keskiviikon SaPKo-vierasottelussa.

 

29-vuotias Samu Pitkänen oli viime kaudella sekä Jokipoikien kapteeni että paras pistemies. Ykkössentterinä pelannut seuran oma kasvatti mätti Mestiksen runkosarjassa tehopisteet 9+39 ja pudotuspeleissä 3+11.

Pitkäsellä oli Jokipoikien kanssa sopimus myös kaudesta 2016–17, mutta hän purki sen ulkomaanpykälän turvin elokuun alussa.

Pelit Itävallan toiseksi korkeimmalla tasolla Alps Hockey Leaguessa (sarjassa on joukkueita myös Italiasta ja Sloveniasta) eivät kuitenkaan sujuneet aivan odotetusti. Samu Pitkänen keräsi syyskauden 19 ottelussa tehopisteet 6+2, joilla hän oli joukkueen sisäisessä pistepörssissäkin vasta kymmenentenä. 

Myöskään joukkueen kausi ei ole ollut toistaiseksi kummoinen menestys. Vajaan 50 000 asukkaan Dornbirnin kaupungissa kotiottelunsa pelaava EHC Bregenzerwald on 16 joukkueen sarjassa kolmanneksi viimeisenä voitettuaan vain kuusi ottelua 22:sta.

Samu Pitkäsen mukaan ratkaisuun palata kesken kauden Joensuuhun vaikutti monta pientä syytä.

– Joensuussa pystyn yhdistämään kiekkoilun ja opiskelun, ja täällä pystyn varmasti myös saamaan isompaa roolia kuin Itävallan joukkueessa, hän sanoo.

– Syksy oli kyllä hienoa aikaa. Itävallassa näki uusia paikkoja ja erilaisia ihmisiä ja sai aivan uusia kokemuksia. Samalla siellä huomasi, miten hieno paikka tämä Suomi oikein onkaan.

Pitkänen kertoo seuranneensa Itävallassa asuessaankin Jokipoikien otteita tiiviisti.

– Silloin, kun itse pelasi, niin painoin menemään vain peli kerrallaan, eikä tullut vilkuiltua edes sarjataulukkoa. Nyt ulkopuolisena tarkkailijana on nähnyt enemmän sitä isoa kuvaa.

– Startti oli mahtava, ja siellä on noussut hienosti uusia äijiä mukaan kuvioihin. Nyt on tietysti pieni notkahdus päällä, mutta toivottavasti saadaan alkukauden lento takaisin.

– Isoa roolia siellä on varmasti tarjolla, ja yritän niihin saappaisiin astua samalla tapaa kuin viime kaudellakin. Parhaani teen joukkuetta auttaakseni, Samu Pitkänen lupaa.

Kommentit   

+3 #1 lerski11 27.12.2016 12:00
HIENOO!!!
+3 #2 Peks1 27.12.2016 12:34
Kiitokset Immoselle Pitkäsen naaraamisesta.
+4 #3 VasenPakki 27.12.2016 12:35
Tervetuloa takaisin Samu!! Kokemusta ja taitoa, tätä tarvitaan.

Huomenna kaatuu SaPKo! Lähteekö punamusta bussi?
+3 #4 Theme_84 27.12.2016 13:03
Loistava uutinen :) Vielä kun saatais puolustukseen vahvistus niin hyvä :)
+1 #5 laha 27.12.2016 13:10
Ei lähde bussi :(
+3 #6 Teppana85 27.12.2016 13:15
Hieno juttu! Parina viime kautena ollut joukkueen tärkein pelaaja. Puolustukseen vielä joku jämäkkä äijä niin hyvä tulee.
+3 #7 selästä taklaaja 27.12.2016 14:05
Ehdottomasti tärkeä apu Jokipojille. Varmasti on mukava kokemus pelata ulkomailla kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Tilanne on tainnut olla vähän sama kuin Puustisellakin, että kiekkoilullises ti nuo Euroopan alasarjat eivät ehkä ole antaneet kuitenkaan kovin paljon? Toivottavasti tuo apuja Jokipoikiin..
+1 #8 Repe 27.12.2016 14:15
Lainaus selästä taklaaja:
Ehdottomasti tärkeä apu Jokipojille. Varmasti on mukava kokemus pelata ulkomailla kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Tilanne on tainnut olla vähän sama kuin Puustisellakin, että kiekkoilullisesti nuo Euroopan alasarjat eivät ehkä ole antaneet kuitenkaan kovin paljon? Toivottavasti tuo apuja Jokipoikiin..


Jep eihän tuo ainakaan pisteiden valossa paljoa Itävallan keikka ole antanut, vaikka se on välillä kiinni ketjukavereista kin.
+4 #9 selästä taklaaja 27.12.2016 14:32
Lainaus Repe:
Lainaus selästä taklaaja:
Ehdottomasti tärkeä apu Jokipojille. Varmasti on mukava kokemus pelata ulkomailla kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Tilanne on tainnut olla vähän sama kuin Puustisellakin, että kiekkoilullisesti nuo Euroopan alasarjat eivät ehkä ole antaneet kuitenkaan kovin paljon? Toivottavasti tuo apuja Jokipoikiin..


Jep eihän tuo ainakaan pisteiden valossa paljoa Itävallan keikka ole antanut, vaikka se on välillä kiinni ketjukavereistakin.

Noinhan se juuri on. Hyväkään pelaaja ei välttämättä onnistu huonossa joukkueessa. Ja onhan se pirun tärkeä, että pelaajalle löytyy joukkueessa se oikea rooli. Sellainen rooli jossa hän palvelee parhaiten joukkuettaan...
+2 #10 Teppana85 29.12.2016 23:24
Tsemppiä Jesselle! Merkittävä menetys joukkueelle, vaikka Samu saatiinkin takaisin. Tosiaankin seura voisi tiedottaa tulevaisuuden suunnitelmistaa n, tässä viedään vaan jatkuvasti faneilta tikkarit käsistä.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.