27.12.2015 13:47

Jääkiekko on hieno laji!

Kirjoittaja 
Arvostele
(3 ääntä)

Tässä joulunpyhinä on aikaa mietiskellä kaikenlaista. Ja ajattelin sitten pitkästä aikaa jotain ajatuksia tännekin kirjata. Jokipoikien syyspuoli kaudesta meni hienosti, joulutauolle sarjakolmosena! Ja seuralle ei niin ominaiseen tapaan ensi kaudenkin kuulumisista jo on kerrottu. Valmennuskolmikko jatkaa, ja muutama pelaajakin. Nuori maalivahti Jukurikin, vaikka jotkut jo ennustivat jotta liigajäät kutsuvat. Outoa toimintaa Jokipojilta, ei me tämmöiseen ole totuttu!

Mutta ei se tuo  ole ollut minun mietinnän kohteena niinkään. Mietin ihan jääkiekkoa lajina, miten isoa joukkoa ihmisiä se koskettaa jo pelkästään Joensuussa. Tästä esimerkkinä hienot päivät 18. ja 19.12.2015, joissa sain olla mukana. Toivottavasti nyt 7-8v junnut ei lue tätä, sillä meinaan tehdä paljastuksen. Olin nimittäin Joulupukkina Jokipojat – Jukurit pelissä 18.12. Ja sitten myös 19.12. junnujen pelissä, jossa he pelasivat äitejään vastaan. Kovasti oli ihmeteltävää junnuilla, kun Pukki ilmestyi vaihtoaitioon, antoi yläfemmoja ja piti tsemppipuheita. Ja Pukilla vielä Ärjy-logo vyönsoljessa! Äiditkin tykkäsivät kun sitä ylpeänä esittelin.

Se pelaamisen ilo, niin lapsilla kuin äideilläkin, isät ohjaamassa vaihtoaitiossa ja kannustamassa katsomossa. Hienoa katseltavaa. Joensuussa tehdään hienoa työtä junnukiekossa.

Sitten saman päivän iltana olin bändini kanssa keikalla Musikoitten pikkujouluissa. Oli kunnia olla viihdyttämässä entisiä Jokipoikien pelureita vaimoineen. Osa heistä pelasi jo silloin, kun Mehtimäen tekojääradalla pikkujätkänä kieli kiinni rautakaiteessa ihmettelin menoa. Itseni tosin tunsin myös aika vanhaksi, kun veteraanijoukkueessa pelaa jo itseäni nuorempiakin!

Ja vielä jatkoilla kylillä törmäiltiin nykyisiin pelaajiin ja valmentajiin, kun he viettivät omaa pikkujouluaan. Sain siis olla saman päivän aikana tekemisissä niin tulevien, nykyisten, kun entistenkin Jokipoikien edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Hieno päivä! Paljon on jääkiekko ja varsinkin Jokipojat minulle antaneet vuosien saatossa, ja paljon tulen vielä saamaankin. Hieno laji, hieno seura!

Luettu 7124 kertaa
Jukka Saari

Mehtimäellä jo vuodesta tekojäärata.

 

Tämän blogin kirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste