IPK näytti pelaamisen mallia

IPK näytti pelaamisen mallia
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
IPK näytti pelaamisen mallia
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
IPK näytti pelaamisen mallia
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
IPK näytti pelaamisen mallia
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–IPK 2–5 (1–1, 0–1, 1–3)

IPK osoitti Mehtimäellä osaavansa tehdä muutakin kuin vain puolustaa omaa maalinedustaansa. Pirteästi pelannut vierailija oli isäntiä vahvempi luistelussa ja kamppailupelaamisessa. Jokipojat kampesi vielä kolmannessa erässä pelin tasoihin, mutta ei pysynyt enää pelin loppuminuuteilla vierailijoiden vauhdissa mukana. Vahvasti läpi pelin pelannut IPK nousi voittonsa myötä pois sarjan jumbosijalta. Jokipoikien maalintekijöinä olivat Oula Uski sekä Juuso Akkanen. Kotijoukkueen maalilla Juho Ratilainen torjui 19 kertaa.

 

Otteluraportti

Aiemmin tällä kaudella Mehtimäellä Jokipoikien kohdatessa Iisalmen Peli-Karhut oli isännät tuolloin selkeästi parempi joukkue. Pisteet kuitenkin matkasivat silloin Iisalmeen.

Niin ne tekivät myös keskiviikkona IPK:n viedessä pisteet tällä kertaa täysin oikeutetusti mukaansa.

– Onnittelut IPK:lle. He olivat tänään parempi jääkiekkojoukkue ainakin kaksi erää, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltosta lehdistötilaisuudessa tuurannut kakkosvalmentaja Eemeli Parikka kertoi.

– Kyllähän se lähtökohta peliin, kun kuitenkin lähdetään altavastaajana, on helpompi kuin lähteä ennakkosuosikkina. Tiedettiin, että Jokipojat tulee lujaa tänään. Varmasti haluaa voiton ja Jokipojat tulikin lujaa alkuun, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen summasi.

Jokipojat aloitti ensimmäisen erän terävästi. Joukkueen valmennus oli ennen peliä toivonut Lauri Huhdanpäältä ja Oula Uskilta tasonnostoa. Kyseiset miehet vastasivatkin huutoon tyylikkäällä tavalla heti ensimmäisessä vaihdossaan.

Huhdanpää toi kiekon vauhdikkaasti alueelle ja syötti sen parhaalla sektorilla olevalle Uskille, joka ohjasi kiekon maaliin.

Erä eteni tasaisissa merkeissä. Vähitellen vierailija sai juonesta kiinni, ja se pääsi peliin mukaan. Mitä pidemmälle erä eteni sitä enemmän IPK hallitsi erää.

IPK ei todellakaan tullut otteluun vain puolustamaan, vaan se pyöritti peliään tyylikkäästi ja aiheutti hyvällä hyökkäyspelillään useita vaarallisia tilanteita Jokipoikien maalilla.

Vierailija tasoittikin ottelun ajassa 13.30. Hyökkäysalueella tehdyn kiekonriiston jälkeen kiekko pomppi lopulta Joona Tolvaselle, joka löi kiekon ohi Juho Ratilaisen.

– Onneksi selvittiin ensimmäisestä kympistä. Sen jälkeen kiekkollisessa pelissä pystyttiin luomaan ensimmäisessä ja toisessa erässä hyviä paikkoja, Niiranen lausui.

IPK jatkoi samoja hyviä otteitaan myös toisessa erässä. Se karkasi johtoon terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

IPK riisti kiekon omalla kenttäpuoliskollaan ja se pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, jonka päätti tarkalla ylänurkkakudilla Saku Kinnunen.

Jokipoikien syöttötyöskentely oli toisessa erässä luokatonta. Sen hyökkäyksiinlähdöt tökkäsivät useasti huonoihin syöttöihin tai niiden vastaanottoon.

Vierailijoiden puolustuspelaaminen oli myös toisessa erässä hyvää. Se piti Jokipojat parhailta maalintekopaikoilta poissa.

IPK sai hyvän pelinsä myötä aikaiseksi laadukkaita maalipaikkoja, mutta Ratilainen piti joukkuettaan pystyssä.

Kolmas erä käynnistyi tasaisesti. Jokipojat pääsi ottelun puolessa välissä ylivoimalle, jonka aikana joukkue tasoitti pelin. Juuso Akkasen ohjaus maalin edestä upposi ohi IPK:n Antti Leskisen

Jokipojat sai maalistaan virtaa ja joukkueen peli kulkikin hetken erittäin hyvin. Hyvistä maalipaikoista huolimatta Leskinen ei antautunut.

Hetkeä myöhemmin joukkueet pelasivat tasavajaalla, jonka aikana IPK viimeisteli ottelun voittomaalin. 

Jokipojat otti ottelun lopussa aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan, mutta kotijoukkueen kiri katkesi Jukuri-laina Niko Laakkosen viimeistelemään maaliin. Viimeisellä minuutilla IPK viimeisteli ottelun viimeisen maalin vastahyökkäyksen päätteeksi.

– Kolmanteen erään saatiin vähän tiivistettyä pakkaa ja vietiin kyllä se erä. Vähän harmittava neljällä neljää vastaan maali IPK:lle. Peli oli oikeastaan sitten siinä. Kyllä tänään parempi joukkue voitti, ei siitä ole kahta sanaa, Parikka myönsi.

– Meillä oli Jukureista kolme pelaajaa lainalla. He toivat semmoista ammattimaisuutta ja johtajuutta koppiin. Iso kiitos heille. He olivat isoja vaikuttajia tänään, Niiranen kiitteli Niko Laakkosen, Ville Hyvärisen ja Jokipojissakin kahden ottelun lainalla piipahtaneen Henri Auvisen panosta.

– Hieno taistelu koko joukkueelta tänään. Syötiin kiekkoja, ja oltiin valmiita tekemään kaikemme ettei kiekko mene omiin. Kuitenkin pystyttiin pelaamaan hyökkäävää peliä. Elintärkeät pisteet meille. Kuitenkin ollaan tasapisteissä monen joukkueen kanssa, Niiranen summasi.

Jokipoikien pelit jatkuvat perjantaina Kokkolassa Hermestä vastaan.

 

Maalit ja syöttäjät

02.16 Oula Uski (Lauri Huhdanpää, Matti Koistinen) 1–0
13.30 Joona Tolvanen (Aatu Hämäläinen, Ilkka Vaarasuo) 1–1
25.31 Saku Kinnunen (Ville Hyvärinen) 1–2
50.07 Juuso Akkanen (Oskari Lehtinen, Matti Koistinen) 2–2 yv.
53.28 Aleksi Hämäläinen (Aatu Hämäläinen) 2–3 tv.
58.08 Niko Laakkonen (Niko Putkonen, Juha Virtanen) 2–4 tm.
59.06 Eetu Patronen (Adam Zboril) 2–5

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 8+7+4=19 (poissa 57.32–58.08)
Antti Leskinen, IPK 4+7+7=18

Rangaistukset

Jokipojat 4x2min = 8 min
IPK 4x2min = 8 min

Yleisöä: 1165

 

Jokipoikien kokoonpano

16 Jesse Paukku – 88 Oskari Lehtinen – 65 Nico Friman 
14 Heikki Puustinen– 11 Ville Halonen – 91 Joonas Larinmaa
90 Ville Silvast – 71 Kasimir Puruskainen – 42 Ville Leskinen
12 Oula Uski – 28 Roope Hämäläinen – 92 Lauri Huhdanpää
41 Joona Manninen

20 Santeri Arousva – 5 Joonas Valkonen 
4 Juuso Akkanen – 6 Joni Muranen
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen

35 Juho Ratilainen
(31 Samuel Jukuri)

 

Heilin tähdet

*** Joonas Valkonen

Jukuri-laina pelasi laadukkaasti omalla kenttäpuoliskolla. Oli joukkueen ainoa puolustaja, jonka tehotilasto ei ollut miinuksella IPK:ta vastaan. Sai joukkueesta myös eniten peliaikaa.

** Oula Uski

Viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin komealla ohjauksella. Vaikka pelasi neloskentässä kertyi peliminuutteja silti yli 16. Normaalisti keskushyökkääjänä pelannut Uski hoiti tonttinsa myös laiturin paikalla. 

Oskari Lehtinen

Hyvin sujuneiden otteiden myötä ykköskentän sentteriksi nostettu Lehtinen oli jälleen aktiivinen taklaaja. Aiemmin laiturina pelanneesta hyökkääjästä on kuoriutunut myös hyvä aloittaja, sillä voitti jälleen yli puolet aloituksistaan.

 

Otteluennakko

Jokipoikien kauden toinen kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona kotiluolassa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Jokipojat pääsee kamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Varmuudella kokoonpanosta poissa on vain koko kauden sivussa oleva Ossi PellinenJoni Muranen palaa Jokipoikien puolustukseen sairastumisensa jälkeen. Maalilla aloittaa Juho Ratilainen

Alkukauden pirteästi pelannut IPK on pelannut marraskuussa heikosti, sillä se on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta vain kaksi. Joukkue onkin pudonnut koko sarjataulukon pahnanpohjimmaiseksi.

Jokipojat katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan lauantaina Mehtimäellä Espoo Unitedin kustannuksella. Jokipojat vei ottelun lukemin 4–1

Jokipojat pelasi ottelussa erittäin tiiviinä viisikkona. Vierailijoille ei ottelun aikana tarjottu montakaan laadukasta maalipaikkaa.

– Me olimme selkeästi Unitedia parempia. Eihän Espoolla ollut pelissä kuin kaksi maalintekopaikkaa. Meillä maalintekopaikkoja oli 11. Kyllähän me veimme peliä, vaikka välillä näytti, että oli tasaista.

– Olimme hallitsevampi osapuoli koko kolme erää. Espoo tuli hyvin toiseen erään. Pelattiin jämäkästi niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamisessa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen analysoi. 

– Pelissämme oli nyt niitä elementtejä, mitä olemme jauhaneet tässä viimeiset neljä viikkoa. Niitä ei oltu ihan saatu edellisiin peleihin sillä tavalla läpi. Eikä nekään olleet itse asiassa huonoja pelejä ne tappiopelit, viittaa Aaltonen tappioihin SaPKoa ja JYP-Akatemiaa vastaan.

– Annettiin aina vastustajalle sauma. Pelattiin joku erä todella heikosti millä vastustaja sai kaulan mitä ei pystytty kuromaan enää kiinni. Tiedettiin, että se potentiaali oli olemassa. Hoidettiin lauantain peli tyylikkäästi.

Jokipoikien ja IPK:n edellinen ottelu oli lokakuun puolivälissä Mehtimäellä. Tuolloin Jokipojat törmäsi iisalmelaisten tiiviiseen oman keskustan puolustamiseen. Kilpikonnapuolustusta tiiviisti harjoittanut IPK vei pisteet lukemin 0–2.

IPK oli saanut otteluun lainalle liigajoukkue KalPan maalivahti Denis Godlan, joka oli ottelussa loistava. Onko odotettavissa, että IPK pyrkii voittamaan ottelun samalla tyylillä, eli tiiviillä kilpikonnapuolustuksella?

– Kyllä varmaan. Ihme jos he muulla tavalla peliin tulevat. Ja nyt me se tiedetään. Meidän pelityyli oli silloin vielä erilainen. Ei oltu sitä vielä silloin tiedostettu. Se tuli KeuPa-pelin jälkeen silmille.

Jokipoikien ongelmana kotitappioissa IPK:ta ja KeuPaa vastaan oli nimenomaan se, että hyökkäysalueelle päästyään joukkue tyytyi pyörittämään kiekkoa kulmissa.

Kahden samantyylisen tappion jälkeen joukkue on alkanut toimittamaan kiekkoa ja miestä rohkeammin vastustajan maalille.

– Sen jälkeen pelimme on muuttunut aika radikaalistikin. Tullaan samalla sapluunalla kuin pelattiin edellinen peli Espoota vastaan. Tiedämme miten IPK pelaa.

Muutaman tuloksellisesti heikosti menneen ottelun jälkeen joukkueen kokoonpano koki suuria muutoksia. Esimerkiksi joukkueen sisäisen pistepörssin sijoilla kaksi ja kolme olevat Lauri Huhdanpää ja Oula Uski pelasivat Espoo Unitedia vastaan neloskentässä pienellä peliajalla.

– Muutama johtava pelaaja ei ole ollut omalla tasollaan. Toivon niiden pelaajien nousevan takaisin omalle tasolleen. Se on hieno juttu, että meillä on kuitenkin laaja materiaali, ja sieltä onneksi nousee vastuunkantajia.

– Minun pitää odottaa paljon enemmän esimerkiksi Oula Uskilta sekä Lauri Huhdanpäältä. Heidän pitää nostaa tasoaan huimasti, Aaltonen odottaa.

Kun edessä on kolmen ottelun viikko, on maalivahtien peluutuksessa jo tässä vaiheessa selvät sävelet. Perjantaiksi Jokipojat matkustaa Kokkolaan kohtaamaan Hermeksen. Lauantaiksi Jokipojat matkustaa takaisin Joensuuhun joukkueen kohdatessa KeuPan.

– Juho Ratilainen pelaa keskiviikkona ja Samuel Jukuri perjantaina. Se kumpi pelaa paremmin, tulee pelaamaan lauantaina.

Ottelu Iisalmen Peli-Karhuja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30

 

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–IPK
2016: 0–2
2015: 8–4 (Suomi-sarja)
2015: 4–0 (Suomi-sarja)
2014: 3–4 (Suomi-sarja)

Saldo: 2–0–2 (maalit 15–10) 

IPK–Jokipojat
2016: 2–5
2014: 2–1 ja. (Suomi-sarja)
2014: 2–7 (Suomi-sarja)
2014: 4–7 (Suomi-sarja)

Saldo: 1–0–3 (maalit 10–20)

Kommentit   

+2 #1 JTK 30.11.2016 09:52
Veikkaus on asettanut Jokipojat kertoimella 1,42 selväksi suosikiksi, kuten asia onkin. Pitää katsoa vielä onko IPK:lla ketä mahdollisia lainaukkoja? Tosin Kalpalla on omakin peli tänään, mutta Jukureilta heille ainakin näkyy apuja tulevan. Hyökkääjä Laakkonen ja pakit Hyvärinen sekä Auvinen.

Veikkaan, että isännät vie pelin 5-2.
+2 #2 rizee 30.11.2016 17:40
Toivotaan että valmennus ja joukkue ovat ottaneet opikseen edellisestä KeuPa -kilpikonnapeli stä. Uskotaan, että maalipaikoille pääsystä ei tänään tule ongelmaa.

IPK:n MV kaksikko ei ole kyllä vakuuttanut, joten tänään kannattaa varmaan laukoa ihan reippaasti.

Leskinen PMKa 2,77 ja T% 90,7
Tolonen PMKa 3,50 ja T% 89,7

Viimeksi Joensuussa IPK:lla taisi oli maalissa lainaukko Denis Godla.

Omalla pelillä Jokipojat voittaa. Lopputulos 4-0.
+4 #3 tilkka 30.11.2016 19:37
Kyllä on vaikeata taas Jokipoikien pelaaminen?
+3 #4 rokkipoika 30.11.2016 19:59
Oli se kyllä aika kauheeta katseltavaa. Missä on pelirohkeus ja miksi noihin tilanteisiin mennään puolivaloilla?
+5 #5 tilkka 30.11.2016 20:08
Miten voi noin pahasti peli seota ja peli-ilo. Nyt mennään puoliteholla ja tuntuu kuin osalla pelaajista ei olisi halu pelata.
+1 #6 selästä taklaaja 30.11.2016 20:09
Lainaus rokkipoika:
Oli se kyllä aika kauheeta katseltavaa. Missä on pelirohkeus ja miksi noihin tilanteisiin mennään puolivaloilla?

Juuri noin. Tottakai valmentajan on jotain tehtävä, mutta tuo ketjujen sekoittaminen on saanut aikaan sen, että yhdelläkään kentällisellä ei peli kulje. Toisaalta sarjasijoitusha n on vielä erittäin hyvä kun tuo joukkueen kokoonpano on selkeästi viime syksyistä heikompi. Esim. ylivoimapelistä ei tule mitään kun sieltä puuttuu juuri noita johtavia pelaajia....ei ihme, että yleisömäärät pienenevät koko ajan.
+3 #7 rokkipoika 30.11.2016 20:50
Lainaus selästä taklaaja:

Juuri noin. Tottakai valmentajan on jotain tehtävä, mutta tuo ketjujen sekoittaminen on saanut aikaan sen, että yhdelläkään kentällisellä ei peli kulje. Toisaalta sarjasijoitushan on vielä erittäin hyvä kun tuo joukkueen kokoonpano on selkeästi viime syksyistä heikompi. Esim. ylivoimapelistä ei tule mitään kun sieltä puuttuu juuri noita johtavia pelaajia....ei ihme, että yleisömäärät pienenevät koko ajan.

Säheltämiseksi ja yksin yrittämiseksi menee. Ihanku odotettas jotain, että joku tekis jotain, mut eipä kukaan teekään mitään. Epävarmuus näkyy tuosta joukkueesta hyvin selvästi ja tää kentällisten jatkuva sekoittelu voi olla iso tekijä siinä.
+3 #8 Peks1 30.11.2016 21:05
Jokin on pahasti vialla, ei voi hävitä IPK:lle kahdesti peräkkäin kotona. Nyt pitää kutsua psykologi koppiin ja selvittää, että mikä painaa pelaajien mieltä.
#9 Riffixi 30.11.2016 21:15
Viisi viimeistä peliä ja yksi voitto.

Olen kuullut luotettavasta lähteestä,että siellä on joukkueessa vastarintaa valmentajaa kohtaan...

Ei muutoin joukkueen pörssikärjet alisuorittaisi ....
-5 #10 möly 30.11.2016 21:29
Pitäisikö järjestää taas ennen peliä joku legenda.. tapahtuma tai sirkushuveja että peli kulkisi?
+2 #11 joo,joo 30.11.2016 21:32
Hajutonta ja mautonta pashaa....pelaa jat varmaan ylpeitä suorittamisesta an....logon puolesta taisteltu...
+3 #12 JTK 30.11.2016 21:34
Numerot veikkasin oikein, mutta valitettavasti väärinpäin. Peliä en nähnyt, mutta kommenteista päätellen halutonta ollut meiltä? IPK:lle pitää kyllä nostaa hattua, kun kahdesti peräkkäin ovat onnistuneet pisteet ryöväämään. Jotain he ovat oikein tehneet.

No tää on hokia ja katseet kohti Kokkolaa. Välillä vaan tulee turpiin. Edellinen peli sujui kuitenkin mallikkaasti joten pelata osataan edelleenkin. Nyt vain asenne kohdalleen ja tasaisempaa suoritusta jatkossa olipa vastassa kuka tahansa.
#13 selästä taklaaja 30.11.2016 21:38
Siinä vaiheessahan tuo peli sekosi kun tuli nuo ekat Jukurilainat. Väkisinkin tulee näin maallikolle mieleen, että näillä asioilla voi olla jotain yhteyttä.
+2 #14 Eastside22 30.11.2016 22:19
Meinasin et en kommentoi . mut pakko kysyä mihin se ed pelin ilo joukkueena pelaamiseen katos . Tää oli ,,,,,,,,,,,,!
+3 #15 HeHa 30.11.2016 22:35
Lainaus Eastside22:
Meinasin et en kommentoi . mut pakko kysyä mihin se ed pelin ilo joukkueena pelaamiseen katos . Tää oli ,,,,,,,,,,,,!


Ihan asiasta kommentoit: ihmeellistä vuoristorataa viime aikoina!
-2 #16 Partsi 16 30.11.2016 22:53
Turbon eväät on syöty. Mitä helvetin järkeä on vaihtaa ketjuja pelistä toiseen?? Vaihtoaitiossa ei oo yhtään tekemisen meininkiä. Tänään IPK oli huono mutta Jokipojat oli aivan surkea. Vaikka kaverilla oli liiga apuja niin se ei tänään ratkaissut peliä. Kaverin isokokoiset pakit olivat ihan pujottelukeppej ä..., ei ois kovin paljon vaatinut heidän kiertäminen!! Isossa kaukalossa kunnon liikkeellä Jokipoikien olis pitänyt viedä peli 6-0!!
+4 #17 jones 30.11.2016 23:40
Jokipojat lähti kauteen hyvin pienin muutoksin joka kantoi hedelmää alkukauden.

Nyt muut saanut tätä etua kiinni ja Jokipojat pelaa lähellä oikeaa tasoaan ylisuorittamatt a. Aikaisemmin Turbo puristi paketista kaiken ja vähän extraa, mikä loi epärealistista odotusta.

Meidän materiaali on oikeasti sellainen millä taistellaan sijoista 6-8, ei 1-3.

Kupla puhkesi.
#18 Cånde 01.12.2016 07:15
Jos kyseessä olisi ollut yksittäinen peli, olisi tällainen yksi ohipeli marraskuisena keskiviikkona voitu laskea "ketään ei kiinnostanut" -kategoriaan mutta nyt tuota heikkoa suorittamista on ollut jo muutamai peli.

Jotain pysyvyyttä ja pitkäjänteisyyt tä noihin ketjukoostumuks iin pitäisi saada. Pakka on sekaisin kun äijät vaihtaa pelipaikkoja joka ottelussa. Huomenna ISO peli!
+2 #19 Turre 01.12.2016 07:34
Kyllä materiaali on huonompi kuin viime vuonna ja viime vuosi meni kyllä osittain tärkeillä, mutta pikku asioilla yläkanttiin. Kun laskee ne jatkoaikavoitot jonne tasurilla päästiin tappioiksi niin ei kovin korkeella oltas oltu viime vuonna. Odotin milloin loppuu se Hannu Hanhi ja ei se loppunut...siit ä iso plussa viime vuodelle.
Eli minusta ollaan keskikastin joukkue materiaalin suhteen. En siis mitään paniikkinappula a painaisi. Ollaan siellä minne kuulutaan, vaikka pikkasen vielä sijoituskin tippuisikin!
+2 #20 Theme_84 01.12.2016 08:07
IPK vahvistui merkittävästi tähän otteluun kun Hyvärinen,Laakk onen ja Auvinen saapui lainalle tähän otteluun. Peli kaatui virheisiin joista vastustaja rankaisi.Akkane n teki jo toisessa perättäisessä pelissä maalin, se on hyvä.
#21 tilkka 01.12.2016 08:22
Kyllä Jokipoikien joukkue on tällä hetkellä keskikastiin kuuluva! Joukkueesta puuttuu se maalintekijä? Ja kyllä valmennus saa ottaa aika paljon piikkiin noitten kenttien sekoittelun ja aneemiseen peluuttamiseen. En tiedä et onko porukalla Turboa vastaan jotain erimielisyyttä. ..
+2 #22 Theme_84 01.12.2016 09:05
Omasta mielestäni Lehtisen voisi laittaa laitaan pelaamaan, ehkäpä kokeilla Uskin ja Huhdanpään kanssa.
#23 ponssori 01.12.2016 09:08
Kyllähän Jokipoikien joukkue on vähintään samaa
tasoa kuin Sapko ja muut kärkiporukat . Tutolla
on kyllä kovin porukka ja budjettikin on ylivoimaisesti suurin. Eniten ihmetyttää tuo hengetön pelailu . Liekkö tuo jatkuva ketjujen sekoittelu saanut sen aikaan . Turbokin seisoo kuin toteemipaalu koko pelin ajan , eikä yritä edes herätellä joukkuetta ( muulla kuin tuolla jatkuvalla ketjujen sekoittelulla ) . Pelin jälkeen selitykset on aina samat , että oltiin parempi joukkue vaikka hävittiin. Joukkueesta puuttuu ykkös- ja kakkossentterit ja se kyllä näkyy pelissä , ettei ketjujen koostumukset ole kunossa . Ketjuissa pelaa pääsääntöisesti vain laitahyökkääjiä ja pelin rakentelu ei oikein onnistu. Viime vuonna Pitkäsen Samu ja Kaijomaa hoitelivat noita tontteja.
+2 #24 JTK 01.12.2016 10:00
Siitä olen samaa mieltä, että muutoksia kentällisiin tehdään liian nopeasti ja rajustikin yhden hävityn pelin perusteella. Toisaalta hyvä tietysti, että valmennus reakoi, mutta se on loputon kierre, jos aina heti muutetaan kentällisiä. Joku muu ratkaisu pitäs löytää? Luotan kuitenkin täysin meidän valmennukseen. Lähtökohdat huomioon ottaen hyvin ollaan pärjätty niin viime kuin tälläkin kaudella.

Varoittava esimerkki löytyy Raumalta, kun Vuori ei juurikaan reakoinut mitenkään Lukon rämpimiseen ja potkuthan siitä tuli.

Pitää muistaa myös, että useimmat Mestis joukkueet ovat vahvistuneet paljon siitä mitä ne olivat sarjaan lähdettäessä. Monilla on useitakin apuja Liigasta lainalla ja monet joukkueista ovat hankkineet myös pysyviä vahvistuksia. Siitä pitää olla kuitenkin pirun ylpeä, että meillä on tosi omavarainen joukkue. Siitä on moni seura kateellinen. Keväällä nähdään miten on pärjätty? Ei tää sen ihmeellisempää ole!
#25 rokkipoika 01.12.2016 13:04
Eikä ole tarvinnu olla edes hävitty peli. Oiskohan tähän rulettiin oltu pikkuhiljalleen kyllästytty.

Eikä rosterin heikkenemisen taakse voi piiloutua, jos viisikkopeli on noin heikolla tasolla. Miten sitä jotain kuvioita voidaan opetella ja toisen vahvuudet tuntea, jos ukot vaihtuu ympärillä alituiseen?
#26 rokkipoika 01.12.2016 13:13
Otetaan esimerkiks #88 Oskari lehtinen. Minusta todella potentiaalinen pelaaja, jonka vahvuuksia ei olla todellakaan kätetty eduksi. Aloitti kauden 4- kentän laiturina ja nyt pelasi 1- kentässä keskushyökkääjä nä. Miten kuvittelette, että hän on pystynyt vahvistumaan pelillisesti omassa roolissaan?

E. Korjataan, et onkin pelannu suurimman osan ajastaan 3- kentässä.
+2 #27 jones 01.12.2016 14:48
Palataan joukkueen rakennukseen.

Pitkäsen menetys oli valtava ja sitten tippui joukkueen isä, Pellinen. Siihen olisi vaan pitänyt reagoida koska materiaali on heikentynyt jo muutenkin. Joukkueen tärkeimmät pelaajat on ykkössentteri ja maalivahti. Toinen uupuu vieläkin.

Nykyisiä pelaajia kohtaan odotukset on kohtuuttomat. Pitää nähdä myös tilastojen taakse ja mikä on se oikea, realistinen taso.

Tästä joukkueesta puuttuu rahan tai seurajohdon epärealistisen pelaajiin kohdistuvien (kehitys)odotuk sien vuoksi:

a) ykkössentteri, valmispelaaja, tähti

b) maalintekijä, ei projekti junnu, vaan kokemusta

Nämä ei nyt selitä kokonaan nykyisiä otteita. Itsekin rauhoittaisin ketjuja esim. siihen hetkeen kun peli luisti.

Muuten notkahdukset kuuluu kauteen. Paljon on ollut sairastelua ja loukkaantumisia mikä sotkee myös.

Valkosen laina on hyvä, ei sotke joukkuetta vaan vahvistaa. Leskinen on turha.
+3 #28 JTK 01.12.2016 16:07
Jos talous antaisi myöten, niin täällä pelaisi vaikka ketä. Toiminta edustuksessa on tämän tasoista tällä hetkellä ja mennään niillä kehen on varaa. Minusta on hyvä, jos playareissa ollaan ja siitä etiäpäin on vain voitettavaa. Jos ei päästä playareihin niin silloin olen pettynyt.

Tällä talousalueella olisi mahdollista tehdä hokia ihan eri tasolla kuin mitä nyt tehdään. Oma pelaajatuotanto on sopivalla tasolla, mutta siitä etiäpäin monet asiat eivät ole hyvällä tasolla. Tää homma ei vaan lähde edustuskiekon osalta kunnolla lentoon täällä niin pitkään, kun edellisen Oy:n aikaisia tahoja on edelleen taustalla mukana. Puitteet hyvälle toiminnalle ovat kuitenkin olemassa, kun on oikeat tekijät.

Viime konkan jälkeen olisi pitänyt vaihtaa taustat ja lähteä aivan alusta eikä ottaa liiton lahjapaikkaa vastaan. Rakennettu kestävät pohjat jatkuvalle laadukkaalle toiminnalle. Nyt saatettas olla jo ihan eri tasolla toiminnassa, kun lähivuosina sarjatkin aukeaa.
+1 #29 jones 01.12.2016 16:26
JTK, hyvä viesti.

Asia on juuri noin.

Tämäkin palsta on heilin alaisuudessa. Haluaisinkin jonkun toimittajan tekevän haastattelun nykyisille omistajille.

Miksi ovat toiminnassa mukana?

Jormakka on perseauki, joten taloudellinen tukeminen ei ole se perusta. Tuoko osaamista? Ei. Konkurssi takana Jokipojille ja omalle yritykselle.

Kysyn, Jussi Jormakka. Miksi roikut mukana? Mikä on se syy, että et voi irrottaa seurasta otetta ja antaa kehittymismahdo llisuutta? Olet rasite, kiviriippa ja jos todella haluat auttaa, omaat Jokipoika sydämen, niin väisty!

Rösch. Mitkä on motiivisi? Oletko sijoittanut seuraan rahaa? Onko saatavia Jokipojilta? Onko odotuksia että saat sijoittamasi rahat takaisin? Mitä mukanaolosi tuo Jokipojille?

Kun saisi vastaukset, niin asioita näkisi toisin. Nyt vellollaan on vain epäilyksiä ja epätoivoa.
+2 #30 Peks1 01.12.2016 16:43
Minä en ole koskaan oikein tajunnut näitä puheita "taustavaikutta jista". Mutta tuossa yllä ne taidetaan ekaa kertaa hyvin suorasti mainita siten, että minäkin ymmärrän keitä tarkoitetaan. Mutta jotta kritiikki taustavaikuttaj ia kohtaan olisi mahdollisimman hyvin tosiasioihin perustuvaa ja objektiivista - eikä vaan nimettömien kirjoituksia palstoilla - niin tosiaankin tarvittaisiin Heililtä tai Karjalaiselta tutkivaa journalismia, jotta nämä huhupuheet saisivat joko katetta tai sitten ne kumottaisiin.
+2 #31 möly 01.12.2016 16:47
Niin.. Eikös itse Laakkonenkin ole sanonut että tukea tulee..jos taustalla olevat vaihtuu!!

Ei se Yrjö huono bisnes mies ole.. ;)
#32 jones 01.12.2016 17:00
Avataan nyt vielä hiukan sydäntä kun vauhtiin pääsin.

Mua on häirinnyt se, että tehtiin konkka ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään Jussi Jormakasta tai Röchistä vaikka herrat on suurimmat jehut tässä seurassa. Jäätiin taustalle, rakennettiin suojaverho eteen ja ollaan hiljaa kuin ei oltaisi olemassakaan/se urassa mukana. Jopa hiukan piilotellen.

Immonen on vain sätkynukkena, mutta onko kuinka paljon todellisuudessa mahdollisuus vaikuttaa?

Ei edes seuran sivuilla ole herroja haastateltu tai mitään. Eivät kerro mitä odottavat nyt tai tulevaisuudessa , tai miten omistajina ajattelevat seuraa kehittää yms.

Todella hämärää roikkumista taustalla konkurssin jälkeen- se on ongelma ainakin minulle ja jättää paljon kysymyksiä mieleen. Päällimmäinen on se, miksi jäivät seuraan vaikka tuli konkurssi ja liittokin on heitä vastaan?
+2 #33 Peks1 01.12.2016 17:10
Mitä, Jones, tarkoitat sillä, että "liittokin on heitä vastaan".
#34 jones 01.12.2016 17:39
Lainaus Peks1:
Mitä, Jones, tarkoitat sillä, että "liittokin on heitä vastaan".


Nykytilannetta en tiedä onko suhteet lämmenneet.

Mutta konkan aikaan, kun sarjapaikkoja jaettiin ja mehtimäki oy perustettiin,li itossa ei pidetty siitä, että Jormakka ja Rösch on mukana uudessa yhtiössä. Liitto edellytti taustojen vaihtumista.

Lopulta Mehtimäki Oy ja liitto sopivat "joistain hoidettavista vastuista" että saivat edes suomi-sarja lisenssin.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.