Uski ratkaisi loppuhetkillä

Uski ratkaisi loppuhetkillä
Uski ratkaisi loppuhetkillä
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Uski ratkaisi loppuhetkillä
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen
Uski ratkaisi loppuhetkillä
 Kuvaaja: Joona-Pekka Hirvonen

Jokipojat–LeKi 2–1 (00, 01, 20)

Jokipojat palasi takaisin voittokantaan heti perjantai-iltana, kun joukkue kukisti kotijäällään Lempäälän Kisan hivenen varamiehisellä kokoonpanollakin. Ärjypaidat lähtivät päätöserään tappioasemasta, mutta Matti Koistinen tasoitti lukemat ylivoimalla vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Ratkaisumaalin iski ykkössentterinä pelannut Oula Uski ajassa 57.37. Lauri Huhdanpää jatkoi pirteää menoaan ja napsi syöttöpinnan molempiin maaleihin. Joensuulaismaalilla kakkosvahti Juho Ratilainen torjui hienosti yhtä vaille kaikki vastustajan 24 laukauksesta. Tiukan kamppailun heikointa antia oli yleisömäärä: paikalle vaivautui vain 739 katsojaa!


Otteluraportti

Vaikka Jokipoikien ja LeKin välisessä kamppailussa ei maaleilla juhlittu, nähtiin ottelussa runsaasti ylivoimahyökkäyksiä ja hyviä maalipaikkoja.

Vaikka runsaat maalipaikat olivat varmasti katsojien mieleen, ei ainakaan LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ollut yhtä mielissään siitä, että peli ailahteli päästä päähän.

– Lopussa oli semmoinen tilanne, että molemmat halusi voittoa, ja toisaalta molemmat kerjäsi verta nokastaan. Siinä mentiin päästä päähän monta kertaa. Peli vei mennessään, ja lopputulos oli tuo, summaili pettynyt Kuusela.

Äärimmäisen tasaisen pelin aivan loppuhetkillä voitoksi kääntänyt Jokipojat sai päävalmentaja Ari Aaltoselta kiitokset hyvästä suorituksesta.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen. Äärimmäisen hieno voitto. LeKi on kova joukkue. Viimeiseen erään saatiin rauhoitettua tilanne ja taisteltiin hyvin. Joukkue ansaitsee ison hatun, kiitteli Aaltonen suojattejaan.

Ottelun ensimmäinen erä sujui tasaisissa merkeissä. Jokipojat sai otteluun räväkän alun, kun heti ensimmäisessä vaihdossa kultakypärä Lauri Huhdanpää tarjoili Joonas Larinmaalle hyvän maalipaikan. Larinmaan veto parhaasta sektorista kuitenkin epäonnistui.

Erän edetessä kotijoukkue pääsi hiukan niskan päälle ja sai aikaiseksi maalipaikkoja, mutta viimeisin terävyys maalipaikoissa jäi uupumaan.

LeKin erän parhaat maalipaikat sijoittuivat joukkueen ensimmäiseen ylivoimaan, mutta myös vierasjoukkueen viimeistely oli luokatonta.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet saivat vuorollaan aikaiseksi pitkät pyöritykset vastustajan päädyssä, mutta parhaille maalipaikoille ei kummallaan joukkueella ollut asiaa.

Molemmat joukkueet pelasivat oman maalinedustansa tiiviisti, ja vaikka kiekko välillä pomppi vaarallisen näköisesti molempien maalivahtien edessä, oli kiekossa ensimmäisenä puolustavan joukkueen pelaaja.

Kun erää oli pelattu hiukan yli viisi minuuttia, pääsi Jokipoikien harhasyötön jälkeen LeKin Tommi Välimaa puolittain läpi. Välimaata estettiin maalintekotilanteessa, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Välimaan ratkaisu oli kuitenkin heikko, eikä Juho Ratilaisella ollut ongelmia torjua kiekkoa.

Erän edetessä LeKi pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka päätti tarkalla laukauksella maalin ylänurkkaan Tomi Peltonen.

Molemmat joukkueet saivat erän aikana aikaiseksi useita teräviä vastahyökkäyksiä, mutta maalivahdit molemmissa päissä pelasivat hyvin.

– Molemmat veskarit olivat tänään hyviä. Ratilainen oli tänään iskussa. Jatkoi siitä, mihin hän Jyväskylässä jäi, kiitteli Aaltonen.

LeKi sai erän aikana kiekon toistamiseen verkon perukoille, mutta tilannetta edelsi LeKin pelaajan ottama jäähy. Jokipoikien ylivoiman toimivuus jätti jälleen toivomisen varaa.

Totuttuun tapaan Jokipoikien toisessa ylivoimassa oikealta laukovia pelaajia oli peräti kolme, kun toisessa ylivoimassa niitä ei ollut yhtään. Tämä selkeästi hankaloitti toisen ylivoimakoostumuksen pelaamista.

Kolmas erä aloitettiin tasavajaalla, kun toisen erän lopussa molemmille joukkueille tuomittiin jäähyt väkivaltaisuudesta. Jokipojat pääsi ylivoimalle Huhdanpään jallittaessa LeKin Vilho Vilmavirran, joka tuomittiin tilanteesta jäähylle kampituksesta.

Ylivoiman aikana Matti Koistisen kova lämäri upposi ohi Christian Heljangon. Loistavaa maskia maalin edessä teki Oula Uski.

Erä eteni erikoistilanteesta toiseen, kun Jokipojat pääsi erän aikana ylivoimalle kolmesti LeKin joutuessa tyytymään yhteen ylivoimaan.

Erän yksi parhaista maalipaikoista syntyi kuitenkin tasakentällisin Jokipojille, kun joukkue pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ensimmäisen pelinsä Mestiksessä pelannut 17-vuotias puolustaja Ville Räsänen laukoi tilanteessa kuitenkin hiukan ohi maalin.

Hukattu maalipaikka ei jäänyt ainakaan päävalmentaja Aaltosta kismittämään.

– Nuori Ville Räsänen pelasi ensimmäisen miesten pelinsä, niin hyvää tekemistä häneltä!

Ottelun lopussa LeKi otti aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Jokipoikien uhrautuva viisikkopuolustus Ratilainen viimeisenä lukkona esti LeKin tasoitusmaalin.

– Ainakin ne katsojat, jotka täällä tänään oli, näkivät kaksi äärimmäisen hyvää joukkuetta, jotka pelasivat hyvää peliä, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina, kun Mehtimäelle vastaan asettuu viime kevään puolivälieristä tuttu Kokkolan Hermes.

 

Maalit ja syöttäjät

26.05 Tomi Peltonen (Waltteri Hopponen, Markus Haapanen) 01
41.48 Matti Koistinen (Lauri Huhdanpää, Oula Uski) 11 yv.
57.37 Oula Uski (Huhdanpää) 21

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 9+6+8=23
Christian Heljanko, LeKi 5+10+9=24 (poissa 59.0060.00)

Rangaistukset

Jokipojat 5x2 min + Teemu Nissinen 10 min = 20 min
LeKi 6x2 min = 12 min

Yleisöä: 739

 

Jokipoikien kokoonpano

92 Lauri Huhdanpää – 12 Oula Uski – 91 Joonas Larinmaa
14 Heikki Puustinen – 11 Ville Halonen – 65 Nico Friman
61 Lauri Hukkanen – 88 Oskari Lehtinen – 28 Roope Hämäläinen
50 Teemu Holttinen – 26 Teemu Lahtinen – 17 Teemu Nissinen

47 Matti Koistinen – 2 Joel Olkkonen
4 Juuso Akkanen – 21 Ville Räsänen
20 Santeri Arousva – 10 Jere Niemelä
3 Antti Helanto

35 Juho Ratilainen
(31 Samuel Jukuri)

 

Heilin tähdet

*** Juho Ratilainen

Jatkoi vahvoja otteitaan Jokipoikien maalilla. Esiintynyt kahdessa runkosarjaottelussa vakuuttavammin kuin harjoituspeleissä. Mikäli jatkaa samoja otteitaan, tulee Ratilainen haastamaan vakavissaan ykkösmaalivahti Samuel Jukurin.

** Lauri Huhdanpää

Ykköskenttään nostettu nuorukainen on saanut lisää itseluottamusta peliinsä, ja uskaltaa haastaa vastustajia entistä enemmän. Kultakypärä saalisti jälleen kaksi syöttöpistettä.

* Oula Uski

Ykkössentteriksi siirretty Uski laukoi ratkaisevan voittomaalin. Oli isossa roolissa myös Matti Koistisen tasoitusmaalissa, sillä teki hyvää maskia maalin edustalla.

 

 

Otteluennakko

Jokipoikien orastava voittoputki ei jatkunut keskiviikon kamppailussa JYP-Akatemiaa vastaan. Tilaisuus palata takaisin voittokantaan on heti perjantaina, kun kotikaukalossa Mehtimäellä vastaan asettuu Lempäälän Kisa. Kauden kahdella voitolla aloittanut LeKi nojaa pelaajistossaan vahvasti Liigasta saataviin lainapelaajiin. Jokipoikien kokoonpanohuolet lisääntyvät Jesse Paukun pelikiellon sekä loukkaantumisten takia. Paluun kokoonpanoon tekevät sairastuvalta palaava Roope Hämäläinen sekä kokoonpanon ulkopuolella ollut Lauri Hukkanen. Maalilla aloittaa Juho Ratilainen. Joni Muranen ei ole kokoonpanossa, ja hänen tilallaan kakkospakkiparissa pelaa 17-vuotias Ville Räsänen. Räsäselle tuleva kamppailu on hänelle ensimmäisen ottelu Mestiksessä.

Jokipojat koki edellisessä ottelussaan keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan kokoonpanon osalta kovia. Ykkösmaalivahti Samuel Jukuri joutui jättämään pelin välistä flunssan takia. Ennen ottelua alkulämmittelyssä kokoonpanosta putosi ykkössentteri Ossi Pellinen alavartalovamman takia.

Ottelun ensimmäisessä erässä Jesse Paukku sai jälleen ulosajon suoritettuaan kovan taklauksen. Ottelun aikana loukkaantui lisäksi sentteripulaa paikannut laituri Oskari Lehtinen. Jokipojat kärsi ottelussa niukan tappion lukemin 4–5.

– Pienet vastoinkäymiset aina vähän horjuttavat. Akatemia pelasi hyvin, mutta emme mekään huonosti pelanneet. Viimeinen erä oli jämäkästi pelattu, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi kauden ensimmäistä tappiota.

– Alivoimapelaaminen ei ollut Akatemiaa vastaan hyvässä kuosissa. Hyvillä mielin lähdetään kuitenkin seuraavaan peliin.

LeKin kauden kaksi ensimmäistä voittoa ovat tulleet vahvasti pelanneiden liigalainojen ansiosta. Joukkueen pisterohmuina ovat olleet Tampereen Tapparasta lainalla olevat Miika Heikkilä tehopisteillä 1+4 sekä Tomi Peltonen tehopisteillä 2+2.

Myös Hämeenlinnan Pallokerhosta lainalla oleva Waltteri Hopponen on ollut vakuuttava nakuttaen pisteet 2+1. LeKin maalilla loistavia otteita esittänyt Tapparan Christian Heljanko on torjunut kahdessa ottelussa vedot tasan 95 prosentin varmuudella.

– Vaikea sanoa tarkalleen minkälainen vastustaja on, viimeksi kun katsoimme, niin siellä oli 14 liigalainaa! Hyvä joukkue sieltä tulee vastaan. Pitää asennoitua, että kova matsi tulee. Meidän pitää pelata kotona hyvää aktiivista peliä, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien kokoonpanoihin tulee muutoksia, sillä Jesse Paukulle tuomittiin yhden ottelun pelikielto Akatemia-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta. Lisäksi Oskari Lehtisen, Ossi Pellisen sekä Samuel Jukurin pelaaminen on epävarmaa.

– Lehtisen ja Pellisen tilanne tiedetään vasta pelipäivän aamuna. Jukuri ei ollut torstaina harjoituksissa, joten epäilen hänen pelikuntoaan, mutta se nähdään tarkemmin perjantaina.

Lisäksi varmuudella kokoonpanosta ovat poissa pitkäaikaspotilaat Kasimir Puruskainen sekä Joona Manninen. Sentteripulaa paikkaamaan joukkue saa sairastuvalta takaisin Roope Hämäläisen. Myös hyökkääjä Lauri Hukkanen pääsee takaisin tositoimiin.

"Turbo" haluaa toivottaa yleisön tervetulleeksi Mehtimäelle seuraamaan joukkueensa edesottamuksia.

– Aina toki toivoo, että yleisöä tulee. Siihen joukkue ei muuten pysty vaikuttamaan kuin pelaamalla hyvää jääkiekkoa. Pelaamalla hyvin yleisökin varmasti innostuu, päättää Aaltonen.

Ottelu alkaa Mehtimäellä kello 18.30.

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–LeKi
2016: 6-2
2016: 4–0
2014: 5–2
2013: 1–3
2013: 3–5
2012: 3–2
2012: 2–6
2011: 2–1
2010: 4–5
2010: 4–1
2010: 3–2 ja. (playoffs)
2010: 7–1 (playoffs)
2010: 1–2 vl.
2009: 3–4
2009: 3–0 (playoffs)
2009: 4–3 ja. (playoffs)
2009: 2–3 ja.
2008: 2–1
2008: 5–0
2007: 4–1

Saldo: 13–0–7 (maalit 68–44)

LeKi–Jokipojat
2016: 2–3
2015: 1–2
2014: 1–3
2013: 5–2
2012: 3–5

2012: 2–6
2011: 3–5
2011: 0–3
2011: 7–1
2010: 4–3 ja.
2010: 3–4 (playoffs)
2010: 1–2
2009: 4–3
2009: 0–2 (playoffs)
2009: 3–0
2008: 4–2
2008: 5–4
2007: 2–3 rl.

Saldo: 7–0–11 (maalit 50–53)

Kommentit   

+5 #1 JTK 23.09.2016 08:11
No sieltähän se luonnollinen selitys löytyi Jukurin huiliin, kuten arvelinkin. Toivottavasti hän paranee pian vaikka Ratilainenkin hoitaa tonttinsa hyvin. Hyvä, että on kaksi hyvää veskaria ja toivonkin, että Ratilainen haastaa jatkossa kunnolla Jukuria. Kilpailu vie kumpaakin eteenpäin ja joukkue hyötyy myös tästä.

Tiukka matsi varmasti illalla edessä. Saa nähdä millä rosterilla Leki sitten tulee ja arvoitushan on vielä Jokipoikienkin rosteri millaisen saavat jalkeille. Paljon riippuu näistä mitä laitetaan merkiksi pitkävetoon, mutta ainahan sitä tulee katottua ainakin vähän Ärjy-lasien läpi! Tsemppiä Jokipojille illan peliin!!!
+7 #2 Ärjysydän 23.09.2016 13:57
Tsemppiä Jokipojille illan matsiin! Harmittavia loukkaantumisia /sairastumisia valitettavasti on, mutta Ärjytahtoa löytyy kyllä joukkueesta. Ja Ratilainen osoitti hienosti Jyväskylässä että on mies paikallaan veräjän vartijana. 5-4 tappiota ei todellankaan voi laittaa veskan piikkiin. Paukun järjestämä 5 min alivoima toi omat haasteensa, ja valitettavasti muuan pakkipari oli ihan hukassa. Tästä kuitenkin uuteen nousuun. Jokipo 3 pistettä, ja ei kun hallille! :)

Ja ps. Jyp-Akatemia rankkasi Jokipojat sarjan kovimmaksi joukkueeksi, joten tästä se lähtee!
+5 #3 selästä taklaaja 23.09.2016 14:07
Onhan siinä tietysti tuollainen positiivinenkin puoli tässä asiassa: Nythän siellä sitten annetaan vastuuta, peliaikaa ja näytönpaikkoja uusille ja myös todella nuorille pelaajille. Sitähän on usein toivottu. Toivotaan onnistumisia näille....
+3 #4 Peks1 23.09.2016 14:38
Viime kaudella tottui siihen, että aina on ukkoja telakalla. Ketjut ovat tänään kaikki täynnä, joten ei muuta kuin tulta munille!
+2 #5 Repe 23.09.2016 15:23
Lainaus Peks1:
Viime kaudella tottui siihen, että aina on ukkoja telakalla. Ketjut ovat tänään kaikki täynnä, joten ei muuta kuin tulta munille!


Tai "tulta monille", aikanaan oli myynnissä sen niminen sinappi:)
+2 #6 Peks1 23.09.2016 20:53
Huh, huh. Aika sekavaa peliä oli. Mutta 3 pojoo tekee nannaa. Ratilainen pelas kyllä hyvin.
#7 Repe 23.09.2016 21:18
Voihan sitä kauhistella tosiaan yleisömäärillä, mutta kun ei lipunhinnat-tuo te kohtaavat toisiaan, eipä siinä sen ihmeellisempää.
+3 #8 Peks1 23.09.2016 21:24
Osittain on varmaan myös valtakunnalline n trendi, muuallakin on surkeita yleisömääriä. Myös Liigassa. Kalpalla kolmen kotipelin ka. 2700. Saipallakin tänään 2700.
+2 #9 Repe 23.09.2016 21:38
Kauden yleisöennätys tällä kaudella: Jokipojat-Unite d 1445.
+4 #10 VasenPakki 23.09.2016 21:56
Perjantai-ilta ja ei mitään tekemistä koko kaupungissa. Lätkäpeli vetää VAIN (!!!) 700+ katsojaa. Ihmiset tykkää äänestää jaloillaan, ei tuosta maksa millään 17€!?!?!? HERÄTYS TOIMISTO

kolme pistettä hyvä juttu.
+4 #11 rokkipoika 23.09.2016 22:30
Lainaus Repe:
Voihan sitä kauhistella tosiaan yleisömäärillä, mutta kun ei lipunhinnat-tuote kohtaavat toisiaan, eipä siinä sen ihmeellisempää.

Et nyt varmaan tarkottanu Jokipoikia, vaan Mestistä yleensä. Nää farmit vetää alaspäin sarjan kiinnostusta.
+7 #12 jones 23.09.2016 22:31
En jaksa toistaa itseäni, mutta yleisömäärä on järkyttävä, n 40% alle budjetoidun.

Omatpojat ei riitä. Kasvattajaseura ei kiinnosta. Tarvitaan persoonia ja tavoitteita.

Kiitos ja Anteeksi, onnittelut voitosta!
+3 #13 rokkipoika 23.09.2016 22:31
Lainaus VasenPakki:
Perjantai-ilta ja ei mitään tekemistä koko kaupungissa. Lätkäpeli vetää VAIN (!!!) 700+ katsojaa. Ihmiset tykkää äänestää jaloillaan, ei tuosta maksa millään 17€!?!?!? HERÄTYS TOIMISTO

kolme pistettä hyvä juttu.

Elä maksa sitten 17€:a, maksa vähemmän. Seisomapaikoill e pääsee tietääkseni halvemmalla.
+6 #14 Kannattaja 23.09.2016 22:32
(1)
Factors influencing attendance of
ice hockey games in Sweden :
https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:537026/FULLTEXT01.pdf

(2)

Demand for ice hockey, the factors explaining attendance of ice hockey games in Finland:
http://myy.haaga-helia.fi/~seppo.suominen/Conferencepapers/icehockey17Feb2010.pdf

(3) Determinants of college hcokey attendance:
http://scholarworks.uni.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1129&context=hpt


(4)
What makes fans attend professiona
l sporting events? A review. :
http://sparti.uop.gr/~toda/asmrj/Vol1_c.pdf

(5)
The NHL: An econometric analysis of attendance:
http://scholarworks.wmich.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=3059&context=honors_theses

(6)
Attendance of ice hockey matches in the Czech Extraliga:
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/27653/

(7) Google Translator:
https://translate.google.com/
#15 VasenPakki 24.09.2016 00:08
Lainaus rokkipoika:

Elä maksa sitten 17€:a, maksa vähemmän.

Kiitos hyvästä vinkistä, maksoin fanseatin 7,99e per kk. Ja näköjään ekat 30pv ilmaseks! Eipä nyt tarvii kuunnella tyhjässä hallissa sitä jumalatonta rummun pauketta.
+7 #16 Eastside22 24.09.2016 00:32
Turbo tehny hienoo työtä . Oli kokoonpano mikä hyvänsä niin joukkue kemia on löytyny , eli pelataan joukkueena ja tällä mennään loppuun asti ! Unohtamatta Juhon loistavaa pelaamista maalilla , oli avain voittoon .
+2 #17 JTK 24.09.2016 08:09
Piti ihan tarkastaa mitä liput maksaa tänä päivänä Jokipoikien peleihin ja täytyy sanoa, että kalliilta tuntuvat. Seisomapaikka maksaa jo sen verran minkä istumapaikka saisi maksaa. Vähän alle kympillä pitäs päästä seisomapaikoill e mun mielestä. Näin porukkaa ja tunnelmaa tulis ainakin jonkin verran enemmän ja muu oheismyynti lisääntyisi sitä kautta. Itse en raaskisi ostaa lippua nykyisillä hinnoilla.

Onneksi seurat saavat korvauksia Yleltä ja Fanseatilta kuvausoikeuksista.

Hieno voitto eilen Lekistä "vajaalla" rosterilla. Juho ja Ville olivat miehet paikallaan. Kiitokset Turbolle hyvästä peluuttamisesta . Hyvä Ärjyt!!
+3 #18 Peks1 24.09.2016 09:11
Täytyy todeta, että Jukureiden hinta ennakkoon -liput ovat aika houkuttelevan hintaisia liigalipuiksi. Tiedä sitten tekevätkö miinusta ja joku kummisetä kuittaa tappiot.

http://jukurit.fi/fi-fi/ottelut-liput/paasyliput/60/
+1 #19 rizee 24.09.2016 09:40
Olen ihmetellyt myös lippujen hintoja. Seisomapaikat eivät ole edes seisomapaikkoja , kaikkihan siellä istuu. Kuppipenkit vaan nyt sinnekin missä lankkupenkit on. Paikkakohtainen lipunmyynti koko halliin hinnoilla 5/7/12 lapset/alennusr yhmät/aikuiset paikalle kuin paikalle.
+6 #20 Teppana85 24.09.2016 09:42
Itellä tulee käytyä peleissä aina kun vaan pääsee paikalle.
+1 #21 Repe 24.09.2016 11:27
Sport, Kookoo ja Jukurit liigassa, osa katsojista jää jo noilla perustein pois Jokipoikien peleistä, kun miettivät mitä nuo seurat tekivät talouden puolella paremmin, mitä näillä "näreillä". Taloushan on lähes aina ollut ongelma täkäläisessä edustuskiekkoil ussa. Nykyinen Mestis on täynnä värittömiä joukkueita, Jokipoikiin en ota kantaa kun en käy peleissä.
+3 #22 selästä taklaaja 24.09.2016 14:31
Jos nyt päättäjät lukevat näitä kommentteja niin varmasti he tekevät johtopäätöksen ja pudottavat lippujen hintoja. Kannattaahan sitä toki kokeilla kaikkea joka voisi parantaa tilannetta.
Itse olen jo useasti aiemmin tuonut esille niitä syitä miksi yleisömäärät tippuvat vuosi vuodelta. Lippujen hinnat eivät ole niistä päällimmäisinä.
Jos Mehtimäen lippujen hintoja alennetaan vaikkapa 2€/piletti ja katsojamäärät nousevat tuon seurauksena merkittävästi ( vaikkapa 20-30%) niin myönnän mielelläni olleeni väärässä.
+8 #23 JoKP 24.09.2016 15:07
Noh, kalliit liput yks, pahempana ei unelmaa liiganoususta PELAAMALLA.. Vasta kun sarjat on auki niin väkeä tulee kunnolla, se on vaan fakta. Urheilulliset kriteerit takas ja pian
+2 #24 JTK 24.09.2016 16:37
B-nuoret voitti Sapkon jatkoajalla 6-5. Sapko johti 1.erän jälkeen 0-2, mutta 2.erän jälkeen tilanne oli meille jo 4-2. Tästä huolimatta voitto piti käydä hakemassa jatkoajan kautta. Ratkaisun iski Sami Lappalainen. Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna Savonlinnassa.
+6 #25 Teppana85 25.09.2016 21:32
Kiitoksia punamustille videohaastattel ujen tuottamisesta.
+6 #26 jukkis 25.09.2016 22:49
Lainaus Teppana85:
Kiitoksia punamustille videohaastattelujen tuottamisesta.


Oleppa hyvä. Kiitos kun katsotte niitä.
+2 #27 JTK 26.09.2016 09:43
Sapko voitti B-nuoret eilen 5-4.
+8 #28 JTK 27.09.2016 10:25
Jokipoikakasvat ti 18-vuotias Niko Kuiri tekee tänään Liigadebyytin, kun Kärpät matkustaa Tapparan vieraaksi. Pelannee nelosessa. Niko on tehnyt tällä kaudella Nuorten SM-liigassa yhdeksään otteluun tehot 6+3=9! Hän johtaa Kärppien A-nuorten pistepörssiä. Hieno homma ja tsemppiä Nikolle illan peliin!!
+4 #29 päätykatsomo 28.09.2016 17:27
Kyllä se vaan niin pitäis olla, että lippujen hinnat alas. Kyllä moni tulisi halliin jo pelkäästään tunnelman ja "omien poikien" takia katsomaan peliä ja aikaa viettämään, mutta kun kukkaro ei yksinkertaisest i kestä. Otetaan esimerkki; Perus matalapalkka-al an työläinen,kätee n jäävä keskiansio esim.n. 1600/kk, siitä laskut,ruuat yms pakolliset menot, niin menepä tuollaisilla tuloilla ostamaan 11€/13€- 15€/17€ lippua matsiin.. Juuri tästä alhaiset katsojamäärät johtuu,sanoi kuka mitä vaan,mutta ihmisillä on raha tiukassa tänä päivänä.Toivott avasti Jokipojista ei tule "ns. Katajaa" lippujen hinnoittelussa( =katsojakunta miljonäärejä).. =>Kyllä toimiston pitäis herätä nyt siellä,ettei ihan perse eellä puuhun mene tän kauden osalta.Lippujen hinnat 10/5€, tai sitten lippupaketteja, esim. 4matsia/30€ tms..Kandeis ottaa huomioon,että mitä enemmän yleisöä,sitä enemmän oheistuottoja.. Ja mitä enemmän porukkaa,sitä paremmin joukkue pelaa,sitä parempi tunnelma =>sitä kautta enempi taas porukkaa..
+3 #30 Riffixi 28.09.2016 18:22
Hei. Älä anna liian suurta merkitystä lippujen hinnoille. Katajan peleissä käy paljon väkeä sillä se pelaa pääsarjatasolla ja menestyy. Kataja viis veisaa mistään " omat pojat" imagosta. Tämä on tulosurheilua ja jos on paljon rahaa niin ostetaan menestyviä ja kokeneita pelaajia. Niihin Jokipojilla ei ole varaa. Jokipojat ei osaa kehittää mielenkiintoist a urheilutapahtum aa koska toimistolla istuu samat miehet ja niillä ei riitä kompetenssia. Samoja muovikiekkoja heitellään vuodesta toiseen erätauoilla ja halli on kylmä . Loisteputkista on puolet palanut ja halli näyttää venäläiseltä teurastamolta. Yksi persoonallinen kanadalainen vetonaulaksi kentälle,mutta kun kukaan ei osaa hakea joensuulaiselta yrityselämältä tähän tukea. Laitellaan toimistolta meilejä yrittäjille,eik ä jalkauduta firmoihin.
#31 halttunen 28.09.2016 19:49
Samaa mieltä Riffixin kanssa, oman kylän jannut kiinnostaa ainoastaan niiden sukulaisia ja kavereita ja niistä ei tule 200 katsojaa enempää seurasin tuossa fanseatilta pelejä ja kiinnitin huomiota jää- ja laitamainoksiin Savonlinnassa ,Turussa ja Rovaniemellä on mainostilat myyty täyteen niin jäällä kun laidoissakin meillä on pelkää tyhjää ja nekin vähät mitä löytyy on Mestiksen sopimusmainokse t sekä ne muutamat risat jotka on ollut laidoissa jo 15 vuotta ja tuskin enää tuottaa euroakaan,
Siitä suuri huoli.....
+1 #32 JTK 28.09.2016 20:19
Sen tiedän, että useat nykyisistä mainostajista ovat sen takia mukana, että jokkueen runko muodostuu omista pelaajista. Mestiksellä ei ole entisenlaista markkina-arvoa ja mainostaminen perustuu usein pelkästään hyviin henkilösuhteisi in. (Katajassa tämä puoli on kunnossa) Tähän on tultu liiton taholta, kun sarjat ovat suljetut ja sarjanousut tehdään väkisin. Niin Liigan kuin Mestiksenkin taso ja kinnostavuus on laskenut tämän takia. Tähän nähden liput ovat nyt liian kalliita.

Olen kuitenkin siinä samaa mieltä Riffixin kanssa, että muutama persoonallinen vahvistus lisää piristäisi joukkueen ilmettä. Kumpiakin tarvitaan sopivassa suhteessa, että saadaan kaikille mieleistä seurattavaa.

Minusta sopimus jonkin Liigaseuran kanssa olisi myös hyvä juttu. Kuvio toimii hyvin molempiin suuntiin useiden Liiga- ja Mestis-seurojen välillä niin miksipä ei meilläkin. Kyllä sekin toisi väriä, kun aina välillä joku Liigaäijä pelaisi Ärjy-paidassa.
+6 #33 Teppana85 28.09.2016 20:22
Ei kyllä muukalaislegioo na jaksais kiinnostaa, vaan tosiaan tuonne omien poikien sekaan vois joku "ericlindros" mennä.
+4 #34 Peks1 28.09.2016 21:37
Omat pojat ja siihen yks kanukki päälle. Joensuu on yksi Suomen parhaita opiskelukaupunk eja. Miksei tännekin voisi joku ulkomaaan elävä tulla opiskelemaan ja pelaamaan lätkää, kuten Euroopasta mennään rapakon taakse. Siitä vaan marssia yliopiston kv-toimistoon ja sieltä vaihto-ohjelmie n välityksellä verkkoja vesille rapakon taa.
+5 #35 big reds 28.09.2016 21:37
Lainaus JTK:

Minusta sopimus jonkin Liigaseuran kanssa olisi myös hyvä juttu. Kuvio toimii hyvin molempiin suuntiin useiden Liiga- ja Mestis-seurojen välillä niin miksipä ei meilläkin. Kyllä sekin toisi väriä, kun aina välillä joku Liigaäijä pelaisi Ärjy-paidassa.


Jos aletaan harrastamaan tätä farmi-huoraamis ta niin ei mene kauan kun joensuulainen edustuskiekkoil u loppuu.

Eikö näitä muoviseuroja, jotka eivät herätä kenessäkään minkäänlaista mielenkiintoa ole jo tässä maassa aivan tarpeeksi?
Mitä iloa siitä on että miehiä tulee ja menee miten sattuu? Noh, ei sitten yhtään mitään.

Se ei tuo ainuttakaan katsojaa halliin, jos siellä käy liigajengin tuntematon 4.kentän puukäsi hakemassa vähän peliaikaa, päinvastoin.

Mestis on muuttunut täysin farmi-sarjaksi jossa muutama itsenäinen seura koittaa vielä pyristellä.

Mestis on kuollut sarja, joka olisi syytä lopettaa välittömästi.
+5 #36 Peks1 28.09.2016 21:39
Farmitouhulle tiukka ei. Itsenäisenä me voimme erottautua nyky-Mestiksess ä. Mieluummin vaikka hävitään kaikki pelit, mutta ei ei ei farmiksi.
#37 Peks1 28.09.2016 21:54
Miksei Kyltsi vois soittaa Jon Fontakselle, sillähän on tuollainen lätkäakatemia. Tiedä mitä siitäkin puhelusta poikisi.

https://www.thehockeyacademy.com
+3 #38 jones 28.09.2016 23:06
Onhan se ajatukseni ollut muillakin. Kyllä heimoveljet toisensa tuntee.

Ei mitään farmitouhuja tai Immonen voi alkaa väsäämään jo valmiiksi seuraavaa konkurssihakemusta.

Väriä joukkueeseen ja markkinointia. Ei muuten ollut yllä paskempi idea nuo lippupaketit. Tästä heitin ajatusta tuonne keskusteluun vuodelta miekka ja kilpi. Pelien paketointia harrastetaan läpi lajikirjon, läpi maailman. Tuolloin kirjoitin, että tyyliin 4 peliä huokeaan pakettihintaa ja joku fanikrääsä kylkeen.

Paniikissa lippujen hintojen alentamisessa tullaan vaan siihen ongelmaan, että kausikorttilais et tuntee pian itsensä kusetetuksi.
+4 #39 JTK 29.09.2016 08:25
En tarkoitakaan mitään esim. Kajaanin mallia missä koko jengi tulee ja menee Liiga-seuran mukaan vaan, että silloin tällöin tilanteen mukaan joku Liigaäijä kävis pelaamassa täällä. Se olisi edullinen ratkaisu.

Luulen, että tämä ajatus tuntuu aluksi vieraalta jo senkin takia, että muilla tämä homma toimii ja nämä Liigaäijät pelaa meitä vastaan. Veikkaan, että joku sopiva persoonallinen ja taitava Liigaäijä,jos kävis meillä pelaamassa ja tekis tehoja niin eipä paljoa mussutusta kuuluisi.

Muistan viime kaudelta pelin, jossa Peliittojen rosterissa oli Liigaäijiä Vili Sopasen johdolla niin kyllä minusta sitä matsia oli kiva katsoa vaikka olivatkin vastustajia. Taitavia ja tunteita nostattavia äijiä joiden avulla peli sai normaalia runkosarjanpeli ä paremman viihdearvon.

Kävihän meillä viime kaudellakin Liigasta Ilmari pelaamassa ja esim. Mäenalanen kaudella 2013-14 15 peliä tehoilla 9+6=15 eikä haitannut ketään.
+3 #40 Teppana85 29.09.2016 09:03
Toisaalta homma toimii loistavasti, kun kenelläkään ei ole ns. "tähtipelaajan" statusta ja kilpailua pelipaikoista on ykköskenttää myöten.
+2 #41 Turre 29.09.2016 10:31
Mestis ei tuotteena myy, televisioinnit vie osan entisistä katsojista, lippujen hinnan nosto ei ainakaan tuo katsojia lisää, puuttuu joku väriläiskä joukkueesta, sarjan taso on tippunut (syynä Jääkiekkoliiton sarjapelleily jo vuosikymmenen ajan)...Olisko tossa syitä tähän kokonaistilante eseen katsojamäärien osalta.
+1 #42 pahkis 29.09.2016 13:26
Kommentoidaas piiiitkästä aikaa, kun valmentajakin ihmetteli lehdessä tätä lukemaa 739...

Näin kausarilaisesta satunnaiseksi paikallaolijaks i (plus Fanseatin ääreen pari kertaa nukahtaneena) muuttuneena en kyllä periaatteestaka an maksaisi 13 euroa tästä opiskelijapoika in harrastesarjasta.

Tämän sarjan kaikki valmentajat saavat ihan vapaasti pitää nykymuotoista Mestistä korkeatasoisena , kun totuus on että esim. keskellä viikkoa pelattavat matsit ovat unettavaa mikkihiiri-taso n neppailua. Sarjasta saisi kylmästi karsia puolet peleistä pois.

Itseäni ei Peliittojen pelsu-lainat voisi vähempää kiinnostaa, vaan ennen siellä oli sentään jokuketun Ville Kiiskinen hämmentämssä muuten tylsiä tapahtumia.

Jos sarjan jännitys on lähinnä siinä saako Espoo kasattua parissa vuodessa liiganostoon kelpaavan ryhmän, niin...onnea matkaan todellakin.
+2 #43 päätykatsomo 29.09.2016 17:33
No ei tosiaan mitään farmi-perseilyä . Jos joku ukko jostain tulee, niin pitää olla sellainen,että pysyy koko kauden täällä, oli laina tai ei. Eikös tuohon vielä yhtä pakkia haeta,olen ymmärtänyt. Kyllähän joukkue pelaa hyvin ja tuote on kunnossa, ja porukkaa todella tulisi katsomaan matseja mikäli lippujen hinnat olis alhaisemmat. Kuten Turbokin ihmetteli,että miksei porukkaa käy enempää vaikka tuote on kunnossa, niin hinnoissa vastaus. Toki,Mestis on sarjana tällä hetkellä mitä on, mutta pitää muistaa että jos asiat hoidetaan hyvin ja peli luistaa,niin muutamien vuosien päästä voisi olla mahdollista ylöskin päin lähteä.Se taas edellyttää sitä,että rahaa on, ja se taas sitä,että lipputuloja ja oheistuottojaki n on. Joensuu on aina ollut kiekkokaupunki, joten turha napista ettei porukkaa kiinnosta lätkä,vaan se,että kun sen katsominen maksaa liikaa. Muistelkaa esim. Suomi-Sarja kautta 14-15,lippujen hinnat alhaalla,porukk aa silti SS-peleissä 700/peli (Huom;Suomi-Sar jassa!)..
-1 #44 päätykatsomo 29.09.2016 17:48
Sen verran vielä,että lippupaketit olis kokeilemisen arvoinen juttu,sen ohella et hintoja laskettas muutenkin.Mitä Jones yllä sanoi,että kausarin hankkineet tuntis että heitä kusetetaan,niin seura vois tarjota tulevalle kaudella kausaria alennettuun hintaan niille,ketkä sen tälle vuotta hankkivat.Sit vielä pitäisi markkinoida matseja enemmän&kehitel lä tapahtumia esim.muutamaan matsiin/kk.Vois olla esim."Kuukaden peli",ja"Perhep eli".Ja jonkinlainen kiekkorieha kauden aikana vois olla myös,aikanaan oli harjoitushallik in varattu matsiin ja oli kunnon karkelot la-pelin yhteydessä(en tosin muista millä nimellä se meni);)Jotain tämmöstä kehiin,koska jotain tarttis tehdä.Toki yks täsmähankinta-k anukki tai muu maalinsylkijä(u lkolainen)menis joukkueeseen, ja tois väriä,mutta nekin maksaa,eikä taloudella kannata leikkiä.Jos joku sopivan hintainen tulis,niin miksei.Oppilait osten kanssa myös yhteistyötä,Mik sei tosiaan vois ottaa puhelua J.Fontakselle ja vois kehitellä sitäkin kautta yhteistyötä.
-1 #45 päätykatsomo 29.09.2016 17:55
Ja kärjistettynä;
Myy alemmalla hinnalla lippuja = saa enemmän porukkaa halliin => Myy kalliilla = kukaan ei raaski maksaa = hallissa on 500 katsojaa. Ja sitten ollaankin ihmeissään kun katsojakeskiarv osta jäädään 60% pakkaselle.
No huomenna taas matsi hallilla, sattuukin tilipäivälle, niin kärsii lähteä puupenkille kattomaan yhden pelin kuukaudessa ja kärsiä kitusissaan lipun hinta.
Eiköhän huomenna kuitenkin oteta taas voitto, ja Eden taa pistetä kiekkoa maaliin! tosin tiukka peli kyllä tulee, mutta voitto pitäs irrota. :)
#46 jones 29.09.2016 17:57
Suomi-Sarja olikin kiinnostava sinällään. Ero Mestikseen että Suomi-Sarjassa pelattiin noususta.

Nyt ei pelata tai unelmoida käytännössä mistään. Siinä on helvetinmoinen ero ja ongelma.

Itse toivoisin seuralta tavoitteellisuu tta ja kunnianhimoa. Nyt homma on mennyt liikaa tähän "me ollaan kasvattajaseura . Ollaan realistisia, me ei pelata koskaan liigaa" lässytykseksi ja tapetaan kaikki kiinnostus. Mikä on Jokipoikien tavoite tulevaisuudessa vai onko sellaista edes asetettu? Mikä on suunnitelma vaikka 3-vuodeksi eteenpäin? Eihän nämä uskalla enää edes lausua Mestiksen mestaruutta ääneen. "Tavoitellaan 8 joukkoon". Ja samalla odotetaan yli 1000 katsojaa...

Espoossa on kannattajilla olemassa oleva tavoite ja unelma. Siellä sentään uskalletaan asettaa tavoitteita.
+3 #47 Petromax 29.09.2016 18:12
Voi sitä valituksen määrää. Nyt pitäis saada joku " Jon Fontas", aikaisemmin itkettiin omien ettei omat juniorit kelpaa. Liput liian kalliit, joka peliin 5€ lippuja tarjolla nettikaupasta. Pelin taso laskenut, mihin verrata, aika kultaa muistot. Hallin valot huonot, niin on. Taitaapi olla hallin omistajan asia. Ja onhan vaihtoehtona mennä katsomaan voittavaa lätkää edullisesti Kuplan peleihin. Siellä kuulemma kaikki on viimeisen päälle,ponsoris uhteiden hoitoa myöten. Me Jokipoikien kannattajat sitten huomenissa kannustamaan voitto kotiin. Hyvä JOKIPO!!!!!
+3 #48 jiikoo12345 29.09.2016 18:15
Lainaus pahkis:
Kommentoidaas piiiitkästä aikaa, kun valmentajakin ihmetteli lehdessä tätä lukemaa 739...

Näin kausarilaisesta satunnaiseksi paikallaolijaksi (plus Fanseatin ääreen pari kertaa nukahtaneena) muuttuneena en kyllä periaatteestakaan maksaisi 13 euroa tästä opiskelijapoikain harrastesarjasta.

Tämän sarjan kaikki valmentajat saavat ihan vapaasti pitää nykymuotoista Mestistä korkeatasoisena, kun totuus on että esim. keskellä viikkoa pelattavat matsit ovat unettavaa mikkihiiri-tason neppailua. Sarjasta saisi kylmästi karsia puolet peleistä pois.

Itseäni ei Peliittojen pelsu-lainat voisi vähempää kiinnostaa, vaan ennen siellä oli sentään jokuketun Ville Kiiskinen hämmentämssä muuten tylsiä tapahtumia.

------Olen täsmälleen samaa mieltä. A -junioreidenkin peleissä on enemmän jännitystä.
#49 jones 29.09.2016 18:30
Lainaus Petromax:
Voi sitä valituksen määrää.


Tyytyväisyys on kehityksen este.

Omien kasvattien peluutuksessa ei ole mitään vikaa ja omavaraisuudest a pitääkin pitää kiinni. Samoin panostaa junioreihin mitkä rämpiikin erittäin kosteessa suossa.

Se ei vaan riitä sytyttämään kansaa.

Miksi paahtoan, siksi kun itsekin havahduin että ei ole varmaan koskaan kiinnostanut lätkä näin vähää kuin nyt.
+1 #50 JTK 29.09.2016 20:41
Mitä Jones tarkoitat, että junnut rämpii suossa. A-nuoret on kolmantena Mestiksessä vaikka viime kauden avainpelaajista monet lähti muualle. B-nuoret ovat lohkokärjessä. C-nuoret on tällä hetkellä ainoa huolen aihe, koska tässä ikäluokassa on vähän pelaajia. Sen jälkeen nuoremmissa näyttää taas paremmalta. Aloittavassa ikäluokissa pelaaja määrät ovat nousseet. Se onkin tärkeää jatkoa ajatellen, koska se on kuitenkin koko toiminnan perusta.

Eilen TV:ssä Liigakoutsit puhuivat, että junnuissa joukkueen menestymistä tärkeämpi asia on saada tuotettua yksilöitä siis pelaajia omiin edustusjoukkuei siin. Saipassa tavoite on saada kaudessa 1,5 pelaaja nostettua edustukseen, mutta se ei ole toteutunut. Meillä minusta omaa tuotantoa on ollut hyvin. Tällä kaudella Ratilainen vakiinnuttaa paikan edariin. Räsäsen Ville kävi jo myös kokeilemassa ja 16-vuotias veskari Arttu Ruotsalainen teki jo edarin kanssa sopparin. Lisää tulee taas ensi kaudella?
+2 #51 Goodwill 29.09.2016 21:09
Kuinkas moni täällä tietää kuka oli ja mitä teki Jon Fontas???
Tällä hetkellä ei ihmisiä kiinnosta peli nimeltä jääkiekko.. syytä tähän on turha arvailla..näkyy Liigankin peleissä sama ilmiö.. itse en käy peleissä enää tällä kaudella vaikka rahaa lippuun aina jostain löytyiskin.
Mestis on tylsää katsottavaa ja ennemmin meen Koplan peleihin ,, paljon viihdyttävämpää valmennusta myöten on seurata ko. Pelejä..
#52 jones 29.09.2016 21:23
Lainaus JTK:
B-nuoret ovat lohkokärjessä. C-nuoret on tällä hetkellä ainoa huolen aihe, koska tässä ikäluokassa on vähän pelaajia.


Mestiskarsintoj en sarjataulukot ei nyt ihan kauheasti vielä kerro missä mennään.

Niitä yksilöitä toivotaan riittävän myös edustukseen. Siis ihan runkopelaajia tulevaisuudessa.

En kritisoi vaan kannatan, tietysti, junioreihin panostamista ja edustukseen kasvattamista.

Se ei vaan yksin riitä kansan kiinnostuksen sytyttämiseen. Ei pidä leimaantua ainoastaan kasvattajaseura ksi mikä on nyt tapahtunut ja yleisö on jättämässä katsomot.
#53 jones 29.09.2016 21:26
Lainaus Goodwill:

Mestis on tylsää katsottavaa ja ennemmin meen Koplan peleihin ,, paljon viihdyttävämpää valmennusta myöten on seurata ko. Pelejä..


Putoamistaistel u on kilpaurheilua parhaastapäästä . Ryyditettynä paskalla valmentajalla, niin on varmasti jännittävä kausi tiedossa.
-5 #54 Goodwill 29.09.2016 21:34
Lainaus jones:
Lainaus Goodwill:

Mestis on tylsää katsottavaa ja ennemmin meen Koplan peleihin ,, paljon viihdyttävämpää valmennusta myöten on seurata ko. Pelejä..


Putoamistaistelu on kilpaurheilua parhaastapäästä. Ryyditettynä paskalla valmentajalla, niin on varmasti jännittävä kausi tiedossa.

Tarkoitat varmaan Jokipoikia :)

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Kirjaudu

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi artikkeleitaHeilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.