23.11.2015 13:09

Reissussa

Kirjoittaja 
Arvostele
(8 ääntä)
Kokkolaan lähdössä, uudet takit päällä, Ilotaksin edessä. Kokkolaan lähdössä, uudet takit päällä, Ilotaksin edessä.

Nyt on sitten reissattu ihan huolella tässä viime viikkoina. Vielä ennen joulua on kaksi pitkää reissua, kun vieraillaan sekä Vantaalla, että Kokkolassa. Pitkät bussimatkat haastavat pelaajia keksimään tekemistä. Monella on tietenkin rutiineja, kuten se, että pelipäivänä pitää nukkua päikkärit. Kuuden tunnin unet eivät välttämättä kuitenkaan auta onnistumaan matkan tarkoituksessa, siksi on kehiteltävä muutakin matkan ajaksi. Tämän kauden akateeminen joukkue tietenkin viettää suurimman osan matkoista nenä kiinni kirjoissa.


Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana aktiviteetit ovat varmasti aika paljon kokeneet muutoksia. Internet ja älylaitteet ovat mullistaneet myös bussimaailman. Monet, useasti myös minä, tuijottavat oman laitteensa näyttöä pelaten jotain mobiilipeliä, katsoen leffoja ja sarjoja tai selaillen sosiaalista mediaa.


Ennenhän parhaimmat ajanviettotavat linja-autossa oli joko bussin pieniltä näytöiltä elokuvien katsominen, kirjojen lukeminen tai korttipelit. Television katsominen kylläkin oli vain murto-osalle mahdollista, ellei ottanut kiikareita mukaan reissuun, sen verran pienet olivat näyttöjen koot. Takapenkin läheisyydessä on männävuosina ollut myös kovat korttipelit, jossa myös raha liikkui. Jossain joukkueissa se sitten kiellettiinkin ainakin menomatkoilta. Joillakin oli nimittäin hieman keskittyminen hukassa pelissä, kun oli hävinnyt kaikki rahansa korttirinkiin.


Onneksi nykyään jopa bussissa olevista näytöistä löytyy kokoa hieman enemmän, niin moni voi Puustis-Hartsan valitsemista, välillä jopa laadukkaista, leffoista nautiskella. Ongelmaksi tietenkin muodostuu se, jos eräät haluavat niin sanottuun päiväuniaikaan katsoa Mad Maxia volyymit kaakossa. Herättää muuten hieman ärtyneisyyttä takapenkissä. Ennen leffojen hakeminen ja valitseminen oli asetettu joukkueen nuorimpien tehtäväksi. Siinä on muuten varsin haasteellinen tehtävä, kun kaikkia on miellytettävä! Onneksi itselleni ei tämä velvollisuus ikinä langennut, mutta Heikki ”Pude” Puustinen ei ollut niin onnekas. No, mutta se tehtävänanto ei pitkään kestänyt, kun ensimmäisellä reissulla mukana oli Käsky sekä Another gay movie. Enempää en noista elokuvista kerro, mutta kaikki ketkä ovat ne nähneet voivat varmaan ymmärtää, miksi Pude kuulee näistä leffavalinnoista vielä tänäkin päivänä.


Tämän kauden bussimatkojen erityismaininta on annettava kyllä Pellisen Ossille. Siinä vaiheessa, kun ei ole mitään tekemistä, niin alkaa vaan kuuntelemaan Ossin tarinoita. Jos Ossi ei löydä juttukaveria, höpöttelee hän sitten vaikka itsekseen.


Tähän loppuun on kiitettävä mainostoimisto Fabrikia sekä Heikkinen yhtiöitä! He sponsoroivat meille pelireissuille käytettäväksi hienot talvitakit Intersportista. Nyt joukkue voi näyttää yhtenäiseltä myös kaukalon ulkopuolella! Kiitos!

Luettu 3115 kertaa
Samu Pitkänen

Kirjoittajana toimii Jokipoikien kapteeni Samu Pitkänen. Paikallisessa edustusjoukkueessa meneillään on kuudes kausi. On uransa aikana pelannut Mestistä myös Tutossa sekä Hokissa.

Jääkiekon ohella arkeen kuuluvat myös oikeustieteiden opinnot Itä-Suomen yliopistossa.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Intohimoa ja voitontahtoa
 

Tämän blogin kirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste