Jokipojat lisäsi Espoo Unitedin tuskaa

Espoo United–Jokipojat 2–4 (0–1, 1–2, 1–1)

Jokipojat aloitti viikonlopun reissunsa tyylikkäästi, kun Mestiksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin kauden alla laskettu Espoo United kaatui perjantaina hulppealla kotiareenallaan. Konkurssiin menneen Bluesin raunioille perustettu EU pysyy näin yhä sarjan hännillä. Jesse Paukku avasi Jokipoikien maalihanat ylivoimalla, ja toisessa erässä Joonas Larinmaa sekä Kasimir Puruskainen iskivät maalin mieheen. Päätöserässä Espoo United painoi ajoittain vahvasti, mutta Juho Ratilainen (19 torjuntaa) oli jälleen vahvassa iskussa. Lopullinen niitti oli Paukun osuma tyhjään espoolaismaaliin. Jokipoikien uusista lainapelaajista Ville Leskinen loukkaantui avauserässä eikä pelannut sen jälkeen.

 

Otteluraportti

Espoo United osoittautui juuri niin huonoksi kuin mitä sarjataulukko osoittaa. Espoon puolustajilla oli vaikeuksia pysyä Jokipoikien hyökkääjien vauhdissa, ja hyökkääjien viimeistelytaito oli vaatimatonta.

Osasyynä oli Jokipoikien maalivahti Juho Ratilainen, joka onnistuneesti peitti useimmat espoolaisyritykset.

Jokipoikien tuoreiden Jukureista tulleiden vahvistusten ilta oli kaksijakoinen. Hyökkääjä Ville Leskinen ehti pelata vain kuusi vaihtoa ennen kuin sai alaraajavamman. Puolustaja Joonas Valkonen keräsi valmentaja Ari Aaltosen kehut.

– Saimme Joonaksesta jämäkän pakin. Hän esitti loistavaa pelaamista ja toi selvästi lisäarvoa joukkueeseemme, Aaltonen sanoi.

– Joukkueesta näki jo torstain iltajäillä, että porukka on keskittynyt otteluun. Olimme valmiita. Kaikki kentälliset onnistuivat, ja Ratilaisen Juho oli jälleen hyvä. Hienoa työtä, pitää nostaa joukkueelle hattua, Aaltonen sanoi.

Jokipojat ratkaisi ottelun toisessa erässä. Espoo tuli avausminuutilla tasoihin 1–1, mutta Jokipojat vastasi iskemällä kahdesti.

Joonas Larinmaa vei Jokipojat nopeasti 2–1 -johtoon ohjaamalla Matti Koistisen nappisyötön verkkoon.

Jokipoikien nelosketju Ville Silvast–Oskari Lehtinen–Kasimir Puruskainen esiintyi koko illan pirteästi, ja ketju iski myös Jokipoikien 3–1 -voittomaalin. Silvast ja Puruskainen karkasivat Lehtisen voittamasta aloituksesta ylivoimahyökkäykseen, ja Puruskainen sijoitti kiekon näyttävällä rannelaukauksella yläkulmaan.

Teksti: Olli Rauste

 

Maalit ja syöttäjät

17.58 Jesse Paukku (Nico Friman, Oskari Lehtinen) 0–1 yv.
20.50 Janne Kivilahti (Jiri Veistola, Oskari Uomala) 1–1
23.42 Joonas Larinmaa (Matti Koistinen, Heikki Puustinen) 1–2
30.58 Kasimir Puruskainen (Ville Silvast, Lehtinen) 1–3
52.32 Kivilahti (Markus Piispanen, Juuso Kaijomaa) 2–3 sr.
59.46 Paukku 2–4 tm.

Maalivahtien torjunnat

Rasmus Tirronen, Espoo United 8+8+8=24 (poissa 58.34–59.46)
Juho Ratilainen, Jokipojat 7+4+8=19

Rangaistukset

Espoo United 5x2 min = 10 min
Jokipojat 2x2 min = 4 min

Yleisöä: 1 186

 

Jokipoikien kokoonpano

16 Jesse Paukku – 11 Ville Halonen – 65 Nico Friman 
14 Heikki Puustinen  – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
92 Lauri Huhdanpää – 41 Joona Manninen – 42 Ville Leskinen
90 Ville Silvast – 88 Oskari Lehtinen – 71 Kasimir Puruskainen
50 Teemu Holttinen

20 Santeri Arousva – 5 Joonas Valkonen
4 Juuso Akkanen – 3 Antti Helanto
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen

35 Juho Ratilainen
(31 Samuel Jukuri)

 

 

Otteluennakko

Ennen puolentoista viikon mittaista pelitaukoa Jokipojat käy kiertueella Etelä-Suomessa. Jokipojat saa perjantaina Espoossa vastaansa vastustajan, jota se ei ole koskaan aiemmin kohdannut. Liigajoukkue Espoo Bluesin raunioille pystytetty Espoo United sai täksi kaudeksi lisenssin Mestikseen. Edellisen kerran Jokipoikien edustusjoukkue on pelannut Espoolaista joukkuetta vastaan kaudella 2001-2002, jolloin Espoon Palloseura kohtasi Jokipojat Suomi-sarjassa. Hyökkääjä Oskari Lehtinen palaa Jokipoikien kokoonpanoon, ja mukana ovat myös tuoreet liigalainat Ville Leskinen ja Joonas Valkonen. Maalilla jatkaa Juho Ratilainen.

Jokipoikien edellinen ottelu oli lauantaina kotiluolassa, jossa kotijoukkue vei pisteet TuTolta Joona Mannisen viime sekuntien maalin turvin lukemin 2–1.

TuTolla oli ottelussa runsaasti avopaikkoja, mutta heikon viimeistelyn ja Jokipoikien maalivahdin Juho Ratilaisen loistavien otteiden myötä lukemat pysyivät pieninä.

– Ottelu TuToa vastaan oli tasainen vääntö. Kerrankin onneksi pomppi meille. Viimeksi kun oli samanlainen tiukka vääntö, niin kiekko pomppi vastustajalle. Nyt kiekko pomppi meille kotiinpäin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi ottelua.

Suurin odotuksen kauteen lähtenyt Espoo United on rämpinyt koko alkukauden syvällä. 

United on saanut 12 pelaamastaan ottelusta vain 12 pistettä. Joukkue onkin sarjataulukossa vihon viimeisenä.

Espoo Unitedin jääkiekkojoukkueen pelaajabudjetin uutisoitiin kesäkuussa olevan peräti 800 000 euroa. Tuolla summalla joukkueen pelaajabudjetti on ylivoimaisesti Mestiksen suurin. Toistaiseksi suuret rahalliset panostukset eivät ole joukueen otteissa juuri näkyneet.

– Kaikkihan sen nyt tietävät, kun katsovat joukkueen kokoonpanoa, että minkälainen joukkue siellä on. En osaa vastata, että miksi joukkue on häntäpäässä. United on paperilla todella kova.

– United ottaa hyökkäykset vastaan hieman eri lailla kuin muut joukkueet. Mutta he kääntäävät peliä nopeasti kuten kaikki muutkin joukkueet pyrkivät tekemään nykypäivän kiekossa.

– Jos haluat Espoosta voiton kairata, niin kaikkien pitää onnistua hyvin. Meidän pitää pelata hyvää jääkiekkoa ja olla hereillä. Me keskitytään omaan tekemiseen ja sitä kautta saamme meidän peliä eteenpäin. Vastus on vaarallinen ja kova, Ari Aaltonen analysoi.

Joukkueen kirkkaimpana tähtenä on Kim Hirschovits, joka voitti toissa kaudella Bluesin riveissä liigan pistepörssin. Hänet valittiin tuolloin liigassa myös kauden parhaaksi pelaajaksi.

Ehdottomasti Mestiksen tämän kauden meritoituneinen pelaaja on kuitenkin pelannut tällä kaudella loukkaantumisten takia vasta kolme ottelua vaisuin tehoin 0+1. Mikäli Hirschovits on kokoonpanossa, laittaako Jokipojat miehen erityisvartiointiin?

– Emme laita. Ei tässä sarjassa tarvitse laittaa ketään erityisvartiointiin. Jokainen hyökkääjä tässä sarjassa on vaarallinen, kun pelaaja saa kiekon. Ei tässä ylitse muiden kukaan ole. Hirschovits on äärimmäisen hieno ja loistava pelaaja.

– Hän tuo varmasti Espoolle lisäarvoa jos on kokoonpanossa. Se on jo menneen talven lumia, että pelaajaa aletaan vartioida. Se ei ole tämän päivän jääkiekkoa.

Peluutetaankos omia tiettyjä kenttiä vastustajan tiettyjä kenttiä vastaan?

– Emme me vierasjoukkueena pysty päättämään, koska kotijoukkueella on viimeinen vaihto-oikeus. Tänä päivänä pitää pystyä peluuttamaan omaa neloskenttää vastustajan ykköskenttää vastaan. Jokaisen pitää pystyä pelaamaan kaikkia vastaan. Se on nykypäivän jääkiekkoa.

Espoo Unitedin ykkössentterinä on viime otteluissa ollut Jokipoikien junioreissa ja edustusjoukkueessa monta vuotta kiekkoillut Juuso Kaijomaa.

Jokipojat kohtaa lauantaina Kiekko-Vantaan, jonka jälkeen joukkueelle koittaa puolentoista viikon vapaat. 

– Otamme tauon aikana pienen treenipiikin. Käymme maanantaista torstaihin joka päivä jäällä. Torstain aamujäiden jälkeen joukkueella on kolmen vuorokauden vapaat. Pelaajat pääsevät käymään kotona ja hiukan huilaamaan.

Jokipoikien kokoonpanosta tulevana viikonloppuna ovat poissa Joni Muranen ja Teemu Nissinen.

– Toivottavasti Muranen saataisiin maajoukkuetauon jälkeen peleihin. Häntä tarvittaisiin kentällä. Myös Nissinen on vielä tämän viikonlopun poissa.

Seuraava Jokipoikien kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 9.11, jolloin Mehtimäelle saapuu KeuPa HT.

Kommentit   

+3 #1 tilkka 28.10.2016 11:00
Hirso ei ole tänään kokoonpanossa! Tänään peli ratkeaa jokipojille jos ne malttaa olla jäähyboxista pois ja viimmeistely onnistuu!! Katsomaan täytyy mennä ja huomenna Vantaalle!!!
+1 #2 selästä taklaaja 28.10.2016 12:24
Espoo on tänään pakkovoiton edessä...paitsi että se nostaisi heidät pois mestiksen jumbopaikalta niin se todennäköisesti lupaisi paikan ensi kaudeksi liigaan? Kovista panoksista siis pelataan ja Salonojakin sen tietää.
Näillä me kuitenkin mennään ja Jokipojat on suosikki illan kamppailuun.
Näin kommentoi nimim.kiekkoasi antuntija..:D:D
-3 #3 Teppana85 28.10.2016 17:55
Hirso ei vissiin halua nolata itseään Jokipoikien pyörityksessä, heh.
+3 #4 Theme_84 28.10.2016 18:51
Onko Roope Hämäläinen loukkaantuneena vai eikö mahdu kokoonpanoon?
+1 #5 joo,joo 28.10.2016 21:23
Mahtavaa JOKIPO!!! Hieno VOITTO!!! Eikun huomenna samallatavalla! !! JOKIPO!!! Paukku on näköjään ottanut opikseen eikä "hölmöile" vaan tekee sitä minkä osaa eli maaleja!!! Hienoa!!!
+2 #6 aku 28.10.2016 22:54
Fanseatin kautta katsottuna peli oli periaatteessa koko ajan Jokipoikien hallinnassa. Ensimmäinen Espoon maali lahjoitettiin useamman pelaajan voimin, toisen tekivät maalinedusruuhk asta jonka hätäisempi tuomari olisi jo aikaa sitten viheltänyt poikki. Jännäksihän tuo lopuksi saatiin ja mikä tärkeintä voitto kotiin:-) Yllättävän heikolta tuo United kyllä vaikutti, ei taida pelaajien taso olla ihan kohdallaan palkkatasoon verrattuna...
#7 Korppu 29.10.2016 06:46
Hyvä voitto muovista!

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.