Jokipojille tyylikäs voitto

Jokipojille tyylikäs voitto
 Kuva: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojille tyylikäs voitto
 Kuva: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojille tyylikäs voitto
 Kuva: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojille tyylikäs voitto
 Kuva: Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojille tyylikäs voitto
 Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Espoo United 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)

Retrolauantain ottelussa Jokipojat katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa tyylikkäästi Espoo Unitedin kustannuksella. Joukkue hallitsi suurta osaa ottelusta, eikä espoolaisille tarjottu ottelussa montaakaan laadukasta maalipaikkaa. Jokipoikien maalintekijöinä kunnostautuivat Joonas Larinmaa (1+1), Ville Leskinen, Juuso Akkanen (1+1) sekä Nico Friman. Ville Halonen saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla Samuel Jukuri torjui 17 kertaa. Päivän legendaottelussa Musikat voittivat Legendat lukemin 3–0. Katsojia Retrolauantai keräsi Mehtimäen jäähalliin komean määrän. Ilmoitettu yleisömäärä oli 3135 katsojaa.

 

Otteluraportti

Jokipoikien peli-ilme oli läpi ottelun hyvä. Joukkueen tiivis viisikkopuolustus toimi hyvin ja maalivahti Samuel Jukuri oli maalillaan vakuuttava. 

– Aivan loistavaa taistelua, puolustuspelaamista ja maalivahtipeliä. Ei mitään valittamista. Tänään tuli sellainen Jokipojat, että ei tässä ollut kuin yksi joukkue, joka vei tätä peliä, Jokipoikien penkin taakse sairastamisen jälkeen palannut päävalmentaja Ari Aaltonen kiitteli.

– Pienten marginaalien peli. Juhlaillalle yhtä arvokas ja laadukas peli, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen summasi.

Jokipojat aloitti ottelun vauhdikkaasti. Joukkue taklasi hanakasti läpi erän, ja se aiheuttikin hyvällä paineellaan ongelmia Unitedin puolustukselle.

Jo heti ottelun alkuhetkillä Jokipojat pääsi ylivoimalle, joka toimikin hyvin. Ylivoiman aikana paras maalipaikka oli Ville Halosella, jonka sutaisu maalin kulmalta ei uponnut.

Jokipojat oli palannut ylivoimakoostumuksiin, joissa kaikki oikealta laukovat pelaajat eivät enää pelanneet samassa ylivoimakentällisessä.

Erän edetessä myös United sai hyökkäyspeliään kuntoon ja se saikin aikaiseksi tilanteita Jokipoikien maalin edustalle, mutta Samuel Jukuri oli maalillaan hyvä.

Ottelun ensimmäinen maalin viimeisteli Joonas Larinmaa. Joonas Valkonen toimitti kiekon maalille, josta se pomppi usean pompun kautta Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin.

– Ensimmäisessä erässä oli kovaa vääntöä puolin ja toisin. Pienet marginaalit ratkaisee. Ensimmäisen erän maalissa se irtokiekko meidän olisi pitänyt saada, Hirvonen kertasi.

Kokonaisuudessaan Jokipojat oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti. Erän edetessä tunteet kuumenivat ja vihellysten jälkeisiä nujakoita nähtiin tasaiseen tahtiin.

Jokipojat joutui toisessa erässä pelaamaan hetken kahden miehen alivoimaa. Joukkue taisteli alivoimat miehekkäästi Jukurin torjuessa pahimmat vedot.

Jokipoikien alivoiman päätteeksi joukkue pääsi hyvään vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätti Jukuri-laina Ville Leskisen kova suoraan syötöstä lähtenyt laukaus, jonka myötä Jokipojat karkasi kahden maalin johtoon.

Jokipojat oli niskan päällä myös toisessa erässä. United sai toisessa erässä aikaiseksi muutaman hyvän vastahyökkäyksen.

Unitedin erän paras pyöritys hyökkäyspäässä oli aivan erän lopussa. Pyörityksen päätteeksi viivalta lähteneen kuti ohjattiin sisään kovasta maskista ohi voimattoman Jukurin.

– Toista erää Jokipojat pikkaisen hallitsi. Saatiin tärkeä maali kuitenkin siihen. Kärsivällisyys palkittiin, ja saatiin erän loppuun maali. Päästiin kamppailemaan pisteistä, Hirvonen summasi.

Kolmas erä käynnistyi sekavasti. Kummankaan joukkueen peli ei ottanut toimiakseen, eikä pitkiä syöttöketjuja syntynyt.

Jokipojat sai peliänsä vastustajaa paremmin käyntiin ja hyvän pyörityksen päätteeksi joukkue pääsi ylivoimalle. United sortui ottamaan heti perään toisen jäähyn, joten Jokipojat pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Ylivoima toimi aluksi erittäin heikosti. Juuri kun ensimmäinen jäähy oli päättymässä Juuso Akkanen ohjasi Oskari Lehtisen kovan laukauksen sisään.

– En halua tuomareita kovin usein moittia tai arvostella, mutta pikkasen harmittaa. Tuomarit eivät olleet ihan yhtä laadukkaasti mukana kuin pelissä olisi tarvittu. Viisi kolme -ylivoimalle kaveri pääsi kolmannessa erässä, muuten olisi ollut maalin peli, Hirvonen harmitteli.

Ottelun lopussa United otti aikalisän ja maalivahdin pois, mutta verkkoja heilutteli ainoastaan Jokipojat. Akkasen loistava roikkusyöttö tavoitti Jesse Paukun, joka puolestaan syötti Nico Frimanin tyhjään maaliin viimeistelemän maalin.

– Me oltiin niin intensiteettisesti tuossa pelissä mukana, ettei Espoolla ollut tänään mitään jakoa. 

– Me päätettiin viedä tämä peli voittoon ja joukkue tuli siihen sillä tavalla, että nyt tämä homma loppuu. Jokipojat oli tänään loistava. Ärjylauma vei kaikki hommat loppuun asti, Aaltonen päätti.

Legendaottelussa maalin mieheen mättivät Jaakko Piirainen, Timo Norppa sekä Markku Kyllönen.

 

Maalit ja syöttäjät

17.14 Joonas Larinmaa (Ville Halonen, Joonas Valkonen) 1–0
27.23 Ville Leskinen (Larinmaa, Kasimir Puruskainen) 2–0
39.21 Niklas Tikkinen (Aleksi Järvinen, Jimi Santala) 2–1
48.36 Juuso Akkanen (Oskari Lehtinen, Halonen) 3–1 yv2.
58.46 Nico Friman (Jesse Paukku, Akkanen) 4–1 tm.

Maalivahtien torjunnat

Samuel Jukuri, Jokipojat 3+7+7=17
Rasmus Tirronen, Espoo United 8+6+5=19 (poissa 57.21–58.46)

Rangaistukset

Jokipojat 2x2min = 4 min
Espoo United 4x2min = 8 min

Yleisöä: 3135

 

Jokipoikien kokoonpano

90 Ville Silvast – 71 Kasimir Puruskainen – 42 Ville Leskinen
16 Jesse Paukku– 88 Oskari Lehtinen – 65 Nico Friman 
14 Heikki Puustinen – 11 Ville Halonen – 91 Joonas Larinmaa
92 Lauri Huhdanpää – 12 Oula Uski – 61 Lauri Hukkanen

20 Santeri Arousva – 10 Jere Niemelä
4 Juuso Akkanen – 5 Joonas Valkonen 
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen
3 Antti Helanto

31 Samuel Jukuri
(35 Juho Ratilainen)

 

Heilin tähdet

*** Joonas Larinmaa

Nopea ja ketterä Larinmaa oli Unitedia vastaan yksi Jokipoikien näkyvimmistä pelaajista. Oli jälleen kerran rohkea kiekollisissa ratkaisuissaan. Illan pisteet 1+1.

** Juuso Akkanen

Kapteeni pelasi jälleen jämäkän illan omassa puolustuspäässä. Oli erittäin hyvä alivoimilla. Lisäksi kiekollinen peli kulki erittäin hyvin tehoilla 1+1.

Samuel Jukuri

Ei ole muutamassa aiemmassa ottelussa ollut omalla tasollaan, mutta otteet Unitedia vastaan olivat jälleen tutun varmoja. Nappaamassa selkeää ykkösmaalivahdin titteliä takaisin itselleen.

 

Ennakkopätkä

Jokipoikien Retrolauantaiksi nimeämä tapahtuma pitää sisällään kaksi jääkiekko-ottelua. Kello 15 käynnistyy legendojen näytösottelu, jossa kentällä viilettää entisiä Jokipoikien pelaajia useamman vuosikymmenen varrelta. Kello 17 puolestaan alkaa Jokipoikien ja Espoo Unitedin välinen Mestis-kamppailu. Jokipojat ja United ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen. Ennen maajoukkuetaukoa Jokipojat kävi Espoossa ryöväämässä pisteet lukemin 4–2. Jokipoikien pelit ovat viime aikoina takunneet, sillä joukkue on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Maalilla jatkaa Samuel Jukuri, mutta muuten kokoonpanoon on tehty runsaasti muutoksia. Retrolauantain tarkemman aikataulun löydät täältä

Aiempi kohtaaminen

Espoo United–Jokipojat
2016: 2–4 

Saldo: 0–0–1 (maalit 2–4)

Kommentit   

+1 #1 Korppu 26.11.2016 05:51
C`moon Jokp tänään sit pelataan ja huudetaan punamustapaidal le myös te jukurttilainat :)
+1 #2 jii74 26.11.2016 06:04
Koistisen polvitaklaus ajassa 1.44...
https://youtu.be/PTG6v6mgvSI
+3 #3 JTK 26.11.2016 08:49
Tänään on odotettavissa mukava kiekkoilta. Kiva nähdä "vanhoja" staroja ja varmasti myös heille itselleen antoisa yhdessä vietetty kiekkopäivä illanviettoineen.

A-nuorten pelin kautta on hyvä käynnistää päivä ja sokerina pohjalla edustus kohtaa Espoon, joka on kiinnostava joukkue nähdä livenä.

Pitkävedossa Espoolle on annettu hyvä 3,15 kerroin, kun ajattelee miten joukkueet ovat pelanneet viime aikoina. Viisi viimeistä peliä Jokipojat yksi voitto ja Espoolla on neljä voittoa. No tänään tuolle tilastolle annetaan uusi suunta. Veikkaan, että tulee tasuri ja Jokipojat ottaa lopulta kaksi pistettä!
+1 #4 Penkinlämmittäjä14 26.11.2016 09:56
Iso peli, erikois lautaus, halli täynnä, tänään hoidetaan homma kotiin. Mahtaakohan Parikka jo tulla peliin vai jatketaanko vielä Fiskin komennuksella, a-junnuillakin kyllä peli tänään, mutta kerkeisi molempiin.
+2 #5 JTK 26.11.2016 11:07
Ilmeisesti ainakin Turbo tulee takas kehiin. Lahtinen jatkanee edustuksen puolella, kun ei näy A:n rosterissa.
+1 #6 jokipofani 26.11.2016 11:29
Pelaamistamme vaikeuttaa heikko oman alueen puolustuspeli. Sekä maalivahti kaksikkomme ei aivan viime kauden tasolla. Onhan HOLTTINEN a:n puolella? Sillä puukädellä ei tee mitään edarissa. Toki on nopea. Mutta näyttää pelaavan jatkuvasti "paniikki" päällä, tai hätiköimiseltä se kuitenkin näyttää. Tänää kiekkopojat-mus ikat 6-6 ja jokipojat-EU 3-2. Tsemii pojat ja legendat:)
+1 #7 Teppana85 26.11.2016 11:32
Ainakin ketjut myllätty taas ihan uuteen uskoon.
+2 #8 JTK 26.11.2016 12:17
Ei näy Holttista eikä Lahtistakaan missään kokoonpanoissa. Oliskohan käynyt niin, että odotusarvo oli, että äijät pelaavat edustuksessa tänään, niin ei voitu eikä keretty laittaa A:n rosteriin? Harmi sinänsä. Mutta niillä mennään taas kerran ketä on ja voitot otetaan tänään.
+2 #9 JTK 26.11.2016 13:08
No niin kohta pirssi kurvaa pihaan ja nokka kohti hallia katsomaan A:n peliä. Nyt on erikoisilta tulossa niin kaikille oikein hyvää kiekkoiltaa! Nähtään pubissa!
#10 komposiitti 2 26.11.2016 13:12
Lainaus JTK:
Ei näy Holttista eikä Lahtistakaan missään kokoonpanoissa. Oliskohan käynyt niin, että odotusarvo oli, että äijät pelaavat edustuksessa tänään, niin ei voitu eikä keretty laittaa A:n rosteriin? Harmi sinänsä. Mutta niillä mennään taas kerran ketä on ja voitot otetaan tänään.

Parempiakin pelimiehiä on päästetty menemään vuosien varrella...
+1 #11 tilkka 26.11.2016 13:34
Kuka valmentaa? Kyllä Tela olisi mahtunut tuohon kokoonpanoon Purun paikalle!
+2 #12 Eastside22 26.11.2016 13:57
Selvästi parempi ryhmitys kuin eilen , toivottavasti oon oikeessa .
+2 #13 jones 26.11.2016 18:14
- Kauden ensimmäinen peli missä tunnetta!

- Jukurit pelaa Jokipojille, hieno asenne

- Valkonen olisi tervetullut kokokaudeksi

- Urkuria lisää, ihan loistava ja kunnioittaa perinteitämme. Luo mahtavaa fiilistä.

Voi kun tämä olisi jokapäiväistä divaria taas ja lätkää olisi kiva seurata kun yleisö elää ja pelaajilla tunnetta.
+1 #14 Theme_84 26.11.2016 18:51
Kyllä, Valkonen ehdottomasti loppukaudeksi Jokipoikiin :)
#15 Theme_84 26.11.2016 19:31
Kyllä, Valkonen voisi jatkaa loppukauden Jokipojissa :)
+2 #16 Peks1 26.11.2016 20:02
Hyvä taisteluilme ja vauhti ja hyvät kulmaväännöt. Kiitos Jokipo. Ja kiitos musikat ja legendat. Kiitos toimistolle hauskasta tapahtumasta.
+2 #17 Eastside22 26.11.2016 20:42
Ensinnäkin kiitos jokipojat ansaitusta voitosta ! Tapahtuma meni nappiin ja oli mahtavaa tavata näitä meijän Äijiä livenä !!
+1 #18 Theme_84 26.11.2016 21:07
Hieno voitto :) Koko joukkueelta hieno taistelu :)
+2 #19 JTK 28.11.2016 08:06
Kaikkiaan todella hieno ilta vaikka eilen olikin "retromainen olotila". Kiva oli tavata vanhoja staroja pitkästä aikaa. Heidän kanssa jutellassa kävi ilmi miten iso ja merkittävä asia tapahtuma oli myös heille itselleen. Pisteenä i:n päälle edustus hoiti oman pelinsä tyylikkäästi.

Nyt oli paras mahdollinen paikka ottaa voitto, kun jengiä oli paljon katsomossa. Sellaisiakin, jotka eivät yleensä käy, mutta hienon tapahtuman jälkeen saattavat tarttua koukkuun ja tulla vielä uudelleen.

A-nuoret voittivat molemmat pelit. Ensin kaatui Titaanit peräti 12-1 ja eilen Ketterä 7-4. Ketterä johti jo 0-3, mutta isännät tulivat ohi ja Mikko Pellikka teki neljä maalia. Jokipojat johtaa sarjaa. Tuto on kolme pistettä perässä.

B-nuoret oli vierasturneella . Hermes kaatui selvästi 0-6 ja Sport Ak. 1-3. Edustuksen sopimuspelaaja Arttu Ruotsalainen torjui kummassakin pelissä ja laski vain yhden maalin taakseen. Torjuntoja kertyi yhteensä 51.
+2 #20 möly 29.11.2016 14:14
Katselin jälkikäteen tuon "Legendat" ottelun.. Niin tuli mieleen että mikä on Joensuulaisessa jääkiekossa muuttunut niin paljon että tälläistä Legendat peliä ei tarvitse järjestää enää 20v päästä..koska ei ole enää: "Kyllösiä, Iljina,Piitulai nen" ja jne..

Missä mentiin metsään??
Onhan se pelinäkin tietysti koko laji muuttunut..enää ei yksilöt niin paljoo mellasta kun ennen..

peli: http://www.mestis.fi/index.php/component/k2/item/366-jokipoikien-legendojen-ottelu-katsottavissa-youtubessa.html
#21 Repe 29.11.2016 17:07
Yhden käsin sormin ne on laskettavissa joensuulaiset todelliset kiekkolegendat ja niistäkin suurin osa poissa tuosta pelistä ja yksi valmentajana:)
+2 #22 Teppana85 29.11.2016 17:34
Lainaus Repe:
Yhden käsin sormin ne on laskettavissa joensuulaiset todelliset kiekkolegendat ja niistäkin suurin osa poissa tuosta pelistä ja yksi valmentajana:)


No ehkä tärkein merkitys useimmilla "legendoilla" onkin merkitys joensuulaiselle jääkiekkokulttu urille, ei niinkään menestys kansainvälisell ä tasolla. Olisi toki mielellään nähnyt esim Seppo Revon ja Lauri Monosen kaukalossa muitten mukana :)
+2 #23 JTK 30.11.2016 07:55
Ei varmaankaan koskaan tule niin hyvä tilanne, että kaikki kutsutut pelaajat pääsevät paikalle, mutta hyvä oli kattaus. Legendat ja muu "kiekkoväki" ihastelivatkin miten monta heitä oli saatu paikalle. Varmasti haasteellinen tehtävä oli tapahtuman kokoojilla.

Ainakin 2030 voisi järjestää vastaavanlaisen tilaisuuden vuoden 2010 Mestis mestaruuden kunniaksi. Olis kiva tavata silloisia mestareita ja muistella vanhoja aikoja, jos ollaan vielä elävien kirjoissa? Jos ei tulis enää oltua toiminnassa mukana niin pääsis kuitenkin jo miltei eläkeläislipull a. :)

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.