Mehtimäkeläinen osaksi Heiliä

Samu Pitkänen (vas.), Arttu Käyhkö ja Jukka Saari ovat Mehtiksen uudet bloggarit.
Samu Pitkänen (vas.), Arttu Käyhkö ja Jukka Saari ovat Mehtiksen uudet bloggarit.

Mehtimäkeläinen on saanut uuden isännän. Joensuun kaupunkilehti Karjalan Heili hankki sivuston Karjalaiselta ja alkaa kehittää sitä osana omaa verkkosivustoaan. Heilin koko verkkoympäristö menee uusiksi syksyn aikana, ja Mehtimäkeläinen on siinä loistava lisä, Karjalan Heilin päätoimittaja Arttu Käyhkö toteaa.

 

Mehtimäkeläinen-verkkosivuston perusti Ema Hurskainen vuonna 2003, kunnes se siirtyi Karjalaisen haltuun vuonna 2007.

Viime kaudella sivustolla oli 59 000 eri kävijää ja komeat 330 000 käyntikertaa, vaikka Jokipojat pelasi tuolloin Suomi-sarjaa. Maaliskuussa syntyi vieläpä kaikkien aikojen kuukausittainen ennätys, kun sivustolla vierailtiin yli 57 000 kertaa.

­– Kävijämääristä näkee, kuinka vahva jalansija jääkiekolla on Joensuussa edustusjoukkueen vaikeuksista huolimatta. Mehtimäkeläinen on jo toistakymmentä vuotta ollut joensuulaisen kiekkokansan kohtauspaikka, ja on hienoa päästä kehittämään sitä edelleen, Arttu Käyhkö sanoo.

Mehtimäkeläisen sisältö koostuu muun muassa otteluennakoista- ja raporteista sekä pelaajahaastatteluista. Erityisen suosittu on ollut kommenttiosio.

Päävastuun Mehtimäkeläisen jutuista kantaa entiseen tapaan Juho Lintula.

Omistajanvaihdoksen myötä sivustolle tulee uutta materiaalia. Mehtimäkeläisessä alkavat pitää blogia edustusjoukkueen kapteeni Samu Pitkänen, faniryhmä Susirajan Punamustien Jukka Saari sekä Heilin päätoimittaja Arttu Käyhkö ­– ei kuitenkaan toimittajan vaan ex-kiekkoilijan ominaisuudessa.

– Kun kerran kukaan ei jaksanut kuunnella lätkätarinoitani muuten, oli pakko tehdä tällainen peliliike, Käyhkö naureskelee.

Uutta sisältöä ovat myös Heilin tähdet, joita annetaan jokaisessa kotiottelussa kotijoukkueen kolmelle parhaalle pelaajalle. Kauden päätteeksi tähtikisan voittaja palkitaan.

Sosiaalinen media tulee jatkossa olemaan iso osa Mehtimäkeläistä. Twitter-tili saa seurakseen Instagramin (#mehtimakelainen), jonka kautta seurataan ennen kaikkea edustusjoukkueen arkea, mutta kuvia voivat lähettää myös fanit.

Mehtimäkeläisen ilmettä uusitaan pikkuhiljaa. Otteluraporttien yhteyteen tulee kuvagalleria, ja myöhemmin sivustosta on tarkoitus rakentaa responsiivinen mobiililaitteita varten.

­– Sisällön tuottamisessa tehdään yhteistyötä Jokipoikien ja Susirajan Punamustien kanssa. Juttuja ja kuvia linkitetään ristiin, mutta kaikilla on kuitenkin selkeä oma tonttinsa, Arttu Käyhkö toteaa.

– Jokipojilla on Facebookissa 6 000 tykkääjää, ja vastaavasti Mehtimäkeläisellä on hyvin aktiivinen kommenttiosio. Nämä täydentävät hienosti toisiaan.

Brändiä on tarkoitus vahvistaa muun muassa tuomalla markkinoille Mehtimäkeläisen logolla varustettuja vaatteita ja lippiksiä. Näitä tullaan myymään ainakin jäähallin kioskeissa.

Kommentit   

#1 Peks1 17.09.2015 15:45
Kyllä tämä Mehtimäkeläisen brändääminen tuo varmaan uusia faneja Jokipojille. Mehtimäkeläisen jutut ovat olleet hyvin toimitettuja ja hyvää kieltä. Toivottavasti tämä linja jatkuu jutuissa ja myös uusissa blogeissa.
#2 fairplay 17.09.2015 15:51
On hienoa katsoa miten Joensuulaisen jääkiekon eri sidosryhmät uusiutuvat / päivittyvät ns.uuteen aikakauteen. Orastavaa buustia on positiivisessa mielessä selkeästi liikkeellä ja kohti läpinäkyvää / uskottavaa toimintakulttuu ria kohti ollaan selkeästi menossa. Hienoa ja tarpeellista!
#3 jones 17.09.2015 18:30
Mehtimäkeläisen uudistaminen on erittäin tervetullutta.

Koska jos tämä sivusto olisi jäänyt yhtä koskemattomaksi kuin nyt on ollut vuosia, niin hiljalleen olisi hiipunut pois. Vaikka nyt kävijämäärät on huikeita!, niin pientä hyytymistä palstan aktiivisuudessa on ollut havaittu.

Keskustelupalsta ei toimi. Mutta sitä ei pidä yrittää piristää ainakaan sulkemalla esim. uutisten kommentointi. Näihin kirjoittaminen on mukavan "vaivatonta" vaikka höpötykset katoaakin tuonne piiloon. Toisaalta voi olla ihan hyväkin....

Muut suunnitellut uudistukset kuulostaa siltä, että palstan kävijämäärät voi vielä noustakin..

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste