Hermes parempi jatkoajalla

Hermes parempi jatkoajalla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Hermes parempi jatkoajalla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Hermes parempi jatkoajalla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Hermes parempi jatkoajalla
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–Hermes 2–3 ja. (0–1, 1–1, 1–0)

Jokipojat kärsi perjantaina kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Kokkolan Hermes ryöväsi 40 kertaa torjuneen ex-Jokipoika Mikael Edelmannin johdolla jatkoaikavoiton Mehtimäeltä. Jokipojat aloitti pelin vaisusti mutta paransi otteitaan huomattavasti avauserän jälkeen. Hermes ehti karata Mehtimäellä jo 2–0-johtoon, kunnes puolustajat Juuso Akkanen ja Antti Helanto nostivat isännät kauden avausmaaleillaan tasoihin. Jatkoajalla Hermes oli selvästi aktiivisempi osapuoli, ja Joonas Huovinen iski voittomaalin, kun lisäaikaa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. Jokipoikien maalilla Juho Ratilainen torjui 25 kertaa. Ärjypaitojen pelit jatkuvat heti lauantaina vierasottelulla Keuruulla.

 

Otteluraportti

Jokipojat ja Hermes tarjoilivat Mehtimäen jäähalliin saapuneille 926 katsojalle erittäin kaksijakoisen ottelun. Ottelun alkua vei selkeästi Hermes, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Jokipojat pääsi peliin mukaan.

Ensimmäinen erä oli Jokipojille vaikea. Hermes oli erässä selkeästi hallitsevampi osapuoli. Hermes siirtyi heti ottelun alussa johtoon terävän ja nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Kotijoukkueen tukalaa tilannetta lisäsivät joukkueen kahden tärkeän puolustajan, Juuso Akkasen ja Matti Koistisen ottamat tarpeettomat jäähyt miesten laukoessa kiekot katsomoverkkojen puolelle. Kahden miehen alivoiman tappamisessa kyseiset luottopakit olisivat olleet tarpeen.

Hermes pyöritti kahden miehen ylivoimaa hyvin, mutta useista hyvistä maalipaikosta huolimatta joukkue ei saanut kiekkoa maaliin.

Heti ylivoiman tappamisen jälkeen Jokipoikien keskittyminen oli jälleen jossain muualla joukkueen ottaessa joukkuerangaistuksen vaihtovirheen takia. Jälleen lisämaalien syntymisen esti vierailijoiden heikko viimeistely Juho Ratilaisen torjuessa maalia kohti tulleet vedot.

Hermes oli selkeästi lukenut läksynsä, sillä se ylitti ensimmäisessä erässä keskialueen kiekon kanssa hyvin ja oli ajoituksissaan hyökkäysalueella kotijoukkuetta reilusti edellä.

Jokipoikien ahdingosta erässä kertoo hyvin se, että kotijoukkueella ei ollut ensimmäisen erän aikana yhtään laadukasta maalipaikkaa.

– Täyttä kuraa ensimmäinen erä, murahti ottelun jälkeen Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Tulimme hyvin peliin sisään ja loimme paikkoja muutenkin kuin ylivoimalla, summasi puolestaan Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula.

Myöskin toisen erän alku oli Hermeksen hallintaa, mutta erän edetessä Jokipojat sai pelinsä kulkemaan paremmin.

Jokipoikien hyvän vaiheen katkaisi omalla alueella tehty syöttövirhe, jonka jälkeisestä tilanteesta Hermes siirtyi kahden maalin johtoon.

Jokipojat ei tilanteesta lannistunut vaan jatkoi painostustaan. Joukkue pääsi ensimmäistä erää paremmin hyökkäysalueelle kiekon kanssa, mutta parhaille maalipaikoille Hermes ei Jokipoikia päästänyt.

Kotijoukkue pääsi erän aikana kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, joka toimikin aiempiin otteluihin verrattuna hyvin.

Osasyy parempaan ylivoiman toimivuuteen oli se, että nyt kaikki oikealta laukovat pelaajat eivät enää pelanneet samassa ylivoimakoostumuksessa.

Jokipoikien hyvä vaihe sai tulosta maalin muodossa, kun kiekon maalille toimittanut Juuso Akkanen sai sen pompun kautta takaisin itselleen ja nosti kiekon rystyllä maalin kattoon.

Jokipojat laukoi erän aikana kohti Hermeksen maalivahti Mikael Edelmannia peräti 18 kertaa, mutta huippupaikkoja ei ollut silti kuin pari kappaletta.

Kolmannen erän alkuun Jokipojat sai tärkeän tasoitusmaalin. Maalin eteen noussut Antti Helanto oli jätetty aivan yksin maalin eteen, jossa hänellä oli runsaasti aikaa ja tilaa viimeistellä Mestis-uransa ensimmäinen maali.

Seuraava Jokipoikien loistava maalipaikka syntyi kun parivaljakko Teemu Lahtinen Ville Silvast pääsi kahdestaan nokikkain haastamaan Edelmannia, mutta Edelmann torjui loistavasti Silvastin laukoman kiekon.

Jokipojat jatkoi hyviä otteitaan ja sai aikaiseksi jälleen hyvän maalipaikan. Heikki Puustisen syöttö tavoitti Ville Halosen, jonka veto pomppi Edelmannin varusteiden kautta maaliviivalle. Videotarkistuksen jälkeen maalia ei hyväksytty.

Hermes pääsi ottelun lopussa ylivoimalle, mutta paras maalipaikka sen aikana syntyi Jokipoikien Joonas Larinmaalle. Hän pääsi yksin läpi -tilanteeseen, mutta ratkaisuhetkellä pompannut kiekko esti vedon onnistumisen.

Myös Jesse Paukulle tarjoutui loistava paikka, kun hän purjehti loistavasti läpi kentän, mutta jälleen ratkaisuhetkellä kiekko ei totellut Jokipoikahyökkääjää.

– Rehellisyyden nimissä niin kyllä kaveri oli lopussa lähempänä voittoa, tunnusti Karhula.

Jatkoaika oli täysin vierailijoiden heiniä. Jokipoikien kolmikko Oula Uski, Joonas Larinmaa ja Joel Olkkonen joutui pelaamaan lähes koko jatkoajan omalla kenttäpuoliskollaan Hermeksen pyörittäessä peliä ja vaihtaessa jatkuvasti tuoreita miehiä kentälle.

– Hermes sai työvoiton, se teki töitä hyvin. Jatkoajalla et voi luopua kiekosta. Siinä käy juuri tuolla tavalla kun et pääse vaihtamaan pelaajia. Hermeksen jatkoaikavoitto oli ansaittu, sanoi Aaltonen.

 

Maalit ja syöttäjät

01.08 Niklas Appelgren (Kristian Kangas, Miika Franssila) 0–1
25.51 Kasperi Nuto (Jesperi Viikilä, Franssila) 0–2
32.30 Juuso Akkanen (Teemu Lahtinen, Ville Silvast) 1–2
42.18 Antti Helanto (Ossi Pellinen, Jesse Paukku) 2–2
63.34 Joonas Huovinen 2–3

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 12+5+6+2=25
Mikael Edelmann, Hermes 8+18+14+0=40

Rangaistukset

Jokipojat 5x2 min = 10 min
Hermes 4x2 min = 8 min

Yleisöä: 926

 

Jokipoikien kokoonpano

92 Lauri Huhdanpää – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
16 Jesse Paukku – 27 Ossi Pellinen – 65 Nico Friman
14 Heikki Puustinen – 11 Ville Halonen –  88 Oskari Lehtinen
61 Lauri Hukkanen – 26 Teemu Lahtinen – 90 Ville Silvast

47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen
4 Juuso Akkanen – 21 Ville Räsänen
20 Santeri Arousva – 6 Joni Muranen
3 Antti Helanto

35 Juho Ratilainen
(31 Samuel Jukuri)

Heilin tähdet

*** Juho Ratilainen

Jatkoi vahvoja otteitaan Jokipoikien maalilla. Ei joutunut kovaan kiekkosateeseen, mutta torjui useita Hermeksen huippupaikkoja vakuuttavasti.

** Matti Koistinen

Pelasi omassa päässä jämäkästi ja oli hanakka taklaaja läpi ottelun. Kellotti varsinaisella peliajalla suurimmat peliminuutit.

Juuso Akkanen

Viimeisteli tärkeän kavennusmaalin tyylikkäästi rystyllä. Blokkasi monta vastustajan laukausta ja taisteli esimerkillisesti läpi ottelun.

 

Otteluennakko

Jokipojat palaa tositoimiin viikon tauon jälkeen perjantaina, kun Mehtimäen jääpyhätössä vastaan asettuu Kokkolan Hermes. Hermes on Jokipojille erittäin tuttu vastus viime keväältä, sillä joukkueet kamppailivat puolivälierissä viimeiseen seitsemänteen peliin asti. Jokipoikien kokoonpanohuolet hieman helpottavat, sillä Jesse Paukku on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa. Myös ykkössentterinä kauden ensimmäisissä peleissä pelannut Ossi Pellinen palaa kokoonpanoon sairastuvalta. Ykkösmaalivahti Samuel Jukuri on myös toipunut täyteen pelikuntoon flunssan jälkeen. Maalilla Hermestä vastaan aloittaa Juho Ratilainen.

Jokipoikien edellinen ottelu viime viikon perjantaina LeKiä vastaan oli äärimmäisen tiukka ja tasainen. Runsaasti maalipaikkoja sisältäneen ottelun käänsi lopulta Jokipojat voitoksi lukemin 2–1. Voittomaalin laukoi ykkössentteriksi siirretty Oula Uski.

– Ottelu LeKiä vastaan oli meiltä hyvä, numerot eivät kerro koko totuutta. Meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin. Molemmat veskarit (LeKin Christian Heljanko ja Jokipoikien Juho Ratilainen) pelasivat hyvän pelin, summasi edellistä kamppailua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

– Ottelussa peli-ilmeemme oli todella loistava. Vaikka olimme takaa-ajajina, uskoimme omaan tekemiseemme. Veimme peliä viimeiset kaksi erää selkeästi, ja voitettiin peli ansaitusti. Joukkue on henkisesti vahva.

Seuraavan haasteen Jokipojille asettaa Kokkolan Hermes. Hermeksen alkukausi on sujunut takellellen, kun se on voittanut neljästä kamppailustaan vain yhden.

Joukkue onkin kolmella pisteellään sarjan toiseksi viimeisenä. Joukkue on hävinnyt kaksi ottelua vain yhden maalin erolla, joten mistään heittopussista ei kuitenkaan ole kyse.

– Se mitä katsoimme Hermeksen peliä, niin kovaa paineistava joukkue Hermes on, kuten kaikki muutkin joukkueet näyttävät tällä hetkellä olevan.  

– Hermes pyrkii pelaamaan kovaa. Meidän pitää olla vahva kamppailuissa, ja olla kuskin paikalla läpi ottelun sekä paineistaa Hermeksen pakkeja, tuumaa Aaltonen.

Hermeksen maalilla mahdollisesti pelaa joensuulaiselle kiekkoyleisölle erittäin tuttu mies, sillä kolme kautta Joensuussa torjunut Mikael Edellman siirtyi täksi kaudeksi torjumaan Hermeksen maalinsuulle.

Edelmann oli Jokipojissa suuressa roolissa joukkueen voittaessa toissa kaudella Suomi-sarjan. Myös viime kaudella Edelmann oli vakuuttava torjuessaan Jokipojat pronssille.

Viikon tauko tositoimista on hiukan vaikuttanut Jokipoikien harjoitteluun.

– Maanantaina vedetiin todella kova harjoitus, jossa kamppailtiin tiukkaan. Tiistaina pidettiin vapaapäivä, ja keskiviikkona suunnattiin katseet kohti tulevaa peliä. Torstaina viimeisteltiin, ja perjantain aamujäiden jälkeen lähdetään siitä, että ollaan pelin käynnistyessä valmiina.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa sentterikaksikko Joona Manninen ja Kasimir Puruskainen. Olipa perjantain ottelussa aloittava maalivahti joko Samuel Jukuri tai Juho Ratilainen, saa hän huilivuoron lauantain ottelussa KeuPa HT:ta vastaan.

– Toinen maalivahti pelaa perjantaina ja toinen lauantaina, päättää Aaltonen.

  

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–Hermes
2016: 5–0 (playoffs)
2016: 2–1 (playoffs)
2016: 2–4 (playoffs)
2016: 4–1 (playoffs)
2016: 2–4
2015: 2–3
2015: 2–0 (Suomi-sarja playoffs)
2015: 8–3 (Suomi-sarja playoffs)
2014: 2–4 (Suomi-sarja)
2006: 5–3
2005: 3–4
2005: 6–8
2004: 4–4
2000: 4–4
2000: 2–2

Saldo: 6–3–6 (maalit 53–45)

Hermes–Jokipojat
2016: 9–3 (playoffs)
2016: 3–5 (playoffs)
2016: 2–1 (playoffs)
2015: 1–4
2015: 3–4
2015: 1–4 (Suomi-sarja playoffs)
2014: 3–4 vl. (Suomi-sarja)
2006: 1–7
2005: 2–3
2005: 4–1
2004: 3–1
2001: 7–0
2000: 4–6

Saldo: 5–0–8 (maalit 43–43)

Kommentit   

#1 jones 29.09.2016 23:05
Uni kertoi yleisömäärän.

Tässä pelissä yleisömäärä on 1048

Lopputulosta ei näkynyt mutta Jokipojat vie 5-1
+1 #2 jokipofani 30.09.2016 00:06
Lainaus jones:
Uni kertoi yleisömäärän.

Tässä pelissä yleisömäärä on 1048

Lopputulosta ei näkynyt mutta Jokipojat vie 5-1

Korjaan hiukan
+1 #3 JTK 30.09.2016 08:17
Saa nähdä onko Ede maalilla tänään. Ei ole ollut samanlaisessa iskussa kuin viime kaudella. Hän on ollut kolmessa ottelussa maalilla ja kerran on vaihdettu pois kesken pelin. Torjuntaprosent ti on vain 85,71?

Täytyy mainita Rokin veskari Paavo Hölsä, joka pelasi meilläkin vuosina 2010-13 B- ja A-nuorissa on ollut tällä kaudella huikeassa iskussa. Hölsä on pelannut kuusi ottelua joissa torjuntoja on kertynyt peräti 211!! Ylivoimaisesti eniten koko Mestiksessä. Maaleja hän on päästänyt 12, joten torjuntaprosent ti on 94,62. Voi sanoa, että Hölsä on torjunut pisteitä Rokille ja joukkue on tämän takia sarjassa kolmantena tällä hetkellä.

Takas asiaan. Meidän veskari olipa sitten kumpi tahansa tänään johdattaa Jokipojat 5-2 voittoon ja vika tehdään tyhjiin.
+2 #4 Peks1 30.09.2016 09:34
Täytyy käydä laittamassa pikku panos Jokipojille. Voiton perusteluiksi, että Jokipo valmistautunut peliin viikon ajan, rosterissa on taas leveyttä ja Jokipoikien mokke on parempi.
+3 #5 selästä taklaaja 30.09.2016 12:19
JTK:n mainitsema Paavo Hölsä on hyvä esimerkki nuoresta kiekkoilijasta. Muistelen lukeneeni, että hän tuli Joensuuhun kun Saipasta ei tuntunut löytyvän peliaikaa nuorelle B-junnulle. Kaveri kävi sitten parin kauden jälkeen Lappeenrannassa ja pelasikin A-nuorissa, näin muistelen. Ja kun sitten nuori mokke halusi peliaikaa ja vastuuta kehittyäkseen, hän lähti Rovaniemelle. Noin se vaan on rohkeasti toimittava jos haluaa urallaan eteenpäin.
Samalla tavalla on Jokipoikien junioreista moni lähtenyt nuorena pois kotoaan ja menestynyt urallaan kiekkoilijana. Ja paljon on niitäkin pelaajia, jotka ovat tulleet hakemaan Joensuusta vastuuta ja peliaikaa ja sitten nousseet urallaan seuraavalle portaalle.
En väheksy ollenkaan tuota "oman kylän pojat" -ajatusta, mutta kun tuo globalisaatio on nyt jo täälläkin...:) ja siihen me ei oikein voida vaikuttaa..
#6 Eastside22 30.09.2016 16:52
Sain tänään selville muiden paikkakuntien lippujen hinnat ja ollaan tasan puolessa välissä . Esim. Hokki 16e ja Leki 10e . Asiasta en rupea sitten kiistelemään , kunhan vaan kommentoin .
-5 #7 jiikoo12345 30.09.2016 21:17
Hokilla pitkät matkat, Lekillä ei. OK. Joensuun selitys? Ahneus.
-6 #8 jokipofani 30.09.2016 21:56
Muistatteko mitä sanoin ratilaisesta?
Ei vittu, kaikki konkretisoitu tänään kun kaveri päätti ratkasta pelin omalla maalilla
+3 #9 Riffixi 30.09.2016 22:06
Jatkoaika meni täysin valmennuksen piikkiin. Nykymuotoisella jatkoajalla peluutetaan ihan toisella tavalla. Nyt kukaan ei päässyt vaihtoon. Uski oli ihan sipissä...
+1 #10 Pera 01.10.2016 10:52
Lainaus jokipofani:
Muistatteko mitä sanoin ratilaisesta?
Ei vittu, kaikki konkretisoitu tänään kun kaveri päätti ratkasta pelin omalla maalilla


Mistä ihmeen omasta maalista sie höpiset???

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.