17.10.2015 12:38

Fanimatkailua

Kirjoittaja 
Arvostele
(107 ääntä)

Viimeksi lupasin, että seuraavalla kerralla kirjoitan fanimatkailusta. Ei tullut muutakaan mieleen, joten siitä sitten.

Susirajan Punamustat on järjestänyt fanimatkoja Jokipoikien vieraspeleihin koko toimintansa ajan, eli kaudesta 07-08 lähtien. Nämä matkat ovat olleet hyvin olennainen ja näkyvä osa yhdistyksen toimintaa.

Ennen Punamustia matkoja toki järjestettiin silloinkin. Allekirjoittanutkin niitä järjesti muutamia Mehtimäkeläisen nimissä aikoinaan, ja tämän sivuston perustaja Ema Hurskainen ennen sitä.

Muistan olleeni matkalla jo ennen sitäkin, järjestävästä tahosta en ole ihan varma, en muista. Olisiko ollut Jet Set Bar, joka näitä joskus järjesti ansiokkaasti? Aikoinaan nämä reissut oli hyvin pitkältä K-18, johtuen melkoisen railakkaasta alkoholin käytöstä. Muistan itsekin joskus ottaneeni pari olutta. Minä kun olen sellainen mies, että en ota kuin pari olutta. Mutta niiden jälkeen olenkin ihan eri mies, ja joskus saatoin ottaa sen kolmannen.

Nyttemmin tuo alkon kanssa pelehtiminen on selkeästi vähentynyt matkoilla. Niin itsellä kuin yleisestikin. Aikoinaan en olisi omaa lastani reissuun mukaan ottanut, nyt ei mitään ongelmaa. Ja ilo on ollut huomata, että tulevaa innokasta sukupolvea on tullut mukaan muualtakin. Paljon on entisiä ”vakiomatkaajia” jäänyt pois, mutta onneksi uusiakin tulee. Mutta lisääkin sopisi.

Aikoinaan eräällä Savonlinnan reissulla jouduttiin myymään eioota, kun kaikki halukkaat ei sopineet kyytiin. Oli jonotusjärjestelmä. Viime vuosina sitä ”ongelmaa” ei ole ollut. Päinvastoin nyt on ongelmana ollut se, saadaanko bussiin riittävästi lähtijöitä.

Syitä tähän ollaan mietitty syvästi. No, otteluohjelma ei ole ollut kovin suosiollinen silmälläpitäen fanimatkailua. Järkevän matkan päässä olevat vieraspelit ovat usein sattuneet arkipäiville, jolloin työssäkäyvien on hankala matkaan päästä lähtemään niin aikaisin kun pitäisi.

Mutta ei tämä ole ainoa syy. Yleinen kiinnostuksen hiipuminen huolestuttaa. Tämä hiipuminen ei ole nähtävissä pelkästään fanimatkailussa, vaan ihan koko suomalaisessa jääkiekossa. Niin Liigassa kuin Mestiksessäkin. Näihin syihin ei nyt sen syvällisemmin, se on oma iso tarinansa se. Jokainen lajia seurannut osaa siihen sanoa mielipiteensä.

Viimeksi eilen olimme matkalla Mikkelissä. Ei saatu ihan isoa bussia liikenteeseen, yleisesti vaadittu kahdenkymmenen lähtijän minimimäärä ei täyttynyt. Mutta lähdettiin silti, ja onneksi lähdettiin! Jokipojat katkaisi pitkän putken, nimittäin mikkeliläisten 16 ottelua kestäneen voittoputken Jokipojista.

Jo menomatkalla oli sellainen fiilis, että paluumatka on vieläkin iloisempi. Tämä on sitä fanimatkailua parhaimmillaan! Mennessä kerätään fiilistä, ottelussa kannustetaan Jokipoikia, ja paluumatkalla joko haukutaan tuomareita tai kehutaan omia. Nyt tuomareiden haukkumisen sai hoitaa sarvislaiset, ja me saatiin nauttia voitosta!

Kiitos siitä, että tämäkin matka saatiin järjestettyä, kuuluu Susirajan Punamustia tukeville yrityksille. Matkaisännyydet auttavat meitä lähtemään reissuun vähän pienemmälläkin porukalla, jotta matkan hinta ei tule esteeksi lähtemiselle. Eikä pitäisi tulla, koska yhdistyksen jäsenet pääsevät matkaan yleensä kympillä. Muilta kuin jäseniltä sitten rokotetaan pikkaisen enemmän.

Tiedämme, että joukkue arvostaa suuresti sitä, että me jaksamme vieraspeleihin matkata. Heille kannustus on äärimmäisen tärkeää. Siksipä mekin jaksamme matkata.

Ensi keskiviikon Kajaanin matka perutaan tosin jo ennen kuin edes ilmoittautuminen avataan. Kallis matka, ei matkaisäntää, ja tuskin saataisiin kahtakymmentä lähtijää kasaan. Mutta jos kiinnostusta on lähteä, ehkäpä pikkubussilla voitaisiin mennä, tai henkilöautolla periaatteella kulut tasan. Seuraavaksi yritetään Jyväskylään perjantaina 30.10. Lähtekää mukaan kaikki! Näytetään kaikille, että Joensuusta löytyy lätkäkulttuuria!

Luettu 3474 kertaa Päivitetty: 17.10.2015 18:54
Jukka Saari

Mehtimäellä jo vuodesta tekojäärata.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Vastustajaa katsomaan? Revanssiviikonloppu »
 

Tämän blogin kirjoitukset

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste