9.11.2015 20:44

Revanssiviikonloppu

Kirjoittaja 
Arvostele
(3 ääntä)

Sain tässä eräänä päivänä viestin Hyvösen Laurilta. Lauri kertoi, että joku ystävällinen sponsori maksaisi avustusta 500e fanimatkaan revanssiviikonloppuna 20.11. Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Muutama vuosi sitten sponsorina ollut Veikkaus järjesti ihan kilpailun revanssiviikonlopuksi. Voittaja oli se, joka sai eniten ihmisiä matkaan fanimatkalle. Tuolloin kohteena meillä oli Mikkeli, ja saatiinkin neljä (4!) bussillista ihmisiä matkaan. Veikkaus maksoi tuolloin kaikki matkan kulut, oli busseja miten monta tahansa, joten matka oli kaikille ilmainen. Ei pelkästään Susirajan Punamustien jäsenille.  Ei voitettu, vaan Sarvislaiset Mikkelistä voittivat. Palkintona oli hirveesti vapaalippuja Mestis- gaalaan risteilylle Itämeren laineille.  Mekin niistä saatiin osamme. Muistaakseni minäkin olin siellä..

No, nyt jääkiekkoliitto on suuressa viisaudessaan laittanut revanssipariksi Jokipojille Hermeksen Kokkolasta. Ja vieraspeli sattuu vieläpä perjantaiksi. Matkaa Kokkolaan on karttaohjelman mukaan 432km, ajo-aika ilman taukoja 5h 11min. Joten kun peli alkaa klo 18.30, matkaan olisi lähdettävä viimeistään puoliltapäivin, eikä sekään jättäisi varaa kovin pitkää taukoa matkalla pitämään. Paluumatka pääsisi alkamaan aikaisintaan noin klo 21, joten ilman taukoja kotona Joensuussa oltaisiin aamuyöstä, kahden jälkeen. Matkalle tulisi siis mittaa 864km, ja aikaa kuluisi minimissäänkin reilusti yli 14h.

No, sponsori maksaisi bussista siis 500e. Ihan kiva. Mutta kun bussifirma rokottaa tuosta matkasta 1180e! Joten itse jäisi maksettavaa 670e. Ja moniko pääsisi lähtemään perjantaina ennen puoltapäivää, ja viitsisi istua bussissa tuon matkan ja ajan? Jos 20 henkeä saataisiin matkaan, jäisi jokaiselle vielä maksettavaa 33,50e bussista. Epäilen kyllä, että koska lähtijöitä ei perjantaisin ole ollut lähemmäskään kuin alle 20, niin tuo määrä on utopistinen. Ei siinä enää ilmainen otteluun sisäänpääsykään paljoa pelasta.  Joten kiitos sponsorille tarjouksesta, mutta ei edes yritetä.

Kysymys kuuluukin, mitähän liitossa oikein on ajateltu, kun revanssiparit on päätetty? Eihän tuo varmasti ole mieleen joukkueillekaan. Saman matkan joutuvat kulkemaan hekin. Ja vielä pelata pitää samaa jengiä vastaan kahtena päivänä peräkkäin. Me sentäs vain katsotaan peliä. Muita pareja en ole katsonut, en jaksa. Mutta todennäköisesti muilla ne sattuu lähemmäs toisiaan. Panostetaan me nyt siihen, että kannustetaan Jokipojat voittoon kotisohvalta perjantaina Kokkolassa, ja sitten lauantaina Mehtimäellä ihan paikanpäällä. Toivottavasti Kokkolassa on riittävästi fanikulttuuria siihen, että tulevat kylään tänne.
 

Luettu 3611 kertaa
Jukka Saari

Mehtimäellä jo vuodesta tekojäärata.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Fanimatkailua Jääkiekko on hieno laji! »
 

Tämän blogin kirjoitukset

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste