Hokki kaatui jo toistamiseen

Hokki kaatui jo toistamiseen

Jokipojat–Hokki 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)

Vielä harjoituskaudella Hokki oli Jokipojille liian kova pala purtavaksi, mutta tosipelien alettua suunta on kääntynyt. Ärjypaidat ottivat sarjan suurimpiin mestarisuosikkeihin lasketusta kajaanilaispoppoosta perjantaina jo kauden toisen voittonsa. Jokipojat vankisti 3–2-kotivoitollaan asemiaan sarjan kärkikolmikossa, kun taas Hokki kyntää yhä karsintaviivan alapuolella. Jokipojat sai peliin loistoalun, sillä Jesse Paukku osui heti avausminuutilla. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Joel Olkkonen ja Joonas Larinmaa, kunnes Hokki alkoi hiljalleen saada juonesta kiinni. Jokipoikien johtoasema kuitenkin piti 21 kertaa torjuneen Samuel Jukurin johdolla, vaikka kainuulaiset lopulta maalin päähän nousivatkin.

 

Otteluraportti

Viime kaudella vielä erittäin kurinalaisena joukkueena tunnettu Hokki oli Jokipoikia vastaan yllättävän lepsu oman kiekollisen pelinsä kanssa. Jokipoikien ensimmäinen ja viimeinen maali syntyivät kajaanilaisten selkeistä kiekollisista virheistä.

– Kun mietitään mitkä asiat vaikutti tulokseen, niin kahteen Jokipoikien maaliin annettiin hyvät lähtökohdat omalla pelaamisella, puhisi ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

– Jälleen laadukasta Mestis-kiekkoa, ei voi muuta sanoa. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää kiekkoa, summasi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Jokipojat oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli. Aivan ottelun alussa Hokki kuitenkin pyöritti peliä hyvin kotijoukkueen päädyssä.

Siniviivalla tehdyn kiekonriiston jälkeen Jokipoikien Jesse Paukku pääsi nokikkain Hokin Tuukka Smuran kanssa, ja Paukun tarkan rannekudin myötä syntyi erän ainoa maali.

– Mielenkiintoinen peliin lähtö. Varmaan 40 sekuntia oltiin kiekossa koko ajan, ja saimme muutaman maalipaikankin siihen. Jokipojat pääsi siinä hetkessä kiekkoon, ja sitten olikin 1–0 taululla. Semmoista jääkiekko on, kertasi Laukkanen ottelun ensimmäistä maalia.

– Niinkuin "Papu" sanoi, hyvä mylly Hokilla meidän päässä ensimmäisen erän alussa, mutta Paukku pääsi hyvällä reagoinnilla läpi, lausui Aaltonen.

Vielä erän alkupuolella Hokki pysyi jotenkuten kotijoukkueen mukana, mutta mitä pidemmäksi erä eteni, sitä paremmin Jokipoikien peli kulki.

Hokilla oli erityisen paljon ongelmia oman syöttöpelinsä kanssa. Jokipoikien valmennuksen peräänkuuluttama
huolellisuus syöttöjen laadussa oli kotijoukkueella hyvin hallussa.

Kotijoukkueen viimeistelyssä oli ensimmäisessä erässä sen sijaan parantamisen varaa. Myös Hokin Smura oli terävänä, ja hän torjui erässä monta hyvää maalipaikkaa.

Myös toinen erä kului kotijoukkueen hallinnassa. Erässä nähtiin ulosajo, kun maalin edustalla vihellyksen jälkeen Jokipoikien Oula Uski sai Hokin Anton Ollikaiselta poikittaisen mailan iskun kasvoihin.

Tuomareiden neuvonpidon jälkeen Ollikainen passitettiin pukusuojan puolelle. Jokipoikien viiden minuutin ylivoiman alussa kiekko osui tolppaan asti. Ylivoiman pyöritys päättyi kuitenkin Ville Halosen ottamaan kahden minuutin jäähyyn.

Jokipoikien ylivoimaa oli Halosen jäähyn jälkeen vielä jäljellä, ja sen aikana Jokipojat siirtyi kahden maalin johtoon. Paukku löysi hyvällä syötöllään avopaikassa olleen Joel Olkkosen, jonka veto suoraan syötöstä upposi ohi Smuran.

Maalin jälkeen peli hiukan tasoittui. Hokille sattui jälleen kuitenkin harhasyöttö, joka meni suoraan Lauri Huhdanpään lapaan.

Huhdanpää piti malttinsa tilanteessa hienosti ja syötti kiekon Joonas Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin.

Harhasyöttö oli tarpeeksi Hokin valmennukselle, joka otti tilanteen jälkeen aikalisän. Tilanne ei Hokin kannalta heti parantunut, mutta aivan erän lopussa vierailijat olivat selkeästi niskan päällä.

Joukkue kavensikin erän lopussa lyöden maalin edustalla pyörineen kiekon ohi Samuel Jukurin. Hokin peli pyöri vaarallisen näköisesti kotijoukkueen päädyssä erän loppuminuutit, eikä lisäkavennus ollut kaukana.

Kolmannen erän alkuun Hokille tarjottiin pelin ensimmäinen ylivoima. Se käynnistyi hiukan tahmeasti, mutta hiljalleen se sai ylivoimansa toimimaan. Hokki kavensi kovalla kudilla, joka otti kimmokkeen Jokipoikien pelaajasta, ja kiekko upposi verkon perukoille.

Hokki sai maalistaan intoa, ja se sai pelinsä toimimaan hetkellisesti paremmin. Erä eteni tasaisesti, mutta Hokille ei enää tarjoutunut laadukkaita maalipaikkoja kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti omaa maalinedustaa.

– Pikkuisen jäi lopun peli piippuun. Laadukkaalta kotijoukkueelta hyvää johtoasemassa puolustamista, Jari Laukkanen summasi ottelun loppua.

Hokki otti ottelun lopussa maalivahdin pois maaliltaan. Jokipoikien Nico Frimanille tarjoutui kahteen otteeseen mahdollisuus laukoa kiekko tyhjään maaliin, mutta molemmat yritykset menivät ohi.

– Paljon oli hyvää meidän omassa pelissä. Kun saamme isot kiekolliset kämmit vähenemään päin, niin eiköhän me jossain vaiheessa joku vierasvoittokin tällä kaudella vielä oteta, päätti Laukkanen.

– Hokki on laadukas joukkue, se on ihan väärässä päässä sarjataulukkoa. Tiedettiin, että minkälaisessa kuosissa pelin pitää olla, jos meinaa Hokin voittaa. Tänään meillä peli oli hyvässä mallissa, Ari Aaltonen analysoi.

– Viimeisessä erässä pelasimme jäätävästi. Vaikka Hokki sai ylivoimamaalin, niin pelattiin hyvin johtoasemassa. Ei tullut onneksi hätää. Hokki on sen verran hyvä joukkue, ettei voi yhtään antaa siimaa.

 

Maalit ja syöttäjät

00.44 Jesse Paukku (Nico Friman) 1–0
29.50 Joel Olkkonen (Paukku, Oula Uski) 2–0 yv.
33.34 Joonas Larinmaa (Lauri Huhdanpää) 3–0
38.03 Riku Korhonen (Risto Mattila, Christoffer Seppelin) 3–1
43.37 Timo Hiltunen (Mattila, Niklas Näppi) 3–2 yv.

Maalivahtien torjunnat

Samuel Jukuri, Jokipojat 5+6+10=21
Tuukka Smura, Hokki 9+8+6=23 (poissa 59.00–60.00)

Rangaistukset

Jokipojat 2x2 min = 4 min
Hokki 2 min + Anton Ollikainen 5+PRK = 27 min

Yleisöä: 1 140

 

Jokipoikien kokoonpano

16 Jesse Paukku – 11 Ville Halonen – 65 Nico Friman 
92 Lauri Huhdanpää  – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
14 Heikki Puustinen – 41 Joona Manninen – 71 Kasimir Puruskainen
61 Lauri Hukkanen – 88 Oskari Lehtinen – 50 Teemu Holttinen
17 Teemu Nissinen

20 Santeri Arousva – 3 Antti Helanto
4 Juuso Akkanen – 6 Joni Muranen
47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen

31 Samuel Jukuri
(35 Juho Ratilainen)

 

Heilin tähdet

*** Jesse Paukku

Hyökkääjistä eniten peliaikaa saanut laituri oli Jokipoikien näkyvin pelaaja. Tehojen 1+1 lisäksi taklasi ahkerasti ja oli aktiivinen myös puolustussuuntaan.

** Joel Olkkonen

Hyvää peliä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Laukoi komean ylivoimamaalin suoraan syötöstä.

* Matti Koistinen

Vaikkei päässyt illan kamppailussa tehopisteille oli Koistinen omalla kenttäpuoliskolla mies paikallaan. Nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä sai eniten peliaikaa koko joukkueesta.

 

Otteluennakko

Runkosarjassa sijalla kolme oleva Jokipojat saa kotonaan perjantaina vastaan alkukauden yllättävän heikosti pelanneen Kajaanin Hokin. Sarjassa sijalla kymmenen oleva Hokki on kasannut kymmenessä ottelussaan vain kymmenen pistettä. Tähän mennessä Hokkia voidaan pitää alisuorittajana, sillä joukkuetta veikattiin monessa ennakkokaavailussa sarjan ykkössuosikiksi. Koko alkukauden poissa ollut Jokipoikien Kasimir Puruskainen on kuntounut pelikuntoon, ja hänet nähdään pelaavassa kokoonpanossa Hokkia vastaan. Jokipoikien maalilla aloittaa Samuel Jukuri.

Viime viikolla Jokipoikien kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikko tuotti joukkueelle kuusi pistettä. Keskiviikkona kaatui kotona RoKi lukemin 6–2. Perjantaina oli Turussa vastassa TuTo, joka vei ottelun lukemin 3–2.

– Peli TuToa vastaan oli hyvä meiltä. Ensimmäisessä erässä pelattiin yksi kauden parhaimmista eristä. Sen jälkeen kuitenkin fokus katosi ja päästettiin TuTo mukaan peliin, summasi perjantaista ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Aaltosen mielestä ottelussa tuomittiin TuTon tekemä 1–2-kavennusmaali väärin. 

– Olen edelleen sitä mieltä, että tilanne oli ihan selkeä ylärima! Tuomari ei vaivautunut edes tarkastamaan tilannetta! Vehkeet on olemassa, mistä voitaisiin tilanteet tarkistaa. Maalin myötä TuTo pääsi peliin mukaan. Muuten tuomaritoiminta ollut hyvää tänä syksynä. 

Lauantaina Jokipojat oli vaikeuksissa LeKiä vastaan, mutta Juho Ratilaisen loistavien torjuntojen myötä Jokipojat voitti ottelun 2–3. Ratilainen torjui ottelussa peräti 40 kertaa.

– Lempäälässä näki, että meillä oli energiat vähissä. Kolme pistettä tuli, ja se on tärkein pointti. Se on sama, millä pelillä pisteet tulee. Voitto kairattiin huonommallakin pelillä. Onneksi Ratilainen oli kovassa iskussa.

Erittäin hyvää torjuntavireeseen äitynyt Ratilainen on Aaltosen mielestä kehittynyt sitten viime kauden.

– Juho on taas vuoden vanhempi. Hän on urheileva nuorimies, ja hänellä on kova halu kehittyä. Kun saat muutaman onnistumisen, niin se ruokkii itseluottamusta, ja tuossa on tulos. En voi olla kuin tyytyväinen, kun meillä on kaksi hyvää veskaria, kiittelee Aaltonen.

Hokki on Jokipojille tältä syksyltä erittäinkin tuttu vastus. Perjantain kohtaaminen on joukkueille tällä kaudella jo neljäs. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti, ja runkosarjassa ensimmäisen kohtaamisen Kajaanissa vei Jokipojat voittolaukauskisan jälkeen lukemin 4–3. 

Yhtenä syynä Hokin alkukauden heikkoon vireeseen Aaltonen nostaa sen seikan, että Hokki toimii Liigaseura Oulun Kärppien yhteistyöseurana.

– Kun olet selkeä farmijoukkue ja pääseuralle, joka antaa sinulle pelaajia tulee iso loukkaantumissuma, niin se nappaa pelaajasi pois. Siinä tilanteessa on oma käsittelemisensä niin valmentajalla kuin muullakin joukkueella saada homma jälleen tasapainoon. Se on vaikeata.

– Hokki on edelleen vaarallinen joukkue, ja se on varmasti sarjan kärkijoukkueita. Tiedämme kyllä miten Hokki pelaa. Siihen meidän pitää löytää lääkkeet, miten voimme vastata Hokin pelityyliin.

Jokipojat on harjoituksissaan painottanut erityisesti huolellisuutta ja erilaisiin pelitilanteisiin reagointia.

– Meidän pitää olla huolellisempia, sitä yritetämme saada harjoituksissa paremmaksi. Pelitilanteiden lukeminen on tärkeää, että osaat reagoida oikealla tavalla oikeisiin asioihin. Silloin menee taas peli eteenpäin, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien sairastupa on koko loppukauden sivussa olevaa Ossi Pellistä lukuunottamatta tyhjä. Viimeisin kuntoutuja on Kasimir Puruskainen, joka pääsee mukaan perjantain kamppailuun.

– Poissa ei ole ketään. Meillä on joukkueessa hyvä kilpailutilanne päällä.

Aloittavaa maalivahtia joukkue ei ole vielä päättänyt. Aloittaapa Hokkia vastaan joko Samuel Jukuri tai Ratilainen, saa hän huilivuoron lauantain kamppailussa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Mukaan vieraspeliin pääsee Susirajan Punamustien fanibussin matkassa. Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Jokipoikien ja Hokin välinen kamppailu alkaa Mehtimäellä kello 18.30


 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Hokki
2016: 2–4 (playoffs)
2016: 1–3 (playoffs)
2016: 0–1 (playoffs)
2016: 3–1
2015: 3–4 ja.
2015: 1–3
2014: 3–1
2013: 2–0
2013: 5–2
2013: 3–4 ja.
2012: 1–2
2011: 6–0
2011: 1–0
2011: 4–2
2010: 3–2
2009: 7–3
2009: 2–4
2009: 2–1 ja.
2008: 3–1
2008: 2–5 (playoffs)
2008: 4–1
2007: 2–4
2007: 4–8
2006: 5–2
2006: 2–3
2005: 1–6
2004: 6–4
2004: 1–2

Saldo: 14–0–13 (maalit 79–73)

Hokki–Jokipojat
2016: 3–4 vl.
2016: 1–5 (playoffs)
2016: 1–2 ja. (playoffs)
2016: 3–2 ja. (playoffs)
2015: 2–1
2015: 3–4 ja.
2015: 5–4 vl.
2014: 3–2
2013: 4–3 vl.
2013: 4–3 vl.
2012: 5–2
2012: 2–0
2011: 3–2 vl.
2011: 3–2
2011: 5–2
2010: 5–3
2010: 4–5
2009: 2–0
2009: 1–3
2008: 4–3 ja.
2008: 3–2 ja. (playoffs)
2008: 10–2 (playoffs)
2008: 5–3
2007: 2–6
2006: 2–1
2006: 5–4
2006: 3–2
2005: 6–0
2005: 3–2
2004: 5–0

Saldo: 23–0–7 (maalit 107–74)

 

Kommentit   

#1 Lptl 14.10.2016 07:42
Mukavaa kuittailua Turbolta Hokin farmipelleilyll e... itsepähän ovat kuoppansa tällä kaudella kaivaneet. Tänään kairataan 4-2 kotivoitto.
+4 #2 JTK 14.10.2016 13:09
Niin kyllähän Hokki elää farmisopparin kautta. Ilman sitä tuskin pelaisi Mestiksessä.

Itse näen, että yhteistyö eri sarjatason seurojen välillä on järkevää, kun se tehdään molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla ja järkevissä rajoissa. Pelaajat ja seurat hyötyvät, kun se tehdään oikein. Pelaajille on uran ja kehityksen kannalta tärkeää saada peliaikaa välillä vaikka alempaa esim. loukkaantumisen jälkeen tai, jos ei mahdu oman porukan rosteriin. Muutama pelaaja kerrallaan eikä puolta joukkuetta.

Jokipojat vie pelin tänään 5-2!
-1 #3 Peks1 14.10.2016 16:28
Nyt haastetta Jokipojille: kuka pistää samanlaisen kudin tänään kuin Laineen Pate viime yönä? Miten ois, oisko vaikka Uskilla sellainen kanuuna?
+1 #4 Eastside22 14.10.2016 23:12
Se mitä nähtiin , niin puden ja friimannin lopullinen tasolleen nousu on pienestä kiinni , ehkä huomenna se näkyy......

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.